bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Geçen gün okudum.Ekmek yaptığın hamurdan bir parça ayırıp unlayıp,dolaba koyunca bir dahaki hamurda maya olarak kullanılabiliyormuş.Maya bile bulunmuyormuş markette.
Evet benim surekli maya birakiyorim kenara hazır maya ile yapılan ekmeği sevmiyorlar :/

25 gündür kapıdan çıkmadım.buyuk konusmayayım ama hazirana kadar dayanamıyacağım galiba.
Ya bende cikmadim bide disari cikma fobisi gelirse, esim yarin işe gideck bu arada un bitti marketten alinacak var, sac boyası al dedim saçlarım beyazladi resmen vardi ama acayip çoğalmış , bu sefer sen git markete diyor ama gidemem ya, oğlumda istemiyor gitmemi. Ben sonrasından korkuyorum bidaha cikmaya cesaret edemzsem:)

Ben ekmeği yapamadım ama bazlama yapiyorum ama normal ekmete alip poseti değiştirip buzluga atıyorum yaptığımız kalmazsa çıkarıyorum açılınca ,fırında isitiyorum.
Bazlama ,ekmek aynı şey sonuçta.Dün fırından alayım dedim ,biri fırından aldığım ekmeği fırınlayıp öyle kullanıyorum demişti,fırında unutmuşum ,fazla kızardı
Ama benim de aklıma geldi az fazla alayım buzluğa koyayım diye.Biz aramasak ta çocuklar bazen fırın ekmeği isteyebiliyor.

Çok güzel ellerinize sağlık. Ben de evde ekmek yapıyorum, çok güzel oluyor ama beyaz somun ekmek gibi olmuyor. Eşim beyaz somun ekmeği istiyor, çok özlemiş, hatta bu yüzden biraz tartıştık ama mecburen alacağız. Fırından kendi poşetimi götürüp alacağım, para üstünü almayacağım "askıda ekmek" olması için bırakacağım. Dışarıdan alınan açık ekmeği ben daha önce de ocak ateşinde her tarafını tütsülüyordum, aynısını yapacağım, sonra belki bir de fırına da atarım.

Şimdi bir görüntü izledim internet haber kanallarında dolaşan Kayseri’de bir kadın binalara girip sıvı bir şey sürüyormuş polis arıyormuş numune de alınmış .. şu günlerde bir bu kalmıştı duymadığımız aklımıza hemen malum virüs geliyor .. var mı bilgisi olan hanımlar ...

Ben una su katarak eksii maya yapımını duydum. Ama bunu bilmiyorum hamurdan ne kadar alip nerede saklıyoruz. Yeni hamur yaparken mayamiz yoksa bu hamurla nasil yapılıyor
Portakal büyüklüğünde bir parça ayırın bir daha ki ekmek yapımına kadar ayirdiigniz parça eskiyip maya oluyor yine ekşi maya da böyle

Ama instant mayalarda olur mu bilemiyorum

Firindan hamurunu alip siz pisirseniz ayni lezzette olmaz mi acaba fark hamurdan kaynaklaniyordur bence. Pisince virus falan kalmaz.

Olayı abartıp banyoyu domestosu sulandırmadan kullandım - deli gibi, coronadan dolayı panik halindeydim o yüzden abarttım galiba, sulandırmak sonra dank etti aklıma :) - sonuç olarak neredeyse iki hafta nefes darlığı ve öksürük çektim, boğazlarım da ara ara acıdı, sanki ciğerlerimi yarısı yok gibiydi, sizinki de öyle birşey olabilir. Bala zencefil zerdeçal tarçın çörekotu karıştırıp nefesim daraldıkça kaşıkladım, psikolojik mi bilmiyorum iyi geliyordu. Geçmiş olsun, çabuk geçer inşallah.

Geçen gün okudum.Ekmek yaptığın hamurdan bir parça ayırıp unlayıp,dolaba koyunca bir dahaki hamurda maya olarak kullanılabiliyormuş.Maya bile bulunmuyormuş markette.

Evet her zaman bulunmuyor. Kuru maya var ama yas maya genelde tukenmis oluyor. Gecen esim bulup almis sonunda.

Arkadaslar ben nefes verirken islik tarzi hiriltili bir ses cikiyor surekli. Ara ara nefes darligi oluyor.
Cok cok afedersiniz balgam var ama cikartmakta zorlaniyorum.

Bu ne olabilir? Astim baslangici falan olabilir mi? Bu ses birkac aydir boyle. Mukus da ara ara oluyor herzaman yok. Ama suan var ve cok rahatsiz ediyor.

Gectigimiz yil Suudi arabistandaydim oradayken nefes darligi cok fazla olmustu cunku havasi cok tozluydu. Suan okadar cok olmuyor. Ara sira oluyor.

Orada doktora gittigimde bana astim icin kullanilan ilaclardan verdi. Bunu kullan degisme olmazsa bu iyiye isarettir. Ama rahatlama olursa iyi degil demisti. Kullanmadim tabiki

Suan burada cok vaka olmamasina ragmen doktora da gidemiyorum. 15-20 gun kadar once kinige gittik seker hapimi yazdirmak icin. Doktor bazi testler istedi ama coronavirus olayi bittikten sonra bu kagit ile git ve bu testleri yaptir dedi

Sağlık bakanlığından mesaj geldi bana az önce izalasyon dışına çıktınız evde kalın diye valla billa evdeyim dedim ama inanmadılar sanırım 5 dk sonra bi daha geldi. Kv lerin evinde görünüyor adresimiz sanırım ondan kaynaklı okullar için kaydı aldırmamıştık

Evet sesi cok degisik tabiki neler yasadi bilmiyoruz insallah iyi olir. Esi de olmustu ama o ağır geçirmedi
Cigerde hasar birakiyor, taburcu olanlar en ufak eforda nefes nefese kaliyor diyorlar.. Burak Akkul ilerleyen zamanda tecrubelerini aktarir. Birinci agizdan dinleriz. Insallah eskisi gibi iyi olur..

Geçenlerde ilk pidemi yaptım.
Bugün de fırında tencere içinde ilk ekmegimi deneyeceğim.
Birazdan fırına koyacağım bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum.
Tutturursam Corona dan sonra da kendim yapmaya devam.

İstanbul'da maskeler ücretsiz olarak eczaneler üzerinden dağıtalacakmış.

Eklentiler

• Screenshot_20200409_160050_com.kanal7.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 33
Korku, öğrenme ve büyüme alanı ne demek ne anlama geliyor bilmiyorum, hala eşim ve kızım için korkuyorum ama korkularımın beni esir almasını da istemiyorum, korkmak çok insani bir duygu tedbir almanızı, tetikte olmanızı sağlar lakin korkularınız sizi ele geçirince paniklersiniz aşırı panik de hata yapmanıza neden olur diye düşünüyorum, eskisi gibi korku ve panik yok artık, duygularımı dizginleyip rutinime geri döndüm, dikkat ediyorum, uymam gereken kurallara uyup geri kalan her şey için endişelenmeyi bir kenara bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…