tup bebekte basarisiz olanlar gelin nedenleri konusalim???

canim sende cok zor gunler gecirmissin gercekten..bundan sonraki tedavi surecinde Allah yardimcin olsun insallah olumlu sonuc alirsin...

iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim canim.....a.s.

canim anlasilan senin sorunun spermlerin yumurtalari dolleyememesi doktorunun sana mikro enjeksiyon onerecegini umuyorum..yani bazi yumurtalar spermlerin girisine izin vermeyecek kadar sert olurmus ama bu sorun mikro enjeksiyonla ortadan kalkiyor cunku mikroda en kaliteli spermleri en kaliteli yumurtalara kendileri enjekte ediyo ve dollenme oluyor...sana birde sorum olacak canim,sen yumurta toplanirken anestezi yaptirmadinmi???

insallah olumlu sonuc alirsin canim...

insallah canim sende tadacaksin anneligi..hepimiz tadacagiz!!!!!!!!!a.s.

Merhaba, ben Pko hastasıyım. 14 aydır glukofen kullanıyorum. 3 kere aşılama denedik, olmadı. Tüplerim açık ancak rahmim ters ve normalden biraz küçük. Bu ay ilk tüp bebek denememize başladık. Uzun protokol olacak. Son aşılama denemesinde düşük doz kullanmama rağmen hafif OHSS oldu. Tüp bebekte de OHSS olma ihtimalim yüksek. Doktorum çok dikkatli ve ona güveniyorum ama PKO yüzünden baştan sona her türlü riski taşıyorum. İlk denemede tutsa bile ilk 3 ay benim için çok zor olacak. Düşük yapma olasılığım da yüksek. Tüm bunları düşündükçe moralim bozuluyor. Maddi olarak 3-4 deneme yapmam da imkansız. Bu da beni ayrıca etkiliyor. Normal ve masrafsız hamile kalanlar umarım bunun değerini anlarlar. Bu süreci yaşayan herkese de sabır ve bol şans diliyorum..

canim malesef bazilari bunun degerini anlamadiklari icin o bebekler cok cabuk gozden cikariyor kurtaj yaptiriyor...Allah verdigi o buyuk mukafati 15-20 dk icinde yok etmesinin hesabini sormazmi onlara???insallah sende kendiliginden hamis kalirsin canim...

canim sende cok zor gunler gecirmissin gercekten..bundan sonraki tedavi surecinde Allah yardimcin olsun insallah olumlu sonuc alirsin...

inşallah iyi dileklerin için teşekkür ederim yüce mevla hepimizin hakkına hayırlısını nasip eder inşALLAH :enbuyukkk:

Sevgili meerdem, seninle hemen hemen aynı durumda bir arkadaşım var. nedensiz infertilite ve yaşı 38. birkaç kez aşılama denedikten sonra 3 kez tüp denedi. 1 tanesi dondurulmuş idi. Hepsi negatifti. Geçtiğimiz ay 4. tüp denemesini yaptı. Toplanan 11 yumurtadan 9'u döllendi. Tüm mbriyolara genetik tanı yapıldı ve sadece 2 tanesi sağlıklı bulundu. Onlarda transfer edildi ve arkadaşım şimdi 5 haftalık hamile :) 37 yaş üstünde kadınlarda genetik tanı yapılması bence çok önemli. Hiç değilse sağlıklı embriyo transfer edildiğini biliyorsunuz. O zaman hamile kalma şansı gerçekten %50 olur.

Sevgili pelly paylaşımın için teşekkür ederim. Zaten doktor değiştirmeyi düşünüyorum. Bu sefer çok hazırlıklıyım.. Önce sorularıma cevap alacağım. Benim için önemli olan, eğer çocuğum olmayacaksa bana söylensin. Şansım azsa o da söylensin. Bildiğimiz, kabullendiğimiz bir tedaviye başlamak başka, cevabı verilmeyen sorularla tedaviye başlamak başka.Beni en çok belirsizlik sıkıyor. Manevi olarak çok yıpranıyorum.

merhaba kızlar mehay başlık için çok sagol gerçekten şu an ihtiyacım olan şeydi bu benimde 2 tane negatif micro denemem oldu ilkinde 16 yumurta toplandı 13 tanesi gelişti transfer edilenler dışında hiç yumurtam dr görüştük herşey çok iyiyidi embrolar çok kaliteliydi ama tutunmadı ikinci denemede lenfosit aşısı yapmamızı söyledi bizde yaptıdık 2.denemede 25 tane yumurta oluştu toplama işleminden sonra kanamam oldu serum verdiler kanamayı durdurdulşar 2gün sonra transferim oldu sonuç yine negatif yine embryolar çok kaliteli oldugunu söyledi ama herhangi bir araştırma bir tahlil istemedi kafam çok karışık benim tedaviden önce ne rahim filmim çekildi nede tüplerime bakılmadı halada öyle bir isteği yok dr un yada toplamadan sonraki kanamamı bir sorun çıkardı anlamadım dr değişicem sanırım kızlr hepiniz rahim filmi çektirdinizmi tedavden önce kafam çorba gibi karıştıkafamçokkarıştı

Slm kızlar bende de aynı sorun,bana sadece rahim filmi çekildi,3 deneme yaptık olmadı,nedenini soruyorum kader diyor,herşey normalmiş,embiryolarım 1.kaliteliymiş,başka testler diyorum,gerek yok diyor,zaten o kadar yoğun ve kalabalık ki,dr yüzünü ancak beş dk görebiliyordum,ben şimdi başka dr bakıyorum,bu doktorum tanıdıktı birde...) Şimdi araştırıyorum,sizde araştırın derim....

Sevgili sünger53, senin tüp deneme nedenin nedir? Doktora çoçuğum olmuyor diye gittiğinde doğrudan tüp öneremez, önce sorunu bulması gerekir. ben pko hastasıyım ve infertilite de bu hastalığın bir sonucu. Tedavisi var ve 1,5 yıldır tedavi görüyorum. Bebek istediğimize karar verdiğimizde doktorum hemen bazı tetkikler istedi. Eşimden spermiyogram ve benden HSG ve kan testi. Vajinal muayene de doktor tüplerin tıkalı olup olmadığını göremez. En az 6 ay normal yoldan deneyip bebeği olmayan çiftlerde hemen kadın ve erkekte sorun aranıyor. Kadın için önce vajinal muayene ve HSG. Hatta rahimde sorun varsa laparoskopi bile yapılmalı. Bu tetkiklerden sonra tüp bebek denemesi önermeli doktor. Siz aşılama da denemediniz mi?

eşimden sperm analizi istedi benimde kan tahlillerim hormon tahlillerim vardı zaten onlara baktı prolaktin hormonum yüksekti ilaç kullandım ilk denemede düştü ama her ay değişiyomuş değer vce etkiliyomuş tutunmayı bumnu şimdi ögreniyrum benden hsg istemedi ne başta nede negatif sonuçtan sonra tüplerimede bakılmadı aslında bakmalıydı değilmi?

bizim sorunuuz eşimin spermlerinde drun söylediği bu yani aşılama hiç olmadık mikro yaptık direkt benim rahme bakmadan hiçbir sorun olamdığını söyledi ben bakılması gerektiğini daha yeni ögrendim belkide sırf böyle bir sorun oldugu için tutmadı kimbilir

Merhaba arkadaşlar,iyiki bu sayfayı açmışsınız,sorunlarımızı paylaşıyor yeni şeyler öğreniyoruz,
Eşimin sperm sayısı az sorun bu,2 mikro yaptık 1. de 11 yumurtanın 3 ü döllendi ama sağlıklı gelişmediği için transfer olmadı
2. de 10 yumurtanın 3 ü döllendi 1. kalşiye ama sonuç negatif,dr hisreroskopi yaptı rahimimde hiçbir problem yokmuş,eşimin kromozom analizi temiz çıkmıştı şimdi benimkine bakıyorlar,3. mikro mayısata,bu sefer de olmazsa embriyoda genetik tanı yapılacakmış,
ko kültürü sordum çok nadir uygulanan ve başarısı tam ispatlanmamış bir işlem olduğunu yapılması gerek olmadığını söylediler,kafam karıştı,bu arada kandeğerlerimden en az 1o tanesi sınırın altındaymış,bu nedenle tutmamış olabilirmi 5 nisanda almıştım sonucu,
sanki yine olmayacakmış gibi geliyor,daha ne yapılması lazım arkadaşlar????????????????????????

Merhaba arkadaşlar,iyiki bu sayfayı açmışsınız,sorunlarımızı paylaşıyor yeni şeyler öğreniyoruz,
Eşimin sperm sayısı az sorun bu,2 mikro yaptık 1. de 11 yumurtanın 3 ü döllendi ama sağlıklı gelişmediği için transfer olmadı
2. de 10 yumurtanın 3 ü döllendi 1. kalşiye ama sonuç negatif,dr hisreroskopi yaptı rahimimde hiçbir problem yokmuş,eşimin kromozom analizi temiz çıkmıştı şimdi benimkine bakıyorlar,3. mikro mayısata,bu sefer de olmazsa embriyoda genetik tanı yapılacakmış,
ko kültürü sordum çok nadir uygulanan ve başarısı tam ispatlanmamış bir işlem olduğunu yapılması gerek olmadığını söylediler,kafam karıştı,bu arada kandeğerlerimden en az 1o tanesi sınırın altındaymış,bu nedenle tutmamış olabilirmi 5 nisanda almıştım sonucu,
sanki yine olmayacakmış gibi geliyor,daha ne yapılması lazım arkadaşlar????????????????????????

En başta bakmalıydı. İnfertilite sebepleri çeşitli.
- Hormonal nedenler (prolaktin yüksek veya östrojen az) ve pko gibi doğuştan gelen hastalıklar: düzensiz adet, yumurtlama da bozukluklar, kalitesiz yumurta, endometriyum kalınlaşmaz... vs
- Fizyolojik sorunlar: Tüpler tıkalı olabilr, rahim anormallikleri, rahim hastalıkları (endometriozis gibi)...
- Erkek faktörü: sperm sayısı ve kalitesi, azospermi
- nedensiz infertilite: yukarıdaki durumların bulunmadığı ama bebek olmuyorsa.
Her halikarda infertilte teşhisi konulması için her açıdan kontrol edilmesi gerekir. Tüp bebek yapıldığında tüplerin önemi kalmıyor ama kadında sadece yumurtlama sorunu varsa daha masrafsız şekilde ilaçlarla bunlar kontrol altına laınabilir. Mesela prolaktin için agnucaston kullanabilirdin, tüpler de tıkalı değilse bir süre daha denerdiniz. ben işin maddi yönünü düşünüyorum. Gelen her hastayı hemen tüp bebeğe yönlendirmelerine karşıyım. Ben hem ilaçlarla normal şekilde hem de 3 kez aşılama ile hamile kalmayı denedim. Yaşım ilerlediğinden tüp için daha fazla bekleyemem. Şu an her tür riski biliyorum ve doktorum da aynı şekilde. Vücudumu çok iyi tanıyor ve ona güveniyorum. Sonuçta şansım %40-%50. Yarısı bize yarısı Allah'a kalmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…