tup bebekte basarisiz olanlar gelin nedenleri konusalim???

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
arkadaslar bazi arkadaslarimiz tup bebek ve mikroda tek denemeyle basarili olurken bazilari 2.3. seferde hatta hic basarili olamayanlar bile var....gelin bunlarin nedenlerini konusalim, arastiralim ve bu sayiyi en aza indirmek icin ugrasalim... hepimizin bebisi olsun artik birbirimiz icin biseyler yapalim..........a.s.

Daha önce başarısızlıkla sonuçlanan tüp bebek uygulamalarında çift tekrar tedaviye alınırken detaylı olarak incelenir ve hangi nedenlerle gebe kalamadığı araştırılır. Tüp bebek yöntemi ile bir kez gebe kalamamış olan çiftlerde çok endişelenmiyoruz. Ancak iki kez veya daha çok tüp bebek uygulamasında iyi embriyolar verilmesine rağmen gebelik elde edilemiyorsa çok çeşitli testler yapıyoruz.

Öncelikle kadına ait nedenleri araştırıyoruz. Kadınlarda rahim içi yapışıklıklar, rahim içinde myom veya polip gibi embriyonun tutunmasını engelleyebilen anormallikler var mı? Bunları ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu amaçla ultrasonografi eşliğinde rahim içine sıvı vererek rahim boşluğunun normal olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bu basit ve hasta için ağrısız bir yöntem. Rahim filmi (HSG) de bu tür bozuklukları görmek için başvurulan bir yöntemdir. Ancak HSG yönteminin ağrılı olması ve enfeksiyon gibi riskleri nedeniyle Histeroskopik inceleme günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Histeroskopi rahim içine yerleştirilen ufak bir kamera sistemi ile detaylı olarak inceleme şansı veren kolay bir yöntemdir. Aynı zamanda rahim içindeki bozuklukları düzeltme kolaylığı getirmektedir. Histeroskopi tüp bebekte başarısız olmuş vakalarda çok sık kullandığımız bir yöntemdir. Ancak tecrübeli cerrahlar tarafından yapılmalıdır.

Embriyoların tutunmasını engelleyen bir diğer neden de kadının tüplerinde tıkanmaya bağlı olarak sıvı birikmesidir. Ultrasonografi ile tanımlanabilen ve hidrosalpenks adı verilen bu durumda rahim filmi çekilerek veya laparoskopi yapılarak hidrosalpenksin boyutlarını daha net olarak ortaya koymak ve tedavi etmek mümkündür. Tüplerde biriken sıvı rahim içine akarak embriyoların tutunmasını engellemekte veya gebelik oluştuğunda erken düşüklere yol açmaktadır. Bu durumda tüplerin laparoskopi ile çıkarılması veya rahimle birleştiği noktadan bağlanması başarı şansını belirgin olarak arttırmaktadır. Tüplerde sıvı toplanması kadında tüp bebek şansını azaltan en önemli ve en sık görülen nedenlerden birisidir.

Ayrıca hormonal bozukluklar da embriyo gelişimini ve rahimde tutunması engeller. Tiroid bezi hastalıkları, beyinde hipofizden salgılanan süt hormonu (prolaktin) artışı önemlidir. Kanda bakılan hormon seviyeleri ile bu bozukluklar tanımlanabilir. Polikistik over hastalığı ve yol açabildiği insülin hormonu artışı gebe kalmayı zorlaştırdığı gibi düşüklere de yol açabilmektedir. Bu amaçla insülin direncini azaltan şeker hastalığı ilaçları verilerek gebelik şansı arttırılabilir.

Biz başarısız tüp bebek uygulamaları olan çiftlerde yukarıdaki tüm araştırmalar normal bulunduğunda rahim içinden doku örneği alıyor ve bu örneği laboratuar ortamında kültüre edip çoğaltarak embriyoları bu kültür ortamında geliştiriyoruz. Endometrial ko-kültür olarak adlandırılan bu teknik ile adetin 21. günü rahim içinden alınan ufak bir doku örneği laboratuar koşullarında üretilerek yapay bir rahim içi dokusu oluşturuluyor ve embriyolar bu doku içinde büyütülüyor. Embriyo gelişimi için gerekli olan büyüme faktörleri, proteinler ve besleyici maddeler yönünden zengin olan rahim içi doku kültürü bu sayede embriyo gelişimini destekliyor, ayrıca ortamda oluşan antioksidanlar embriyo için zararlı olabilecek artıkları uzaklaştırıyor. Bu teknik daha önce başarısız sonuçlanmış tüp bebek vakalarında yapay kültür ortamlarına bir alternatif olarak kullanılmaktadır.

Embriyoların tutunmasını engelleyen bir diğer sebep kromozom bozukluklarıdır. Sağlıklı görünen bir çok embriyo kromozom bozukluğu nedeniyle rahim içinde tutunamamaktadır. Embriyolarda genetik tanı işlemini yaparak, hem en sağlıklı, hem de tutunma kabiliyeti en yüksek olan embriyoların seçilmesi sağlanmaktadır. Böyle bir seçim ile gebelik şansı arttırılıp, düşük riski azaltılmakta ve aynı zamanda çoğul gebelikler engellenmektedir. Tüp bebekdeki nihai amaç tek, sağlıklı ve canlı doğumla sonlanacak bir gebelik elde etmektir. Preimplantasyon genetik tanı bu amaçla tekrarlayan başarısız tüp bebek vakalarında kullanılmaktadır.

canım

ben açıklanamayan kısırlık , herşey çok iyi olmasına rağmen 3 aşılama ve 2 tüp ( 1 kalite emb ) sonuç negatif, şimdi dr beni adetimin 3. günü çagırdı .Gidecegim bakalım ne diyecek.
Rahim duvarında bir problemim yoktu.Ama verdiğin bilgiler gayet açık ,çok sağol mehay

bisey degil canim insallah en yakin zamanda seni sevindirecek haberi alman dilegiyle..ve tabi ben ve bebegi olmayan tum arkadaslarinda.....

Hamilelik Öncesi Beslenme Rehberi

Bir aile olmaya karar verdiğiniz anda yapacağınız bir sağlıklı beslenme programı, gelecekte hiç şüphesiz çocuğunuza faydalı olacaktır. Sağlıklı beslenmekçocuğunuz doğmadan önce onun için yapacağınız en önemli şeydir ve inanın onun için güzel bir oda hazırlamaktan çok daha faydalıdır.İdeal olarak hamile kalmadan en az 3ay-1yıl önce beslenme durumunuz en iyi durumda olmalı. Ne çok zayıf ne de çok kilolu olmalısınız. Unutmayınhamilelik diyet için uygun bir zaman değildir.

Hamilelik öncesi besin deponuzun en iyi durumda olması için günlük tüketmeniz gerekenler:
• 2-3 kez kalsiyumdan zengin besin(yağsız süt,peynir, yoğurt)
• 7 öğün sebze ve meyve. Araştırmalar göstermiştir ki folik asit bebekte meydana gelebilecek nöral tüp hasarlarını(omuriliğin kılıfının tam oluşmaması) önlemektedir. Folik asit ise ıspanak, brokoli, ve koyu yeşil sebzelerde bulunmaktadır. Ayrıca C vitamini yönünden zengin olan turunçgiller, kiwive yeşil sebzelerden faydalanmanız gerekir.
• En az 2 öğün yüksek proteinli gıdalar almalısınız(balık, beyaz et, yumurta gibi..)
• Bol su için ve sıvı alın

Güzel bir başlık olmuş.Tüp bebeğe garanti bakılması da çok doğru değil.Önemli olan başarısızlık faktörlerinin ortadan kaldırılması.

Beslenmeyle ilgili başlığı okudunuz mu gebelik bölümünde.Bazı çiftlere diyet uygulanıyormuş.et,süt,yumurta gibi hayvansal besinler yasaklanarak.

Slm bende 3 dafa tüp bebek denedim ama olmadı maalesef,bana hiç bir tetkik de yapılmadı ayrıca, dr söylememe rağmen gerek yok dedi,şimdi dr değiştireceğim araştırma yapıyorum,başarı oranları yüksek olan bir yer olması önemliymiş sanırım,embiryo kalitemiz 1.sınftı sadece onu biliyorum,ama yine benimle aynı dönemde olan hastaların embiryoları sağlıklı olmamasına rağmen tuttu..) Kader mi acaba....

Canim elbette kaderde ne varsa o ...ama bunun iyiye gitmesi icin ugrasmamiz gerekir ..bence doktorunun herhangi bir tektige gerek yok demesi sacma ikinci tup bebekte tutmassa kesin bir sorun oldugu kanisina vararak tektikler yapiyor cogu doktor..senin 3. de tutmamis ve doktorun cok rahat..ilginc!!!!!!!

ben bu tup bebek tedavisinde basarisiz olanlari gordukce hem cok uzuluyor hemde kendi adima korkuyorum...yazin tup bebek dusunuyorum bende kismetse....

Bence nedeni araştırılmalıydı.Adanada dr.um 2. tüpten sonra sanırım araştırmaya başlıyorlarmış.Neden tutmadığı hakkında.
Senin 3 denemen olmuş ve araştırılmaması bence normal değil gibi.

Tabiki bu işler birazda kısmet ama sen önlemini al.Bi nedeni varsa bunu engelle değil mi?

Bol şanslar.

doktorum banada özellikle hergün bir porsyon et yada balik yememi söyledi simdi bende onu yapiyorum hergün bir porsyon et yada balik yiyorum rahim icindeki sivilanmayi engelliyormus

Benimde anlamadığım bu zaten,birde dr tanıdık valla başkasına gitmeye korkuyorum şimdi,hayır tanıdık böyleyse diğerlerini düşenemiyorum,ama başka çarem yok,bir dr bulup bu araştırmaları yaptırmak zorundayım,her defasında da moralim daha çok bozuluyor,sağlığımda gidecek elden,anadolu yakasında var mı acaba,bir bilen dr tavsiye edecek....offf

başlık için teşekkürler.ben de böyle bir başlık düşünüyodum çok yaşa.
az çok takip edenler bilir benim de ilk denemem dış gebelikle sonuçlandı.ikincisi negatif ve en son olarak dondurulmuşlarla denedim o da negatif.dış gebelik sonrası sağ tüpümü kaybettim.ayrıca sonradan pco sorunu çıktı.eşimde de azospermi var.yani var da var daha doğrusu yok da yok.dış gebelik sonucu iç kanama geçirdim hatta ameliyat eden dr iç organlarımı serumla yıkadıklarını söyledi ,yapışıklık olmaması için.yazını okudum da sanırım bende de yapışıklık ya da sıvı birikmesi gibi problemler olmuş olabilir.ayrıca hiç genetik tanı da yaptırmadık.biraz geç olsa da bu ihtimalleri sevgili dr umun yerine benim düşünmem de biraz tuhaf değil mi ? gerçi daha konuşmadık.adetin bitince seninle konuşmak istiyorum hem muayene yapıcam dedi ama.....sonuçta orası bir tüp bebek merkezi.beni yönlendireceğine eminim ama yine de üniversite hastanesi gibi bir yere mi gitmeliyim diye düşünmüyor da değilim.sonuç ortada olmuyor......artık niyesiyle uğraşmam ve bunu bir açıklığa kavuşturmam gerekiyor sanırım.

merkezi ha deyince de değiştiremiyoruz ki.zavallı kocamım her seferinde tese olması gerekiyor.ve her tese de sperm bulma şansı daha da azalıyormuş.çünkü erkeğin yumurtalıklarına zarar veriyormuş bu durum.şu an dondurulmuş sperm var gittiğim merkezde ama merkez değiştirince yine tese lazım. CADIARZU bu yüzden kafam çok karışık :çok üzgünüm:

doktorum banada özellikle hergün bir porsyon et yada balik yememi söyledi simdi bende onu yapiyorum hergün bir porsyon et yada balik yiyorum rahim icindeki sivilanmayi engelliyormus

z@z@ cim senide ne zamandir buralarda goremiyordum artik vazmi gecti bu kiz diyordum bende??????

canim boyle dusunme aslinda iyi bir uzman doktor bulursan iyi bir arastirma sonucu ..ve icini gercekten rahat ettirecek her konuda guvenecegin tanidik birinden cok daha faydali oldugunu goreceksin.....

elbette bunlari doktorunun dusunmesi lazim canim...gercekten durumun zormus esininde oyle ama imkansiz degil ...bende bu ay 6. asilamami yaptiricam olmayacagina emin ola ola bende cok uzgunum..cok yipratiyor insani bu yasadiklari seni cok iyi anliyorum!!!!a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…