- Konu Sahibi denizerdem
-
insanoğluna avuntu lazım işte.. hergün kocam manyak kocam psikopat hep dövüyo beni, ağzından sigarası içkisi eksik olmuyo diye kendini avutacak hali yok ya.. bi iki iyi yönünü bulup onlarla mutlu oluyo nacizane
güzel bir noktaya değinmişsin.
Birgün yakın bir akrabam eşimi överek anlatmadığım için evliliğimin yolunda gidip gitmediğini sordu
öyle alışmış ki koca manyağı kadınlara ben garip geldim ona..
kocamın bana düşkünlüğü eve bağlılığı sadakati benden başka kimi ilgilendirir ki..?
Çok mutluyum Allah herkese nasip etsin.
Kocayı en çok öven kadın en mağdur olan oluyor genelde.
Dayak yiyor ama aldatmıyor adam mesela
Döver ama asla ihanet etmez bana köpek gibi aşık der :)
Huysuz lanettir koca ama eve baka maddi sorun yaşatmaz.
Küfürü boldur ama her istediğimi alır der :)
Garip ama mecburiyetler mutluluk getiriyor türk kadınında.
işe detaylı baksan kimbilir neler yaşıyo o kocasını övenler, anlata anlata bitiremeyenler
içten içe bunun ezikliği, üzüntüsü geliyo üstüste, sana kocalarının mükemmel oldugunu düşündürtüp kendi çaplarında mutlu oluyolar. kendileri kıskanıyolar eşleri iyi olanları, onlar gbi olamıyolar ama en azından dışarıda bu izlenimi yaratmaya çalışıyolar. bırakın kandırmaya çalışsınlar bizi, kendilerini nereye kadar kandırıcaklar?
ayrıca burda bi çok kişi bilerek severek kendi isteğiyle evlenmiş insanlar, sen ona aşıksan o naparsa yapsın sana güzel gözükür. ama bunu anlayamıyolar, herkesin kocası kendine güzel, benimkide bana göre iyi ama belki sizin yüzüne bile bakmicagınız bi insan, veya sizinkide size göre iyi ama benim için hiç değeri olmayan bi insan
diğer topiğinde o cümleyi söyleyen arkadası tebrik ediyorum agzına sağlık
genelde kadınlar aralarında kocalarını bazen yerden yere vururken (özellikle eşlerine karşı sinirli olduklarında) aynı kadınlar ertesi gün eşlerini dünyanın en iyi en mükemmel insanı olarak anlatabiliyor. evlenmeden önce çok anlamsız gelirdi bu bana da. ama evlendikten sonra anladım ki sinirli olduğunuz anda, eşiniz kalbinizi kırdıysa onu yerden yere vuruyorsunuz. ertesi gün küçücük bir süpriz yapsa bir güzel söz söylese, yere göğe sığdıramıyorsunuz. yani tek başınıza olduğunuz zaman bile gün gün değişiyor eşimizle ilgili düşündüklerimiz. o güne göre yargılıyoruz. burda bazı arkadaşların söylediklerine de katılıyorum, elimizdekiyle avunmak için daha kötülerini görüp de aman benim kocam buna göre mükemmel diyoruz. demek zorundayız da. yoksa evlilik çocuk oyuncağına döner. biriyle evlenip sonra bir kavgada boşanıp hadi hop başkasıyla evlen. zaten herşeyiyle mükemmel, bizi hep çok mutlu edecek birini bulmak çok zor. dünyada öyle bir erkek de kadın da yok...
eminim eşlerimiz de bazen bizim mükemmel olduğumuzu söyleyip, bazen de kötü yönlerimizi söylüyorlardır. ama şundan eminim erkekler eşlerinin kötü özelliklerini söylerken biz kadınlar kadar da acımasız olmuyorlardır...
ben övmeyi çok sevmiyorum
eşimin iyi yönleri başkalarının faydasına değil
şimdiye kadarda eşini övene az rastlamışımdır
genelde eksik yönleri varsa eleştiriyorlar kocalarını
bundanda rahatsızlık duyuyorum
Övmek değil ki...
Çaresizlik...
Ne yapsınlar ki?
Onlara öğretilen bu!
Evliliğiniz yolunda gitmiyorsa boşanamazsınız,eşinizin iyi yönlerini bulup onlarla avunursunuz..
Kocam çok küfreder,ama asla dövmez gibi bişiy bu...
:13:
Katılıyorum, Türk kadınları kocalarını övmeyi çok seviyor:)
Sırf bu yüzden kocaları yüzünden başlarına gelmeyende kalmıyor, aksiyonu bol insanlar övüyor yani,
Oysaki eşlerimizinde bizler gibi hatalarıyla kusurlarıyla, birer insan olduğunu olgunlukla kabul etsek,
Ne eş, ne çocuk konusunu bu kadar konuşmazdık.
deniz güzel bi konuya deginmissin burda baska konuda okumustum her ülkenin bayanlarina soruyolar esleriniz sizi aldattigi zaman naparsiniz hepsi bisey diyor biz türk bayanlarin cvbi ,benim kocam asla yapmaz oluyor :))))
Esim babamin oglu degil sonucta yeri geldimi yerin dibine sokup cikartirim 4 4lük insan yok hele erkek hic yok.
Mesela su olabilir acilan konularda gördügümüz kötü örneklerle kendimizi karsilastirdigimizda aman benimki hic degilse böyle biri degil diye avunulabilir ama evdekininde sütten cikma ak kasik olmadigi unutulmamali.
Türk kadinlari kocalarini cocuklariymis gibi sahiplendiginden kimseye acigini vermek istemez nasilki cocuk bi kusur isleyince ört bas edilmeye calisilir kocalar icinde öyle düsünülür büyük bi kesim tarafindan.
Ben bu konuda düşüncelerinize katılıyorum
Kocamın övülecek tarafı az,genelde benim eleştirilerime maruz kalır
Bir ortamda yok benim eşim böyle iyi,yok mükemmel bir eş diye
bahsetmem yalnız bahsedenlere çok rastlıyorum içlerinin nasılda acıdığını
çok iyi bildiğim halde kocalarını övüşlerini dinliyorum,halbu ki bir dünya sorunları var
Nedemişler ''Kocanla çoçuğunu övmeyeceksin'' çünkü ikiside seni yalancı çıkarır.
İnsanın bir konuda övünülecek bir tarafı varsa övünülebilir, ne var ki bunda.
Beni sadece şu rahatsız eder, cidden anlattığı gibi olmadığını biliyorsam,
kişi kendini kandırıp, saçma sapan bahaneler ve övgülerle ,örtmeye çalışıyorsa
eşinin yaptıklarını, o zaman rahatsız olurum.
Genelde övgü şu şekilde oluyor gördüğüm kadarıyla,
konuya özel, yani mesela eşim çok savurgan herkese dağıtıyor evine bakmıyor,
diye konu açana birine, kişi kendi eşinden ve yuvasından ,benim eşim böyle değildir,
şükür diyebiliyor, bu da gayet doğal olsa gerek.
Bana da bazı konularda eşini övmek değilde,
her konuda eşini süper görmek, melek görmek, 4x4 lük görmek saçma geliyor,
çünkü böyle bir insan yok malesef, hele de böyle bir erkek hiç yok.
Bazen de insan tam tersi, burada verilen örnekleri okuduğunda,
iyi ki böyle bir eşe sahip değilim diye şükrediyor.
Öven kadar yeren daha çok aslında.
:123:Aynı şeyi eşlerini öven erkekler için de düşünün.Onda da mı art niyet var,ya da samimiyetsizlik ? İnsanlar birbirlerinin sevdiği yanları zaman zaman dile getirerek ,biribirlerini onure ederler,bu da güzel bir ilişkinin temellerinden biridir.:123:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?