ben de yaparken soğuk su ve kesme şeker kullanıyorum sadece ateşe koymadan karıştırıyorum ve her seferinde kişi sayısına yetecek kadar köpüklü oluyor..
köpüksüz olan bana kalsın durumu olmuyor..:))
bu akşam da fincanda yapmayı deneyeceğim...
terlikçim,öncelikle bu tarifi paylaştığın için teşekkürlerbahsettiğim gibi kahvemi yaptım
gözlemlerimi paylaşıyorum:kalabalık misafir için uygun bulmadım:)fincanın için kirli duruyo:)birde acemi iseniz taşıyor bunlar dezavantajlar
ama terliğin dediği gibi köpüğü ve tadı çok daha güzel oluyorilk yapışımdaki gözlemlerim bunlar.bunu birkez daha deniyeceğim
gördüğünüz gibi taşırıyorum:)annem bi yandan fincan çatlıyacak diye feryat figan ediyor tepemde:)
tadı harika oluyor.yanında mutlaka lokum yiyin
burayı görünce aklıma geldi şimdi yaptım annemle anneannemeçok beğendiler bol köpüklü oluyor. ilk denememde taşırdım gerçi. ben içtim onu ama diğer ikisi güzel oldu. tek sorun fincanın kulpunun soğuması için beklemek zorunda kaldık ama tadı nefisti
Fincana isteğe göre 1 tane küp şeker , 2 çay kaşığı Türk Kahvesi ve yeteri kadar su ekleyip aygazın küçük ocağına fincanı oturtun en kısıkta olsun kahve çökünce yavaşça aynı yöne doğru karıştırın daha sonra kabarmasını bekleyin ve bir bez yardımıyla fincanı tabağa oturtun servise hazırdır...
Dikkat edin yanından ayrılmayın her an taşabilir...
Afiyet olsun
eeeeeeeee ne demişler bir kahvenin 40 yıl hatırı varmışşş....
tarif için çok teşekkür ederim türk kahvesini çok severim bugün denedim bende fincanda pişirmeyi, mükemmel oldu sıcak sıcak çok lezzetliydi, ilk deneyişim olmasına rağmen taşırmadımbizimkilerde çok beğendiler artık hep bu şekilde yaparım sayende....
sevgili terlik; cezvede yaptığınız bol köpüklü kahve tarifi hangisi, baktım ama göremedim
ilginç.. hiç duymamıştım fincanda kahve pişirmeyi denemek lazım gerçekten :))) tşkler bu öneri için...
Kahveye köpürmesi için karbonat koyuyorlar,
ama ben tavsiye etmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?