tup bebekte basarisiz olanlar gelin nedenleri konusalim???

merhaba jazella üzülme cnm vardır bundada bir hayır allahım tez zamanda bizede verir allah yardımcımız olsun sağlıcakla kal...

Bu basligi uzun zamandir acmayi dusunuyordum..Kismet buguneymis...Umarim birbirimize yardimci olacak seyler uretebiliriz ve basarili oluruz urettiklerimizde!!!!!

merhaba mehaycım son olarak aşılam yapmıştın degilmi cnm 2 veya 3 hafta önce ben bu arada pek siteye giremedim takip ediyordum...bende 2007 1 aşılama ve 2008 1 tüp deneyimim oldu ve sonuç negatif benim sorunum yumurtarımın erken yaşlanması 2 tüp bu ayki adetim yapılacak size burdan yazarım allah bu yolda uğraşan benim gibi anne olmak isteyen herkesin dilekleri kabul olr inşallah cnm senin sorun neydi mehaycım...sağlıcakla kal...

canim bizde sorun bulamadilar..ilk 2 asilamam tutmadi cok umutluydum yikildim ,cok agladim tam umudum bitti derken 3. asilamam tuttu fakat bebek gelismedi ve dusukle sonuclandi 2 aylikken daha sonra 2 asilama daha..Sonuc: NEGATIF...ve simdi 6. asilamam yapilacak cok umutsuzum!!!:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Sevgili mehay ben daha önce spontan hamile kaldım fakat bebeğin kalbi durdu. Kürtaj ile alındı. Ardından 2 aşılama 2 micro yapıldı. 2. micro dondurulmuşlar ile yapıldı. Tüp filminde hiç sorun yok. Yumurta kalitesi çok iyi. Çok sayıda kaliteli yumurta topladılar. Ama neden olmadı diye bende sorgulamaya başladım. Yaş faktörü olabilir ya da kürtajdan dolayı bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Soru sorduğumda aldığım cevap ise sebebi bilinmeyen infertelite oluyor. Şu bir gerçek bir çok doktor sorgulamıyor sadece yapması gereken tedaviyi uyguluyor. Eğer sansımız varsa oluyor. O zaman bu onların başarısı oluyor. Ama tutmazsa sorun bizde oluyor. Bence bizlere sorgulayan dortorlar gerekiyor. Her vakasını ayrı değerlendirecek ve çözüm üretecek doktorlara ihtiyacımız var.Sorun ortaya konulursa çözüm için seçenekler denenir. Ama, sebebi bilinmeyen infertelite tanısı konulmuş infertillerin, işi bana göre daha zor gibi gözüküyor. Ben kendimden örnek veriyim. Önceleri gittiğim doktora ve merkeze çok güveniyordum, daha sonra düşüncem değişti sanki baştan sağma bir işlem yapıldı. Özellikle entometrium kalınlığının 8mm geçmesi gerektiğini okudum ama benim doktorum 6,4 mm iken üstelik 4 tane embriyo transferi yaptı.Transfer akşamı netde araştırma yaptım. Aslında okuduklarımdan sonucumun negatif olacağını biliyordum. Eğer sonuç olumlu olsaydı o zaman da mucize diyecektim. Bir prof. böyle bir yol izlerse biz kimlere güveneceğiz. O gün çok yılmıştım ve tedaviye devam etmek istemiyordum. Forumdaki arkadaşların yazdıkları sayesinde daha güçlenmiş bir şekilde tedavime devam etme kararı aldım.

Sevgili meerdem;
Kesinlikle sana katiliyorum ,bizlere sorgulayan doktorlar lazim ve sebebi bilinemeyen inferlitenin digerlerine gore daha zor oldugunu dusunuyorum...Cunku adi ustunde sebebi bilinmiyor ve hangi tedaviyle kesin sonuc alinir belli degil...Sen sana bu islemi rahim kalinligin uygun degilken yapan doktordan hesap sormadinmi merak ettim??Cunku bazi doktorlar hastalarinin bilgisizliginden yararlaniyorlar ,soru sormayan arastirmayan hastalar onlar icin daha kolay oluyor...Bence burda bizlere buyuk is dusuyor eger gercekten gorevlerini titizlikle yapmalarini istiyorsak ustlerine dusmeliyiz diye dusunuyorum (arastirarak soru sorarak en onemlisi bilgilerimizden emin olarak)Bencede kesinlikle tedavinden vazgecme Yuce Rabbim yazdiysa zaten olacak sen ustune dusen gorevi sonuna kadar yap ve asla vazgecme..
Sevgiyle kal!!!

Canım moralini bozma,bunları sadece sen yaşamıyorsun,allah hepimize nasip edecek inşallah,hem senin yaşında çok genç,bak ne diyeceğim,sen fransadasın galiba,biz eşimle sık geliriz oraya ve çok severiz parisi...Ne güzel bir şehirdesin,moralini bozma...
Allah isteyen herkeze nasip etsin inşallah....

MERHABA ARKADAŞLAR BEN DE İLK HAMİLELİĞİM SPONTAN OLDU VE 16 HAFTALIK HAMİLE İKEN SUYUN ERKEN BOŞALMASI NEDENİYLE BEBEĞİM SUNİ SANCIYLA DOĞUM YAPILARAK ALINDI KÜTAJ YAPILARAK GARANTİ OLSUN Kİ BİR SORUN YAŞAMAYALIM İKİNCİ HAMİLELİĞİNDE DEMİŞTİ DR. HİKAYEM BAŞLIYOR YANLIŞ KÜRTAJ SONUCU RAHİM YAPIŞIKLIĞI OLUŞMUŞ TÜP BEBEK BİLE UYGULANMAZMIŞ EŞİMLE BERABER AĞLAYARAK AYRILMIŞTIK DR HEMEN ARAŞTIRMAYA BAŞLADIK TEDAVİ OLMALI VE BARI TÜP BEBEK YAPILABİLECEK KADAR SAĞLIKLI OLMALIYDIM ALLAHIM DA KARŞIMIZA ÇIKARDI BAZI ŞEYLERİ ÇARŞIDA DOLAŞIRKEN BİR AAFİŞ DİKKATİMİ ÇEKTİ TÜP BEBEKLE İLGİLİ KONFERANS VAR HEMEN EŞİMLE BERABER GİTTİK DİNLEDİK KONUŞMALARI BİRAZ RAHATLADIK ERTESİ GÜNDE ÖZEL MUAYENESİNE GİTTİK YENİ DR BASİT BİR AMELİYET GEREKİYOR ÖNEMLİ BİŞEY YOK DEDİ HİSTEROSKOPİ AMELİYETI OLDUM RAHİM FLİMİ ÇEKİLDİ ŞİMDİ HERŞEY YOLUNDAYDI KENDİLİĞİNDEN HAMİLE KALMAYI BEKLEDİK 1 YIL OLMADI 4 KEZ AŞILAMA YAPILDI YİNE TUTMADI İSTANBULUN EN GELİŞMİŞ HASTANESNDE 3 DEFA DA TÜP BEBEK DENEMESİ OLDU YİNE NEGATİF DR GENETİK TANI YAPALIM BAKALIM NE ÇIKACAK DEDİ ONU DA YAPTIDIK BİR PROBLEM YOK DR BİRDE BURDA DENEYELİM 4 TÜP BEBEK DENEMESİ YAPTIK VEEEEEEEEEE SONUÇ POZİTİFTİ İNANAMAMIŞTIK HEMDE İKİZDİ SÜREKLİ TEDBİRLİ SÜREKLİ KONTROLLU DAVRANIYORDUK HEM BİZ HEMDE DOKTORUM 16 HAFTALIK HAMİLEYDİM RUTİN KONTROL İÇİN GİTTMİŞTİK HASTANEYE AMA SUYUN ERKEN GELMESİ NEDENİYLE İKİZLERDEN BİRİNİ KAYBETMİŞTİK 18 GÜN SONRA ENFEKSİYON KAPMIŞTIM İÇERDE KALAN PLASANTA ZARAR VERİYOR BEBEĞİMİN ALINMASI GEREKİYORDU VE ALDIRDIK NEDENİN OLUĞUNU BULMAMIZ VE BUNDAN SONRAKİ HAMİLELİĞİMDE ONA GÖRE TEDBİR ALMAMIZ DOĞRU OLACAKTI SONUCU NETİCELENDİRMEK İÇİN BİRDEN FAZLA DR GÖRÜŞTÜK BİRDEN FAZLA TESTLER YAPTIRDIK SONUÇ SERKLAJ YAPILMASI GEREKİYORMUŞ BENİM SORUNUM RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİYMİŞ YANİ DİKİŞ ATILACAKMIŞ BİR DAHA HAMİLE KALDIĞIMDA ŞİMDİ 5 TÜP BEBEK DENEMESİNE HAZIRLANMAYA ÇALIŞIYORUM PSİKOLOJİK OLARAK SONRADA TEDAVİYE BAŞLIYCAZ YÜCE RABBİM NASİP EDERSE BİRGÜN ANNE OLMAYI ÇOK İSTİYORUM:a015::a015::a015::a015:

Son düzenleme:
mehaycım umudunu yitirme bak sorunda yok kısmet belki 6 deneme olur inşallah benim sorunum büyük ama yinede umudumu yitirmedim allahtan ümit kesilmez cnm allah hepimizin yardımcısı olsun dualarımız seninle kendine dikkat et sağlıcakla kal...

mumudihaba cnm merhaba allah yardımcımız olsun sen gönlünü rahat tut rabbimden ümit kesilmez allah gönlüne göre versin rabbim birgün bizim yüzümüzüde güldürecek...sağlıcakla kal....

merhaba arkadaşlar.böyle bir bölümün açılması çok ii olmuş gerçekten.hepimizin sorunu farklı ama sonucu aynı olur inş.yani bebişlerimiz en kısa zamanda gelirler umarım.şimdi gelelim benim sorunuma ben 6 yıllık evliyim ilk 2 sene biz istemedik sonra 1 sene baktık olmadı artık bir doktora gidelim dedik,ve polkistikover olduğum anlaşıldı bu sayede neyse 2 aşılama oldum tutmadı,vakit kaybetmeyelim dedik tüpe geçtik 1.de 22 yumurtam gelişti çooook umutluyduk ama yumurta toplanıp geldik ve ertesi gün bir haber 22 yumurtanın hiçç biri döllenmemiş beni bir düşünün şimdi o 22 yumurta alınırken o kadar canım yanmıştıki onamı yanayım transfer olmadan sonuç negatif onamı yanayım.neyse aradan 3 ay geçti 2.ci deneme ye geldi sıra bu sefer daha dikkatliydik 12 yumurta tpolandı ama ertesi gün yine bir haber durum hiç içaçıcı diildi offffffffffffff yinemi.sadece 1 yumurta döllenmişti ama onunda durumu hiç parlak diildi ama transfer edildi yine,sonucu bilmeme rağmen yinede bir umut var dedik ama yine olmadı.çok üzüldük çünkü sorun neydi onuda bilmiyoduk.bakalım şimdi 3.gürgan klinikte deniyecez ama bu sefer geniş bir araştırma var,hatta yarın randevum var bakalım ne olacak arkadaşlar.benim hikayemde böyle işte.inş biran önce güzel sonuçlar alırız.

merhaba ben nesrin bende 1 aşılama 3 tüp yaptırdım sonuç negatif eşimdede bendede sorun bulamadılar en son rahim dokunuşu diye birşey yaptılar kürtaj gibi bişeymiş ama parça alınmıyor yanlızca rahime embiriyonun daha iyi tutunmasını sağlıyormuş 4.tüp bebeğe başladım ilaçları kullandım 23 yumurta toplandı ama verilmedi 9 tane iyi olan donduruldu tedavi esnasında kullanılan ilaçlar rahimin incelmesine sebep oluyormuş buda embiriyonun tutunmasını zorlaştırıyormuş doktorum adet gördükten sonra kontrole gelmemi söyledi rahimin kalınlaşmasını bekleyip öyle transfer yapacak.

merhba bnde3 sefer tup bebek tedavisi yaptrdım benımde ılkınde dış gebelık oldu yetrlı sayıda yumurta vardı bnım hersey yolunda ıdı ama olmadı dışgebelıkle sonuclandı dıgerlırde tutmadı sonuncu denememde test sonucu düşük cıktı ve dr. kımyasal gebelık olabılr dedı netten arastrdıgıma gore oda bınevı dış gebelık gbı bişiymiş zaten sonrada adet oldum yanı 3 denememınde 3 ü negatıf bazen umudumu yıtrıyorum ama hemen kendımı toplmaya calısıyorum tabı eşimin destegi olmazsa olmaz cok sukr herzamn yanımda ama ynde ınsan bazen sabredemıyo anne olmak ıstıyo ama kısmet ınsallh allh hepmıze bu duyguyu tattırır hepmıze de nasıp edr inşllh arkdaslar

peki neden micro yapılmadı microya ragmen mi döllenme olmamışeger öyle bir sorun varsa genetik yapıda bir problem olabilir benim doktorum bir yumurta ile bir spermin döllenebilmesi için anahtar kilit misali bütün enzimlerin birbirini bulup tamamlaması gerekir demişti ne kadar çok enzim birbirine baglanrsa şans o oranda artar demişti yani her enzim halkasıyla döllenme güçleniyor şuan medyada çıkan hla 5 diye bir enzim bunlardan sadece biriymiş

insallah hepimize nasip etsin Rabbim o guzel duyguyu!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…