Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

benm kahvem de harika olur köpük köpükkk..:) ortaşekerli için 1 fincan için 1 tatlı kaşığı tepeleme kahveyi cezveye koyun 1 çay kaşıı tepeleme de tozşekeri ekleyin 1 fincan souk suyu da ekleyin ateşin altını açın üstteki ilk çıkan açık renk köpüü hemen kapın fincana ekleyin daha sonra ateşin altını sonuna kadar açarak karıştırıon az az yavaş yavaş üstteki köpüü alın fincanın yarısı köpük oluo nerdeyse benm.. sonra da taşarken ateşten cezveyi alın veee fincana ekleyin...:)ohhh afiyet olsunn

Ellerine sağlık bir tanemmm bende şu an kahvemi yaptımmm... kahvaltı sonrası yada yemek sonrası kahve iyi giderrr... opuyorumnanaktan

tesadüfen oldu ama iyiki olmuş.kahve elektirikli ocakta daha çok köpürüyo.ve içine bir dilimde bitter çikolata.ımmmmm bayılırım.

tesadüfen oldu ama iyiki olmuş.kahve elektirikli ocakta daha çok köpürüyo.ve içine bir dilimde bitter çikolata.ımmmmm bayılırım.

Günaydın,
Offf offf bitterlimi ?...zemuszemuscanım kahve istedi şimdi... tam zamanı...

Türk kahvesine bayılırım.. Kahvaltıdan sonra sabah kahvesi
içmenin keyfi bi başkadır..Ben elektrikli kahve makinesinde pişiriyorum..
O muazzam köpük yapıyor..zemuszemus

cok ilginc fincanda

Türk kahvesine bayılırım.. Kahvaltıdan sonra sabah kahvesi
içmenin keyfi bi başkadır..Ben elektrikli kahve makinesinde pişiriyorum..
O muazzam köpük yapıyor..zemuszemus

İlginç olduğu için paylaşmak istedim canım , herkes öğrensin ve sevdikleriyle farklı tatlarda buluşsunlar diye... Sevgiyle kal tatlım...

Bende kahvaltı sonrası kahve içmeyi severim... sevgiler canım vereliniortak

yaaa ben hiç beceremiyorm köpüklü yapmayı azıcık bişi köpük oluyo:sinifsinifkudum da burda bi kaç yorum iyice karıştırın demişler yeni ocağa koyunca daha köpürmeden mi karıştırcaz?annem karıştrma köpüklü olmaz demişti o yüzden miköpük olmuyo acaba benim ki?

Son düzenleme:

Merhaba canım,
Birkaç uygulamadan sonra eminimki sende harika köpüklü kahveler yapacaksındır. Bizde yapamıyorduk zamanla uzman olduk...
İstedikten sonra yapılamayacak birşey değil...

Soğukken kahveyi , şekeri ve suyunu koyduktan sonra karıştır fakat aynı yöne ve hafifçe , sonra aygaza koy fakat aygaz kısıkta olsun (aygazın ocaklarından küçük olanına koy bu da sana bir püfff olsun tatlım)
Kabarmaya başlayınca aygazdan çek ve fincana köpükten kaşıkla bir miktar koy tekrar aygazda biraz kaynatıp üzerine kalanı ekle... fakat yavaşça ekle ki köpük üste doğru çıksın...

Hayırlı Ramazanlar...

Bende eşimde Türk kahvesini çok severiz ,her akşam kahve keyfimiz vardır.
''Boynuz kulağı geçti derler.'' ya .Artık kahveler eşimden ,benden daha güzel yapıyor.

Yeni mekanımız hayırlı olsunyerimseniben
Bu güzel ayda iftardan sonra,süper gidiyor türk kahvesi..
Keyifli paylaşımlar dilerima.s.

Bende eşimde Türk kahvesini çok severiz ,her akşam kahve keyfimiz vardır.
''Boynuz kulağı geçti derler.'' ya .Artık kahveler eşimden ,benden daha güzel yapıyor.

Ooooo ne mutlu sana tatlım , keyfini çıkar afiyet olsun...

Yeni mekanımız hayırlı olsunyerimseniben
Bu güzel ayda iftardan sonra,süper gidiyor türk kahvesi..
Keyifli paylaşımlar dilerima.s.

Teşekkürler Libyanam , Hayırlı Ramazanlar dilerim tatlım sanada Hayırlı Olsun birtanem. Görüşmek dileğiyle... a.s.

ohh misss gibi kokusu burnuma geldi bende bir kahve kolik olarak her akşam içeriz aşkitomla :içelim:

Aynen bende çay ve kahvesiz bir gün düşünemem. Hele o Türk kahvesinin kokusu varya mmmm o an kahve keyfim başlar... Hayırlı Ramazanlar tatlım...

opuyorumnanaktan

ben de yaparken soğuk su ve kesme şeker kullanıyorum sadece ateşe koymadan karıştırıyorum ve her seferinde kişi sayısına yetecek kadar köpüklü oluyor..
köpüksüz olan bana kalsın durumu olmuyor..:))
bu akşam da fincanda yapmayı deneyeceğim...

resim paylaşıldımı bilmiyorum
kısmetse yarın, terlik arkadaşımızın anlatımına göre uygulayıp resimliyeceğim
umarım güzel olur kayfem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…