Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?

Bence bi zahmet de yaşasın kayınvalidesi mahcubiyet. Eğer gelip de milletin çocuğunu anlatıyorsa hamile kalmak için tedavi olan birisine destek olmuyorsa sussun. Susamıyorsa siz direk söyleyin sizin oğlunuz yüzünden diye yüzüne yüzüne o zaman bir daha anlatamaz . Destek olmaması Farklı başkasını özendirerek anlatması Farklı.

onda var
bana niye vermiyor
ihtiyacı mı var kafası kimde olsa beni aşırı irite ediyor
yaşlı yalnız kadın. mesela siz anne sen yaşlısın yalnızsın bundan sonra gel bizimle yaşa dediniz mi
hiç sanmıyorum.
para versin ama uzak dursun genelde bu yapıda oluyor kafalar
paranız varsa tüp bebek yaparsınız yoksa biriktirip yaparsınız ya da alabiliyorsanız borç alırsınız
sorun oğlunda e bari parasını ver de beni daha çok mağdur etmeyin sizin düşünceniz maalesef

Eşiniz ne iş yapiyor

ben o süreçte hiç görmedim. üstümüze çok geldiler. boşanmamızı istediler. bir kaç doktor değiştirdik. infertilite kadında olunca çok üstünüze gidiyorlar. neyse ben yalovadan istanbula gidip geldim. şule yıldırım köpük hoca var. saolsun manevi olaarak da çok destek oldu bu süreçte. moral çok önemli. şimdi kucağımda ikizlerimiz var. kocamın tarafına göstermiyorum. hak etmiyorlar çocuğumu sevmeyi

Genelde aileler bu çocuk tedavilerinde kayıtsız oluyor hele de mesafeli bir ilişki varsa asla el atmazlar , kimseye neden yardımcı olmuyorsun da diyemeyiz, benim de çocuğum olmuyordu hoş benim tüp bebek bile olmaz demişlerdi, eş ailesi ne o süreçte ne de hamile kaldıktan sonra bu bebek konusu ile ilgili bize destek olmadılar eşim de ben de hiç yardım istemedik zaten , şunu unutmayın kimse kimseye bedavaya ne para verir ne de destek olur eğer arada gönül bağı yoksa , ben bu konuda kimseyi suçlamadım çünkü sınırlarımı koruduğum için kimseden yardım istemedim, bizim toplumda birisi sana bir konuda yardım ediyorsa mutlaka senden de bazı tavizler vermeni, karşılık vermeni bekler ve ben kimseye borçlu tabiri caizse gebe kalmayı sevmem , eş ailesi hem bize çılgınlar gibi para harcayıp yardım etsin hem de sınırlarımıza saygı duysunlar diyemeyiz, her durumun kendi içinde bir bedeli vardır, yaşadığınız şeyi o kadar iyi anlıyorum ki konu sadece para bile değil buna eminim , insan bu süreçte manevi bir destek arıyor en basiti kızım üzülme demeleri ve yahut hastahane süreçlerinde elini tutmaları bunlar paha biçilmez fakat ben bu süreçlerde ne kendi ailemden ne de eş ailesinden zerre destek görmemiş birisi olarak size diyorum ki beklentiyi bırakın yoksa çok üzülürsünüz, hastahanede bir türlü geçmek bilmeyen her ay tekrarlayan kistim yenilendiğinde moralim çok kötü bur şekilde aradığım teyzem bile aman boşver tarzı yorumlar yapınca anladım bunu , herkesin acısı sadece kendisine büyük...

Biz biziz düşüncelerinize katılmıyorum sizde katılmak zorunda değilsiniz. Kocamla benim problemim başkalarının problemlerini biz çekiyoruz kimseye o senin problemin diyemiyoruz. Ne zaman bir dertleri olsa bizi buluyorlar. Ama biz zorlandığımızda yanımızda kimse olmuyor. Ne zaman çocuk yapacağımı buradakilerden öğrenecek değilim. Biz insanlara fedakarlıklar yaptık yapıyoruz insan kendi düştüğündende bunu bekliyor. Ama yapmasalarda biz altından kalkıyoruz çok şükür.

O kadar güzel özetlemişsiniz ki teşekkür ederim. Bana sürecimizi sormadığı için ben zaten anlatmıyorum o zaman da yabancı bir insanla edilen muhabbetler gibi oluyor. Herkesin derdi kendine gerçekten. Ben beklentiyi bıraktım mesafeliyim böyle kafam da rahat.

Boşver infertilite o kadar zor ki başına gelmeyen anlamaz bende başıma gelmeden anlamazdım.
Gerçekten çok zor yaşamayan asla anlamaz , bu konuda buradakilerin sizi anlamalarını beklemeyin çünkü birçoğu infertilite yaşamadı ve sizi anlayamazlar , içine içine ağlamak deyimini dibine kadar yaşayıp hiçbirşey yokmuş gibi yaşamak , öyleymiş gibi davranmak o kadar zor ki , insan ulaşamadığı şeye karşı o kadar tutkulu oluyor ki bazen farkında olmadan gerek eş ailesini gerek kendi ailesini bu konularda suçlayabiliyor, çok farklı bir psikoloji, o insanlar bize yardım etmek zorunda değiller ama içimizdeki yangın objektif düşünmemizi etkileyebiliyor, ben çok fazla psikoloji okuyarak bu durumları kendi kendime aştım ve kimseyi suçlamıyorum ama sizi anlıyorum, hissettiğiniz şeyler çok ağır biliyorum...

Bak kafanı rahatlat bebiş kendiliğinden gelecek , özelden yazarsan süreçlerimden bahsedeyim sana , belki bir ışık olur

Evet bende bunu demek istedim hiç bir konuda destek olmuyorsa başkalarının çocuklarını da anlatmasın.

Benim eniştemin ailesi oldu destek 8 defa yapıldı transfer hepsinde ya da çoğunda maddi destek oldular. Manevi destek işi biraz karışık. Kimisi paylaşmak ister kimisi istemez. Ablam aranmak sorulmak istemezdi özellikle sonuç aldığında. Yani kv sorarsam edersem darlamış gibi olurum torun diye tutturmuş gibi olurum diye de düşünüyor olabilir.

Evet çok ağır. İçine içine ağlamak güçlü gözükmeye çalışmak. Bi yere gittiğinde her şey yolundaymış gibi gözükmek. İçinde dinmeyen bir yangının olması. Herkesin konuştuğu şeyin anlamsızlaşması.. yani anlamlarını beklemiyorum.

Evet böyle bunaltmayayım diye düşünüyor olabilir. Ama keşke aynı düşünceyi her gittiğimizde milletin çocuğunu anlatırken de düşünse

Evet böyle bunaltmayayım diye düşünüyor olabilir. Ama keşke aynı düşünceyi her gittiğimizde milletin çocuğunu anlatırken de düşünse
Eski insan ne anlar empatiden. İnadına yaptığını sanmıyorum . Boş boğazlık patavatsızlık düşüncesizlik. Uyar sen de konuşmasın. Ya da kısa tut konuşmayı öyle detaya giremesin.

Hele o bebek haberleri o kadar zor ki , sizden küçük arada baya yaş farkı olan daha bir aylık iken hamile kalan yakınlar, sizle beraber evlenip 2. 3. Çocuk müjdesini verenler , ahhhhh o kadar zor ki , beni görsen taş gibi umursamaz derdin ama o geceler o yanlız kaldığımdaki kendimle yüzleşmelerim, toplumun bebek beklentisi , eşimin her bebeğe yapışıp sevmek isteyip kendinden geçmesi, ve yahut bir dizi sahnesinde hamile kalamayan kadın sahneleri ( bala hatun sahnelerinde ağlamak isteği gelmesi benim hemen tuvalete kaçmam ) ay ne bileyim çok zor , bak bunları bile kendime yeni yeni itiraf ediyorum, sonra büyük bir kabullenişle kendimi yeniden onarışım geliyor aklıma , şunu unutma herkes anne olmak zorunda değil bunu kabul ettikten sonra geldi meleğim, hayat bir imtihan ve Rabbim bizi her anlamda ölçüyor, büyük bir nefis mücadelesinden sonra bırakmayı öğrendim ve orada büyük ödül varmış nerden bilebilirdim ki ...

Biz bu konularda çok para harcadık. Benim operasyonlarım ,tup bebek ,ilaçlar ,düşükler , hastane yatislarim . Çok da borcumuz var ama ödenir . Yeter ki sağlık olsun . İki aileden de beklentimiz yok . Gönderecekleri 3 5 bin bizim için çok ufak bir miktar kalıyordu. Manevi olarak destek oldular. Esimin ailesi önce sen iyi ol derdi . O hassasiyetle acimi anlamıyorlar diye kızardım :)

Eşiniz ailesinin maddi durumunu daha iyi bilir . İstemiyorsa da ailesini sizden daha iyi tanıdığı için . Bu süreçler psikolojik olarak da sıkıntılı o yüzden beklentisiz olmamak en guzeli . Mesela size yardım etseler opu ,transfer zamanını da bilicekler . Hastane nasıl geçti diye sorucaklar . Çok basit gayri ihtiyari sorulan sorular bile sizi rahatsız edicek .

En kısa zamanda dileginize kavuşursunuz inşallah .

Eski insan ne anlar empatiden. İnadına yaptığını sanmıyorum . Boş boğazlık patavatsızlık düşüncesizlik. Uyar sen de konuşmasın. Ya da kısa tut konuşmayı öyle detaya giremesin.
Ben şunu sevmiyorum mesela biri yalancıdır ya o yalan söyler ama iyidir. Yada biri patavatsızdır ya onun ağzındadır yoksa iyidir.
Ben bu şekilde insanlara iyidir aman boşver yapamıyorum. Kısa tutun konuşmayı demişsiniz mümkün değil eşimin annesi saatlerce orada vakit geçirmemiz lazım yada bize geldiğinde ağırlamam lazım öyle bi köşede durayım olmuyor. Uyarma konusunda haklısınız.

Evet haklısınız. Çok soru sormalarına sebep olur. Ben şuna bozuluyorum. Eşimin ailesinin maddi bi sıkıntısı olduğunda açıkça söyleniyor bizden yardım bekleniyor yalnız parantez açayım annesi maddi yardım beklemez kardeşleri falan.
Ya 40 yılda 1 eşimin de zor zamanı oldu kimseden çıt çıkmadı. Bunlara ek olarak bizden beklenen şeyler beklenmeye devam etti.
Bizde insanız bari bişeye ihtiyacınız var mı denseydi. Bizim süper güçlerimiz yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…