- 20 Mart 2008
- 142.041
- 214.126
- 1.423
- 60
Sevgili arkadaşlar. Maske için başvuru yaptık ama henüz hiç maskemiz yok. Bulunduğumuz yerde eczanede falan da yoktu, alamadık. Bugün market olayları var. Evde uygun bir kumaşım yok, bir parça tülbent var ama işe yarar mı bilmiyorum. Mutfak bezlerim hep mikrofiber, işe yaramıyormuş. Bir arkadaşımız burada mayo kumaşından söz etmişti, eski bir mayom var ve ağzımı burnumu tamamen kapatacak şekilde örtüyor (mayo olduğu anlaşılmıyor). Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi beni mayo kumaşı işe yarar mı?
Sıkıntılı/travmatik durumlarda görülen -ki şu günlerde de Corona nedeniyle toplumsal bir travma yaşıyoruz- üç alan vardır;
korku alanı
öğrenme alanı
büyüme/gelişme alanı
Bizi birinci derecede ilgilendirmeyen konuları (örneğin ölüm sayıları/nedenleri/oranları)
merak etmek, araştırmak, öğrenmek sadece korku alanını besleyip, büyütür ve üzülerek görüyorumki bu topikteki bir çok arkadaş korku alanına hapsolmuş hatta orda sıkışıp, kalmış.
Ordan çıkmaya çalışalım nolur.
Öğrenme alanı da zannettiğimiz gibi konuyla ilgili her şeyi öğrenmek değil.
Büyüme alanında olduğunu düşündüğüm
iki üye varAstoria ve Mune .
Sevgili arkadaşlar. Maske için başvuru yaptık ama henüz hiç maskemiz yok. Bulunduğumuz yerde eczanede falan da yoktu, alamadık. Bugün market olayları var. Evde uygun bir kumaşım yok, bir parça tülbent var ama işe yarar mı bilmiyorum. Mutfak bezlerim hep mikrofiber, işe yaramıyormuş. Bir arkadaşımız burada mayo kumaşından söz etmişti, eski bir mayom var ve ağzımı burnumu tamamen kapatacak şekilde örtüyor (mayo olduğu anlaşılmıyor). Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi beni mayo kumaşı işe yarar mı?
Bu topiğe olan mesafenizi korumanızı tavsiye ederim.1 aydır panik atak geçirip duruyorum günlerdir girip okumadım burayı bu yuzden. Herkes ne bulursa paylaşıyo
Bende gerçek sayıların açıklanmadığını düşünenlerdenim. Bu korku alanına hapsolduğumdan değil. Gerçek sayıları açıklasalar insanlar sokağa çıkma yasağı istiyoruz diye baskı yapacaklar. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse zararı karşılamak zorunda oldukları için ilan edemiyorlar. Neden çünkü kendi zevkleri için devletin kasasını boşalttılar. Kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama zaten halkın %70 dışarı çıkmak zorunda kalıyor hala. Ben korku değil düşürüldüğümüz durum yüzünden öfke alanına hapsoldum sanırım :) bu ülke vatandaşının hak ettiği muamele bu değildi.Sıkıntılı/travmatik durumlarda görülen -ki şu günlerde de Corona nedeniyle toplumsal bir travma yaşıyoruz- üç alan vardır;
korku alanı
öğrenme alanı
büyüme/gelişme alanı
Bizi birinci derecede ilgilendirmeyen konuları (örneğin ölüm sayıları/nedenleri/oranları)
merak etmek, araştırmak, öğrenmek sadece korku alanını besleyip, büyütür ve üzülerek görüyorumki bu topikteki bir çok arkadaş korku alanına hapsolmuş hatta orda sıkışıp, kalmış.
Sıkıntılı/travmatik durumlarda -ki şu günlerde de Corona nedeniyle toplumsal bir travma yaşıyoruz- görülen/yaşanan üç alan vardır;
korku alanı
öğrenme alanı
büyüme/gelişme alanı
Bizi birinci derecede ilgilendirmeyen konuları
(örneğin ölüm sayılarının şeffaflığı/nedenleri/oranları/illere göre dağılımı)
bugun yine kotu gunumde gibiym..ileriyi gorememek plan yapamamak zorluyor zihnimi..halbuki sabaha cikacagimizin garantisi var mi? Allahim isyan olmasinda nasil bir yuzyila denk gelmisiz bizler
Kimseyle siyasi polemiğe girmek istemiyorum.Bende gerçek sayıların açıklanmadığını düşünenlerdenim. Bu korku alanına hapsolduğumdan değil. Gerçek sayıları açıklasalar insanlar sokağa çıkma yasağı istiyoruz diye baskı yapacaklar. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse zararı karşılamak zorunda oldukları için ilan edemiyorlar. Neden çünkü kendi zevkleri için devletin kasasını boşalttılar. Kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama zaten halkın %70 dışarı çıkmak zorunda kalıyor hala. Ben korku değil düşürüldüğümüz durum yüzünden ökfe alanına hapsoldum sanırım :) bu ülke vatandaşının hak ettiği muamele bu değildi. Kimse kusura bakmasın sadece oturduğu sarayın günlük masrafıyla bile kaç tane ailenin hayatı kurtulur.
Bende gerçek sayıların açıklanmadığını düşünenlerdenim. Bu korku alanına hapsolduğumdan değil. Gerçek sayıları açıklasalar insanlar sokağa çıkma yasağı istiyoruz diye baskı yapacaklar. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse zararı karşılamak zorunda oldukları için ilan edemiyorlar. Neden çünkü kendi zevkleri için devletin kasasını boşalttılar. Kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama zaten halkın %70 dışarı çıkmak zorunda kalıyor hala. Ben korku değil düşürüldüğümüz durum yüzünden ökfe alanına hapsoldum sanırım :) bu ülke vatandaşının hak ettiği muamele bu değildi. Kimse kusura bakmasın sadece oturduğu sarayın günlük masrafıyla bile kaç tane ailenin hayatı kurtulur.
Sıkıntılı/travmatik durumlarda -ki şu günlerde de Corona nedeniyle toplumsal bir travma yaşıyoruz- görülen/yaşanan üç alan vardır;
korku alanı
öğrenme alanı
büyüme/gelişme alanı
Bizi birinci derecede ilgilendirmeyen konuları
(örneğin ölüm sayılarının şeffaflığı/nedenleri/oranları/illere göre dağılımı)
Siz korku alanında sıkışmayıp öğrenme alanına geçmiş gibi görünüyorsunuz.yazınız da elbette çok haklısınız ama tüm dünyayı ele geçirmiş, gözle göremediğimiz bir şeyle resmen savaş halindeyiz. ben siz konunun uzmanı olduğunuz ve merak ettiğim için danışmak istiyorum.
korku alanını besleyen şeyleri merak etmemiz gayet normal değil mi ? bana oradaki ince çizgi sanki bu bilgileri nasıl yöneteceğimizi bilmekmiş gibi geliyor yada dozunu ayarlamak. yani ben evet şeffaflığı, ülkemde ve dünyadaki son sayıları merak ediyorum ama her saat başı bakmıyorum. öğlen ve akşam haberlerinde izliyorum sadece. diğer zamanlarda evden yürüttüğüm işime ve ilgi alanlarıma odaklıyım.
bu da beni korku alanına hapsolmuş yapar mı ?
Isimiz astrolojiye kaldi demeyin ama bu olaylari 2 sene once takir takir soyleyen cok cok sevdigim bi astrolog var.
Dedigi mayis sonuna kadar evdeyiz, sonrasi aydinlik :)
Bende gerçek sayıların açıklanmadığını düşünenlerdenim. Bu korku alanına hapsolduğumdan değil. Gerçek sayıları açıklasalar insanlar sokağa çıkma yasağı istiyoruz diye baskı yapacaklar. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse zararı karşılamak zorunda oldukları için ilan edemiyorlar. Neden çünkü kendi zevkleri için devletin kasasını boşalttılar. Kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama zaten halkın %70 dışarı çıkmak zorunda kalıyor hala. Ben korku değil düşürüldüğümüz durum yüzünden ökfe alanına hapsoldum sanırım :) bu ülke vatandaşının hak ettiği muamele bu değildi. Kimse kusura bakmasın sadece oturduğu sarayın günlük masrafıyla bile kaç tane ailenin hayatı kurtulur.
Astoria psikoloji eğitimi aldığı ve alanda çalıştığı için büyüme alanına hızlı geçiş yapabildi ve orda kalmaya devam ediyor.Astoria nin nişanlısı doktor.
Onun durumu biraz daha farklı hepimizden.
Sağlık personeli yakınlarının dirayetli kalması çok daha zor.
Siz korku alanında sıkışmayıp öğrenme alanına geçmiş gibi görünüyorsunuz.
Merakın dozunu ayarlayabilmek ve öğrendiği, edindiği bilgiyi nasıl kullanacağını bilmek yani süreci doğru yönetebilmek zaten bizi doğal olarak öğrenme alanına taşıyor.
zaten 2020nin berbat bir sene olacağını uzun zamandır söylüyorlar. korkutmak istemem ama evden çıkabilsek de 2020 sonuna kadar işler parlak değil. detay verip galeyan yaratmak istemiyorum ama olayların patlak verdiği gezegen dereceleri retrolar ile tetiklenecek falan. öner döşer baya güzel anlatıyor.
Eskiden cok işim olmazdı şimdi astrolog takiplerindeyim bir umutIsimiz astrolojiye kaldi demeyin ama bu olaylari 2 sene once takir takir soyleyen cok cok sevdigim bi astrolog var.
Dedigi mayis sonuna kadar evdeyiz, sonrasi aydinlik :)
Evet temmuz sonrasi kriz var mesela, ama bunu ekonomi savaslarina yoruyor benimki..
Gostergeler savas gostergesi ama bugune uyarlayinca topyekun bi savas olacagini dusunmuyorlar, daha ekonomik boyutta bi koz paylasmasi olabilir.
2020 aralik ayina kadar zorlanicaz o kesin ama sagliktan ote dunyada ekonomi bi tepetaklak olacak, abd inanilmaz guc kaybedecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?