- 26 Mayıs 2018
- 8.218
- 38.846
- 548
- 51
Çok doğru, herhalde Covid 19 şüphesi olduğu için ona göre önlem alınmıştır diye ummuyorum. Bu cenazeler nasıl defnedildi acaba? İtalya bu yüzden mi "biz tüm ölümleri sayıyoruz" dedi acaba?
Tabii ki defin işlemleri önlemlerle yapılıyor. Ben Zonguldak'ta yaşıyorum ve maalesef burası biraz kötü durumda diğer illere göre. Test sonuçları da kalabalıktan ötürü geç geliyor fakat ilk sonucu negatif gelmiş olsa bile ikinci sonuç beklenirken vefat eden kişiler covid-19'a bağlı ölüm prosedürlerine uygun defnediliyor, kimse riske atılmıyor. Her yerde de böyledir sanırım.
Gazetede haberleride vardı bunun,ceset torbasına koyup tabutla defnediliyorlarmış.
Tabutla gömmüyorlar sanırım, burada bir tabut yakma olayı olmuştu maalesef. Ertesi gün basın toplantısında bakan her yere uygun defin işlemleriyle ilgili bir yazı yolladıklarını söyledi. Sanırım alınan önlemlerle beraber inanca uygun defin işlemleri yapılıyor hala. Yakın bir kayıp yaşamadığım için hakim değilim, inşallah hiçbirimiz de öğrenmek zorunda kalmayız abla.
Yalniz bütün ülkelerde bu var, ölüm oranlarının doğru açıklamıyorlar düşüncesi. Avrupada evet sosyal alan kisitlandi ama calisiyorlar, hatta avusturyada 14 nisandan sonra küçük restoranlar açılacak,1 mayıstan sonra yine kuaför vs vs. Hergün vaka var ordada forumlarda ,gazete yorumlarında sokağa cikma istiyorlar. Almanya ona keza 100bin üstünde vaka,2 bin küsur ölüm. Nasıl 2 bin ölüm var deniliyor, ve onlarda çalışıyor. Yani vaka ya da ölüm saklanıyor denmes ya da sakanmasi turkiyeye has değil. Ilk basta en azindan 3 hafta cikma yasak olsaydi belki farkli olurdu herseyBende gerçek sayıların açıklanmadığını düşünenlerdenim. Bu korku alanına hapsolduğumdan değil. Gerçek sayıları açıklasalar insanlar sokağa çıkma yasağı istiyoruz diye baskı yapacaklar. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse zararı karşılamak zorunda oldukları için ilan edemiyorlar. Neden çünkü kendi zevkleri için devletin kasasını boşalttılar. Kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama zaten halkın %70 dışarı çıkmak zorunda kalıyor hala. Ben korku değil düşürüldüğümüz durum yüzünden öfke alanına hapsoldum sanırım :) bu ülke vatandaşının hak ettiği muamele bu değildi.
Bu gece hiç uyuyamadım baya arttı, sabahları bi nebze daha iyiyim. Kulaklarıma da vuruyo arada.Benim de boğazda kaşıntıyla gıcık arası başlamıştı. İlk başlarda akşamları ve daha sık öksürüyordum. Şimdi de bazen kuru bazen azıcık balgamlı öksürüyorum. Ben de ilk duyduğumda virüsü çamaşır suyuyla buladım her yeri. Belki ikimizinki de aynı sebepten. Çünkü siz de geceleri daha çok diyorsunuz.
Zencefilli ballı süt denesen tavuk suyu çorba öksürüğe iyi gelirBu gece hiç uyuyamadım baya arttı, sabahları bi nebze daha iyiyim. Kulaklarıma da vuruyo arada.
Korkmasam gidicem hastaneye de korona değilsem de hastanede olurum diye gidemiyorum. Gerçi olduğumu sanmıyorum artık çünkü evde benden başka herkes sapasağlam
Deme öyle deme öyle ( fatmagülun abisi rahmi ic sesim)Sayfa sayısı 2020 oldu şimdi kadınlar kulübünün başınada bi iş gelmesin
Teşekkür ederim, deniyorum 2 gündür her şeyi. Ya alerji bu ya da kimyasallarla kendimi mahvettim. Geçer herhalde 2-3 güneZencefilli ballı süt denesen tavuk suyu çorba öksürüğe iyi gelir
Sokağa çıkma yasağının gelmesi taraftarı değilim bir sürü yağmalamalar hırsızlıklar olup üretim durma noktasına gelecek her ne olursaolsun insanlar rahatlıklarından, yedikleri içtiklerinden taviz verdiği an çekilmez hale geliyorlar.Işten çıkırılmama yasağı geldi ücretsiz izinde bile 1.400tl aylık maaş yatırmak zorunluluğu var devlet olması gerekeni sırasıyla alıyo diye düşünüyorum alaha şükürler olsun ölüm sayımız aşırı fazla değil allah beterinden korusun herkes önlemini aldıktan sonra ne olabilir ki ama almayanlara korona teşhisi konulup sokağa çıkanlara asla hakkımı helal etmiyorum ve cinayetten yargılanmasını istiyorum.
Böyle yorumlar okuyunca çok mutlu oluyorumCorona virüsü salgının da sars virüsü gibi Kasım ayında çıktığını ifade eden Nanshan, "Covid-19, 2002 de çıkan Sars virüsü ile hemen hemen aynı genlere sahip. Sars, 2002 Kasım'da ortaya çıktı 2003 Haziran'da yok oldu. #Covid19 Haziran ayı itibariyle ortadan kalkacak." ifadelerini kullandı..
sene sonuna kdr devam edecek diyenlere inat yaza bitecek bu virus
Cok sevindim. Ama farkindamisiniz sanki konusurken bile zorlaniyor.Burak akkuk iyileşmiş negatif cikmis son testi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?