Turkiye de yasamak

Abimin kızı İngiltere’de doğup büyüdü suan İstanbul’da psikiyatr. Türkçesi gayet güzel ve anlaşılır , zaten konuşma becerisi olmasaydı o işi yapamazdı. 14 yaşında başka bir ülkeye gelen biri yeni bir dili çok kolay kavrayabilir ama ana dilinide bu kadar çabuk unutması çok üzücü ...

unuttuğunu kim söyledi pekala eğleniyor bizimle.

mesleğim gereği çok yabancıyla ve farklı ülkelerde büyümüş ama aslı farklı olan insanlarla tanıştım böyle konuşanını hiç görmedim emin olun.komşum rus mesela sadece 5 yıldır türkiyede yaşıyor çatır çatır türkçesi var yahuuu

Aynen bak sen diyince bende hatırlarım şimdi. Benimde yaz tatillerinde tanıştığım bir Rus bayan vardı . Eşi Türk ama genelde Rusça konuşuyorlarmış . Arada yazışırız kızla . Türkçesi gerçekten süper , hani türküm diyeni uyandıracak tarzdan

Aynen katiliyorum, ben yazacaktim siz yazmissiniz. Konu sahibi 14 yasina kadar türkiyede yasamis yani türk okuluna gitmis...
Bende kendi türkcemin kötü oldugunu zannederdim, halbuki ben hic türk okuluna gitmedim...

Evet sanki bu konusma dili bizim Turk filmlerindeki yabanci kisi rollerine verilen konusma dili gibi olmus . Burda az Turkce bilen kisilerin konusma tarzi degil bu . Ama gene de bilemem
Ben mesela güzel konuşuyorum ve yazmamda fena değil . Ama bazen bazı yazıl anları anlamak için bir kaç kez okumak zorunda kalıyorum. Ehh arada yanlış anladıklarımda oluyor

Aynen katiliyorum, ben yazacaktim siz yazmissiniz. Konu sahibi 14 yasina kadar türkiyede yasamis yani türk okuluna gitmis...
Bende kendi türkcemin kötü oldugunu zannederdim, halbuki ben hic türk okuluna gitmedim...
Sizde orda yetiştiniz sanırım ?

ben varr turkish az bilmek understand me .sence me gelmek turkey kazanmak money bol bol?böyle şeyler yazmış devamlı valla ben yemedim yazdıkalrını aynı gün üye olup bu konuyu açmış bir de

Ben mesela güzel konuşuyorum ve yazmamda fena değil . Ama bazen bazı yazıl anları anlamak için bir kaç kez okumak zorunda kalıyorum. Ehh arada yanlış anladıklarımda oluyor
Benim cocuklarimin ikisi burada dogdu , hic burada akrabamiz da yok cocuklar okuldan eve ve aktivitelerde devamli ingilizce konusurlar . Sadece evde Ben onlarla Turkce konusurum . Babalariyla da ingilizce konusurlar ama Turkceleri cok guzel hatta bazen arkadaslarimdan gelen mesajlari telim ellerindeyse Turkce okuyabilirler , henuz ogretmedigim halde .

Bizim evdede yabancı dil konuşmak yasak . Ama bakıyorum bazen gizli gizli kendi aralarında konuşuyorlar Ana dillerini konuşabilmeleri çok önemli . Yabancı dili her halükarda konuşacaklar .

Konu sahibinin pek arkadasi da yokmus , ozelden yazsin bana tanisalim . Izmir i cok seviyormus , ben de Izmirliyim . Izmirli cok arkadasim guzel bir grubum var tanistiririm . Turkcesini de gelistirir .
Ya benide tanıştır , bende çok seviyorum İzmir’i

Konu sahibinin pek arkadasi da yokmus , ozelden yazsin bana tanisalim . Izmir i cok seviyormus , ben de Izmirliyim . Izmirli cok arkadasim guzel bir grubum var tanistiririm . Turkcesini de gelistirir .
ingilizce yazın akıcı hemen yazabiliyorsa doğrudur anca o zaman inanırım translate google e bakmaya fırsatı olmadan yazsın ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…