bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yani evet, alışveriş yapılırken zaten mümkün olduğunca fazla alışveriş yapıp en azından 1 hafta 10 gün dışarı çıkmamak gerekiyor, ben gece gece ekmek, su, tuvalet kağıdı, kola, cips, bisküvi paniğini anlamadım, şu veya bu sebeple sokağa çıkma yasakları uygulandığı dönemlerde ekmeksiz kalmadık, eski insanlar hiçbir şey olmasa ununu fazla fazla alır evinde makarna, erişte keserdi, hamur mayalardı, yufka açardı, hadi maya yok, kabartma tozu da yok, un vardır evlerde yufka açın, içine biraz peynir biraz zeytin, onlarda mı yok salça kavurun koyun kıvırıp yiyin:)

Canım çekti, yarın turşu kavuracağım :)

Son düzenleme:

32 yaşındayım, bizde de panik yok
Kimse 2 gün bir şeyi eksik diye ölmez.
Hiç bir şeyi olmayan da, bugün yoksa, dün de yoktu, yine bizim ayibimiz.
Herkes komşusuna bir mesaj atsın, acil ihtiyacı olur mu diye, bitti gitti
Alicenap bir toplumuz diye geziniyoruz,
Batıdan farkımız kültürümüz diye övünüyoruz
Çanakkale yıldönümünde, hoşaf, su ve ekmekten oluşan asker yemeğini paylaşıyoruz
Ama pratige gelince nedense hic oyle olmuyor.

Şu an düşünüyorum, tesadüfi olarak temel gıda malzemesi bitmiş olup yarına bırakmış olanlar çıksa sadece yine bugünün yoğunluğu olmazdı. Böyle gerçekten ihtiyacı olup birşeyler almak isteyenler de tehlikeye girdi, alacak olan alamadı sıralardan döndü. Sözde kul hakkına çok önem veririz ama bu yaşananları aklım almıyor.

Cidden böyle konuşuyorum diye tuzu kuru derler belki ama değil, borç harç aldık ailemizden yine de bebeğimizin ihtiyaçlarını aldık çünkü ne yaşayacağımız belli değil. Onun dışında yeme içme olarak da 2 gün makarna çorba versem çocuğa birşey olmaz, insanlar abartmaya bayılıyor.

Ben ironi yapmıştım halbuki. Avrupalılara ne yardım edeceğim İngiltere'ye giden masklerden sonra bazilari (İngiliz vatandaşları) Türkiye para isteyecek ondan maske yolluyor yazdilar. Değer mi ? Değmez.
Öyle bir imkanımız yok
İnsanımız mağdur
Almanya vatandaşına evde durması için para verirken bizden para isteniyor
Şartlar eşit değil kıyaslanamaz bile
Gönül istemezmi
Zengin kültürlü bir toplum olalım
Çok gelişmiş bir ilaç sanayimiz olsun
Tedaviyi bizler bulalım
Ama gerçekler ayrı hayal etmek ayrıdır

Ama sakıncalı abur cuburlar, çikolata krizi tutuyorsa evde kakaoyla biraz nişasta ve şeker katılarak çikolatamsı bir şey yapılabilir, cips için ince ince patatesler fırınlanabilir, hepsinin alternatifi var.

iki gün icin devletin bu yaptigi suan gözüme batti acikcasi. hic hos degil yani. panik havasi yaratti daha cok.

ama insanimiz da düsünmeliydi bazi seyleri daha önce. bende bize bu tür yasak gelirse diye ayri bir alisveris yaptim ve duruyor hala bir kösede.
yani tarihlerine bakarak ve yüksek kalorili gidalar aldim kolay bozulmayan.

normal alisverimi yaparken de stokluk yine bir iki parca aliyorum. ama herkes bunu düsünemiyor.
acidim ve üzüldüm acikcasi. yani sonucta bilincsiz cok insan var ve düsünemiyorlar böyle seyleri bazen.
yazik oldu.. paylasilanlar komik tabi ama üzüldüm de..

Luppo ,cola,cips bla bla ...Bu elzem ihtiyaçlarını! alanların başları göğe ermiş midir acaba ?cidden merak ediyorum.

Balkona çıkmıştım sokağa çıkanlara bakmaya, hemen üst komşum ununuz makarnanız yoksa vereyim kızım dedi sağolsun. :) komşulardan yana şanslıyım. Keşke herkes birbirine el atsa da bu saçmalık yaşanmasa ama olmuyor oturup düşünmek sıfır.

Ama sakıncalı abur cuburlar, çikolata krizi tutuyorsa evde kakaoyla biraz nişasta ve şeker katılarak çikolatamsı bir şey yapılabilir, cips için ince ince patatesler fırınlanabilir, hepsinin alternatifi var.

Hepsi zahmetli seyler ugrasmak istemiyorlar kim yapacak kim onca bulasigi yikayacak. Al paket paket ac yesin. Malesef yeni nesilin büyük cogunlugu pankreas hastasi olacak

Allahtan sokağa çıkma yasağı geldiği sırada tatlı yapıyordum da tatlı krizim gelirse bakkala koşmama gerek kalmayacak

almanya evde durmasi icin kimseye para vermiyor bu arada. isyerini kapatmak zorunda olanlara bir miktar ödeme yapiyor ama batan batti sonucta.

ben calisiyorum hala. evde durmam icin para veren yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…