bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Tabi ki de durum aynen bu. Bunu bilmeyen var mi ki ya? Kimse sorgulamiyor mu neden bu kadar az bu sayi diye

Hayır günde 70 kişi için yaşamıyoruz bu hengameyi.
70 kişi 700 kişi olmasın diye yaşıyoruz.
Kendi haline bırakılırsa, sonuç bu oluyor cünkü.

Çok doğru, herhalde Covid 19 şüphesi olduğu için ona göre önlem alınmıştır diye ummuyorum. Bu cenazeler nasıl defnedildi acaba? İtalya bu yüzden mi "biz tüm ölümleri sayıyoruz" dedi acaba?

Doğrudur ama biz olum sebeplerini tartistik bir kere. G gul2016
haklısınız ama sürekli tekrar tekrar gündeme geliyor ölüm sayısı gizleniyor diye. Unutmayalım ki en basitinden, pozitif vakaların azımsanmayacak bir miktarında ilk testte negatif sonuç çıkabiliyor. Önemli olan bu şüpheli vakalar nasıl ele alınıyor, nasıl yıkanıyor vb. Bunları bilmediğim için daha fazla yorum yapamıyorum. En basitinden trafik kazası geçirip ölen ama tespit edilmeyen pozitif vaka olamaz mı? Ne yapılıyor bu durumda?
Ne var ki bu bize verilen sayılar adı üstünde resmi sayılar, gayri resmi sayılar değil. Sağlık bakanı kendisi söyledi günde 20 bin test yapıyoruz, herkesi test etmedik, tespit edilmeyen bir sürü pozitif vaka var, herkes kendini pozitif kabul edip ona göre davranmalı, sosyal mesafe konusunda vb diye. Tespit edilmeyen vaka olduğu gibi tespit edilmeyen ölüm de olabilir. Gizleniyor, gizlenmiyor ne fark eder, bu resmi sayıların çok veya az olması içinde bulunduğumuz gerçeğin vahametini değiştirmez. Bu yüzden sayılara takılmıyorum ben. (Bunu size yazmadım bu arada, hala ölüm sayısı gizleniyor diye yazanlar için yazdım).
Bu arada merak ettim sizi, nasıl oldu anneniz?

Herkes sayının gizlendiğene takmış kafayı ben öyle düşünmüyorum
Herkes tedbirli davransın önemli olan bu
Herkes anasını babasını kardeşini uyarsın
Gereksiz dışarı göndermesin
Nasıl bu salgında faydalı olabilirim etrafıma nasıl faydalı olabilirim onu düşünsün

Türkiye bu salgından en iyi şekilde kurtulan bir ülke olacak inşallah diğer ülkelere nazaran ve eskisinden daha güçlü olacak Allahın izniyle güzel düşünelim moral bozmayalım
Amerika bitmiş durumda çin amacına ulaştı

Günaydın Sevgili dostlarım; bugün de moralimizi yüksek tutmak dileği ile size gün doğumunu, henüz batmamış olan dolunayı ve de gök yüzünü süsleyen pembe bulutlar gönderiyorum. Sevgiyle kalın.

Bu takip app olayında da adam telefonunu evde bırakır çıkar, ben de buna takıldım nasıl takip edilecek? Ha bir de çıkarsa telefonunu da yanına alıp, telefona uyarı mesajı gelecekmiş, eğer yine de eve dönmezse polis girebilirmiş devreye. Polis hala sokaktaki yaşlıları, gençleri zor topluyor. Sosyal mesafe korumayanı uyarmaya yetişemiyor. Duyarsız insan çok. Bir de sosyal mesafe korumadığı için ceza yiyenler toplaşıp cezayı protesto için sosyal mesafe yine sıfır pozisyonunda eylem yapmışlar sokakta. Akıl alacak şeyler değil.

Ruh sağlığımızı da korumamız lazım. Fazla stres başta kanser olmak üzere bir sürü başka hastalığa davetiye. Size ne iyi geliyorsa onu yapmalısınız. Bu olayları fazla takip etmek moral bozmaktan başka işe yaramıyor bazen. Evde kaldığınız ve gereken tedbirleri aldıktan sonra en iyisini yapıyorsunuz.

Aktarlar ve pet shoplar acik mi bilen var mi? Tek seçeneğimiz internet mi?
Aktarları bilmiyorum ama ben pet shopu aradım. Günde bir iki saat açıyoruz öğlenleri arayan ve sipariş veren müşteri oldukça dediler. İsterseniz siparişinizi evinize de getiriyoruz dediler sağ olsunlar.

Mune, bu 5g ,işte salgın 6 ay sürecek dünyada, Türkiye'de 13 Mayıs'ta bitecek muhabbeti uydurma mi,olabilir mi ne düşünüyorsun. Ha bı de aşı ile takip edilecez de bilmem ne.

sorunuz bana değil ama görünce eklemek istedim.
dün bir profesör virüslerin çoğalma sistematiğini gayet bilimsel açıklayarak 5g gibi radyasyonla alakalı durumların bunu desteklemeyeceğini anlattı.
bana da 5g mevzusu biraz şişirme olarak geliyor açıkçası. şahsi fikrim.

Aktarları bilmiyorum ama ben pet shopu aradım. Günde bir iki saat açıyoruz öğlenleri arayan ve sipariş veren müşteri oldukça dediler. İsterseniz siparişinizi evinize de getiriyoruz dediler sağ olsunlar.

hani günaydın fotoları :)
güzel şeyler görmeye de ihtiyaç var

hani günaydın fotoları :)
güzel şeyler görmeye de ihtiyaç var
teşekkür ederim, hepsi sizin güzelliğiniz. gönderdim Konuya girince kaptırdım kendimi, bugün az gecikme oldu. Sizin için bir de kayısı çiçeği paylaşayım o zaman.

günaydın
Bir sitede gördüm üşenmemiş İstanbuldaki son 5 yılın ölüm sayılarını incelemişler. Son 5 yılda hemen hemen birbirine yakın sayılarda giderken 2020 şubattan sonra inanılmaz bir artış göstermiş. Siteyi yine Ekşi paylaşmış tabi Jurnal Türkiye Özel: Ölü sayıları gerçeği yansıtmıyor mu? İstanbul’da ölüm sayılarındaki ciddi artışın neden

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar. Maske için başvuru yaptık ama henüz hiç maskemiz yok. Bulunduğumuz yerde eczanede falan da yoktu, alamadık. Bugün market olayları var . Evde uygun bir kumaşım yok, bir parça tülbent var ama işe yarar mı bilmiyorum. Mutfak bezlerim hep mikrofiber, işe yaramıyormuş. Bir arkadaşımız burada mayo kumaşından söz etmişti, eski bir mayom var ve ağzımı burnumu tamamen kapatacak şekilde örtüyor (mayo olduğu anlaşılmıyor). Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi beni mayo kumaşı işe yarar mı?

Ölümlerle ilgili bildiğimi yazayım da, kim neye inanmak isterse...
Test NEGATIF ciksa bile, klinik tablo covid ise, hasta covid olarak kabul ediliyor.
Olecek kadar agir hasta şu durumda covid kabul edilir
Sağlık personeli canına susamadı.
Onlar da hizmet verdiği hastaya karşı önlem almak durumunda.
Aynı şekilde ettikleri yeminden tutun, vicdani sorumluluk gereği covid hastasına değil diyemez.
Hasta yakınlarını tehlikeye atamaz.
Vefat ettiğinde temas edecekleri tehlikeye atamaz.
Gömülme şeklini tehlikeye atamaz.
Baskı var susuyorlar diye dusunuyorsaniz, 1 kişiyi sustursaniz diğeri susmaz.
Protokolleri uygulamak zorundalar.
Testlerin hata oranları da o kadar yüksek değil.
Velev ki soylenilen olsun,
70 degil 80 olur sayi.
Her ölüm acı elbette. Ama bunu veri olarak konuşuyorsak, 70 ile 80 arasında yer yerinden oynamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…