Yazmışlardır mutlaka ama naylon veya sentetik kumaşlar maske için uygun değil diyor uzmanlar, hatta piyasada satılan nano teknoloji siyah maskeler var, onların dahi koruyuculuğundan emin olmayan, incelemek lazım diyen uzmanlar da mevcut.Sevgili arkadaşlar. Maske için başvuru yaptık ama henüz hiç maskemiz yok. Bulunduğumuz yerde eczanede falan da yoktu, alamadık. Bugün market olayları var. Evde uygun bir kumaşım yok, bir parça tülbent var ama işe yarar mı bilmiyorum. Mutfak bezlerim hep mikrofiber, işe yaramıyormuş. Bir arkadaşımız burada mayo kumaşından söz etmişti, eski bir mayom var ve ağzımı burnumu tamamen kapatacak şekilde örtüyor (mayo olduğu anlaşılmıyor). Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi beni mayo kumaşı işe yarar mı?
Vay be kimin aklina geldiyse aferin.günaydın
Bir sitede gördüm üşenmemiş İstanbuldaki son 5 yılın ölüm sayılarını incelemişler. Son 5 yılda hemen hemen birbirine yakın sayılarda giderken 2020 şubattan sonra inanılmaz bir artış göstermiş. Siteyi yine Ekşi paylaşmış tabi Jurnal Türkiye Özel: Ölü sayıları gerçeği yansıtmıyor mu? İstanbul’da ölüm sayılarındaki ciddi artışın neden
Oğluma da kıyamıyorum,annecim ne zaman bitecek ?diyor.Gecen hafta gece, evde yazlık defile yapayım dedim,yavrum anne nereye gidiyorsun dedi.bi hava alıp gelicem dememe kalmadı ,koltuktan fırladı ben de geliyorum pijamami giymiştim ama bişi olmaz karanlık zaten ...demez mi!!Ya bende cikmadim bide disari cikma fobisi gelirse, esim yarin işe gideck bu arada un bitti marketten alinacak var, sac boyası al dedim saçlarım beyazladi resmen vardi ama acayip çoğalmış , bu sefer sen git markete diyor ama gidemem ya, oğlumda istemiyor gitmemi. Ben sonrasından korkuyorum bidaha cikmaya cesaret edemzsem:)
hiç denemedim öyle ama farketmez benim için, sonuçta tütsülenip bir de sıcakta kalınca virüs kalmaz. Zaten mide asitinde de ölür virüs ama ekmek çatal bıçakla yenmiyor, elleniyor yerken. Beni dışarıya çıkma, para alışveriş kısmı da geriyor.Firindan hamurunu alip siz pisirseniz ayni lezzette olmaz mi acabafark hamurdan kaynaklaniyordur bence. Pisince virus falan kalmaz.
İşten çıkarma CB kararı ile 3 ay yasaklanmış.
Bu yasak CB kararı ile 6 aya kadar uzatılacakmış.
Yani diyor ki ;
İşten çıkarılman halinde, yasa gereği işsizlik fonundan ödenmesi gereken maaş için benden size verecek tek kuruş bile yok.
Boşu boşuna benim kapıma açım, para diye gelme. Çünkü senin işten çıkarılmanı yasakladım.
İş verenler sizde , duran ticaretiniz yüzünden kepenk indiriyorsaniz,
Yanında çalışana çıkış verip, fondan maaş alması için bana yollama.
Çünkü yasakladım.
Ücretsiz izin ver, günlük 39TL 24 krs'da kendi cebinden öde.
Şimdi siz deseniz ki ,
Iyide sen yıllardır, böyle zamanlarda ödemek için,
işçiden ve isverenden brüt ücret üzerinden her ay %2+%2 parayı tıkır tıkır tahsil edip fon için aliyorsun da ,şimdi niye böyle bir cinlik yapıyorsun?
Cevap olarak diyor ki ;
Benden size kuruş işlemez, siz ne haliniz varsa görün.
Ister tekme,tokat birbirinize girin,
Ister birbirinize beddua edip allaha havale edin.
Ne haliniz varsa görün ama bana güvenip, çoluk çocuk aç, ev kirası,dükkan kirası diye sakın kapıma gelmeyin.
Y a s a k l a d i m.
Belki bazılarınız haberi duyunca erken sevindi ama,
Ne yazık ki
Haberin tercümesi budur !!!
Kesinlikle katiliyorum. Korku alani nedir Allah askina. Kimin neyi neden merak ettigimizi nasil yorumluyor bazilariBende gerçek sayıların açıklanmadığını düşünenlerdenim. Bu korku alanına hapsolduğumdan değil. Gerçek sayıları açıklasalar insanlar sokağa çıkma yasağı istiyoruz diye baskı yapacaklar. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse zararı karşılamak zorunda oldukları için ilan edemiyorlar. Neden çünkü kendi zevkleri için devletin kasasını boşalttılar. Kısmi sokağa çıkma yasağı ilan ettiler ama zaten halkın %70 dışarı çıkmak zorunda kalıyor hala. Ben korku değil düşürüldüğümüz durum yüzünden öfke alanına hapsoldum sanırım :) bu ülke vatandaşının hak ettiği muamele bu değildi.
Ahh keşke anlasalar bu yazdıklarınızı.İşten çıkarma CB kararı ile 3 ay yasaklanmış.
Yani diyor ki ;
İşten çıkarılman halinde, yasa gereği işsizlik fonundan ödenmesi gereken maaş için benden size verecek tek kuruş bile yok.
Boşu boşuna benim kapıma açım, para diye gelme. Çünkü senin işten çıkarılmanı yasakladım.
Çünkü yasakladım.
Şimdi siz deseniz ki ,
işçiden ve isverenden brüt ücret üzerinden her ay %2+%2 parayı tıkır tıkır tahsil edip fon için aliyorsun da ,şimdi niye böyle bir cinlik yapıyorsun?
Cevap olarak diyor ki ;
Ne haliniz varsa görün ama bana güvenip, çoluk çocuk aç, ev kirası,dükkan kirası diye sakın kapıma gelmeyin.
Y a s a k l a d i m.
Ne yazık ki
Dogruluk payiniz var elbet. Insanimiz cok duygusal. Bu topikteki bazi tepkiler de beni sok ediyor. Ama herkesi de kategorilestirmeyin lütfen. Cok tuhafima gitti.Kimseyle siyasi polemiğe girmek istemiyorum.
Sizin merak/araştırma nedeniniz, hapsolduğunuz alan farklı olabilir bununla birlikte bunun yansımaları kime,nasıl oluyor? Etkileri neler? Hesap etmek iyi olur diye düşünüyorum.
Biz deşarj olurken farkında olmadan başkalarına farklı endişeler, kaygılar yüklüyor olabiliriz.
Bu topikteki çoğunluğun eğitim/farkındalik/kültür düzeyinin görece yüksek olduğunu düşündüğüm için böyle bir hatırlatma yapma ihtiyacı duydum,
elbette katılıp, katılmamak herkesin kendi insiyatifine kalmış bir durum.
Kaç kez ekmek yaptım. Hiç fırınlarda satılanlar gibi olmadı. Denenmiş ve aşırı eziyetli olmayan bir tarif verecek olan varsa duacınız olurum
Olduğunu nasıl anlayacağız? Ben her gün beslemeye devam ediyorum, tarife baktığım sayfa 3. gün oldu yazmış. Benim de 3. gün bugün..Sosyal medyadaki ekmek akımından ağzı sulanan eşimin üzerine bende ekmek yapacağım.
Ancak madem evde yapacağım has olsun diye önce ekşi maya yapmaya karar verdim.
Şu an ekşi mayam 5. günde 5 gün sonra yapacağım inşallah
Su ve un ile maya yapan var ama ben o şekilde hiç denemedim annemden tarif aldım onunla yaptım 4. Gün mayayı kullandımBende yapıyorum ama galiba maya konusunda sıkıntı var, markette kalmamış, netten sipariş verdim ben.
Ne güzel ifade etmissiniz. Burayi sizin gibiler sayesinde takip ediyorumİşten çıkarma CB kararı ile 3 ay yasaklanmış.
Yani diyor ki ;
Çünkü yasakladım.
Şimdi siz deseniz ki ,
Cevap olarak diyor ki ;
Y a s a k l a d i m.
Ne yazık ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?