şaka gibi sokağa çıkma yasağı gelmiş : )))
eczaneye gidip gele bilirmişim : )
Hep aklım takılıyor "gele bilirmişim" bunu doğru mu yazdım ?
Milleti suçlamalarından da bıktım bazı insanların. Kargocular , işçiler arı gibi çalışıyorlar. , Kocaeli çevresinde sanırım 7-8 fabrikada covid çıktı işçiler ücretli izin istediler ama verilmedi! Ne yapacak bu insanlar açlar. Ailemin kiracısı işten çıkarıldı dört çocukları var, bizimkiler idare edecekler ama aç insanlar, gerçekten açlar. Burjuva lafları edip " evde kalın, hayat eve sığar , ev çok cici" demekle olmuyor. Koy yasağı ertele, elektrik su doğalgaz faturalarını, , ver insanlara üç beş aylık maaş ( artık salgın ne kadarsa) sonra gel konuş. Daha tarım var, 65 yaşındakiler çıkmasın dıyorsan eee Türkiye de tarımda çalışan nüfusun yas ortalaması 60 üstü. Tarlayı uzaylılar mı ekecek, sebze meyve fiyatları uçacak denektir bu yazın! Neyse ya sinir oluyorum durduk yere, neremiz doğru ki eğriyi arıyoruz !
Hayır yanlış abi gelebilirmişim bitişik yazılırşaka gibi sokağa çıkma yasağı gelmiş : )))
Peki çıkanlara ne gibi ceza uygulayacaklar ? para cezası mı nasıl çıkmalarını engelleyecekler ki hala görüyorum çıkanlar var yasak olsa bile
yarim saat icinde virusu alan aldi zaten cogunlugun virusu alacagini soyluyorlardi bu sekilde almis olacaklar diger turlu zaman uzayacakti birkac ulke daha karantinayi gevsetecegini soylemisti bilmem bende uyduruyormuyum suan ama:))baska bir aciklama gelmiyor aklima yoksa yarin aksam 24 de sokaga cikma yasagi yapiliyor denirdi veya gece 12 de yasak geldi derlerdi bu iki saatlik sure neden verildiİçişleri bakanımız normal karşıladı yarım saat içinde alırlar giderler dedi
Sosyal mesafe kuralına uygun olmuş :)şaka gibi sokağa çıkma yasağı gelmiş : )))
Sazanlık gibi olmasın :) kurallı birleşik fiiller her zaman bitişik yazılırşaka gibi sokağa çıkma yasağı gelmiş : )))
Fırınlar açık tamam da kim gidip alacak ekmekleri sokağa çıkma yasağı var
Fırınlar açık olacakmış. Ama alma işi ne olacak bilmiyorum.Eşim de gitti benzin istasyonundan almaya, marketler hınca hınç dolu girmemiş bile içeriye. Ekmek yoktu alamadık ekmek kalabalığa girmemek için, unumuz var allahtan yaparız evde birseyler
Sazanlık gibi olmasın :) kurallı birleşik fiiller her zaman birleşik yazılır
Gelebilirmişim
Bence Uzama ihtimalinden korkuyor insanlar sanırım. 2 gün diye başlayıp uzatırlar mı diye. yiyecek içecek ( su ) temel ihtiyaçları alıyorlar.
böyle aniden haber verilmesi sonucunda aniden uzatırlar mı diye düşündüm bende. ( ekonomi etkilenmesin diye yapmazlar sanırım ama belli olmaz )
yoğun bakım yatakları azaldı. Bundan sonra daha sıkı önlemler alınacak.
Sanki bilerek yapılıyor bütün bunlaryarim saat icinde virusu alan aldi zaten cogunlugun virusu alacagini soyluyorlardi bu sekilde almis olacaklar diger turlu zaman uzayacakti birkac ulke daha karantinayi gevsetecegini soylemisti bilmem bende uyduruyormuyum suan ama:))baska bir aciklama gelmiyor aklima yoksa yarin aksam 24 de sokaga cikma yasagi yapiliyor denirdi veya gece 12 de yasak geldi derlerdi bu iki saatlik sure neden verildi
Bizim burda abur cubur kuyruğuna girdiler.
Fırınlar açık olacakmış. Ama alma işi ne olacak bilmiyorum.
Fırınlar eczaneler açık ama gidebilir miyiz ekmek almaya yasak yok mu ? yoksa gidip alabiliyormuyuz kafam karıştıSanki bilerek yapılıyor bütün bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?