bugün itibari ile modunuz ....


  • Ankete Katılan
    1.185
1 gün önceden haber verilse iyi olurdu. Şimdi çok daha fazla yığılma olmuş. . Gerçi gene yığılma olurdu . Ama daha az olurdu sanki.
Biriki öneride bulunayım. Eğer corona gibi bir hastalığa yakalanırsanız. Yemek pişirmek ve yemek yemek çok ağır gelebilir. Domuz gribi gibi düşünün geçiren vardır .
O yüzden sokağa çıkma yasağı bitince internetten ya da marketten ( yağılma geçince sonraki günlerde )
Pakette küçük uzun ömürlü sütlerden ve hazır sade top keklerden almanızı öneririm. Yumuşak olur. Hastalanırsanız yemeniz kolay olur. Pişirme derdi yok. Poşet çaylar da pratik ve boğazı ısıtıyor.
eğer stok yapmak isterseniz sonrasında biraz bunlardan alıp kenara koyabilirsiniz.
uzun yıllar hastalıklarla yaşadım. Bir insanın ateşi yüksek olduğunda kalkıp bişey pişirmesi zor oluyor depoladığımız bakliyatlar sizi zorlayabilir öyle bir durumda.
benim un ve süte alerjim var. Benim hızlı hasta yemeğim ayrı. Küçük meyva suları ve glütensiz kraker. 1 ay önceden aldım kenara koydum. Hastaneye gittiğim günde işe yaradı.
 
ne bekliyorsunuz?
Yığılma olmamasını bekliyorduk mesela.
Ya da haftalardır sağlanan sosyal izolasyon ve sosyal mesafenin 1 (yazıyla bir) gecede mahfolmamasını bekliyorduk.
Görüntülerden haberiniz var mı?
Nerede kaldı, ne işe yaradı günlerdir sokağa çıkmamamız? Millet marketlere benzinlere atmlere yığıldı. Bu zamana kadar evde olup enfekte olmayan insan bu gece enfekte olmuştur zaten.
 
Ee noldu şimdi saat 12yi geçti, hala kuyrukta bekliyorlar mı? Ekipler gelip toplasa da karantinaya alsa hepsini ne güzel olur.
Keşke yapılsa anca böyle akıllanır çünkü bu şuursuzlar. İki gün için çıkan tantanaya bak. Ekonomik sebeplerle tam anlamıyla bir sokağa çıkma yasağı ilan edemiyoruz ok, şimdiye kadar alınan -ki aslında çok faydalı olabilecek- tedbirlerin de uygulaması ve yaptırımı çok zayıf ki. Örneğin yaşadığım şehirde seyahat yasağı geldiğinde ilk iki üç gün çok sıkıydı şimdi gelene geçene birşey sorulmuyor. Maskesiz isteyen geziyor cezası yok, yani var da ceza yazan yok. Birkaç ay önce drone ile trafik cezası yazılıyordu da insanlar biraz olsun hizaya gelmişti kurallara daha çok uyuyordu herkes, şimdi neden bu kadar sert değil yetkililer anlamıyorum. Zaten 300 lira ceza nedir yaz binlerce liralık ceza gerekirse at hapse ya yine sokağa çıkma yasağı ilan etmeyeceksen etme, işi olmayan korkusundan çıkamaz zaten.
 
Aaa siz de hiç bir şey beğenmiyorsunuz Yemeseniz iki gün ne olur, hem hafta içi virüs bulaşmıyor son araştırmalar onu gösteriyor Türkiye'de değişik evrimler geçirmiş öyle diyorlar:)
Ben değil ama oğlum kahvaltıda arıyor ekmeği birde geceleri meyve yemeden uyuyamaz yarın akşam meyve yok
 
Bizim belediye baskani aciklama yapmis ekmek icin araba gezecekmis
Ztn hazirligim vardi cunku temasi azaltmak adina toplu alisveris yaptim ztn cikmayi dusunmuyordum
 
İki hafta öncede ben bırakmıştım
Bende bugün bıraktım :)



İsim olarak hatırlamıyorum gün içinde burada sigara muhabbeti döndü
Yazılanları okuduktan sonra kararımı verdim
Sigaram bitmişti bugün alacaktım ve sayenizde vazgeçtim
Maalesef ki korona için de büyük bir dezavantaj sigara!
Teşekkür ederim vesile olan arkadaşlara
 

Bende subat ayiydi sanirim domuz gribi oldum yemek pisirmeyi bırak eşimin hazir aldigi corbaya ekmek doğradi yiyemedim. Yüz kaslarim hatta kaşlarimin altindaki kemikler gözlerimi çevreleyen kemikler bile zonk zonk zonkluyordu .
 

Benzinliğe gidene aklım ermez ama akşamın vakti böyle bir şey açıklanınca insanların yigilmasini normal karşılıyorum Mesajımda da yazdım tesadüfen bugün bebeğe bez ıslak mendil alışverişi yapmamış olsam ben de markete koşacaktım Burda iki üç saat kala yasak aciklamayi elestirmeyip markete firina gidenleri elestirmenizi kınıyorum
 
Bugün sağlık bakanının açıklamasında entübe ve yoğun bakım hasta sayıları grafikte yatay bir düzleme doğru ilerliyor vs. diye bir sevinmiştim, kısa sürdü. Çok yazık oldu...
 
Ben değil ama oğlum kahvaltıda arıyor ekmeği birde geceleri meyve yemeden uyuyamaz yarın akşam meyve yok

Yasadiginiz sehrin durumunu bilmiyorum ama Bu surecte evde herzaman en az 1 haftalik cocugun ihtiyaclari bulundurmaniz lazim. .cünkü biz ne olsa yerizde çocuklar yoktan anlamiyorlar. Bu yasak ortadan kalkinca bence 1 2 haftalik bulundurun cünkü durum iyiye gitmeyecek gibi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…