Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?

Sizin tüp bebek fiyatından haberiniz var mı?konu sahibi sadece tüp bebekle de kalmıyor eşi azosperm . İlaçlara vitaminlere bir sürü para döküyor .eşi sürekli hastaneye gidiyor test veriyor. Belki bir tüp bebek parası da eşi harcamış oluyor . Bilmediğiniz konulara hakkında yorum yapmayın lütfen
Siz olan çocuğunuz için bişeyler harciyosunuz cebinizden biz olmayan bir bebek için varmızı yoğumuzu döküyoruz hastanelere .
Sonuç ne oluyor hüsran tutmamış bunu anlayabilirmisiniz gerçekten ? O kadar para ödediğimiz hastaneden göz yaşları dökerek ayiriliyorsunuz . Tek aklınıza gelen şey birdaha nasıl deneyeceğim ...
Kıyaslamanız çok yersiz olmuş. çocuğu olmayan birine çocuğunuzun masraflarıyla kıyaslıyorsunuz tüp bebek fiyatlarını da küçümsüyorsunuz .!!

Aşağı yukarı var çünkü günümüzde ne yazık ki tüp bebek yaptırmak zorunda kalan çok insan var haliyle yakınlardan da duyup görüyorsun.
Kıyaslama yapmak değildi yazdığım bebeğin masrafı her sene katlanarak artar. Çocuk doğduktan sonra da kayınaileden yardım bekleyemez değil mi?
Herkes her işe kendine güvenerek girsin,kadının olmayan parasını ee tarlasını satarak yardım eder diye hesaplamasın.
Nispet yapıyormuşum gibi algılamanız sonunda kayınvalidemi arayayım bari cümlesini görmezden gelmeniz yüzünden sanırım.
Kayınvalidenin başka çocuğu yok gibi tarlasını satabilir diye düşünmek büyük abartı yani.

Benim ablamlar ilk denemesinde 200 bin liraya (birden fazla düşük yaşadığı için)yakın para harcadılar yol paraları herşey dahil. Şimdi tekrar denicekler ne kadar stres yaşadığını hepimiz görüyoruz. Kayınvalidesi parasal destek sağlamasa da manevi olarak sürekli yanında asla yanında torun muhabbeti açmaz ilk torunu olucak olmasına rağmen. Burdaki arkadaşların çoğu için çok kolay bişey çocuk yapmak ama olmayan ve tedavi görenlerin psikolojisini anlamaları zor. Hala aynı düşüncedeyim gelip milletin çocuğunu anlatıyorsa halden anlamıyorsa durumu da varsa bi zahmet maddi destek olsun bu kadar istiyorsa. Parası yoksa da durumunu bildiği gelinine çocuk muhabbeti yaparak strese sokmamalı yaşlı insanlar empati yapamıyor halden anlamıyor diye birşey yok. Onlarda insan içinden gelmesi gereken bir durum bu. Karakter meselesi yaşla alakalı bi durum değil.

bazısı böyle gamsız olur. nasıl olduğunuzu sormayan bi kv bana hiç ilginç gelmedi çok duydum çevremde. çünkü işin ucunun kendilerine dokunacağını biliyorlar bana göre. açıkça konuşup destek istesin eşiniz.

Nekadar az beklenti okadar mutluluk yardim etmek zorunda degil sorsa iyi olurdu ama sormuyor yani ne yapalim beklentiniz gereksiz bu yuzden tavir yapamazsiniz

Biz eşimden dolayı tüp bebekle çocuk sahibi olacağımızı öğrendik.
evet girizgahı kocanın kusurlu olduğunu vurgulayarak yapman harika

kendi ailenle adamın ailesini kıyaslayıp kendi aileni harika gösterme çaban da harika
ikinci cümlede bariz biçimde kv'den destek bekliyorsun, bunu manevi kelimesini kullanarak süslemen gerçeği değiştirmiyor
Kvdem varlıklı birisi ama şöyle tarlaları arsaları falan var ancak onları satarsa eline para geçip bize destek olabilir diyim.
zaten burada açıkça söylemişsin maddi destek beklentisi içinde olduğunu
Düşünüyorum oğlumda bi problem olsaydı elimden geleni yapmaya çalışırdım.
bu o kadar kötü kalpli, korkunç bir yorum ki herhalde eşinin yerinde olsaydım yazdığı paragrafta 2 kere benim kusurlu olduğumu vurgulayan bir kadınla hayatımı devam ettirip ettirmeme konusunu bi daha düşünürdüm
nikah memuru hastalıkta sağlıkta? diye sormadı mı size evlendirirken?
adam yarın öbür gün allah göstermesin de kalıcı felç falan geçirse boşanacak mısın mesela?

Haaa bi de bizim çocuğumuz olmadığını bildiği halde her gittiğimizde akrabalarının yeni doğan bebeğinden konu açıp dede demiş falan onları bize anlatıyor. Yarama tuz basar gibi
sadece bu konuda sana hak verdim, kv'nin bu davranışı hiç olmamış

benim bu sitede okuduğum en rahatsız edici konulardan biri oldu bu
kusura bakma konu sahibi ama
çocuk sahibi olmaya mecbur değilsiniz
olması veya olmaması sadece sizi bağlar
aile bile olsa destek beklentisi içinde olmak doğru değil
özür dilerim ama ikinizden biri allah göstermesin ölümcül hastalığa yakalansanız
ne bileyim kaderiniz pahalı bir ameliyata falan bağlı olsa
vay bu kv nasıl bir insan, bu nasıl bir anne, bu hastalık karşısında nasıl maddi destek olmaz
mezara mı götürecekemiş vicdansız der, en çok ben linçlerdim
ama sizin durumunuz bu kadar hayati bişey değil
çocuk olmasa da hayat devam ediyor
şimdi şunun da farkındayım
çocuk sahibi olma isteğiyle yanıp tutuşan, bunun için varını yoğunu seren
hayattaki en büyük derdi bu olan insanlar dolu, farkındayım ve saygı duyuyorum
ve allah isteyen herkese nasip etsin kimseye zorluk çıkarmasın inşallah diye de duamı ediyorum
ama objektif konuştuğumuz zaman, dışarıdaki insanlara göre bu o kadar da hayati bir konu değil
belki başa gelmeden anlaşılmayacak bir durum olduğu içindir
insanlardan aynı hassasiyeti bekleyen üzülür bence
çünkü hiç kimse ne maddi ne de manevi anlamda mecbur değil asla

İsterse yardım edebilir kayınvalide. Tabi isterse kimse zorlayarak bişey yaptiramaz.
Benim kayınvalidem biz istemeden yardımcı olmaya çalıştı tedavilerimde biz istemeden kendi sordu paranız yetiyormu yetmiyorsa kalanını karşılıyım dedi.
Bu zamana kadar sadece tüp bebek konusunda yardımcı olmuştur çünkü ozamandi en ihtiyacımız olan .
Ne bileyim bana tuhaf geldi hiç yardimci olmamamasi .
Hatta çalışıyordu yıllık iznini ben tüp bebek transferi olduğumda kullandı yanım da oldu .
Destek oldu .
Herşey para demek de değil .
Çok büyük paralar da vermedi az bişey çoğunluğunu kendimiz karşılamistik.
yinede mutlu olduk .
Yanımızda destek olduğunu bildik.
Yeterki olsun çocuğunuz hiç onemli değil giden para dedi.
Normalde biraz cimridir .
Para gidecek diye dışarıda yemez . Gezmez paranın hesabini çok yapar .ama düşünmeden yardımcı oldu .

Size göre kötü kalpli korkunç bir yorum olabilir ama hayat gerçeklerle dolu evet ilerde benim oğlumun başına da gelebilir ve ben böyle asla yapmazdım. Eşimin başına geldiği için Allah’a hiç isyan etmedim o da istemezdi böyle bişey olmasını tam tersi bende de olabilirdi. Her şey bizim için. Evet dedik hastalıkta sağlıkta. Eşimi çok seviyorum. Bilseydim bu durumu yine evlenirdim çaresiz bir durum değil tüp bebek yöntemi var.
Demişsiniz ya çaresizlik bi hastalık olsaydı kv o zaman vermeli diye..ölüm var şu bu size saygı duyuyorum siz belki sadece o zamanlarda beklentiye girersiniz. Ben yaptığımız fedakarlıkları bildiğim için ilk defa böyle zor bir duruma düştük kimsenin etrafımızda olmayışını beynim almadı.
Ben aile ilişkilerimizden dolayı beklentiye girdim. Çünkü durumu biliyorum. Bu süreçte şunu öğrendim kimseden beklentiye girmemek lazımmış. Zaten onlardan bişey beklemeden de biz altından kalıyoruz. En ufak bi rahatsızlıklarında biz koşarken böyle yalnız bırakılmak koydu.
Şimdi istediğinizi düşünebilirsiniz

Ne güzel düşünmesi bunu söylemesi bile yeter insana. Benim kv bişeye ihtiyacınız var mı diye bile sormadı biz onların herşeyine koşup gidiyoruz. O yüzden çok şaşırdım nasıl yani diye. Ama konu çok farklı yerlere çekildi maddiyatçı oldum. Biz herşeyimizi kendimiz aldık eşimle. Bu hassas bir süreçti yaşamayan anlamaz.

Klasik kayinvalide sizinki de bosverin. Tedavi sürecinde de canınızı sıkıyorsa hic onunla görüşmeyin. Moral çok önemli biliyorsunuz. İnşallah en kisa zamanda rabbim size gönlünüze göre hayırlı bir evlat nasip eder dua edecegim sizin icin

Su ayirimi yapmak lazim bence: Her insan maddi yardim saglamaz/saglayamaz, ama baska her sekilde yaninda oldugunu hissettirir. Bazi da zaten zor bir süreci iyice zorlastirir. Zarar vereceklerse uzak durmalari daha iyi. Kirilmanizi anliyorum, cünkü tüp bebek süreci hassas ve yipratici oluyor. Bir kac olumlu söze bile ihtiyac duyuyor insan. Ablamdan biliyorum. Size tek tavsiyem: Yaninizda oldugunu göstermeyen insanlardan umudu kesin, öyle kabul edin. Bundan sonra zirt pirt her islerine de kosmayin..bu kim olursa olsun.

şu kalınla işaretlediğim yerleri
ilk mesajınızda yani konuyu ilk açarken yazdığınız mesajda belirtmiş olsaydınız
konuya gelen yorumlar daha farklı olurdu
çünkü siz bu mesajı yazana kadar
uzaktan bakınca "aa çocuğu olmuyor diye tedavi masraflarında kv'desinden maddi destek göremedi diye sinir olmuş"
şeklinde algılanıyor
ama bu cümleleri ilk mesajda yazaydınız
"kayın ailesine zamanında kendisi destek olmuş, şimdi tüp bebek tedavisinde bu kayın aile kendilerine
yardımcı olmuyor" şeklinde algılanırdı

o yorumu korkunç bulma sebebim de
kocanıza defolu muamelesi yapıyorsunuz enerjisi barındırmasıydı
ki hala aynı fikirdeyim
eşim benle alakalı böyle konuşsa çok üzülürdüm

En baştan anlasiyoruz hastaneyle ama anlastigimiz gibi fiyat çıkmıyor karşımıza.
Ekstra şeyler çıkıyor haliyle birkitirdigimiz para yetmiyor .
3-5 bin liraya muhtaç kalıyoruz o an .
Hesapta olmayan şeyler çıkıyor o son dakika.
Konu başlığına girmeden böyle yorumlar geleceğini tahmin ettim hemen .
Birçok konu okudum burda .
Ama sağlık sonuçta keyfi beklenen bir para degil.
Zaman geciyor yaş ilerliyor malesef.
Yaşın da önemli olduğunu birçoğu eminim bilmiyordur tedavilerde.

Kadın niye tarlasını arsasını satsın
Can güvencesi gibi bir şey oluyor o yaştan sonra
Tarlasını , arsasını sattıktan sonra 0 a düştüğünde ileride yanınızda isteyecek misiniz ?

Bizim de aileler destek olmuyor tüp bebek için
Tırnağım varsa kendi basımı kaşıyacağım mecbur yoksa da yapmayacağım olduğu kadar ne yapayım
Zaten çocuk büyütmek , okutmak çocuğu yapmaktan daha masraflı.

Sizin duruma gelince de siz de süreç içinde iş arayın ve çalışın bence
Çünkü zaten sizin sorununuzu hatırlıyorum
Uzun vadeli tedavi gerekebiliyor tesedir , ilaçtır derken
O arada bir süre işe girin çalışın
Ne kadar birikim yaparsanız bebek olana kadar o kadar kar.
Geçmiş olsun

Bu arada KV kasıtlı yapıyorsa o dede demiş bu babaanne demiş diye insan değil demektir.

İlk defa konu açıyorum bu kadar yanlış yerlere gideceğini tahmin edemedim

Kendisi yazmış ki yardım edecek gücü yok ama tarlası vs var onları satabilir demiş.
Yoksa elinde varsa etsin ama tarla satmak istemiyor olabilir.

Bende 1 aşılama 3 tüp bebek yaptırdım
Durumumuz olmasına rağmen üst üste yaptırdıgımız için biraz zorlandık 2 tanesini görümcem karşıladı sagolsun.
Ama tüp bebek süresince hiç bana bu konuyu açmadılar ama ben hep haber verdim doktordaydım şunu dedi bunu dedi şu gün olucak diye
Kaynanamda aynı şekilde pek sormazlardı ama ben haber verirdim
sormama nedenleri bana hatırlatıp üzmemek için beni strese sokmamak için veya yanlış anlarım diyeydi bunu eşimde böylemişti zaten
Belki sizinkilerde ondan sormuyorlardır sonuçta böyle konular hassas ufacık şeyde alınabiliriz

Kendisi yazmış ki yardım edecek gücü yok ama tarlası vs var onları satabilir demiş.
Yoksa elinde varsa etsin ama tarla satmak istemiyor olabilir.
Sen hala bu konuda mısın ya:) satmak zorunda değil kimse ya elinde yok anca satarsa yardım edebilir anlamında demek istedim:) kv diyorki size benden 20 milyon kalacak diyor kendisi ben bunları duyunca diyorum ki eee şimdi ihtiyacımız var elimiz dar şimdi hiç sesi çıkmıyor ama çok para kalacak diyor saçma değil mi

Canım ben konuyu açamam çünkü eşim anne sorun bendeymiş dedi o günden sonra kv inanmadı bana eşim yokken sen kendine bi daha baktır dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…