bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İnstagramda fotoğraflar görüyorum, market sırasında elinde kola şişeleri, abur cuburlar.. Şaka mı ya? Bu insan sonra çıkıp diyecek ki bu kadar geç mi haber verilir?
Sorun geç duyurulması değil, emin olun. Sorun Allahın verdiği aklı fikri kullanamamak.. Cehalet..

Aslında bakıldığında geceye doğru açıklamaları bir yönden iyi oldu çoğu market 8 de kapanıyor ama bu kadar olacağınıda kimse tahmin etmemiştir çünkü zaten bir aydır herkes yasak gelsin diye zırlayıp stok yapıyordu. Kaç gündür sağlık bakanı büyük iller için yasak teklifini bilim kuruluna verdiklerini söylüyordu

Aslında bakıldığında geceye doğru açıklamaları bir yönden iyi oldu çoğu market 8 de kapanıyor ama bu kadar olacağınıda kimse tahmin etmemiştir çünkü zaten bir aydır herkes yasak gelsin diye zırlayıp stok yapıyordu. Kaç gündür sağlık bakanı büyük iller için yasak teklifini bilim kuruluna verdiklerini söylüyordu

Ya Burası Turkiye.
Her ramazan, ramazanın ilk haftası, sigarasizligin başına vurduğu insanların kavgalarina şahit oluruz sağda solda.

Son anda yarim yamalak yapılan açıklamalar da Kimse dinlemeden bir panik hali ile hareket eder.
Ben 2 günü kimsenin duyduğuna inanmiyorum.
Herkes büyük resmi görüp(!) kesin daha uzun olacak yasak diyip alisveris yapmıyorsa ben de bir şey bilmiyorum
Bence en güzel fotograf buydu.
Viral reklam gibi.
Virus halt etmiş.

facede birkac grupda sokaga cikma yasagi olacak diyenler oldu onceden belli olan birseydi insanlara 2 saat zaman birakirlarsa ne olacagini saniyorlardi ki fotolarda elinde sadece luppo olan vardi ya

off ya istemsizce guldum:))

Bu kadar beyin kullanamaz olduğumuzu onlar da tahmin etmedi bence. Günlerdir yirtindilar. Ama bu büyük bir hata oldu acısı da 4 güne çıkar

Halk değil turuncucugum olay insanoğlunun yapısı bu eminin onlarda koşardı eminim
Dünyadaki butun insanların yapısı bu asya avrupa dinlemiyor gördük

demekki bazı şeylerin eksikliği var

Bu açıklamanın son 2 saatte yapılacak olduğunda, şu manzaranın yaşanacağını ben biliyorsam, zahmet olacak ama, devlet yöneten de bilsin.
Bu manzarayı oralarda da gördük, düşün ki burada ne olur.

Acil ihtiyacı için çıkan tek tük insan olsa eleştirmeyiz tabi ama insanlar izdiham yapmış birbirini eziyor, maske yok önlem yok, sosyal mesafe sıfır. Siz bez almak için çıktığınızda hayatınızı hiçe sayıp öyle bir izdihamın ve kalabalığın içine girer miydiniz? sanmıyorum, çocuğunuz var sonuçta Allah bağışlasın, ama insanlar bir cips için, iki gün evdeki unla bir şeyler yapabilecek iken o kalabalığın içine giriyor ve kaptığı virüsü evde çoluğuna çocuğuna bulaştıracak

Tam bir aydır evdeyim
Alış veriş dışında hiç çıkmadım, o da binamın altındaki markete kadar
Doktor randevularımı iptal ettim
Azami dikkat ediyorum her şeye ama bu gece benimde umudum bitti. Bundan sonrası allaha emanet, yaşananlar resmen vahşilik, tüm o görüntülerde binlerce yıllık medeniyetin hiç uğramadığı insanlar gördüm, ilkel dürtülerine fabrika ayarlarına dönüyor herkes. Tüylerim ürperdi, vatan millet sakarya hikaye, başımıza ciddi bir iş gelse bizi bile yer bu insanlar

Bu kadar beyin kullanamaz olduğumuzu onlar da tahmin etmedi bence. Günlerdir yirtindilar. Ama bu büyük bir hata oldu acısı da 4 güne çıkar
Günlerdir yan komşunun bitmek bilmeyen misafirleri var gerçekten düşünme yetisi yok mu bu insanlarda ciddi ciddi merak etmeye başladım ben.

Ortalıkta halihazırda bir hastalık varken ve yetkililerin sürekli tedbirlerimiz artabilir diye açıklama yaptığını bildiğiniz halde önemli istiyaçlarınızı (bez ve ıslak mendil gibi) bittikten sonra almak zaten hata. Azalınca En azından 1 haftalık kaldıktan sonra alıp koyarsanız zor durumda kalmazsınız. Ama bizim huyumuzdur yumurta kapıya dayanmadan almayız.

AA olur mu sen iki gün aç kalsan ölmezsin demi gerekirse su iç ne olacak ki? (!)

Burada eleştirilen zaruri ihtiyaçlar için çıkanlar değil. Herkes kendi ihtiyacını en acili görüyor ama kimse beni sebze meyve almaya sokamaz o kalabalığa mesela 2 gün için. Kızımın bezi olmasa evet bu zaruri olurdu, çıkıp almak zorunda kalırdık. Biraz tedarikli olmak gerekiyor bence bu süreçte eğer imkanlar el veriyorsa stoklamak değil ama yedekli tutmak şart.

2 gün yahu çok uzun değil, 2 gün makarna yesek ya da evdeki malzemelerle yemek uydursak patates kızartsak açlıktan ölmeyiz.

Halk değil turuncucugum olay insanoğlunun yapısı bu eminin onlarda koşardı eminim
Dünyadaki butun insanların yapısı bu asya avrupa dinlemiyor gördük

demekki bazı şeylerin eksikliği var
Panik kapidan girince mantik bacadan cikiyor anlasilan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…