bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

İnternette maske yapım videoları var yapımıda çok kolay aslında,gerekli malzeme pamuklu kumaş vede tülbent deneyin bence.Makine olmasınada gerek yok,elle bile dikebilirsiniz.

Sıkıntılı/travmatik durumlarda -ki şu günlerde de Corona nedeniyle toplumsal bir travma yaşıyoruz- görülen/yaşanan üç alan vardır;
korku alanı
öğrenme alanı
büyüme/gelişme alanı

Bizi birinci derecede ilgilendirmeyen konuları
(örneğin ölüm sayılarının şeffaflığı/nedenleri/oranları/illere göre dağılımı)
merak etmek, araştırmak, öğrenmek sadece korku alanını besleyip, büyütür ve üzülerek görüyorumki bu topikteki bir çok arkadaş korku alanına hapsolmuş hatta orda sıkışıp, kalmış.
Ordan çıkmaya çalışalım nolur.

Öğrenme alanı da zannettiğimiz gibi konuyla ilgili her şeyi öğrenmek değil.

Büyüme alanında olduğunu düşündüğüm
iki üye var Astoria ve Mune .

1 aydır panik atak geçirip duruyorum günlerdir girip okumadım burayı bu yuzden. Herkes ne bulursa paylaşıyo

eski gömlekleri de kullandıklarını görmüştüm bir haberde, pamuklu kumaş olması şartıyla tabi .

1 aydır panik atak geçirip duruyorum günlerdir girip okumadım burayı bu yuzden. Herkes ne bulursa paylaşıyo
Bu topiğe olan mesafenizi korumanızı tavsiye ederim.
Öğrendiği bilginin doğruluğunu ve neye/kime hizmet ettiğini düşünüp, değerlendirmeden o bilgiyi paylaşmak da korku alanını besliyor.
Örneğin geçenlerde Twitter'da bir haber programı sunucusunun, devletin, bankalardaki mevduatlara, hesaplara el koyacağı iddaası paylaşıldı ve gereksiz yere tedirginlik oluştu.
Kimin paylaştığını hatırlamıyorum,
örnek vermek adına yazdım,
kimseyle şahsi bir polemik derdim yok.
Daha dikkatli ve bilinçli olmamız gerektiğine inanıyorum.

Bende gerçek sayıların açıklanmadığını düşünenlerdenim. Bu korku alanına hapsolduğumdan değil. Gerçek sayıları açıklasalar insanlar sokağa çıkma yasağı istiyoruz diye baskı yapacaklar. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse zararı karşılamak zorunda oldukları için ilan edemiyorlar. Neden çünkü kendi zevkleri için devletin kasasını boşalttılar. Kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama zaten halkın %70 dışarı çıkmak zorunda kalıyor hala. Ben korku değil düşürüldüğümüz durum yüzünden öfke alanına hapsoldum sanırım :) bu ülke vatandaşının hak ettiği muamele bu değildi.

Son düzenleme:

yazınız da elbette çok haklısınız ama tüm dünyayı ele geçirmiş, gözle göremediğimiz bir şeyle resmen savaş halindeyiz. ben siz konunun uzmanı olduğunuz ve merak ettiğim için danışmak istiyorum.

korku alanını besleyen şeyleri merak etmemiz gayet normal değil mi ? bana oradaki ince çizgi sanki bu bilgileri nasıl yöneteceğimizi bilmekmiş gibi geliyor yada dozunu ayarlamak. yani ben evet şeffaflığı, ülkemde ve dünyadaki son sayıları merak ediyorum ama her saat başı bakmıyorum. öğlen ve akşam haberlerinde izliyorum sadece. diğer zamanlarda evden yürüttüğüm işime ve ilgi alanlarıma odaklıyım.
bu da beni korku alanına hapsolmuş yapar mı ?

bugun yine kotu gunumde gibiym..ileriyi gorememek plan yapamamak zorluyor zihnimi..halbuki sabaha cikacagimizin garantisi var mi? Allahim isyan olmasinda nasil bir yuzyila denk gelmisiz bizler

Isimiz astrolojiye kaldi demeyin ama bu olaylari 2 sene once takir takir soyleyen cok cok sevdigim bi astrolog var.
Dedigi mayis sonuna kadar evdeyiz, sonrasi aydinlik :)

Kimseyle siyasi polemiğe girmek istemiyorum.
Sizin merak/araştırma nedeniniz, hapsolduğunuz alan farklı olabilir bununla birlikte bunun yansımaları kime,nasıl oluyor? Etkileri neler? Hesap etmek iyi olur diye düşünüyorum.
Biz deşarj olurken farkında olmadan başkalarına farklı endişeler, kaygılar yüklüyor olabiliriz.
Bu topikteki çoğunluğun eğitim/farkındalik/kültür düzeyinin görece yüksek olduğunu düşündüğüm için böyle bir hatırlatma yapma ihtiyacı duydum,
elbette katılıp, katılmamak herkesin kendi insiyatifine kalmış bir durum.

aslında sadece 1 ay sokağa çıkma yasağı olsa bence gayet toparlanabilir bir durum olurdu. 1 ay işverene maaş ödemek de koymazdı bana göre. şu saatten sonra süreç zaten ötelendi. ilk başta mayıs gibi toparlanır diyordum ama bence en iyi ihtimalle temmuz sonunu görürüz düzlüğe çıkmada.

Astoria nin nişanlısı doktor.
Onun durumu biraz daha farklı hepimizden.
Sağlık personeli yakınlarının dirayetli kalması çok daha zor.

Siz korku alanında sıkışmayıp öğrenme alanına geçmiş gibi görünüyorsunuz.
Merakın dozunu ayarlayabilmek ve öğrendiği, edindiği bilgiyi nasıl kullanacağını bilmek yani süreci doğru yönetebilmek zaten bizi doğal olarak öğrenme alanına taşıyor.

Isimiz astrolojiye kaldi demeyin ama bu olaylari 2 sene once takir takir soyleyen cok cok sevdigim bi astrolog var.
Dedigi mayis sonuna kadar evdeyiz, sonrasi aydinlik :)

zaten 2020nin berbat bir sene olacağını uzun zamandır söylüyorlar. korkutmak istemem ama evden çıkabilsek de 2020 sonuna kadar işler parlak değil. detay verip galeyan yaratmak istemiyorum ama olayların patlak verdiği gezegen dereceleri retrolar ile tetiklenecek falan. öner döşer baya güzel anlatıyor.

Bi süredir köydeyiz biz safranboluda. Kendi evimiz de safranbolu merkezde. Evime dönmüyorum burda bile kapının önünden başka yere çıkmıyorum. Karabükte toplamda 40 civarı vaka var. Bulunduğumuz köyün mahallesinde 4 hane var toplam. Biri karantinada. Şaka gibi.
Sebebi ise köy yanarken o...pu saçını tararmış misali işi hafife alan insanlar. Bu millete resmi olarak sokağa çıkma yasağı gelmeden dibinde adam ölse üstünden atlar gene çıkar sokağa. Biri istanbuldan geliyor köy köy misafirliğe gidiyor, 4 haneli yere bile bulaştırmayı başarabiliyor. Herkes bişey olmaz kafasında. Daha millet birbirini oturmaya çağırıyor

Astoria nin nişanlısı doktor.
Onun durumu biraz daha farklı hepimizden.
Sağlık personeli yakınlarının dirayetli kalması çok daha zor.
Astoria psikoloji eğitimi aldığı ve alanda çalıştığı için büyüme alanına hızlı geçiş yapabildi ve orda kalmaya devam ediyor.
Nişanlısının kritik durumu bile onu olumsuz etkilemiyor ki bu çok takdire şayan.

ben sadece ilk 2-3 gün çok kötüydüm. çünkü çok evin dışında bir hayatım vardı, bir anda eve kapanmak ve sürekli haber, sosyal medya derken o geceler tıksırsam corona'mıyım diyordum :) muhtemelen milyonlarca insan öyleydi. şu an sanki hep böyle yaşıyormuşuz gibi.

Evet temmuz sonrasi kriz var mesela, ama bunu ekonomi savaslarina yoruyor benimki..
Gostergeler savas gostergesi ama bugune uyarlayinca topyekun bi savas olacagini dusunmuyorlar, daha ekonomik boyutta bi koz paylasmasi olabilir.
2020 aralik ayina kadar zorlanicaz o kesin ama sagliktan ote dunyada ekonomi bi tepetaklak olacak, abd inanilmaz guc kaybedecek..

Sayılar doğru açıklanıyor mu açıklanmıyor mu bilemem fakat
Test negatif çıksa bile akciğerdeki hasarı gördükleri zaman bu covid diyorlar
Bu şekilde tedavi başlıyorlar

ve şuan test yapma şartı da değiştirildi yanlış hatırlamıyorsam
Herkese daha kolay test yapıyorlar artık
Ve herkese covid olabılır gozuyle bakılıyor ona göre önlemler alınıyor

15 gun öncesine kadar çok şey değişti
Artık endişeden ziyade üstümüze düşeni yapıp bırbırımıze yardımcı olmalıyız

zaten öngörülen dünyada güç dengesinin değişmesi, yönetimlerin değişmesi. insanlığın farklı bir boyuta geçmesi. elektronik para mevzuları misal. uranüs boğa'da, boğa finans demektir, inşaat demektir. bu alanlarda teknolojik, belki de aklımıza gelmeyecek önemli değişimler olacak. ki abd dijital paraya geçiyor ufaktan.
yeni dünya düzenine hazırlık süreci bu.

ha kapitalizm biter mi ? yoksa rusya-çin gibi ülkeler yeni kapitalizm simgesi mi olurlar bilmiyorum. tek bildiğim hindistan-çin-rusya gibi ülkelerin devleşip avrupa ve amerika'nın sarsılacağı. keza önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde avrupa birliği'nin dağılması da bekleniyor.

artık savaşlar top-tüfek değil bilişim-teknoloji savaşları. üretim gücü olan, teknolojiye yatırım yapan kazanır.

kendi adıma ben beyin göçünün de amerika vs den çok bahsettiğim ülkelere olacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…