Isvec de daha kotuymus , hic bilmiyordum .Sosyalden gecinenler icin de yetici bir para degil verilenler . En iyisi kendi isini acmak .İsvecten çok daha adilmiş vergi sistemi. Burda aylık maaşınız 4000 £ sterline kadar yüzde 34 ve 4000 £ üzerinde ise yüzde 44 ila yüzde 50 arası vergi veriyorsun. Bazen bakıyorum da çalışmadan sosyalden geçinenler bile nerdeyse bizim kadar alıyor diye dert yanıyorum
Evet burası vergi ülkesi ... bir arkadaş var , kız burda yetişmiş ama hiç çalışmamış daha doğrusu sürekli cocukk yapıp sosyalden geçinmiş . En son sosyal bunu sıkıştırıyor, ya çalış yada paranı keseriz diye , buda mecburen çalışıyor. Sanırım 6 ay dayanabildi . Sonra gitti tekrar hamile kaldı . Oda kızın şansına ikizmiş bebekleriIsvec de daha kotuymus , hic bilmiyordum .Sosyalden gecinenler icin de yetici bir para degil verilenler . En iyisi kendi isini acmak .
Vergi gelirleri en yüksek olan ülkelerden biri diye biliyorum İsveç. Herkesten alabiliyorlardır umarım. Burda vergi kaçırdan da çok. Vergi vermek değil de, sen verirken diğerlerinin vermemesi enayi gibi hissettiriyor insana.İsvecten çok daha adilmiş vergi sistemi. Burda aylık maaşınız 4000 £ sterline kadar yüzde 34 ve 4000 £ üzerinde ise yüzde 44 ila yüzde 50 arası vergi veriyorsun. Bazen bakıyorum da çalışmadan sosyalden geçinenler bile nerdeyse bizim kadar alıyor diye dert yanıyorum
Burda ne kazaniyorsan saat ucreti aliyorsun , saat ucreti de haftalik kontratin vardir . 40 saattir diyelim saat ucretini 40 la carp sonra 52 ile carpiyorsun oda senin yillik maasin oluyor . Sordugun soruya cevap da o o 15-50 yillik oluyor .Yok şu anlamda sordum, 15.000-50.000 arası %20 vergi alınıyor diyelim, o 15-50 aylık mı yıllık mı? Mesela bende şöyle oluyor, diyelim 10bin alıyorum ilk ay 15.000e kadar olan yüzdelik üzerinden vergi veriyorum. İkinci ay 10+10 toplamda 20bin elde ettiğim için sonraki vergi dilimine geçiyorum gibi gibi. Tahminim orda da öyledir.
O zaman çok da fena değil gibi ya. Teşekkür ederim paylaşım için.Burda ne kazaniyorsan saat ucreti aliyorsun , saat ucreti de haftalik kontratin vardir . 40 saattir diyelim saat ucretini 40 la carp sonra 52 ile carpiyorsun oda senin yillik maasin oluyor . Sordugun soruya cevap da o o 15-50 yillik oluyor .
Ben de Finlandiya da mi yasasaydim diyorum :)Evet burası vergi ülkesi ... bir arkadaş var , kız burda yetişmiş ama hiç çalışmamış daha doğrusu sürekli cocukk yapıp sosyalden geçinmiş . En son sosyal bunu sıkıştırıyor, ya çalış yada paranı keseriz diye , buda mecburen çalışıyor. Sanırım 6 ay dayanabildi . Sonra gitti tekrar hamile kaldı . Oda kızın şansına ikizmiş bebekleri. Hem çocuk parası (5 çocuk ) hem işsizlik yani geçim parası , ev kirası yardımı , nafaka vs derken benden daha çok alıyordur . Kız bu durumda neden çalışsın ki
Kacıranlar da var tabi . Özellikle siyah çalışanlar . Ama sık sık kontroller oluyor , ve yakalanan iş yerlerine yüklü cezalar kesiliyor . O yüzden son zamanlarda kimse vergisiz çalıştırmak istemiyor . Ayrıca sosyal haklardanda mahrum kalıyorsun. Örneğin işsizlik kasası , hastalık maaşı hatta ev almak istesen bile öncelikle gelirine bakılıyor.Vergi gelirleri en yüksek olan ülkelerden biri diye biliyorum İsveç. Herkesten alabiliyorlardır umarım. Burda vergi kaçırdan da çok. Vergi vermek değil de, sen verirken diğerlerinin vermemesi enayi gibi hissettiriyor insana.
Orasıda çok güzel ama benim favori ülkem NorveçBen de Finlandiya da mi yasasaydim diyorum :)
Selamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Gıri havaları hiç sevmem insanın içini karartırSelamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
14 bin lirada iyi para aylık olarak gelin günlük güneşlik memleketimizeGıri havaları hiç sevmem insanın içini karartır
Aynen :) bazen bakiyorum ben de orda you tube de yasamlara .Orasıda çok güzel ama benim favori ülkem Norveç. Hem maaşları çok yüksek hemde insanları daha sıcak .
Selamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Çok üzgünüm lütfen sizin vaktiniz için özür dilerim. 60 gün kurs gittim turkish için. Yardim yaptiginiz için teşekkür ederim. Sizi anlamakta zorladiysa ben samimi çok özür diliyorum.
Çok pişman olursunuz.
Çocuğunuzun hakkına girersiniz.
Bizimde akrabalar vardı . Normalde hiç doğru düzgün İngilizce bilmezler ama bazı kelimeleride sadece İngilizce konuşurlar. Örneğin ben shopping yapmaya gidiyorum , daha hower yapacagım , yada thishu ver vs. Sanırım günlük kullandıkları dil bu şekilde .valla kusura bakma da hiç 12 yıl turkiye de yaşamış gibi değil turkçen.
ayrıca mesela sıkıntı olmaz ve zannedersem yazabiliyosun ama energy ve economy gibi şeylerin ingilizcesini yazıyosun.
bir de ben var sultanahmet e gitmek kalıbı çok skeçimsi durmuyo mu ya?
yapay bir dilin vari sanki dikkat çekmek için böyle konuşuyosun, Almancılar yapar ya, danke şön canımbenim diye.
Bizimde akrabalar vardı . Normalde hiç doğru düzgün İngilizce bilmezler ama bazı kelimeleride sadece İngilizce konuşurlar. Örneğin ben shopping yapmaya gidiyorum , daha hower yapacagım , yada thishu ver vs. Sanırım günlük kullandıkları dil bu şekilde .
2.üyelik mi aldınız tanıdığım bir doktor üyeye benzettim de sizi.Teşekkür ettim cevabiniz için. Evet hastane olcak. Dünya turu istiyor biz. Ornek 14 bin 2 maas geldi. Bunla ev, araba, geziler yetermi? Ordaki kuzenler zor diyo. Burda devlet para verdi onuda ödemek lazım. Korku var biraz bu nedenle. Online shopping yapiyor öylesine burdakilerin ayni aliyor tl olarak 3bin sepette bisey yok. Ev rent cok ucuz ordan diyorum denk gelir sonra yurtdisi biletler pahasi cok. Yurtdisi konferans olsa gelmek guc olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?