Tüp bebek

benim bi antibiyotiğim var bide progestan gel.ayrıca tedavinin başından b eri kullandığım folik asit ve coraspirin.çok geçmiş olsun canım yaaa...bende hiç olmadı valla.polikistik overmiydin sen bu arada?
oh ne guzel yaa ilacinda azmis evet cnm pcoluyum :/

oh ne guzel yaa ilacinda azmis evet cnm pcoluyum :/
evet,minimum ilaçla gidiyoruz çok şükür.önce Allaha sonra doktoruma güveniyorum.anladım zaten,normalde o kadar yumurta şaşılacak şey doğrusu amaaaannn,bize lazım olan bir bilemedin iki tanesi.Rabbim hayırlısından versin de nasıl verirse versin.asıl heyecan bundan sonra.dölleme olacak mı olursa transfer tutacakmı offf Allahım,yardım et...

aynen oyle cnm bnmm

Tüpbebek tedavisi görmekte olan bir kişinin ,yakınlarından istediği davranış şekli.

Zaman zaman doğurganlık problemi olan bir çifte ne söyleyeceğinizibilemediğinizin farkındayım. Bazen istemeden beni üzecek şeyler söyleyebilirsiniz. Size, bana daha fazla yardımcı olabileceğiniz birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Lütfen her ay bana, gebe olup olmadığımı sormayın. Şayet gebe kalırsam bunu mutlaka büyük bir sevinçle,size haber vereceğim.

Lütfen her muayene sonrasında ne olduğunu,tedavinin hangi aşamada olduğunu adım adım bana sormayın. Kendimi güçlü ve iyi hissediyorsam mutlaka gelişmeleri size haber vereceğim.

Çocuğunuz yanlış davrandığında lütfen bana,onu almak isteyip istemediğimi sormayın. Bu bana acı veriyor.

Doğum tebriğine geldiğimde bana "şimdi sıra sende", "inşallah bir dahaki sefere bizde sana tebriğe geleceğiz" gibi şeyler söylemeyin. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Evlat edinebileceğimizi bize söylemeyin. Şu anda öncelikle biyolojik yoldan çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Evlat edinme yada çocuksuz bir yaşamı tercih etme seçeneklerimizin farkındayız. Bütün bu seçenekleri, tedavi seçeneklerini denedikten sonra dikkatlice düşüneceğiz.

Bize sürekli olarak, infertilite tedavisi hakkında yenilikler yada yeni yerler hakkında bilgi vermeyin. Yeni bir yer aradığımızda bunu mutlaka size danışırız.

Lütfen bize sürekli sorunun kimde olduğunu,ailede infertilite problemi yaşayıp yaşamayan olduğunu sormayın...Kendimi suçlu hissetmeme neden oluyor.

Öncelikle tedavi döneminde kendimiz hazır hissettiğimde beni dinleyecek dost ve yakınlara ihtiyacım var. Sizinle konuşmak istediğimde lütfen beni yalnızca dinleyin ve anlamaya çalışın.

Duygularım çok değişken olabilir, lütfen anlayışlı olun.

Unutmayın yalnız kalmak istediğimde, bu sizinle görüşmek istemiyorum demek değildir.

SİZİN ANLAYIŞ VE DESTEĞİNİZ BU GÜÇ DÖNEMDEN KENDİMİ DAHA İYİ VE GÜÇLÜ HİSSETMEMİ SAĞLAYACAKTIR.
YANIMDA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

“Çok fazla stres yapma, rahat ol”,

“Sen stres yaptığın için sonuç da olumlu olmuyor” ,

"Herkes nasıl katlanıyorsa,sende katlanacaksın" ,

"On onbeş yıl bu tedaviyi görenleri düşün,onlar insan değilmi,bak nasıl dayanmışlar"

Vb. gibi aynı yolda yürümemiş kişilerin bu söylemleri zaman geçtikce cok daha can sıkıyor.O nedenle fırsat vermemek gerek.Ne bu tarz sözlerin ne de akabinde yapmak zorunda aldığınız açıklamaların sürece bir faydası var,aksine zararı var...

Duygularınızı tanıyın: Stresi azaltmanın ilk yolu hissettiklerinizin normal olduğunu anlamaktır. İnfertilite araştırması için yapılan testler ve tedaviler, duygusal, fiziksel ve maddi olarak zor ve yorucudur. Bu araştırma ve tedavilerin sizi hayalinize biraz daha yaklaştırdığını düşünün.

Korkularınızı ve sorularınızı paylaşın: Çevrenizde sizin sorularınıza cevap verecek, korku ve kaygılarınızı anlayacak kişilerin olması sizi rahatlatacaktır. Sizin tedavinizi üstlenen doktor ve hemşirelere soru sormaktan kaçınmayın.

Ağlamak istediğinizde ağlamanıza engel olmayın: Ağlama isteğinizi, öfkenizi ve üzüntünüzü baskılamayın. Duygularınızı serbestçe yaşamanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Eşinizle konuşun: Yetersizlik duyguları, çevresel baskılar çiftler arasında gerilim yaratabilir. Bu sağlık problemi eşlerden hangisinden kaynaklanırsa kaynaklansın, infertilite kesinlikle tek bir kişinin değil, bir çiftin problemidir. Çiftler genellikle infertiliteye farklı tepkiler verirler. Eşinizle konuşmayı ihmal etmeyin.

İnfertilite konusunda olabildiğince çok bilgi sahibi olmaya çalışın: Bu sağlık problemiyle başa çıkmaya çalışırken ilk yapılması gereken infertilite ve tedavisi hakkında ayrıntılı ve doğru bilgi almaktır. Hemşireniz, doktorunuz sizi bilgilendirmek için her zaman hazırdır.

*Sevgili beyler;eşiniz yaklaşık 40 gün sürecek yoğun ve stresli bir tedavi programına girmektedir.100 e yakın iğne vurulacak . Size düşen görevin ne olduğunu yazmıyorum siz biliyosunuz zaten.

*Sevgili beyler;eşiniz yaklaşık 40 gün sürecek yoğun ve stresli bir tedavi programına girmektedir.100 e yakın iğne vurulacak . Size düşen görevin ne olduğunu yazmıyorum siz biliyosunuz zaten.
güzel bir paylaşım olmuş.Allah bu kadar uzun mücadele edenlerin dermanı olsun.biraz önce haber geldi yumurtalarım döllenmişmuhtemelen yarın transfer olacak.dualarınıza muhtacım.

güzel bir paylaşım olmuş.Allah bu kadar uzun mücadele edenlerin dermanı olsun.biraz önce haber geldi yumurtalarım döllenmişmuhtemelen yarın transfer olacak.dualarınıza muhtacım.
aaa cokk sevindim cnm kac tane dollendiii pazar diee bizim.pzrtesi haber gelcek transfer aninda ayetul.kursi oku cnm allah yar ve yardimcin olsun inss siki siki tutunsunlar annecigineee transferin guzel gecsin :)

amin camı inşallah... çok duygusal anlar yaşıyorum dünden beri zaten,yaşamayan da bilemez.eşim okuyor sürekli yasin fln sağolsun,benim opu dan dolayı hafif bi lekelenme durumum var.okuyamıyorum.şu işler bi hallolsun,hepimizin yüzü gülsün inşallah...

benimde var cnm.okumana engel deill ben her adimda okumuya calisiyorumm rabbim.bilio durumu :) amin ins ya ben 5. gun embriyosu olsun istiyom hatta drmafa solicem senin 3. gun embriyosu oluo

benimde var cnm.okumana engel deill ben her adimda okumuya calisiyorumm rabbim.bilio durumu :) amin ins ya ben 5. gun embriyosu olsun istiyom hatta drmafa solicem senin 3. gun embriyosu oluo
neden 5. gün? ne farkı oluyo?dışarda,inkübatörde geçirdikleri her gün doğal olmayan bir ortamda kalmaları demek.eğer herşey yolunda ve problemsiz gidiyor,embriyo istenen şekilde bölünüyorsa bir an evvel olması gereken doğal ortamına konması daha mantıklı bence.farklı bir bilgi mi var bu konuda?

yok cnm senın dedgınde sımdı mantıklı geldıı bana oyle dıolar bı bılgım oldugundan deıll 5. gun embrıyosunu tutma sansı daha cok dıolarr benım dıer her ıkısıde 3. dun embrıyosuyduu buna ınansım geldı galıbaa

yok be yavrum ya çok saçma bence Allah bilir de tabi.daha öncede söyledim,çalıştım da ben klinikte.akıl var mantık var,sperm yumurtaya girdiyse bunun ilk 24 saat ile 48 saat içinde en az 2 ye bölünmesi lazım.eğer ilk 24 saat içinde 48 saate kalmadan 2 ye bölünüyor ise sistemli olarak 2.günde 4 e bölünmesi lazım.3.günde de 8e.4e ve 8e bölündüğünde blastokist denen aşamaya gelmiş ve zigot olma yoluna girmiş demektir.embriyonun ana rahmi dışında doğal olmayan ortamda ki her nekadar üstün teknolojiyle o ortamı yaratmaya çalışsalar da kalması doğru değil.bir an evvel yerleştirilip devamındaki aşamalarda rahme tutunarak devam etmesi uygundur diye biliyorum.zaten en uygun transfer 4-8 hücreli blastokist aşaması.ha bazı emriyo yavaş ilerler, günlük bölünmez 48 saati bulur,o zamanda 4 hücreli olması için 4-5 gün geçer o ayrı.yani bilgim ve mantığım bunu söylüyor nacizane.

hııı anladımm ne bılımm oyle dıolardııı kı zatenn benımm pazrtsıı haber verckler dahaa salı yada carsmba olurr salıı olursa 4. gun oluoooo 3 yada 5 olması lazım deılmıı oluomu 4. gunn

hııı anladımm ne bılımm oyle dıolardııı kı zatenn benımm pazrtsıı haber verckler dahaa salı yada carsmba olurr salıı olursa 4. gun oluoooo 3 yada 5 olması lazım deılmıı oluomu 4. gunn
2.günden sonra ve embriyo sağlıklı bölünüyosa 3 de olur 4 de onu embriyolog bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…