Markete gidip bir Luppo almayanda ne bileyim.....
Öyle valla ablacım, gıda sektörü kızacak bize ama bilinen bir şeyi de söylememek olmaz, kusura bakmasınlar maliyeti aşağı çekiyor diye sağlıksız katkı maddeleri kullanıp her şeyin tadını bozdular, tadını geçtim sağlığımızı bozan ürünler haline geldi hepsi, dünya genelinde çocuklarda obezite diyabet gibi hastalıklar neden bu kadar patladı?Abla ben 92 doğumluyum, ben bile çok bariz fark ediyorum dondurma meyve suyu bisküvilerin tat değişimini. Şimdikiler buram buram zehir gibi
Görüştük, pazartesi sabah gideceğim inşallah acil bir sıkıntımız olmazsaCanım seninki sağlıkla alakalı mutlaka doktorunu ara danış bence
Anacım adamcağızı zırh giydirip göndermeniz lazımdıEşimi gönderdim sigara ve ekmek al, bir de süt tozu al dedim. Kahveyi süt tozuyla içmeyi seviyorum. Tabii farkında değilim olayın boyutlarının. Eşim geldi boş bir benzinciden ikişer paket sigara almış gelmiş sadece. Aaa süt tozu alamadın mı diyorum hala farkında olmadığım için, ne süt tozu insanlar birbirlerini doğrayıp yiyecek sokakta diye kızdı bana
Yani ben zaten çıkamam o saatten sonra da eşimi kimse o kalabalığa sokamaz
Bu sefer erken uyuyanlarin haberi olmayacakti. Sabahtan disari cikanlar olabilirdi filan her türlu dez avantaji var ne yazikkiAynen. Gece 12den sonra artik yasak var denseydi keşke.
Anacım adamcağızı zırh giydirip göndermeniz lazımdılükse bakınız hele süt tozu olmadan kahve içilmiyor muymuş mu
Ben marketlerde çok denk geliyorum ve içten içe kızıyorum annelere, 2 poşet ev ihtiyacı alıyorlarsa 1 poşet abur cubur alıyorlar çocuklarına, o kadar sağlıksız ki, hele cipsler içinde Çin tuzu var, evde meyve suyu yapılabilir, cips yapılabilir, çikolata yapılabilir, küçücük bedenlerin böyle gıdalarla zehirlenmesine müsade etmesinler, çoğunuzdan büyüğüm bizim çocukluğumuzda satılan bisküvilerle şimdiki bisküvilerin arasındaki farkı bir bilseniz, meyve sularındaki fark deseniz ona keza
Arkadaşım Kırgızistan da görev yaptı ve diyor ki aynı markanın çikolatalı kremasıyla Türkiye'dekinin arasında dağlar kadar fark var. Mesela bir kola markası ne kadar doğru bilmiyorum Türkiye'de ürettiği kolada şurup kullanırken Avrupadakinde şeker kullanıyormuş, bir dondurma markası da öyleymiş diye duydum, galiba gıda terörü sadece malesef bizim ülkede varÖyle valla ablacım, gıda sektörü kızacak bize ama bilinen bir şeyi de söylememek olmaz, kusura bakmasınlar maliyeti aşağı çekiyor diye sağlıksız katkı maddeleri kullanıp her şeyin tadını bozdular, tadını geçtim sağlığımızı bozan ürünler haline geldi hepsi, dünya genelinde çocuklarda obezite diyabet gibi hastalıklar neden bu kadar patladı?
Eskiden domatesi bile bu mevsimde bulamazdınız, biz yaz gelsin de domates yiyelim diye beklerdik, o domatesler ellerimize alerji yapardı o kadar doğallardı, şimdi ne renk, ne tat, ne koku var, eskiden bakkaldan tereyağ aldığında tereyağdı, şimdi en iyi haliyle patates püresi.
Bisküvilerde şeker kullanılırdı şimdi mısır şurubu.
Ben ogluma cips, cikolata vs vermiyorum henuz 3 yasinda. Esimin tarafina gecen gittigimizde cikolata vermiyosunuz cips vermiyosunuz e ne yicek bu cocuk dedilerBen marketlerde çok denk geliyorum ve içten içe kızıyorum annelere, 2 poşet ev ihtiyacı alıyorlarsa 1 poşet abur cubur alıyorlar çocuklarına, o kadar sağlıksız ki, hele cipsler içinde Çin tuzu var, evde meyve suyu yapılabilir, cips yapılabilir, çikolata yapılabilir, küçücük bedenlerin böyle gıdalarla zehirlenmesine müsade etmesinler, çoğunuzdan büyüğüm bizim çocukluğumuzda satılan bisküvilerle şimdiki bisküvilerin arasındaki farkı bir bilseniz, meyve sularındaki fark deseniz ona keza
Ben ogluma cips, cikolata vs vermiyorum henuz 3 yasinda. Esimin tarafina gecen gittigimizde cikolata vermiyosunuz cips vermiyosunuz e ne yicek bu cocuk dedilerne diyecegimi bilemedim
Ben ve kardeşim de çok çikardı arpacık yazabilirsin özeldenDaha once arpacık geçiren var mi? Varsa özelden konuşmak istedigim bir sey vardi.
Bende reçel, marmelat, komposto, hoşaf yaparım, yoğurt mayalarım ayran yaparız, hiçbir şey olmazsa limonata yapıyorum, dışarıdan içecek almam, ancak misafir gelecek de onlar hazır meyve suyu vb isteyecek de öyle alıyorum yoksa asla eve sokmam öyle içecekleri.Benim her mevsime özel kompostolarim reçellerim vardir. Yazdan en az 50 kavanoz kiren suyu(kireni herkes bilmez ama kemiklere cok faydali) 20 kavanoz üzüm en az 30 kavanoz erik suyu yaparim biraz koyu yaparim kışında sulandirip içeriz .kışında boşalan kavanozlara ayva kompostosu portakal receli yaparim. Hepsi bittiyse ev yapimi reçelleri sulandiririm. ayran iceriz bol bol. Oglum anaokuluna ilk basladiginda yemekte meyve suyu vermisler anne boğazlarim yandi demisti cok üzülmüştüm
Yurtdışında yaşayan tanıdıklarım var, çikolatayı çok severim bazen onlar çikolata getiriyor, aradaki farkı anlamamak mümkün değil, Türkiye'deki üretimini bozdu diye kaşık kaşık yediğim bir krem çikolatayı bile bıraktım aylar önce.Arkadaşım Kırgızistan da görev yaptı ve diyor ki aynı markanın çikolatalı kremasıyla Türkiye'dekinin arasında dağlar kadar fark var. Mesela bir kola markası ne kadar doğru bilmiyorum Türkiye'de ürettiği kolada şurup kullanırken Avrupadakinde şeker kullanıyormuş, bir dondurma markası da öyleymiş diye duydum, galiba gıda terörü sadece malesef bizim ülkede var
uyumadan önce son mesajım ;
Sağlık bakanı nasıl çok güzel işler yapıyorsa, o saçları beline gelen gür saçlı işin içine öyle sıçıyor.
Gülüp eğlendik ama kuluçka süresi dolunca haftaya umarım bir patlama yaşamayız.
Sen bu halkın ne kadar manyak olduğunu bilmiyor musun? 2 saat kala sokağa çıkma yasağı mı açıklanır ?
Allah akıl fikir versin ....
1 aydır insanları nasıl içeride tuttuysanız 2 saatte o insanları dışarı çıkardınız...
Bizimkiler cok sukur öğrendiler artik kuruyemis, incir alıyolar gelirken oglum icin. Bi toplumda da boyle bi konu olunca övünüyormus X ler boyle yetistiriyor o tarz cikolata vs yedirmiyolar diye:) ama arada hala biseyler aldığı oluyor maalesef.Benim k.p de herseferinde ogluma cikolata aliyor alma diyorum cocuk defigin cikolata yemezmi diyor.yahu onun yerine yarim kilo muz al ya da hic alma diyorum.yok adam cok mattah birsey gibi cebinden gizli gizli cikarip veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?