ben hemen kalktım denedim ocağa koydum fincanları .bi çıt sesi duyunca devam etmedim.fincanlar eskiydi yani arkadaşın annesinin çeyizinden galiba:)malum bekar evi.toplama bütün eşyalar.ben de başka bi yol denedim:fincanları yarısına kadar su konmuş tavaya koydum ve suda pişirdim kahveleri.henüz tadına bakmadım:)güzel olursa söylerim.
pek olmamışsanırım erken almışım,ama su kaynamıştı
ocaga fıncan koyupmu yapıosunuz nasıl oluyor aradım bulamadım sayfalarıCanım benim aygaz kısıkta olursa birşey olmayacaktır gerçi fakat bazı aygazlar kısıkta da olsa harlı ateşi var o zaman kapatma yönüne doğru kendim kısık ayar yapıyorum gelinimizin aygazı harlı o yüzden o da en kısığa alıyor. Kapama yönüne doğru buna da dikkat ediniz ince fincan değilse hiç bir şey oladığını zamanla göreceksiniz. Su ne kadar kaynasa da uzun süre beklemeliydiniz. Siz benmari usulünde yapmışsınız olsun deneye deneye başaracaksınızdır... Sevgiler canım...
ben hıc karbonat dıye bısı duymadım valla
bılmıorm benm bu püf noktamı baskası yazmdımı bı erkek arkadasımdan ogrenmıstım
turk kahvesıne demır kasık sokulmazmıs tahta olması lazımmıskı kopugu kacmasınmıs
ocaga fıncan koyupmu yapıosunuz nasıl oluyor aradım bulamadım sayfaları
bakır farklı bısı belkıde bılmıor m ole demıstı nişantasında cok unlu bı cafenın sahıbının ogluyduKahve yapımında metal konmazmış diye birşeyi de ben duymamıştım. Bilemeyeceğim. Cezve de metal o zaman
Yorum yok canım benim...
okudum sımdı ama catlamazmı ya yep yenı ceyızlerım valla korkarım benİlk baştaki sayfalara gidin canım...
Annem anlatır komşularına kahveye gittiklerinde bir tepside cezve , fincanlar, kahve şeker hepsi bir arada olurmuş ve misafirle birlikte ev sahibi otururken ateş üzerinde bakır cezvede ağır ağır hem muhabbet ederler hemde bir yandan kahveleri yaparmış.
Geleneklerimiz ne kadar güzel... :)
carfeursa danda kahveli minik lokumlardan al daha bi güzel lsun :))eşime dün bakır cezve fincan takımı aldırdım tepsisi şekerliği hepsi içinde kahve keyfim daha bi güzel olacak...
carfeursa danda kahveli minik lokumlardan al daha bi güzel lsun :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?