Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

ben hıc karbonat dıye bısı duymadım valla
bılmıorm benm bu püf noktamı baskası yazmdımı bı erkek arkadasımdan ogrenmıstım
turk kahvesıne demır kasık sokulmazmıs tahta olması lazımmıskı kopugu kacmasınmıs

pek olmamışsanırım erken almışım,ama su kaynamıştı

Canım benim aygaz kısıkta olursa birşey olmayacaktır gerçi fakat bazı aygazlar kısıkta da olsa harlı ateşi var o zaman kapatma yönüne doğru kendim kısık ayar yapıyorum gelinimizin aygazı harlı o yüzden o da en kısığa alıyor. Kapama yönüne doğru buna da dikkat ediniz ince fincan değilse hiç bir şey olmadığını zamanla göreceksiniz. Su ne kadar kaynasa da uzun süre beklemeliydiniz. Siz benmari usulünde yapmışsınız olsun deneye deneye başaracaksınızdır... Sevgiler canım...

Son düzenleme:
ocaga fıncan koyupmu yapıosunuz nasıl oluyor aradım bulamadım sayfaları

Kahve yapımında metal konmazmış diye birşeyi de ben duymamıştım. Bilemeyeceğim. Cezve de metal o zaman
Yorum yok canım benim...

Kahve yapımında metal konmazmış diye birşeyi de ben duymamıştım. Bilemeyeceğim. Cezve de metal o zaman
Yorum yok canım benim...
bakır farklı bısı belkıde bılmıor m ole demıstı nişantasında cok unlu bı cafenın sahıbının ogluydu

Annem anlatır komşularına kahveye gittiklerinde bir tepside cezve , fincanlar, kahve şeker hepsi bir arada olurmuş ve misafirle birlikte ev sahibi otururken ateş üzerinde bakır cezvede ağır ağır hem muhabbet ederler hemde bir yandan kahveleri yaparmış.
Geleneklerimiz ne kadar güzel... :)

eşime dün bakır cezve fincan takımı aldırdım tepsisi şekerliği hepsi içinde kahve keyfim daha bi güzel olacak...

bende türk kahvesini çok severim hem içmesini hem yapmasını

1.5 çay kaşığı kahve 2 kesme şeker ve suyu özellikle soğuk koyarım ve bol köpüklü bi kahve olur...
genç kızlığımdan bu yana kahvelerim çok sevilir:)

Balkanlarda ucu dar cezve kullanılıyor ayrıca kahve köpürmeye geçince 3 kaşık kadar soğuk su üzerine dökülüyor sonra 2. köpürmede de aynı işlem uygulanıyor. 3. kez köpürmeye geçtiğinde fincanlara aktarılıyor. Kahve köpük köpük oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…