bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yazmışlardır mutlaka ama naylon veya sentetik kumaşlar maske için uygun değil diyor uzmanlar, hatta piyasada satılan nano teknoloji siyah maskeler var, onların dahi koruyuculuğundan emin olmayan, incelemek lazım diyen uzmanlar da mevcut.
Pamuklu sık dokuma kumaşlar olmalıymış, ben maske başvurusu yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum benim hakkım daha fazla ihtiyacı olan insanlara giderse daha iyi olur sonuçta evde 3 kişiyiz, hepimiz için haftada 15 tane maske gönderseler ayda 60 maske yapar az buz değil.
Onun yerine evde pamuklu sık dokuma kumaştan maske yaptım, hızımı alamadım farklı renklerde maskeler örüp içlerine 2-3 kat penyeler diktim:)))

Oğluma da kıyamıyorum,annecim ne zaman bitecek ?diyor.Gecen hafta gece, evde yazlık defile yapayım dedim,yavrum anne nereye gidiyorsun dedi.bi hava alıp gelicem dememe kalmadı ,koltuktan fırladı ben de geliyorum pijamami giymiştim ama bişi olmaz karanlık zaten ...demez mi!!

Firindan hamurunu alip siz pisirseniz ayni lezzette olmaz mi acaba fark hamurdan kaynaklaniyordur bence. Pisince virus falan kalmaz.
hiç denemedim öyle ama farketmez benim için, sonuçta tütsülenip bir de sıcakta kalınca virüs kalmaz. Zaten mide asitinde de ölür virüs ama ekmek çatal bıçakla yenmiyor, elleniyor yerken. Beni dışarıya çıkma, para alışveriş kısmı da geriyor.

Yıllardır kanuna giremeyen ücretsiz izin insanların şu dar döneminde birden kanunlaşıverdi, haram zehir zıkkım olsun işçiden yedikleri her kuruş, günde 39 tl yi de daha sonra işsiz kalırsa işsizlik maaşından düşmek kaydıyla veriyor, yazıklar olsun ya yazıklar olsun....

Fırından alınan hamurla ekmek pişiren varsa, deneyimlerini öğrenmek isterim.
Biz karı koca ekmek aramıyoruz ama oğlumuz seviyor.
Bir kaç defa fırından aldığımız hamuru pişi yapıp, yağda kızarttım hem hamur, hem de yağda kızardı, çifte zararlı diye diye yedik.
Bugün de yine hazır hamurdan haşhaşlı cevizli çörek yaptım tepsi mayası için bekliyor.

Kesinlikle katiliyorum. Korku alani nedir Allah askina. Kimin neyi neden merak ettigimizi nasil yorumluyor bazilari

Diye sorulmuş, ankete cevabım fırından alıyorum oldu zira bizim fırıncı tek kişilik bir ordu, mayasını kendi besleyip büyüten, işlenmiş beyaz un kullanmayan, aşırı da titiz bir adam, kiloyla alıyoruz buzlukta saklıyoruz, onun ekmekleri kadar lezzetli sağlıklı ekmek yapamayacağımdan, fırına devam:)

Evde ekmek yapmaya başladık

Ahh keşke anlasalar bu yazdıklarınızı.

Ekmegimi seneler oldu kendim yapıyorum ama diyette olduğum için sadece eşim yararlaniyo

Sosyal medyadaki ekmek akımından ağzı sulanan eşimin üzerine bende ekmek yapacağım.
Ancak madem evde yapacağım has olsun diye önce ekşi maya yapmaya karar verdim.
Şu an ekşi mayam 5. günde 5 gün sonra yapacağım inşallah

Bi de günlük 40 lira nedir ya hatta 39 tl.

Ücretsiz verip herkese günde 39 tl verirlerse nasıl geçinecek bu insanlar.

Işten çıkarma yasağı kalktığı an da hadi bye bye

Dogruluk payiniz var elbet. Insanimiz cok duygusal. Bu topikteki bazi tepkiler de beni sok ediyor. Ama herkesi de kategorilestirmeyin lütfen. Cok tuhafima gitti.

Ekmeğimizi evde yapıyoruz, eşim yapıyor daha doğrusu.. Ben de maya yapmaya çalışıyorum 3.günü bakalım olacak mı..

Kaç kez ekmek yaptım. Hiç fırınlarda satılanlar gibi olmadı. Denenmiş ve aşırı eziyetli olmayan bir tarif verecek olan varsa duacınız olurum

Fırın ekmeğinin o muhteşem hali içindeki katkılardan, sağlıksız her şeyin lezzetli olması kuralı

Güzel bir tarifim var ekmek için, epeydir yapıyorum evde;

4 bardak beyaz un
1,5 bardak çavdar unu
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı toz maya
3 bardak ılıktan bir tık sıcak su
(Sadece beyaz undan da yapabilirsiniz o zaman 6 bardak kullanın)

Kuru malzemeyi yoğurma kabında karıştırın, ortasına bir çukur yapıp suyu ilave edin, önce kaşıkla sonra elle hamuru toparlayın. Ununuz yanınızda olsun toparlama aşamasında kullanılıyor çünkü, ele yapışan cıvık bir hamur oluyor. Yoğurma bittikten sonra kabı streçle kapatın ve temiz bir beze sarıp, sıcak bir yerde üç saat mayalandırın. Açınca masanın üzerine alın yine unla hamuru toparlayın ve yaklaşık iki dk yoğurun gazı çıksın hamurun. Rulo yapıp 3 eşit bezeye bölün, bezeleri tekrar yoğurup pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye istediğiniz şekli vererek yerleştirin ve üzerlerini örtün, yarım saatte tepsi mayası için bekletin bu arada fırınınızı kızdırın, yarım saat sonra ekmeklerinizin üzerine keskin bir bıçakla derin birer kesik atıp çay süzgeciyle hafifçe un serpin. 180 derece fırında ortalama 40-45 dk da pişiyor, fırının içine bir kap su koymayı unutmayın. Bu arada fırını kızdırırken içindeki teli tezgaha alın çıkardığınız ekmekleri bu telin üzerine alın ki altları hava alsın, çıkarır çıkarmaz üstlerine birer avuç dolu dolu su dökün ve örtün,5 dk sonra kontrol edin üstleri kurumuşsa bu kez serpme usulü tekrar ıslatın ve örtün soğuyana kadar öyle beklesin, sonucun resmini ekliyorum

Olduğunu nasıl anlayacağız? Ben her gün beslemeye devam ediyorum, tarife baktığım sayfa 3. gün oldu yazmış. Benim de 3. gün bugün..

Bende yapıyorum ama galiba maya konusunda sıkıntı var, markette kalmamış, netten sipariş verdim ben.
Su ve un ile maya yapan var ama ben o şekilde hiç denemedim annemden tarif aldım onunla yaptım 4. Gün mayayı kullandım

Anne usulü maya
Bir avuç nohut
İki kaşık tarhana
3 -4 k

Ne güzel ifade etmissiniz. Burayi sizin gibiler sayesinde takip ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…