bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
maske markete girisde acikda duruyor demisti esim isteyen aliyormus hatta polisler yolda olmayanada veriyormus marketlere girisde istemek lazim neticede vermek zorundalar

Okullar Mayıs’ta açılır mı ne dersiniz?

Çok zor. Univetsiteler bile donemi uzaktan kapatıyoruz dediler meb de öyle olur
Bazı öğretmenler Mayıs’ın ilk haftası açılacak demiş yani kendilerine öyle denmiş.
Mümkün mü bilemiyorum açılsa bile gönderebilecek miyiz, ortam o kadar rahatlayacak mı ?
İnşallah

Yazin gelmesi virusun yayilma hizina cok buyuk bir etki etmez bence.
Ancak acik alanda yayilma hizini bir nebze yavaslatir.

Cunku agizdan, burundan etrafa sacilan virusler yuzeylerde 1 gun yasayacaksa, sicak hava sayesinde bu sure kisalacak. Ama insandan insana bulasma ayni hizla devam edecek.

Suudi arabistan ornegin... Ben orada bir muddet yasadim. Sicagi cehennem gibi. Ama virus suan orada da yayilmaya devam ediyor.

Bu virusten kurtulmanin tek yolu sıkı izolasyon. Ve ulke icindeki vaka sayisi sifirlaninca bile ulke sinirlarinin kapali tututmak gerek ki ikinci bir virus dalgasi gelmesin.

Bugun doktora gitmek zorunda kaldim. Cok fena bir nefes darligiyla uyandim. Daha dogrusu ben uyanmadim o beni uyandirdi. Nefes aliyorum yarida kaliyor sanki daha fazlasi gitmiyor icime. Cok urkutucu.

Coronavirus oldugunu dusunmuyorum ama acikca bir problemim oldugu belli. Ara ara oluyor bu sekilde nefes darligim ama bu sabah cidden panik oldum.
Doktor Sirtimi dinledi, alet ile kulaklarima bakti, spatula ile bogazima bakmak istedi ama izin vermedim.

Alerjik astim icin ilac yazdi ve iyi gelmezse, bir degisiklik hissetmezsen birak dedi.
Ne duruma geldik. Deneme yanilma yoluyla anlamaya calisiyoruz sorunu. Burada vaka 3200 civari ama burada bile hastaneye gidemiyoruz. Allah daha ciddi saglik problemleri olanlarin yardimcisi olsun

Doktorda da bende de maske vardi. Zaten bir hasta cikmadan diger hastayi binaya dahi almiyorlar. Ama yine de insan tedirgin oluyor yakin temas oldugu icin. Doktorun yanindan ciktiktan sonra kulaklarimin icini falan alkolle sildim ne olur ne olmaz diye

Geçmiş olsun. Hayat devan ediyor. Sadece salgına odaklandık ama başka hastalıklar da var. Ben de geçen hafta kalp doktoruna gitmek zorunda kaldım. Birsürü test yapıldı. Hastaneye gitmek istemiyordum. İçim hiç rahat değildi. Ama mecburen gittim.

O spatulalar tek kullanumlık değilmi bir sakınca olmazdı sanırım

Aslında havaların ısınmasını çok bekledim. Corona sıcak havaya çok dirençli değil. Ayrıca d vitamini de etkili olacak diye söyleniyor. ( güneşten d vitamini alacak insanlar. Dışarı çıkmadan nasıl olacak onu da bilmiyorum. Ama siz ağızdan ilaç olarak almaya devam edin. )
yalnız bir korku geldi. Havalar düzelecek. Okullar evden devam ediyor. Tatil gibi bişey. Bizim halkı evde tutmak zor olacak. Bana öyle geliyor. Salgında azalma beklerken artış olabilir.

Bu günkü kayıplarımız. Yeni teşhisi konan kardeşlerimiz. Paylaşan olmuştur ama ben de koymak istedim.
En azından iyileşen kişileri görmek güzel.

Pazartesi gunu e devlet uzerinden siparis verdigim maskeler dun 11 gibi eve geldi her hangi bir mesaj gelmedi
ben de ptesi başvurdum, istanbuldayım, ne mesaj ne gelen giden.
bekliyoruz bakalım.
Bnde ptesi basvuru yaptim ne gelen var ne giden bir mesaj bile gelmedi elimizdemi maskelerde bitti esim ise gidecek yarin gene ne yapacağız bilmiorum satışta yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…