bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Hep diyorum virüs kasimda cikti aralikta dünya duydu . Mart ayina kadar turist yagdı ülkemize. Yani bu virüsün ulkemize yayilacagini tahmin etmek icin ileri zekali olmaya gerek yoktu. Mart ayinda ilk vakalar cikinca 20 gün bilemedin 1 ay ülke genelinde sokaga cikma yasagi olacakti. Devlet vatandasina 1 ay bakacakti. Kimse işsiz kalnayacakti,esnaf batmayacakti.1 ayda bu iş bitecekti. yazık degilmi o sağlık çalısanlarina ,market ,kargo,banka calisanlarina. Hepsinin ailesi var ölenlerin evleri yangın yeri gibi. temizlik malzemesi islak mendili normalde internetten aliyordum, ben dışarı çıkmak istemezken utanıyorum kargocuyu kapıma getirmeye.

Peki çıkanlara ne gibi ceza uygulayacaklar ? para cezası mı nasıl çıkmalarını engelleyecekler ki hala görüyorum çıkanlar var yasak olsa bile

vur emri var !

kimlik soracaklar eğer adam fırıncı, kargocu değilse vuracaklar : )))

şaka yapıyorum belki ceza keserler belki tutuklarlar. Açıklamış saçları gür adam ben onu pek dinlemediğim için dikkate almadım.

İçişleri bakanımız normal karşıladı yarım saat içinde alırlar giderler dedi
yarim saat icinde virusu alan aldi zaten cogunlugun virusu alacagini soyluyorlardi bu sekilde almis olacaklar diger turlu zaman uzayacakti birkac ulke daha karantinayi gevsetecegini soylemisti bilmem bende uyduruyormuyum suan ama:))baska bir aciklama gelmiyor aklima yoksa yarin aksam 24 de sokaga cikma yasagi yapiliyor denirdi veya gece 12 de yasak geldi derlerdi bu iki saatlik sure neden verildi

Haftasonu kritikmiş öyle demişler de çok saçma bir açıklama
Haftasonu çok spesifik bir gun bence nisan ayı kritik

ama bir yandan üretim yapmak da istiyoruz devamlı olmaz bence ara ara sokağa çıkma yasağı olur

Eşim de gitti benzin istasyonundan almaya, marketler hınca hınç dolu girmemiş bile içeriye. Ekmek yoktu alamadık ekmek kalabalığa girmemek için, unumuz var allahtan yaparız evde birseyler
Fırınlar açık olacakmış. Ama alma işi ne olacak bilmiyorum.

Sazanlık gibi olmasın :) kurallı birleşik fiiller her zaman birleşik yazılır
Gelebilirmişim

abla yemin ediyorum bende öyle yazıyorum ama sitenin uygulaması uyarıyor ayrı yaz diye çok arada kaldım.

şaka yapmadım sorarken ciddi sordum...

teşekkür ederim bilgi tazeleme için.

Ya kızamıyorum da insanlara aslında
Yedeği alıp evine koyacak parası olmayan var, hastası olan var, yaşlısı olan var, ani durumlar yaşayanlar var kimseyi kınamak istemiyorum ama bu durum bir aydır var, normal şartları olanlar tedbirli olmalıydı, diyorum ya kimse durumun vehametini anlamamış

Sanki bilerek yapılıyor bütün bunlar

Fırınlar açık olacakmış. Ama alma işi ne olacak bilmiyorum.

Herkes için aynı şey geçerli değildir elbette ama bir süredir alışverişimizi 2 3 haftalık yapıyoruz sürekli dışarı çıkmamak için. En azından insanların evinde 1 2 kilo un, 2 paket makarna vardır yahu, açlıktan ölmez kimse. Bizim millet abartmaya bayılıyor. O değil de bu yasak öğlen duyurulsaydı ne olurdu allah bilir diyorum, marketler yağmalanır mıydı acaba şu telaşa bakıyorum da. Hayır marketten dönenlerin poşetlerine bakıyorum da cola, cips görüyorum daha çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…