bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Minimum ekmek tuketimim var. Evde yasayan digerleri icin ambalajli ekmek aliyorum,poseti evde degistiriyorum,onlem olmasi icin de her dilimi tost ekmeginde iyice isitiyorum.

Üstelik evden çıkılmadihigi için trafik kazaları sebepli ölümlerin inanılmaz azaldığı bir tarih...

Olduğunu nasıl anlayacağız? Ben her gün beslemeye devam ediyorum, tarife baktığım sayfa 3. gün oldu yazmış. Benim de 3. gün bugün..
Bu maya nin olusumu sıcaklığa göre degisiyor yalnız sıcak bir evde daha kolay aktif oluyor ..

Ev serin ise üstünü sıkı sıkı örtmek iyi olur ..

Küçük kaplarda değil de derin kaba koymak tasmayi önler :))

aynısı bende de oldu kesinlikle dezenfektanlar dan kaynaklı
ciğerlerimi mahvettim galiba. ben bi de çok titiz biri değildim bu kadar dokunacağını düşünmedim. birden maruz kalınca mahvoldum demek ki.

“”Öksürük, göğüste yanma, nefes darlığı, hırıltılı solunum gibi aşağı solunum yolu şikayetlerine neden olanlar: çamaşır suyu, tuz ruhu, kostikler “”

şöyle bir yazı buldum. artık öksürük nedenim kesinleşti gibi

Çok teşekkür ederim. Ben de sulandırmadan kapı kollarını, damacanayı, koltuk kenarlarını, lambaları sildim 2 gün.
sonra bu hale geldim. kulaklarım bile tıkanır gibi oluyo ara sıra. ilk başta koronayım diye bile korktum ama baktım ev halkında bir şey yok.

Aslında kendim ekmek yemiyorum ama eşim için evde yapıyorum

Teşekkür ederim. Her hafta gönderiyorlar mı? onu bilmiyordum. Ben başvurdukça gönderiyorlar sandım nedense. Biz bulunduğumuz yerde hiç maske bulamıyoruz. Dikme ve doğru kumaş konusunda da kendime güvenemediğim için başvurmuştum, eşimle bana 5'er tane yeterdi aslında çünkü biz evden de pek çıkmıyoruz. Ben de eczaneye veya hastaneye bırakırım o zaman fazlasını. Ya da iptal ediliyorsa ederim. Şimdilik bir videoda gördüğüm basit bir sistemle pamuklu bir kumaştan yaptım bir şeyler.

Kendi ekmeğim paketli çok alıp üstünü temizleyip buzluğa atıyorum. Eşim halk ekmek tüketiyor paketli ekmekleri yemiyor ona da 1 haftalık alıyoruz ateşten geçirip buzluğa atıyorum.

Ben de eşime soruyordum olabilir mi diye :)

Otur Sıfır arkadaşım cok gecmis olaun anneniz insallah bir an evvel iyi olur.
gunaydin

A AklinYolu1 gecmis olsun annen suan nasil?
Yasak en basta gelse hem suana kadar bitmis hem de hastalik bu kadar yayilmamis olacakti.
Bu arada annenize cok gecmis olsun.

Cok sağolun kizlar. Sol gozunde kırmızilik var ve yara olustu. Sanirim alerjik bir durum nabzi sabah 139 dan 109lara indi. Daha önce verilen kremi sürüyorum bir de ateş dusurucu.

kirmizigitar sana da cok gecmis olsun. Dun yazacaktım arada kaynadı.

Kendinize iyi bakin kizlar.

Size ve hasta olan herkese geçmiş olsun, düşmeyen yüksek ateş vb belirtiler yoksa durumunuzu takipte kalın, öksürük daha da şiddetlenir nefes sorunu yaşarsanız doktora gidin, bu ara mevsimsel olsa gerek herkes soğuk algınlığı sorunu yaşıyor, bazen yıllarca hiç hasta olmam, bu senede koca kış hasta olmadım ama tam salgının ortasında hasta olacağım tuttu, belirtilerin bazıları Covid19'la benzerdi:))) aşırı ve sık öksürme nöbetleri, hafif nefes darlığı, hırıltı, hapşırık, eklemlerde ağrı, baş ağrısı, şişkinlik, karın ağrısı vs vs ama ateş olmadı, halsizlik iştahsızlık olmadı, terleyen biriyim terlemeye bağlı üşütme olduğunu sanıyorum çünkü uyanınca ilk işim kapı pencere ne varsa açıp evi havalandırmak, cereyanda kaldım sanırım ama yine de alışveriş vb sebeplerle dışarı çıktığımdan covid19 olabilir miyim şüphesini de bir kenarda tutup evdekilere bulaştırmamak için maske yapıp taktım, yatarken dahi çıkarmadım, dokunduğum her yeri çamaşır suyuyla sildim, o süreçte dışarıya çıkmadım ki virüs varsa kimseye bulaşmasın, hala hafif bir öksürük var lakin benim ki belli ki soğuk algınlığı, eşim ve kızımda bir şey yok çok şükür, eşim hemen kapar zira.

Yalnız coronadan değil çamaşır suyundan gideceğiz böyle giderse

Evet haftada 5 maske gönderiliyor:Maskeler ne zaman gelecek? PTT maske sipariş takibi sorgulama! Haftada 5 maske verilecek!
Galiba yurdun birçok yerindeki eczanelerde maske yok kalmadı, dün bir eczacı hiç maske kalmadığını söylüyordu tvde.
Dediğim gibi ben başvurmadım, eşim kızım zaten daha covid19 salgın haberi çıkar çıkmaz evde kendilerini izole etmeye başladılar, alışveriş zaruri ihtiyaçlar için evden çıkan tek kişi benim, çıkmak zorunda kalırlar diye onlara birer tane maske yaptım ama kendime yedekli yaptım çünkü uzmanlar maskeleri 3-6 saatten fazla kullanmayın diyorlar, alışverişim saatlerce sürmüyor fakat ola ki maskede nemlenme vb olursa elleri dezenfekte edip yeni bir maske takmak lazımmış.

Ben cok cikmamak adina gitmiyorum markete.haftada bir gittigimde ilk iki hafta maya falan yoktu . Gecen hafta kuru buldum .Korkuyorum ziyan olmasin diye garantili tarih ariyorum.

Bende de var çok korkuyorum gitmeye sonuç negatifse bile orada kapmaktan korkuyorum virüsü geniz akıntısı var bazen gıcık da geliyor bi başlıyorum öksürmeye
beraberinde nefes darlığı ya da ateş yoksa..evde başka kimsede öksürük yoksa büyük ihtimal bir şey yoktur benimki gibidir
hastaneye sağlıklı gidip dönmememe

Ben cok cikmamak adina gitmiyorum markete.haftada bir gittigimde ilk iki hafta maya falan yoktu . Gecen hafta kuru buldum .Korkuyorum ziyan olmasin diye garantili tarih ariyorum.

Yas maya bulursaniz alip dondurun bence. Ben hep oyle yapiyorum. Mayalari ikiye kesip dondurucuya atıyorum. Son kullanim tarihi de uzamis oluyor böylece.

Artık market ve eczaneler de maske satışı yasak diye biliyorum
Dogru mu emin degilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…