Tabi ki de durum aynen bu. Bunu bilmeyen var mi ki ya? Kimse sorgulamiyor mu neden bu kadar az bu sayi diyeDemin bir yazı okudum. Güncel mi bilmiyorum ama Türk Tabibler Birliği ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadıgını ifade etmiş. Yalnızca testte pozitif cıkan vakaları coronadan öldü olarak sayıyorlarmış. Oysa corona bulguları gösteren hastaların da ölümü corona sayılmalıymış dünya sağlık örgütüne göre. Türkiye bu kurala göre veri paylaşmıyor diyorlar. O yüzden ölen vaka sayısı bu kadar azmış.
Istense de yapmazlar ki zaten napabiliriz ya da bugüne kadar ne yapabildik kurallari onlar koyuyor biz de uyuyoruz.
Birilerine yardim edecekler diye degil de halki telaşa korkuya kaosa sürüklemeyelim diyedir eğer dediginiz gibiyse ki bence de öyle zaten günde 70 kişi için bu kadar hengame yasamiyoruz diye düşünüyorum.
Çok doğru, herhalde Covid 19 şüphesi olduğu için ona göre önlem alınmıştır diye ummuyorum. Bu cenazeler nasıl defnedildi acaba? İtalya bu yüzden mi "biz tüm ölümleri sayıyoruz" dedi acaba?Turk tabipler birliği hep oyle diyor ama ben inanmıyorum, en basitinden geçen bir doktor yazdı, chpli bir vekil yazdi. Corono olduğunu belirtmek zorunda ki onu yıkayacak, gomecek kişiler, ona uygun giyinsin dedi. Sonuçta ölüm raporunda yazmazsa gevşeklik olur. Yani defin işlemine kadar baska insanalrın sağlığa tehlikeye girer.
haklısınız ama sürekli tekrar tekrar gündeme geliyor ölüm sayısı gizleniyor diye. Unutmayalım ki en basitinden, pozitif vakaların azımsanmayacak bir miktarında ilk testte negatif sonuç çıkabiliyor. Önemli olan bu şüpheli vakalar nasıl ele alınıyor, nasıl yıkanıyor vb. Bunları bilmediğim için daha fazla yorum yapamıyorum. En basitinden trafik kazası geçirip ölen ama tespit edilmeyen pozitif vaka olamaz mı? Ne yapılıyor bu durumda?
Bu takip app olayında da adam telefonunu evde bırakır çıkar, ben de buna takıldım nasıl takip edilecek? Ha bir de çıkarsa telefonunu da yanına alıp, telefona uyarı mesajı gelecekmiş, eğer yine de eve dönmezse polis girebilirmiş devreye. Polis hala sokaktaki yaşlıları, gençleri zor topluyor. Sosyal mesafe korumayanı uyarmaya yetişemiyor. Duyarsız insan çok. Bir de sosyal mesafe korumadığı için ceza yiyenler toplaşıp cezayı protesto için sosyal mesafe yine sıfır pozisyonunda eylem yapmışlar sokakta. Akıl alacak şeyler değil.türkiye italya gibi olma konularini coktan asti..
daha cok almanya gibi olursunuz bence veya benzer.
vaka sayilarinda artis olacak, ölümler az olacak ve atlatanlar sayisi cogalacak.
Türkiyenin suan daha cok kapasiteleri cogaltmasini bekliyorum.. yapacak mis ama daha fazla yapmali bence.
Almanyada bazi rehabilitasyon merkezlerinde de yatak kapasiteleri acti mesela.
Ama maske konusuna gelince maske zorunlulugu yok mesela almanyada. Türkiyede var.
Bugun bir haber okudum ve fransizlar itiraf etmis, maskeleri olmadigindan kücümsedik diye..
Almanyada da durum bu. Kücümseniyor.. sadece hasta olanlar kullanmali deniliyor vs.. ama herkes maske kullanmali.
Bugun alisverise ciktim yine mesela hala maske takan yok eldiven takan cok nadir. Kasiyerler hala bunlarsiz calisiyor.
Insanin cildirasi geliyor yani
Maske yok ama takip app uygulamasi pesinde kosturuyoruz mubarek...
Ruh sağlığımızı da korumamız lazım. Fazla stres başta kanser olmak üzere bir sürü başka hastalığa davetiye. Size ne iyi geliyorsa onu yapmalısınız. Bu olayları fazla takip etmek moral bozmaktan başka işe yaramıyor bazen. Evde kaldığınız ve gereken tedbirleri aldıktan sonra en iyisini yapıyorsunuz.Bende çok acayip bi rahatlık var yaa.. artık iyice saldım ne olacaksa olsun moduna geçtim. Gidişat hiç iyi değil gibime geliyor ama ben eskisi gibi umursamıyorumsürekli şarkı falan söylüyorum kitap okuyorum ve tabii zorunlu dizilerim var selena ve bez bebek.. vakaları takip etmeyi de bıraktım..
Aktarları bilmiyorum ama ben pet shopu aradım. Günde bir iki saat açıyoruz öğlenleri arayan ve sipariş veren müşteri oldukça dediler. İsterseniz siparişinizi evinize de getiriyoruz dediler sağ olsunlar.Aktarlar ve pet shoplar acik mi bilen var mi? Tek seçeneğimiz internet mi?
Mune, bu 5g ,işte salgın 6 ay sürecek dünyada, Türkiye'de 13 Mayıs'ta bitecek muhabbeti uydurma mi,olabilir mi ne düşünüyorsun. Ha bı de aşı ile takip edilecez de bilmem ne.
Aktarları bilmiyorum ama ben pet shopu aradım. Günde bir iki saat açıyoruz öğlenleri arayan ve sipariş veren müşteri oldukça dediler. İsterseniz siparişinizi evinize de getiriyoruz dediler sağ olsunlar.
teşekkür ederim, hepsi sizin güzelliğiniz. gönderdimhani günaydın fotoları :)
güzel şeyler görmeye de ihtiyaç var
Konuya girince kaptırdım kendimi, bugün az gecikme oldu. Sizin için bir de kayısı çiçeği paylaşayım o zaman.Günaydın Sevgili dostlarım; bugün de moralimizi yüksek tutmak dileği ile size gün doğumunu, henüz batmamış olan dolunayı ve de gök yüzünü süsleyen pembe bulutlar gönderiyorum. Sevgiyle kalın.
Eki Görüntüle 2616647 Eki Görüntüle 2616648 Eki Görüntüle 2616649 Eki Görüntüle 2616650
günaydınÖlüm sayıları ilk açıklandığı zaman Ekşi sözlükte e devlet sisteminde gözüken ölü sayılarının ve ölüm nedenlerinin farklı olduğuna dair bir konu açılmıştı hatırlarsanız.Şimdi e devletten o listeye baktığınızda ölüm nedenleri gözükmüyor sadece kişinin adı ve mezarlık bilgisi var.Kafam da deli sorular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?