Yani evet, alışveriş yapılırken zaten mümkün olduğunca fazla alışveriş yapıp en azından 1 hafta 10 gün dışarı çıkmamak gerekiyor, ben gece gece ekmek, su, tuvalet kağıdı, kola, cips, bisküvi paniğini anlamadım, şu veya bu sebeple sokağa çıkma yasakları uygulandığı dönemlerde ekmeksiz kalmadık, eski insanlar hiçbir şey olmasa ununu fazla fazla alır evinde makarna, erişte keserdi, hamur mayalardı, yufka açardı, hadi maya yok, kabartma tozu da yok, un vardır evlerde yufka açın, içine biraz peynir biraz zeytin, onlarda mı yok salça kavurun koyun kıvırıp yiyin:)Ben 26 yaşındayım ama hiç panik olmadım, bu salgın bugün başlamadı 1 aydır sokağa çıkma yasağı konuşuluyor gündemde, en azından 1 haftalık gıda malzemesi olmayan insanın aklına şaşarım açıkçası kimse kusura bakmasın. Parası olmayana sözüm yok, ama bugün param yoksa yarın sabah da olmayacaktır :))
Bunu alan tamamen benim kafadan:)
Gerci ben çıkmadım dışarı. Cikmam da.
Canım çekti, yarın turşu kavuracağım :)Rahmetli ananecim bayramlarda bütün cocuklari toplaninca (8 çocuk +17 torun) un corbasi yapardı. Unu yağda kavurup suyla tuz katardi ne tatlı olurdu yaninada turşu kavurmasi yapardı valla kuzu kizartmasi gibi yerdik. Ozamanlar böyle gösterisli sofralarda yoktu. Ama simdi hic bir şey okadar lezzetli gelmiyor. benim evde unum yagim varsa acliktan korkmam. Zaten paketli gida hic tüketmiyor gibiyiz. Ama simdiki cocuklar bagimli gibi kuzenimin kızi 3 yasinda var günde 3 4 tane cikolata yiyor eger almazlarsa çıldırıyor
Ben 26 yaşındayım ama hiç panik olmadım, bu salgın bugün başlamadı 1 aydır sokağa çıkma yasağı konuşuluyor gündemde, en azından 1 haftalık gıda malzemesi olmayan insanın aklına şaşarım açıkçası kimse kusura bakmasın. Parası olmayana sözüm yok, ama bugün param yoksa yarın sabah da olmayacaktır :))
Yok bu gerçek değildir. Oraya gitmişlerdir bu pozu vermişlerdir. Hayır gerçekten değildir . Değildir... Bu kadar berbat durumda olamayiz
Buna katılıyorum. Maddi anlamda zorlamayacaksa bebek ihtiyaçları abartmadan bulundurulmalı evde yedekli.
Oğlum 20 aylık,onun bez,ıslak mendil,devam sütünü internetten siparişle getirtmiştim geçen haftalarda,1 paket bez alırdım normalde 2 paket aldim,devam sütü de haftada 1 paket içiyor,3 paket aldım,ıslak mendili de aynı şekilde.Bitmeden yerine koyacağım,son kutuyu açmadan sipariş veririm. 5-6 günden önce gelmiyor,onu da dikkate alırım.
Biz bir şekilde elimizdekilerle idare ederiz ama bebekler mevzu olunca anlatamıyorsun.
Abartmadan,kendimizi döndürecek şekilde ayarlamamız gerekiyor bencede.
Öyle bir imkanımız yokBen ironi yapmıştım halbuki. Avrupalılara ne yardım edeceğimİngiltere'ye giden masklerden sonra bazilari (İngiliz vatandaşları) Türkiye para isteyecek ondan maske yolluyor yazdilar. Değer mi ? Değmez.
Ama sakıncalı abur cuburlar, çikolata krizi tutuyorsa evde kakaoyla biraz nişasta ve şeker katılarak çikolatamsı bir şey yapılabilir, cips için ince ince patatesler fırınlanabilir, hepsinin alternatifi var.Rahmetli ananecim bayramlarda bütün cocuklari toplaninca (8 çocuk +17 torun) un corbasi yapardı. Unu yağda kavurup suyla tuz katardi ne tatlı olurdu yaninada turşu kavurmasi yapardı valla kuzu kizartmasi gibi yerdik. Ozamanlar böyle gösterisli sofralarda yoktu. Ama simdi hic bir şey okadar lezzetli gelmiyor. benim evde unum yagim varsa acliktan korkmam. Zaten paketli gida hic tüketmiyor gibiyiz. Ama simdiki cocuklar bagimli gibi kuzenimin kızi 3 yasinda var günde 3 4 tane cikolata yiyor eger almazlarsa çıldırıyor
Yok bu gerçek değildir. Oraya gitmişlerdir bu pozu vermişlerdir. Hayır gerçekten değildir . Değildir... Bu kadar berbat durumda olamayiz
Sanırım çoğunluğa uymak adına markete gitti bari elim boş çıkmayayım dedi
32 yaşındayım, bizde de panik yok
Kimse 2 gün bir şeyi eksik diye ölmez.
Hiç bir şeyi olmayan da, bugün yoksa, dün de yoktu, yine bizim ayibimiz.
Herkes komşusuna bir mesaj atsın, acil ihtiyacı olur mu diye, bitti gitti
Alicenap bir toplumuz diye geziniyoruz,
Batıdan farkımız kültürümüz diye övünüyoruz
Çanakkale yıldönümünde, hoşaf, su ve ekmekten oluşan asker yemeğini paylaşıyoruz
Ama pratige gelince nedense hic oyle olmuyor.
Ama sakıncalı abur cuburlar, çikolata krizi tutuyorsa evde kakaoyla biraz nişasta ve şeker katılarak çikolatamsı bir şey yapılabilir, cips için ince ince patatesler fırınlanabilir, hepsinin alternatifi var.
Sanırım çoğunluğa uymak adına markete gitti bari elim boş çıkmayayım dedi
Nnaapsınlar lupposuz mu kalsınlar, Aman Allah korusun bi yerleri şişer sonra
Ama sakıncalı abur cuburlar, çikolata krizi tutuyorsa evde kakaoyla biraz nişasta ve şeker katılarak çikolatamsı bir şey yapılabilir, cips için ince ince patatesler fırınlanabilir, hepsinin alternatifi var.
Öyle bir imkanımız yok
İnsanımız mağdur
Almanya vatandaşına evde durması için para verirken bizden para isteniyor
Şartlar eşit değil kıyaslanamaz bile
Gönül istemezmi
Zengin kültürlü bir toplum olalım
Çok gelişmiş bir ilaç sanayimiz olsun
Tedaviyi bizler bulalım
Ama gerçekler ayrı hayal etmek ayrıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?