Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?

Ne alaka şimdi?
Yıl boyunca dersini göreceği kitapları almak benim tercihim mi?
Ben tenis kursuna gitmek istiyorum deyince ne dememi bekliyorsunuz?
Çocuk masraflı bir şey işte.
Ne anlamlar çıkarıyorsunuz anlamıyorum.
Benim de ikinci çocuğum sağlık sorunu yüzünden olmadı tüp bebek istesem de olmazdı bırakılmaması gereken ilaç var.
İki sene önce çıksaydı rahatsızlık hiç çocuğum olmazdı.
Tüp bebekle deneme bile yapamazdım.
10 yıl geçti ikinci çocuk önemli değil kardeş sanki kardeş mi oluyor diye düşünüyorum işte ne yapayım.
Siz annelik duygusunu tatmışsınız ben onun için çabalıyorum.

Size şu an tek tavsiyem asla bu foruma girmeyin.. burası çok kederli hikaye dolu... Konu açarsınız gelip bile bile üzerler, başka konu okursunuz üzülürsünüz..
Beslenmenizi, takviyelerinizi düzenleyin sakin kalmaya çalışın.. benim bu tarz şeyleri sorabileceğim kimsem olmadığı için tüp bebek sürecinde, sonrasında düşüklerimde buraya çok takılmıştım beni daha çok dibe çekti... Aileleri de görmezden geliyorum ben artık.. mümkün olduğunca gitmiyorum gidersem fazla konuşmuyorum havadan sudan.. tepkimin de gayet farkındalar düzeltmek için bir şey yapmıyorlar ben de adım atmıyorum o yüzden.. bu işlerde en çok yaralayan maddiyat değil ilgisizlik.. ikisini de yaşattılar sağ olsunlar
Ya kendilerinin başına gelse neler neler yaparlar burada Sokrates gibi yok senin çocuk istemene onlar karışmak zorunda değil o başka bi birey senin gibi düşünmek zorunda değil 🤣 haklısın buraya yazmak saçma ama beni aşağı çekemezler ben ne olduğumu ne hissettiğimi biliyorum. En büyük hata insanlardan bişey beklemek bu hayatta

Siz annelik duygusunu tatmışsınız ben onun için çabalıyorum.
Çabalayın ben çabalamayın mı dedim.
Eş ailesini kötülemekten vazgeçin sıkıntınız onlar değil.
Eşinizin üstüne ailen şöyle böyle diye gitmeyin.
Yüzünüzü düşürüp durmayın.
Eşiniz de baba olmak istiyordur belki ama böyle yaparak olmaz demek istedim.
Ama siz önce hep diyorum sonra bir kere diyorum sonra aa hadi gönlün olsun hep diyoruma getirdiniz.
Şu an kendimi gündüz kuşağı programınlaronda hissettim her şey çok çabuk değişiyor

Hayır değilim tabii ki.
Maddi durumun yeterli değilse yardım bekliyorsan bebeğin de büyüdükçe masrafı artıyor düşündün mü hazır mısın demel istedim
Siz annelik duygusunu tatmışsınız biz onun için çabalıyorz. Başjalarının çocuklarını gözlerimiz dolu dolu bakıyoruz. Nazar değmedin diye çocuklarını bizden uzak tutan insanlarla, çocuk düşünmyomusunuz diyen kayıınvalidelerle , çocuk olunca bu kadar masraf oluyor diyen insanlarla mücadele ediyoruz hergün

Hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Ben son olarak şunu söylemek istiyorum. Anne kelimesi benim için kolay bi kelime değil anne olabilmek için uğraştığım bu yolda anlamını daha net anladım. Kayınvalideme de anne diyorsam bişeyler beklemek en doğal hakkım. Tekrar tüp bebek deneyeceğimizi bildiği halde hala ağzından tek kelime çıkmamış olması hayretlere düşürüyor. Sanki hiç bişey yokmuş gibi davranıyorum oraya gittiğimde ama içimde ki üzüntü tarifsiz. Bu arada maddi destek vermese bile biz altından kalkıyoruz şükürler olsun. Demek istediğim destek verseydi eşim yıpranmasaydı her şey daha kolay olurdu bizim için. Bi de bana keşke nasılsın deseydi çünkü bu süreçte anestezi alıyoruz onca iğne vuruluyoruz bence bi nasılsını hakediyorum.

Ya bırak çocuğu olmayan birini anlamlarını bekleme. Ne yaparsa yapsınlar sanki parayı bana versin cebime atayım dedim oğluna versin al oğlum yorulma tedavini ol desin yada onu da mı yapmıyo yapmak zorunda değil oğlum kızım iyi misin desin. Onu da mı demiyor başkalarının çocuğunu anlatıp yarama tuz basmasın ben dinlemek istemiyorum

Tüp bebek maddi ve manevi çok çok yıpratıcı bir süreç teyzemden biliyorum.
2 defa denedikten sonra maddi manevî olarak tükenme noktasına gelip 3. İçin kenara çekilip para biriktirdiler beli doğrultalim battik bittik dediler.

Ama bu süreçte erkek ve kadın tarafı aileden destek beklemedi siz de beklemedgnzi söylüyorsunuz ama durumu var niye etmiyor yardım alan var mı diye soruyorsunuz onu anlayamadim.

Çünkü evli çiftler özelikle karıştırmak istemiyor diye biliyorum başkalarına sorma hakkı doğduğu için
Bizde böyle oldu açıkçası bu onların kararı ve yoluydu , kimde problem olduğu önemli değildi kimsenin söz söyleme hakkı yoktu olamazdı.
Çocuk gibi kritik konuda sizin ve eşinizin.ailesinin.yapacagi maddi yardım sonrası yüzünüze vurma ihtimali de.dogurur.

Manevi olarakta sorulsa ayıptır aslında bunlar karı kocanın özeli belki sizin onun annesi için düşündüğünüzu eşiniz düşünüyordur .
niye onlar biliyor sanki biz bitik durumdayz bize para veriyorlar diye belki bu onu strese sokuyordur.
Benim bu durumum olsa ailem para verse benim tanıdığım eşim yapacağı varsa yapmaz bunu geri ver hayırdır der. Bilemiyorum hassas konu. Para almak herkes için kolay iş değildir hele de birşey sattıp alma fikri beklenmesi çok abes.
Çok üzülmemeye ,kendinizi tamamen tedavilerinize odaklayin onun sizin aileleri boşverin.
İnsanlara niye bebeğin yok denmez niye var da denmez. Bence evli çifte para verelim teklifi de çok hoş değil bizde hoş karşılanmaz yani
KV manevi anlamda.kizim.yanindayim desede 3-5 sorma sonrası rahatsız eder çok içinize girmiş olur ve ne olursa olsun rahatsız olursunuz ay manevi olarak.yanimda.diye mutlu olmazsnz.
Biriyle konusasiniz manevi destek goresinz varsa bunu dost eş veya en yakın aile üyesinden bekleyin sadece. KV doğru beklenti değil.

Çabalayın ben çabalamayın mı dedim.
Eş ailesini kötülemekten vazgeçin sıkıntınız onlar değil.
Eşinizin üstüne ailen şöyle böyle diye gitmeyin.
Yüzünüzü düşürüp durmayın.
Eşiniz de baba olmak istiyordur belki ama böyle yaparak olmaz demek istedim.
Ama siz önce hep diyorum sonra bir kere diyorum sonra aa hadi gönlün olsun hep diyoruma getirdiniz.
Şu an kendimi gündüz kuşağı programınlaronda hissettim her şey çok çabuk değişiyor
Yüzümü düşürmemeliyim belki haklsın ama onca emek onca beklenti tedaviler sonuç hüsran olunca ister istemez halimi kimse sormayınca yüzüm düşüyor. Gönül ister ki daha güçlü olayım kimsenin ne yaptığı umrumda olmasın ama gün sonunda bi şekilde benim evimin huzurunu etkiliyor

Siz annelik duygusunu tatmışsınız biz onun için çabalıyorz. Başjalarının çocuklarını gözlerimiz dolu dolu bakıyoruz. Nazar değmedin diye çocuklarını bizden uzak tutan insanlarla, çocuk düşünmyomusunuz diyen kayıınvalidelerle , çocuk olunca bu kadar masraf oluyor diyen insanlarla mücadele ediyoruz hergün
Ha benle mi mücadele ettiniz şimdi de son cümlenizle?
Çevreniz toksikmiş napalım.
Ama ben sizin aman boşverin tüp bebek fiyatından haberi var mı size yazan insanların derken-ki aşağı yukarı haberim var çevremde de var- çocuğun başka masraflarından da haberimiz var demek istemiştim.
Ama siz önce aa çocuk yaptığınız için pişman mısınız demeye getirdiniz.
Şimdi de başka şeye getiriyorsunuz.
Öyle konuyu uzatıyorsunuz başka yerlere.
Hem konu sahibine yazarken başkalarına laf atıyorsunuz sonra başka şeyler anlatıyorsunuz.
Kırılgansınız sanırım ama böyle olmaz yani.

Tüp bebek maddi ve manevi çok çok yıpratıcı bir süreç teyzemden biliyorum.
2 defa denedikten sonra maddi manevî olarak tükenme noktasına gelip 3. İçin kenara çekilip para biriktirdiler beli doğrultalim battik bittik dediler.

Ama bu süreçte erkek ve kadın tarafı aileden destek beklemedi siz de beklemedgnzi söylüyorsunuz ama durumu var niye etmiyor yardım alan var mı diye soruyorsunuz onu anlayamadim.

Çünkü evli çiftler özelikle karıştırmak istemiyor diye biliyorum başkalarına sorma hakkı doğduğu için
Bizde böyle oldu açıkçası bu onların kararı ve yoluydu , kimde problem olduğu önemli değildi kimsenin söz söyleme hakkı yoktu olamazdı.
Çocuk gibi kritik konuda sizin ve eşinizin.ailesinin.yapacagi maddi yardım sonrası yüzünüze vurma ihtimali de.dogurur.

Manevi olarakta sorulsa ayıptır aslında bunlar karı kocanın özeli belki sizin onun annesi için düşündüğünüzu eşiniz düşünüyordur .
niye onlar biliyor sanki biz bitik durumdayz bize para veriyorlar diye belki bu onu strese sokuyordur.
Benim bu durumum olsa ailem para verse benim tanıdığım eşim yapacağı varsa yapmaz bunu geri ver hayırdır der. Bilemiyorum hassas konu. Para almak herkes için kolay iş değildir hele de birşey sattıp alma fikri beklenmesi çok abes.
Çok üzülmemeye ,kendinizi tamamen tedavilerinize odaklayin onun sizin aileleri boşverin.
İnsanlara niye bebeğin yok denmez niye var da denmez. Bence evli çifte para verelim teklifi de çok hoş değil bizde hoş karşılanmaz yani
KV manevi anlamda.kizim.yanindayim desede 3-5 sorma sonrası rahatsız eder çok içinize girmiş olur ve ne olursa olsun rahatsız olursunuz ay manevi olarak.yanimda.diye mutlu olmazsnz.
Biriyle konusasiniz manevi destek goresinz varsa bunu dost eş veya en yakın aile üyesinden bekleyin sadece. KV doğru beklenti değil.
Eşim bilmiyor annemin para verdiğini söylemedik üzülmesin diye. Kv nasıl söylemeyim Allah aşkına çocuk sorup duruyor bizde en sonunda olmuyor tüp bebek denicez dedik. İnsanlara niye bebeğin yok denmez diyorsunuz ama insanlar soruyor ve öğreniyor işte

Ha benle mi mücadele ettiniz şimdi de son cümlenizle?
Çevreniz toksikmiş napalım.
Ama ben sizin aman boşverin tüp bebek fiyatından haberi var mı size yazan insanların derken-ki aşağı yukarı haberim var çevremde de var- çocuğun başka masraflarından da haberimiz var demek istemiştim.
Ama siz önce aa çocuk yaptığınız için pişman mısınız demeye getirdiniz.
Şimdi de başka şeye getiriyorsunuz.
Öyle konuyu uzatıyorsunuz başka yerlere.
Hem konu sahibine yazarken başkalarına laf atıyorsunuz sonra başka şeyler anlatıyorsunuz.
Kırılgansınız sanırım ama böyle olmaz yani.
Herkese yetiyorsun Allah kayınvalidene sabır versin kızzzz 🤣

Eşim bilmiyor annemin para verdiğini söylemedik üzülmesin diye. Kv nasıl söylemeyim Allah aşkına çocuk sorup duruyor bizde en sonunda olmuyor tüp bebek denicez dedik. İnsanlara niye bebeğin yok denmez diyorsunuz ama insanlar soruyor ve öğreniyor işte

KV söylemeyin demiyorum ki ben ondan birşey beklemeyin maddi manevi diyorum.
Açtığınız konu başlığı " Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?"
Alt metin KV eşinin ölmesi ile başlıyor mal varlığı ile devam ediyor sonuç kısmına çok az bebekten bahsediyor ama bize sormuyor bile ile bitiyor.
Bu paragraftan su çıkıyor
Maddi durumu var benim ailem yardımcı oldu o niye olmuyor. Aileniz yardımcı oldu diye o olmak zorunda değil. Ailenize parayı iade edin maddi beklenti konunuz tamamen kapanmış olsun ki bence esas problem tek tarafın yardım yapmış olması.
Manevi destek beklentiniz de haklı buluyorum ama ne bekledgnzi tam anlamıyorum ne yapsa sizi mutlu eder bunu kendisine surat yapmak yerine konuşabilirsiniz. Anne demek zorsa sizin için anne dediğiniz insana anne zor süreçten geçiyorum korkuyorum olmaz diye bana manevi duygusal destek olursan memnun olurum su su su lafın beni üzdü diye söyleyebilirsiniz sonuçta anne diyorsunuz.

Burada kayınvalidem özelimi niye biliyor oldu:) çocuk sorduğu için bizim de istediğimizi bildiği için olmadıkça sordu ne deseydik biz çocuk yapmaktan vazgeçtik mi deseydik:) doğruyu söyledik tüp bebekle olacakmış dedik:)

Herkese yetiyorsun Allah kayınvalidene sabır versin kızzzz 🤣
Yetişemiyorum ki konuyu dağıtıyorlar konu aile karşılaştırmasından nerelere geldi ya ben de anlayamıyorum.
Kayınvalidem beni pek merak etmez arada arar sorar yılda bir.
Ben aramasam hiç takmaz.
Evime gelme ortalaması dört yılda bir.
Hiç oralı olmaz bana ben de öyleyim.
Eltilerimin numarasını bilmem görümceminkini de bilmem üç kaynım var onlarınkini hiç bilmem.
Kafam çok rahat hiç takılmıyor hiç takmıyorum gibi bir şey. Ama çok iyi anlaşıyoruz görüşünce kafa rahat ben rahat.

Burada kayınvalidem özelimi niye biliyor oldu:) çocuk sorduğu için bizim de istediğimizi bildiği için olmadıkça sordu ne deseydik biz çocuk yapmaktan vazgeçtik mi deseydik:) doğruyu söyledik tüp bebekle olacakmış dedik:)

Konu o olmadı da ugrasamicam hiç amaan banane ya inşallah arsaları satar verir rahatlarsiniz. Total miras hesabı bile yapılmış tapu kadastro maşallah.

KV söylemeyin demiyorum ki ben ondan birşey beklemeyin maddi manevi diyorum.
Açtığınız konu başlığı " Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?"
Alt metin KV eşinin ölmesi ile başlıyor mal varlığı ile devam ediyor sonuç kısmına çok az bebekten bahsediyor ama bize sormuyor bile ile bitiyor.
Bu paragraftan su çıkıyor
Maddi durumu var benim ailem yardımcı oldu o niye olmuyor. Aileniz yardımcı oldu diye o olmak zorunda değil. Ailenize parayı iade edin maddi beklenti konunuz tamamen kapanmış olsun ki bence esas problem tek tarafın yardım yapmış olması.
Manevi destek beklentiniz de haklı buluyorum ama ne bekledgnzi tam anlamıyorum ne yapsa sizi mutlu eder bunu kendisine surat yapmak yerine konuşabilirsiniz. Anne demek zorsa sizin için anne dediğiniz insana anne zor süreçten geçiyorum korkuyorum olmaz diye bana manevi duygusal destek olursan memnun olurum su su su lafın beni üzdü diye söyleyebilirsiniz sonuçta anne diyorsunuz.
Annemin maddi gücü var ve ben parayı iade etmicem o benim annem:) zamanı gelince onun ihtiyacı olur aynını ben ona yaparım çünkü o benim annem:) ne kadar bebekten bahsettiğimi bi ben bi Allah bilir:) burada ki konu destek başlığı maddi de manevi de:) bebek başlığı açmak istesem onu açarım:) ben kimseye bana manevi destek ol diye yalvaramam bu hiç samimi değil. Belki de sadece zor kızım biliyorum ama sabrın sonu selamettir deseydi bi kere ben de böyle düşünmezdim. Her gittiğimde bu konuyu açmasın öyle bi beklentim yok bi kere ya bi kere bi söz duymak istedim. Yaşadıklarım dizi değil gerçek

Yetişemiyorum ki konuyu dağıtıyorlar konu aile karşılaştırmasından nerelere geldi ya ben de anlayamıyorum.
Kayınvalidem beni pek merak etmez arada arar sorar yılda bir.
Ben aramasam hiç takmaz.
Evime gelme ortalaması dört yılda bir.
Hiç oralı olmaz bana ben de öyleyim.
Eltilerimin numarasını bilmem görümceminkini de bilmem üç kaynım var onlarınkini hiç bilmem.
Kafam çok rahat hiç takılmıyor hiç takmıyorum gibi bir şey. Ama çok iyi anlaşıyoruz görüşünce kafa rahat ben rahat.
Silmişsin sen herkesi kızzz kocanla aralarını da mı bozdun :)

Konu o olmadı da ugrasamicam hiç amaan banane ya inşallah arsaları satar verir rahatlarsiniz. Total miras hesabı bile yapılmış tapu kadastro maşallah.
Eşim söyledi ben hesaplamadım :) eşim o benim ya hani aileyiz biz herşeyini söylüyor evet sanane

Kusura bakmayın ama ben duygusal değil mantıksal baktım olaya. Başka kardeşleri var.demişsiniz ve kadının kenarda parası olmadıgını da belirtmişsiniz. Baika kardeşleri olmasa tek çocuğum der satar bütün parayı önünüze sererr ama kardeşler varken tarla satıp da size para vermesi mantıklı mı?

Silmişsin sen herkesi kızzz kocanla aralarını da mı bozdun :)
Ben niye sileyim uzakta yaşıyoruz öyle geldi öyle gidiyor.
Kimse kimseyi kötülemiyor,arkasından laf etmiyor.
Kimseyi de silmedim eşimin ettiği yardımlar tee nerelere yol olur.
Ona da karışmıyorum bana da doğru geldiği için.
Konu nerden bana geldi bilmiyorum ki🤦‍♀️ kayınpederim yok benim mesela hiç tanımadım belki kayınvalidem olmazdı niye dan diye kayınvalideden giriyorsunuz ki konuya?

Offf lanet olsun açtığm konuya ya düğünde kayınvalideleriniz az bilezik yakarken bi tarafınızı yırttınız gelmişsiniz çocuğunuz burada beklentiyi kes bilmem ne diyorsunuz konuyu anlamadan. Eşim çok çalışıyor yoruluyor diyorum zaten erkek infertilitesi olduğu için doktor bile dinlen spor yap diyor adam hangi ara vakit bulup spor yapsın bunlardan bahsediyorum. Slak slak muhabbetler sizinle uğraşılmaz anlayışsızsınız. Maddi destek beklemeyin evlenirken be onlara güvenip mi evlendiniz🤣 hadiiiiii

Back
X