tup bebekler ailemize benzemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yurtdışında bi tüp bebek merkezinde, doktor malesef hep kendi spermlerini kullanmış.
Bebekten şüphe duyan bi aile dna testi yaptırmış öyle çıkmış piyasaya.
Hemen aynı merkezde yapılan tüp bebeklerin dnalarına bakmışlar çoğunun babası doktor çıkmış.

Yani böyle şeyler de olabiliyor, tüp bebek sadece müdahaleli döllenme oluyor, hücre aynı anne aynı babaya ait olduktan sonra neden bu kadar farklı bi çocuk doğsunki

Tup bebek tedavisi gormeden once bu konuyu baya arastirmistim. Merkezlere soruldugu zaman kesinlikle oyle bisry mumkun degil diyorlar. Gercekten de cok siki bir takip soz konusu.
Fakat arastirdigim zaman yakin bir tarihte Acibadem Kayseri tup bebek merkezinde embriyolarin karistirildigini ogrenmistim. Internette de bulabilirsiniz. Dr hatasi denilip dr isten cikarilmis fakat dr hatasina izin verilebilecek bir konu degil bu.
Kisacasi ihtimal cok dusuk olsa dahi boyle bisey olabilir mi olabilir.
Hastaneler birakin embriyolari dogmus cocuklari bile karistirabiliyor

Toplanan yumurtalarla alakalı bir durum dediniz ya, o sırada bir eksiklik bir sorun mu çıkıyormuş yani,ondan mi böyle çocuklar doğuyor şaşırdım

Toplanan yumurtalarla alakalı bir durum dediniz ya, o sırada bir eksiklik bir sorun mu çıkıyormuş yani,ondan mi böyle çocuklar doğuyor şaşırdım
Inanin bilmiyorum mesajimda da ozellikle belirttim , tup bebek yaptiran bir arkadasim soylemisti cunku bana da hep ilginc gelmistir tup bebeklerin sarisin mavi gozlu olmasi

Benim cevremde de tup bebek yaptiran cok arkadasim var hicbiri sarisin mavi gozlu degil.
Yumurta toplanma vs sorun olabilecek bir asama degil. Yumurta ve sperm karistirilmadiktan sonra hicbir sikinti yok ki bu da gercekten belki milyonda bir ihtimal.

Inanin bilmiyorum mesajimda da ozellikle belirttim , tup bebek yaptiran bir arkadasim soylemisti cunku bana da hep ilginc gelmistir tup bebeklerin sarisin mavi gozlu olmasi
Çok şaşırdım.Benim eşim sarışın masmavi gözlü,bebekligi çocukluğu ruslara benziyormuş altın saçliymis fotoğrafları var hatta.Hala sarışın.Akrabalarında da sarışın mavi göz yeşil göz çok fazla.Ben kumral kahverengi gözlüyüm, oglum beyaz tenli,sariya yakın kumral saçlı ve açık kahverengi gözlü. Çok ilginç di mi.Bizde bile mavi göz durumu olmadı,tüp bebeklerin mavis olması şaşırttı beni

Son düzenleme:
Diyelim ki sperm veya yumurta baskasindan. Eeee nabalim tam olarak? Siz ne yapacaksiniz mesela? Kabul ediyorum altin gunleri icin baya heyecanli bir konu degil mi? Ama bu direkt insanlarin aile iciyle ilgili ve dolayisiyla hassas bir konu. Yani diyorum ki

SANA NE...

Dünyada her yıl milyonlarca çocuk sırf hastanede karıştığı için farklı anne babalara veriliyor.. Konu sahibi banlanmış malesef ama ben kötü niyetle konu açtığını sanmıyorum gayet tabi merak etmiş olabilir onu ne kadar ilgilendirmediğinin farkında. Yalnız ailenin yerinde olsam çoktan DNA talep etmiştim başka bir durum yoksa tabi.

Tüp bebekler mi bilmiyorum ama sokakta çok sarışın mavi gözlü bebek görür oldum. Bakıyorum anne babaları öyle değil, ilginç gerçekten.

Evet gen olayi cok enteresan , bizde de var benzer bi durum , herkes renkli gozlu oglum kahverengi , bi bilen gelse de aydinlatsa bizi keske

Aynı olabilir mi bilmiyorum ama,yıllar önce bir gazetede,tüp bebekler buluşuyor etkinliği yapılmış,doktorları tarafından.Anneler bebekleriyle gelmiş,kumral esmer sarışın kızıl anneler,doktor tam bir sarışın,ve bebeklerin yüzde doksanı da sarışındı,şaşırmış ve bir anlam verememiştim.

Gercekten ilginç

İki yeğenim tüp bebek küçüğümüz tıpatıp yengemin babası, büyük yeğenim aynı biz... Dediğiniz sıkıntı her tüp bebekte olmuyor yani...

Daha öncede yazmıştım buna benzer bir konu olmuştu..
Ben kumral ela gözlüyüm, esim esmer beyaz tenli siyah gozlu. Iki cocugum var oğlum albino bembeyaz sacli, kızım kızıl saçlı siyah gozlu..
Aileden degil sulaleden benim cocuklar gibi çocuklar yok..:))
Yani Rabbim diledigi gibi yaratıyor..
Tüp bebek meselesini bilmem ama benim normal gebelik ile oldu..
Oğlum yabancilara benziyor. Onu gören ingilizce konuşuyor. :)
Daha dun akşam markete gittik oğlumu yabancı sanip ingilizce konuştular oğlum gulerek ben Türküm diyerek güldük..
Bulundugum yer turistik yer kuşadası burası ..

Çok karıştırıyorlar bizleri ingiliz sanıyorlar.
Zamanla alışılıyor..:))

kastedilen şey başkasının sperm/yumurtalarını kullanmaksa dünyada da türkiyede de örneği çok maalesef, ilk aklıma gelen adana daki şu skandaldı mesela:
http://www.hurriyet.com.tr/spermci-profesore-3-yil-hapis-cezasi-5497881

bilerek donör kullanmış da olabilirler, ya da tamamen genetik kaynaklı da olabilir.
az önce de yazmıştım, kızım bana bir elmanın armuta benzediği kadar benziyor, tek ortak noktamız insan ve dişi olmamız, doğal yolla ben doğurdum, doğar doğmaz da gördüm benden çıktı yani

Doktor çocuklarını özlemiş..

Ya şaka bir yana kardeşlerin evlenmesi durumu bile var. Çok vahim bence..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…