bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Evet bu söylem çok can sıkıcı önce iki gün diye başladı sonra beş sonra bir hafta bu ne ya heran tehlikedeyiz zaten böyle söylemler panikten başka bir işe yaramıyor

Belki de gercekten insanlar panik yapsin da disari cikmasin diye türüyordur bu söylemler.

Gecen bir paylasim vardi insta ekmek fırınına döndü diye. Ne guldum Cidden de kesfet ekmekten gecilmiyor.

Sosyal medya kullanmıyorum ama şöyle diyeyim kız kardeşlerimle dört kişiden oluşan bir Whatsapp gurubumuz var, yeminle binlerce ekmek resmi oldu telefonumda sil sil bitmiyor, videolar da cabası,insan her pişirdiği ekmeğin resmini çeker mi atomumu parçalıyoruz ne yapıyoruz bilemedim. Bu arada ev ekmeği iyi de dün elektrik faturam geldi, 70 lira artmış fırının sayesinde

Peki bu virüs bir deney mi sence

Hanımlar belki yeri burası değil şimdiden özür diliyorum ama başka başlık açmak istemedim, kediminin parazit aşılarının vakti geldi ama şimdi veterinere götüreceğim malum, ne yapmam lazım nasıl önlem almam gerekir? Yardımcı olabilir misiniz?

İkisi bir arada bir damla var. Ben ondan aldım gidip kliniğe. Kendim damlattım ensesine. Bu şekilde yapabilirsiniz.

Ekmekle aram pek yok.Açma severim,bugün deneyeyim dedim,yapamadım.bi moralım bozuldu.hamur kabarmadı cunku sütü fazla ısıtmışım,orda belirtmemişler.o ekmekler ne güzel olmuş valla...elinize sağlık...
Bi de bu salgın bittiğinde ,haftalarca eve sadece uyumaya gireceğim.Net!!!

kediler dışarıya çıkmıyorlarsa sorun yok. Parazit aşıları 3 ayda bir yapılması lazım deniyor ama 6 ay koruyormuş aslında, zaten sokak ile bağlantıları yoksa ve evde de çiğ et yemiyorlarsa çok da gerekli değil bu aşamada, gitmeyin veterinere boşuna.

Peki bu virüs bir deney mi sence

valla o kadar 2 arada bırakan bir durum ki.. deney olduğunu iddia eden kişileri de çok dinledim ve haklılar. öte yandan dünyanın tahammül sınırını aştırdık biz tuhaf insanlar, belki doğa böyle intikam alıyor. bilemiyorum.

Ben artik ekonimi haberlerini izlemiyorum zira işe yarar güldürecek bir haber yok. Birde stres ve depresyon virüsten ölümleri arttiriyor diyorlar gelde stres yapma. sagolsun benim calisanlar aralarinda konusmuslar beni arayip bu virüs sürecinde 1000 er lira ver eşlerimizinde maaslari var idare ederiz kredi kartlarindan çekip gönderme dediler. İsler acılinca eksik kalanlarini vericem. cok duygulandim bogazlarim dügüm dügüm oldu .hani derlerya göğsüme bir öküz oturdu diye aynisini yasadim.

Kaç kez ekmek yaptım. Hiç fırınlarda satılanlar gibi olmadı. Denenmiş ve aşırı eziyetli olmayan bir tarif verecek olan varsa duacınız olurum
Ben de 1-2 seneden beri dışardan ekmek almıyorum. Sandviç ekmeği çok güzel oluyor fakat normal ekmeği bende tutturamadım. İçi yumuşak ve ekmek tadında ama dış kısmı çok kalın, çok sert oluyor.

Sizinki gibi karşılıklı diyalogları olan küçük işletmeler benim gözümde öyle değerli ki umarım bu dönemi en az hasarla atlatırsınız
Ama büyük şirketlerdeki çarklar çok acımasız, 25 yıl özel sektörde neler gördüm bilseniz en üzüldüğüm nokta her yeni çıkan kanunda şöyle işçinin yararına böyle işçinin yararına diye atıp tutuyorlar ama kazanan hep patronlar oluyor. Üzülüyorum insanların emeklerine, çektikleri darlığa zorluğa. Ne bileyim ya içim bi tuhaf şu günlerde allah herkese yardım etsin, kimseyi ekmeğe muhtaç etmesin

Merhaba biraz içimi dokeyim dedim. Çevremde Corona vakaları son bir haftada ortaya çıkmaya basladi. Babamın kuzeninin kızı ve ailesi yakalanmislar kayınbabasi vefat etti ailesinde 2 kişi yoğun bakım da diğerleri de karantinada. Kayinvalidemlerin 2 apartman ötesinde ki bir ailede goruldu. İş arkadaşımin kuzenin de görüldü. Ve yeterince korunamiyoruz hadi kendimizi karantinaya alalım diyemiyoruz. Eczaciyim hafta içleri saat 13 - 16 arası çalışıyorum. Eşim mühendis hiç steril olmayan bir ortamda (sanayi bölgesinde) hafta da 3 gün, 07 - 20 arası çalışıyor. 4 aylık oğlum var. Ne yapacağımı şaşırdım. Oglumu anneme bırakmayı düşünüyorum ama çok küçük. Çok korkuyorum onlara bulastirmaktan annemler yaşlı oğlum çok küçük. Öyle birşey olursa Rabbim esirgesin vicdan azabından giderim zaten

Fırından çıkarınca bol bol ıslatın, ben her ekmeğin üzerine dolu dolu bir avuç su döküyorum, sonra kapatıp sarın beş dk sonra kontrol edin kurumuşsa biraz daha su serpin yine sarın, bu arada ekmek fırın teli yada nihale gibi bir şeyin üzerinde olsun altı hava alsın yani yoksa ıslak kalır, bu şekilde yumuşuyor o sert kabuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…