bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İnsani dürtü diyorsunuz.. Ben aynı fikirde deilim her aklı basında İnsan anlayabılir bu kadar evdekal çagrısı yapılıyor 2 günde kimse açlıktan ölmezdi.. Kalabalık mı kac arakads belki enfekte biri var o kalabalığın içinde hiç mi düdüşnmezler. Akıllı adamlar evlerinde oturuyor

3 çocukla, 13 marttan beri evdeyiz
Sadece haftada 1 market alışverişine esim çıktı.
Artık cam kenarına masalarını çekip güneş olan saatlerde güneşlenmeye falan çalışıyorlar.
Çocuklara ne kadar anlatsak da, neden dışarıda doya doya kosamadigini, neden kimse ile gorusmedigimizi, neden krese gitmedigini, neden evimize kimsenin gelmedigini anlatamıyorum
Tek Olsam bir şekilde ya sabır ne yapalım derim ama artik icim parcalaniyor ellerinde ayakkabılarla montlarla gezdiklerinde.
Her gün bir şeyler yapsak da, neden rüzgarı hissedemediklerini anlamıyorlar
Bu gece uyurken hadi dua edelim, çok istediğimiz şeylerden konuşalım dedim,
3 yaşındaki oğlum park, 5 yaşındaki oğlum deniz ve ormanı özlemiş.
En küçük de bugün teyzesi ile görüntülü konuşmayı kapattığımızda bir kenarda sessiz sessiz ağladı.
Bunların her biri travma
Daha 1 ay olmadı.
Bu süreç ne kadar uzarsa, o kadar travma
Cani ile uğraşanları, sağlık calisanlarini, yakinlarini kaybedenleri saymıyorum bile.
Normal sıradan bir evin içi sadece.
Daha fazla Sorumsuzluga, bosvermislige, ihmalkarliga tahammülüm yok. Gerçekten yok

Bisküvi, cips vs şeyler almak için bu gece marketlere yığılan insanlara kızalım, ne gerek var kola'ya cipse, haftasonu bunları yemeyen ölmüyor, aksine yiyen yıllar içinde diyabet, kalp-damar, gastrit vb hastalıklara yakalanıyor, kolestrolü uzaya çıkıyor lakin bu tip gereksiz alışveriş yapan tek millet biz değiliz, o yüzden rezil olmayız, Fransa'da evden çıkamayacağız deyip zaruri ihtiyacı coca cola sanan vatandaşlar olmuş, başka ülkelerde tuvalet kağıdı kavgasına tutuşanlar oldu hatırlarsınız.
Genel olarak 21. yüzyıl insanı zoru sıkıyı görmediğinden açlıktan kıtlıktan ölecek sanıyor, açlıktan ölmeyiz merak etmeyin, velev ki sokağa çıkma yasağı uzatılsa, 65 yaş üstünün alışveriş vb ihtiyaçlarını karşılayan sivil toplum örgütleri, belediyeler, emniyet, jandarma devreye girer.

Çok mu önemli Almanya'nın ülke hakkındaki düşündükleri? Onlar kendine baksın önce. İsviçre'de parklarda gezenleri engellesinler bir zahmet.
Hiçççç
Almanya ve isviçre halt etmişler bizim yanımızda
Bu süreçte hiç sahip çıkamıyorlar halklarına
Bir el atmak lazım
Maske ilaç falan göderelim
Hatta gariban halklarına bi destek olalım yazık günah

İnsanların duygu işin içinde girdiğinde olay kortekstte( davranışlarım kontroll edildiği yer) değerlendirilmiyor hemen direkt amigdala tarafından (duyguların kontrol edildiği yer özellikle korku diye biliyorum)

mesela bundan dolayı derler önce bir 5 dk durup düşünün
Bu durum da insan doğası oldugunu gosterır yaşadığımız kültüre ya da millete özgü değil

Benim küçük oğlum da evin dış kapısını açtı bugün belki biri geçer görür konuşurum diye, çook üzüldüm ya

Evet kesinlikle. ! Aklın yolu bir. 3 tuvalet kağıdı olan arabasına 4. Yu koymak isterken başkasıyla paylaşmayan Avrupalı kadınin mağdur ettiği bir başka Avrupalı teyzeye yardım edebiliriz

AA olur mu sen iki gün aç kalsan ölmezsin demi gerekirse su iç ne olacak ki? (!)
Yani evinizde 2 gün aç kalmayacak şekilde yiyeceğiniz yok mu gerçekten? Şu virüs ortamında insanlar haftalardır stok yapıyor, evde ekmek pişiriyor ne bileyim bilinen bir durum var ortada. Yasak ha geldi ha gelecek konuşuluyor zaten. Evet son dakika açıklamak yanlış ama gündüz veya bir gün önce açıklanda farklı mı olacaktı? Marketleri talan edecekti bu sefer insanlar,yine yığılma olacaktı. Her türlüsü kötü. Biraz sağduyulu olmak gerek. Görüntüler korkunç, her yerde kavga çıkmış. İnsanların ellerinde kola, çekirdek, bisküvi falan var şaka gibi. İki gün yemezse ölmez. Kaldı ki fırınlar açık olacak dendi. Panikten kurtulamıyoruz maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…