Turkiye de yasamak

Isvec de daha kotuymus , hic bilmiyordum .Sosyalden gecinenler icin de yetici bir para degil verilenler . En iyisi kendi isini acmak .

Isvec de daha kotuymus , hic bilmiyordum .Sosyalden gecinenler icin de yetici bir para degil verilenler . En iyisi kendi isini acmak .
Evet burası vergi ülkesi ... bir arkadaş var , kız burda yetişmiş ama hiç çalışmamış daha doğrusu sürekli cocukk yapıp sosyalden geçinmiş . En son sosyal bunu sıkıştırıyor, ya çalış yada paranı keseriz diye , buda mecburen çalışıyor. Sanırım 6 ay dayanabildi . Sonra gitti tekrar hamile kaldı . Oda kızın şansına ikizmiş bebekleri . Hem çocuk parası (5 çocuk ) hem işsizlik yani geçim parası , ev kirası yardımı , nafaka vs derken benden daha çok alıyordur . Kız bu durumda neden çalışsın ki

Vergi gelirleri en yüksek olan ülkelerden biri diye biliyorum İsveç. Herkesten alabiliyorlardır umarım. Burda vergi kaçırdan da çok. Vergi vermek değil de, sen verirken diğerlerinin vermemesi enayi gibi hissettiriyor insana.

Burda ne kazaniyorsan saat ucreti aliyorsun , saat ucreti de haftalik kontratin vardir . 40 saattir diyelim saat ucretini 40 la carp sonra 52 ile carpiyorsun oda senin yillik maasin oluyor . Sordugun soruya cevap da o o 15-50 yillik oluyor .

Burda ne kazaniyorsan saat ucreti aliyorsun , saat ucreti de haftalik kontratin vardir . 40 saattir diyelim saat ucretini 40 la carp sonra 52 ile carpiyorsun oda senin yillik maasin oluyor . Sordugun soruya cevap da o o 15-50 yillik oluyor .
O zaman çok da fena değil gibi ya. Teşekkür ederim paylaşım için.

Ben de Finlandiya da mi yasasaydim diyorum :)

Kacıranlar da var tabi . Özellikle siyah çalışanlar . Ama sık sık kontroller oluyor , ve yakalanan iş yerlerine yüklü cezalar kesiliyor . O yüzden son zamanlarda kimse vergisiz çalıştırmak istemiyor . Ayrıca sosyal haklardanda mahrum kalıyorsun. Örneğin işsizlik kasası , hastalık maaşı hatta ev almak istesen bile öncelikle gelirine bakılıyor.

Gıri havaları hiç sevmem insanın içini karartır

valla kusura bakma da hiç 12 yıl turkiye de yaşamış gibi değil turkçen.
ayrıca mesela sıkıntı olmaz ve zannedersem yazabiliyosun ama energy ve economy gibi şeylerin ingilizcesini yazıyosun.
bir de ben var sultanahmet e gitmek kalıbı çok skeçimsi durmuyo mu ya?

yapay bir dilin vari sanki dikkat çekmek için böyle konuşuyosun, Almancılar yapar ya, danke şön canımbenim diye.

Aaa bu arada konu sahibi arkadas bence Turkiye ye cok gitmek istiyorsa , daha cok genc yasasin denesin icinde kalmasin . Belki de orada cok mutlu olacak . Ya da sonrasinda doner . Ama 14 yasinda ingiltere ye gelmis bir kisinin Turkcesi boyle Olamaz imkani yok :) hem kendi ailemden hem de arkadaslarimin cocuklarindan biliyorum .Orada sanki bir kekleme var gibi

Çok üzgünüm lütfen sizin vaktiniz için özür dilerim. 60 gün kurs gittim turkish için. Yardim yaptiginiz için teşekkür ederim. Sizi anlamakta zorladiysa ben samimi çok özür diliyorum.

samimi kelimesini bile kullanıyor.
your turkish is like romantik komedilerdeki yabancılar.
ben bilmiyorum if i can anlatabiliyorum sana?

Son düzenleme:
Bizimde akrabalar vardı . Normalde hiç doğru düzgün İngilizce bilmezler ama bazı kelimeleride sadece İngilizce konuşurlar. Örneğin ben shopping yapmaya gidiyorum , daha hower yapacagım , yada thishu ver vs. Sanırım günlük kullandıkları dil bu şekilde .

anan da hoover yapardı tişuyla silinirdi deseydin ya ahaha.

2.üyelik mi aldınız tanıdığım bir doktor üyeye benzettim de sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…