- 10 Nisan 2014
- 43.724
- 116.250
- 798
ben yok anlamak siz ne konuşmak ne anlatmakHayalim bu yoldahemen yok dönmekurs aldi ben turkish kelime var yerinde olmuyo bazen
Abimin kızı İngiltere’de doğup büyüdü suan İstanbul’da psikiyatr. Türkçesi gayet güzel ve anlaşılır , zaten konuşma becerisi olmasaydı o işi yapamazdı. 14 yaşında başka bir ülkeye gelen biri yeni bir dili çok kolay kavrayabilir ama ana dilinide bu kadar çabuk unutması çok üzücü ...Aaa bu arada konu sahibi arkadas bence Turkiye ye cok gitmek istiyorsa , daha cok genc yasasin denesin icinde kalmasin . Belki de orada cok mutlu olacak . Ya da sonrasinda doner . Ama 14 yasinda ingiltere ye gelmis bir kisinin Turkcesi boyle Olamaz imkani yok :) hem kendi ailemden hem de arkadaslarimin cocuklarindan biliyorum .Orada sanki bir kekleme var gibi
Ay yok bana ne hepten dışlarlar benianan da hoover yapardı tişuyla silinirdi deseydin ya ahaha.
unuttuğunu kim söyledi pekala eğleniyor bizimle.Abimin kızı İngiltere’de doğup büyüdü suan İstanbul’da psikiyatr. Türkçesi gayet güzel ve anlaşılır , zaten konuşma becerisi olmasaydı o işi yapamazdı. 14 yaşında başka bir ülkeye gelen biri yeni bir dili çok kolay kavrayabilir ama ana dilinide bu kadar çabuk unutması çok üzücü ...
Yani bilemedimunuttuğunu kim söyledi pekala eğleniyor bizimle.
mesleğim gereği çok yabancıyla ve farklı ülkelerde büyümüş ama aslı farklı olan insanlarla tanıştım böyle konuşanını hiç görmedim emin olun.komşum rus mesela sadece 5 yıldır türkiyede yaşıyor çatır çatır türkçesi var yahuuuYani bilemedim
Evet sanki bu konusma dili bizim Turk filmlerindeki yabanci kisi rollerine verilen konusma dili gibi olmus . Burda az Turkce bilen kisilerin konusma tarzi degil bu . Ama gene de bilememben yok anlamak siz ne konuşmak ne anlatmak
Kız süper İngilizcen varmış . Arada anlamadıklarımızı tercüme etsamimi kelimesini bile kullanıyor.
your turkish is like romantik komedilerdeki yabancılar.
ben bilmiyorum if i can anlatabiliyorum sana?
Aynen bak sen diyince bende hatırlarım şimdi. Benimde yaz tatillerinde tanıştığım bir Rus bayan vardı . Eşi Türk ama genelde Rusça konuşuyorlarmış . Arada yazışırız kızla . Türkçesi gerçekten süper , hani türküm diyeni uyandıracak tarzdanmesleğim gereği çok yabancıyla ve farklı ülkelerde büyümüş ama aslı farklı olan insanlarla tanıştım böyle konuşanını hiç görmedim emin olun.komşum rus mesela sadece 5 yıldır türkiyede yaşıyor çatır çatır türkçesi var yahuuu
valla kusura bakma da hiç 12 yıl turkiye de yaşamış gibi değil turkçen.
ayrıca mesela sıkıntı olmaz ve zannedersem yazabiliyosun ama energy ve economy gibi şeylerin ingilizcesini yazıyosun.
bir de ben var sultanahmet e gitmek kalıbı çok skeçimsi durmuyo mu ya?
yapay bir dilin vari sanki dikkat çekmek için böyle konuşuyosun, Almancılar yapar ya, danke şön canımbenim diye.
Ben mesela güzel konuşuyorum ve yazmamda fena değil . Ama bazen bazı yazıl anları anlamak için bir kaç kez okumak zorunda kalıyorum. Ehh arada yanlış anladıklarımda oluyorEvet sanki bu konusma dili bizim Turk filmlerindeki yabanci kisi rollerine verilen konusma dili gibi olmus . Burda az Turkce bilen kisilerin konusma tarzi degil bu . Ama gene de bilemem
Sizde orda yetiştiniz sanırım ?Aynen katiliyorum, ben yazacaktim siz yazmissiniz. Konu sahibi 14 yasina kadar türkiyede yasamis yani türk okuluna gitmis...
Bende kendi türkcemin kötü oldugunu zannederdim, halbuki ben hic türk okuluna gitmedim...
Benim cocuklarimin ikisi burada dogdu , hic burada akrabamiz da yok cocuklar okuldan eve ve aktivitelerde devamli ingilizce konusurlar . Sadece evde Ben onlarla Turkce konusurum . Babalariyla da ingilizce konusurlar ama Turkceleri cok guzel hatta bazen arkadaslarimdan gelen mesajlari telim ellerindeyse Turkce okuyabilirler , henuz ogretmedigim halde .Ben mesela güzel konuşuyorum ve yazmamda fena değil . Ama bazen bazı yazıl anları anlamak için bir kaç kez okumak zorunda kalıyorum. Ehh arada yanlış anladıklarımda oluyor
Aaa öylemi ? Ama bir arkadaş aradım konustum diyorben varr turkish az bilmek understand me .sence me gelmek turkey kazanmak money bol bol?böyle şeyler yazmış devamlı valla ben yemedim yazdıkalrını aynı gün üye olup bu konuyu açmış bir de
Bizim evdede yabancı dil konuşmak yasak . Ama bakıyorum bazen gizli gizli kendi aralarında konuşuyorlarBenim cocuklarimin ikisi burada dogdu , hic burada akrabamiz da yok cocuklar okuldan eve ve aktivitelerde devamli ingilizce konusurlar . Sadece evde Ben onlarla Turkce konusurum . Babalariyla da ingilizce konusurlar ama Turkceleri cok guzel hatta bazen arkadaslarimdan gelen mesajlari telim ellerindeyse Turkce okuyabilirler , henuz ogretmedigim halde .
Konu sahibinin pek arkadasi da yokmus , ozelden yazsin bana tanisalim . Izmir i cok seviyormus , ben de Izmirliyim . Izmirli cok arkadasim guzel bir grubum var tanistiririm . Turkcesini de gelistirir .Aaa öylemi ? Ama bir arkadaş aradım konustum diyor
kim nasıl aramış?Aaa öylemi ? Ama bir arkadaş aradım konustum diyor
Ya benide tanıştır , bende çok seviyorum İzmir’iKonu sahibinin pek arkadasi da yokmus , ozelden yazsin bana tanisalim . Izmir i cok seviyormus , ben de Izmirliyim . Izmirli cok arkadasim guzel bir grubum var tanistiririm . Turkcesini de gelistirir .
ingilizce yazın akıcı hemen yazabiliyorsa doğrudur anca o zaman inanırım translate google e bakmaya fırsatı olmadan yazsın amaKonu sahibinin pek arkadasi da yokmus , ozelden yazsin bana tanisalim . Izmir i cok seviyormus , ben de Izmirliyim . Izmirli cok arkadasim guzel bir grubum var tanistiririm . Turkcesini de gelistirir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?