Üstelik evden çıkılmadihigi için trafik kazaları sebepli ölümlerin inanılmaz azaldığı bir tarih...günaydın
Bir sitede gördüm üşenmemiş İstanbuldaki son 5 yılın ölüm sayılarını incelemişler. Son 5 yılda hemen hemen birbirine yakın sayılarda giderken 2020 şubattan sonra inanılmaz bir artış göstermiş. Siteyi yine Ekşi paylaşmış tabi Jurnal Türkiye Özel: Ölü sayıları gerçeği yansıtmıyor mu? İstanbul’da ölüm sayılarındaki ciddi artışın neden
Bu maya nin olusumu sıcaklığa göre degisiyor yalnız sıcak bir evde daha kolay aktif oluyor ..Olduğunu nasıl anlayacağız? Ben her gün beslemeye devam ediyorum, tarife baktığım sayfa 3. gün oldu yazmış. Benim de 3. gün bugün..
ciğerlerimi mahvettim galiba. ben bi de çok titiz biri değildim bu kadar dokunacağını düşünmedim. birden maruz kalınca mahvoldum demek ki.aynısı bende de oldu kesinlikle dezenfektanlar dan kaynaklı
Çok teşekkür ederim. Ben de sulandırmadan kapı kollarını, damacanayı, koltuk kenarlarını, lambaları sildim 2 gün.Olayı abartıp banyoyu domestosu sulandırmadan kullandım - deli gibi, coronadan dolayı panik halindeydim o yüzden abarttım galiba, sulandırmak sonra dank etti aklıma :) - sonuç olarak neredeyse iki hafta nefes darlığı ve öksürük çektim, boğazlarım da ara ara acıdı, sanki ciğerlerimi yarısı yok gibiydi, sizinki de öyle birşey olabilir. Bala zencefil zerdeçal tarçın çörekotu karıştırıp nefesim daraldıkça kaşıkladım, psikolojik mi bilmiyorum iyi geliyordu. Geçmiş olsun, çabuk geçer inşallah.
Teşekkür ederim. Her hafta gönderiyorlar mı? onu bilmiyordum. Ben başvurdukça gönderiyorlar sandım nedense. Biz bulunduğumuz yerde hiç maske bulamıyoruz. Dikme ve doğru kumaş konusunda da kendime güvenemediğim için başvurmuştum, eşimle bana 5'er tane yeterdi aslında çünkü biz evden de pek çıkmıyoruz. Ben de eczaneye veya hastaneye bırakırım o zaman fazlasını. Ya da iptal ediliyorsa ederim. Şimdilik bir videoda gördüğüm basit bir sistemle pamuklu bir kumaştan yaptım bir şeyler.Yazmışlardır mutlaka ama naylon veya sentetik kumaşlar maske için uygun değil diyor uzmanlar, hatta piyasada satılan nano teknoloji siyah maskeler var, onların dahi koruyuculuğundan emin olmayan, incelemek lazım diyen uzmanlar da mevcut.
Pamuklu sık dokuma kumaşlar olmalıymış, ben maske başvurusu yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum benim hakkım daha fazla ihtiyacı olan insanlara giderse daha iyi olur sonuçta evde 3 kişiyiz, hepimiz için haftada 15 tane maske gönderseler ayda 60 maske yapar az buz değil.
Onun yerine evde pamuklu sık dokuma kumaştan maske yaptım, hızımı alamadım farklı renklerde maskeler örüp içlerine 2-3 kat penyeler diktim:)))
Ben de eşime soruyordum olabilir mi diye :)Çok teşekkür ederim. Ben de sulandırmadan kapı kollarını, damacanayı, koltuk kenarlarını, lambaları sildim 2 gün.
sonra bu hale geldim. kulaklarım bile tıkanır gibi oluyo ara sıra. ilk başta koronayım diye bile korktum ama baktım ev halkında bir şey yok.
haklısınız ama sürekli tekrar tekrar gündeme geliyor ölüm sayısı gizleniyor diye. Unutmayalım ki en basitinden, pozitif vakaların azımsanmayacak bir miktarında ilk testte negatif sonuç çıkabiliyor. Önemli olan bu şüpheli vakalar nasıl ele alınıyor, nasıl yıkanıyor vb. Bunları bilmediğim için daha fazla yorum yapamıyorum. En basitinden trafik kazası geçirip ölen ama tespit edilmeyen pozitif vaka olamaz mı? Ne yapılıyor bu durumda?
Ne var ki bu bize verilen sayılar adı üstünde resmi sayılar, gayri resmi sayılar değil. Sağlık bakanı kendisi söyledi günde 20 bin test yapıyoruz, herkesi test etmedik, tespit edilmeyen bir sürü pozitif vaka var, herkes kendini pozitif kabul edip ona göre davranmalı, sosyal mesafe konusunda vb diye. Tespit edilmeyen vaka olduğu gibi tespit edilmeyen ölüm de olabilir. Gizleniyor, gizlenmiyor ne fark eder, bu resmi sayıların çok veya az olması içinde bulunduğumuz gerçeğin vahametini değiştirmez. Bu yüzden sayılara takılmıyorum ben. (Bunu size yazmadım bu arada, hala ölüm sayısı gizleniyor diye yazanlar için yazdım).
Bu arada merak ettim sizi, nasıl oldu anneniz?
Otur Sıfır arkadaşım cok gecmis olaun anneniz insallah bir an evvel iyi olur.
Yasak en basta gelse hem suana kadar bitmis hem de hastalik bu kadar yayilmamis olacakti.
Bu arada annenize cok gecmis olsun.
Size ve hasta olan herkese geçmiş olsun, düşmeyen yüksek ateş vb belirtiler yoksa durumunuzu takipte kalın, öksürük daha da şiddetlenir nefes sorunu yaşarsanız doktora gidin, bu ara mevsimsel olsa gerek herkes soğuk algınlığı sorunu yaşıyor, bazen yıllarca hiç hasta olmam, bu senede koca kış hasta olmadım ama tam salgının ortasında hasta olacağım tuttu, belirtilerin bazıları Covid19'la benzerdi:))) aşırı ve sık öksürme nöbetleri, hafif nefes darlığı, hırıltı, hapşırık, eklemlerde ağrı, baş ağrısı, şişkinlik, karın ağrısı vs vs ama ateş olmadı, halsizlik iştahsızlık olmadı, terleyen biriyim terlemeye bağlı üşütme olduğunu sanıyorum çünkü uyanınca ilk işim kapı pencere ne varsa açıp evi havalandırmak, cereyanda kaldım sanırım ama yine de alışveriş vb sebeplerle dışarı çıktığımdan covid19 olabilir miyim şüphesini de bir kenarda tutup evdekilere bulaştırmamak için maske yapıp taktım, yatarken dahi çıkarmadım, dokunduğum her yeri çamaşır suyuyla sildim, o süreçte dışarıya çıkmadım ki virüs varsa kimseye bulaşmasın, hala hafif bir öksürük var lakin benim ki belli ki soğuk algınlığı, eşim ve kızımda bir şey yok çok şükür, eşim hemen kapar zira.Bu gece hiç uyuyamadım baya arttı, sabahları bi nebze daha iyiyim. Kulaklarıma da vuruyo arada.
Korkmasam gidicem hastaneye de korona değilsem de hastanede olurum diye gidemiyorum. Gerçi olduğumu sanmıyorum artık çünkü evde benden başka herkes sapasağlam
Yalnız coronadan değil çamaşır suyundan gideceğiz böyle giderseÇok teşekkür ederim. Ben de sulandırmadan kapı kollarını, damacanayı, koltuk kenarlarını, lambaları sildim 2 gün.
sonra bu hale geldim. kulaklarım bile tıkanır gibi oluyo ara sıra. ilk başta koronayım diye bile korktum ama baktım ev halkında bir şey yok.
Aynen bende .Stok vamasir suyum bitecek diye korkuyorum (2kutu)Yalnız coronadan değil çamaşır suyundan gideceğiz böyle giderse
Evet haftada 5 maske gönderiliyor:Maskeler ne zaman gelecek? PTT maske sipariş takibi sorgulama! Haftada 5 maske verilecek!Teşekkür ederim. Her hafta gönderiyorlar mı? onu bilmiyordum. Ben başvurdukça gönderiyorlar sandım nedense. Biz bulunduğumuz yerde hiç maske bulamıyoruz. Dikme ve doğru kumaş konusunda da kendime güvenemediğim için başvurmuştum, eşimle bana 5'er tane yeterdi aslında çünkü biz evden de pek çıkmıyoruz. Ben de eczaneye veya hastaneye bırakırım o zaman fazlasını. Ya da iptal ediliyorsa ederim. Şimdilik bir videoda gördüğüm basit bir sistemle pamuklu bir kumaştan yaptım bir şeyler.
beraberinde nefes darlığı ya da ateş yoksa..evde başka kimsede öksürük yoksa büyük ihtimal bir şey yoktur benimki gibidirBende de var çok korkuyorum gitmeye sonuç negatifse bile orada kapmaktan korkuyorum virüsügeniz akıntısı var bazen gıcık da geliyor bi başlıyorum öksürmeye
Ben cok cikmamak adina gitmiyorum markete.haftada bir gittigimde ilk iki hafta maya falan yoktu . Gecen hafta kuru buldum .Korkuyorum ziyan olmasin diye garantili tarih ariyorum.
Artık market ve eczaneler de maske satışı yasak diye biliyorumEvet haftada 5 maske gönderiliyor:Maskeler ne zaman gelecek? PTT maske sipariş takibi sorgulama! Haftada 5 maske verilecek!
Galiba yurdun birçok yerindeki eczanelerde maske yok kalmadı, dün bir eczacı hiç maske kalmadığını söylüyordu tvde.
Dediğim gibi ben başvurmadım, eşim kızım zaten daha covid19 salgın haberi çıkar çıkmaz evde kendilerini izole etmeye başladılar, alışveriş zaruri ihtiyaçlar için evden çıkan tek kişi benim, çıkmak zorunda kalırlar diye onlara birer tane maske yaptım ama kendime yedekli yaptım çünkü uzmanlar maskeleri 3-6 saatten fazla kullanmayın diyorlar, alışverişim saatlerce sürmüyor fakat ola ki maskede nemlenme vb olursa elleri dezenfekte edip yeni bir maske takmak lazımmış.
Yas maya 500grmlik vardi.Onu nasil yapacagimi hic biliyorum.Kaca bolmeliyimYas maya bulursaniz alip dondurun bence. Ben hep oyle yapiyorum. Mayalari ikiyr kesip dondurucuya atıyorum. Son kullanim tarihi de uzamis oluyor böylece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?