bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bazi mesajlariniza denk geliyorum enerjinize hayran kaliyorum maşaAllah size

Bir salgın hastalık olacak dünyada ve sen bu süreçte kişisel bazda dahi olsa tedbirini almıyacaksın

Gerçekten tuhaf
Sonra da ortada deli danalar gibi panik olacaksın
Bu virüs bir günlük bir mesele değil
Ama bizim bazı insanlarımız hayatı anlık yaşıyor

Topu yetkililere atıp durmanın anlamı yok
Arkadaş senin hayatında evinde yetkili ve etkili olacak sensin
Gündemi takip ederken seyirci kalmak yerine kendi çapında alman gereken tedbirleri de almış olsan zaten bugün aptalca bir panikle sokağa atmıyacaksın kendini
Ya altı üstü 2 gün
İnsan kendini 2 gün idare edemez mi

Komik olan sizsiniz
Siz ciddiye almayabilirsiniz ben alıyorum bunu yazan kişiyi Miyav_su isimli uyeydi sanırım Kaldı ki binlerce binlerce insan markete çıktı siz internette bir foto gördüm diye herkesi çikolata almaya çıktı sanıyorsunuz İki saat önce sokağa çıkma yasağı aciklanmaz aciklanirsa sonuç bu olur Bunu diyemeyip insanları sucluyorsunuz

Son yazdığınız durumdaki insanlarin ne yapacağını siz veya ben değil yöneticiler düşünecek Bız de boş yere birbirimize girmeyecegiz

Yani şuan özellikle Twitter'da bu yigilmadan yöneticileri değil de halkı suçlu çıkarmaya çalışan tayfadan farkınız yok Veya zaten onlardan birisiniz

Zaten bizim milleti korona öldürmezse de birbirini habire suçlu hain vs ilan etmek öldürecek.. Herkes bı kendi mükemmel

İlla koyun gibi güdülelim, hiç bilinç olmasın, kendi başımıza kendi sorumluluğumuzu alamayalım diyorsunuz yani, peki ne diyebilirim.

Bu yasak olayı tam bir fiyasko oldu ben fikrimi söyleyeceksem, bıraksalardı millet pikniğe sahile gitseydi en azından sosyal mesafe ayarlanırdı yine bu bulaş olmazdı. 2 gün için attıkları taş ürküttükleri kuşa değmedi. 2 gün için 2 saat öncesinden yasak geliyor denmesi salgının iyice artıp her yere yayılmasından başka bir işe yaramadı yani benim gözümde.

Herşeyi birbirine karıştırıyorsunuz, hem muhalif olup hem insanların sorumsuzluğuna kızabiliriz, uygulama da yanlış insanların bilinçsizliği de yanlış. 1 aydır ülkemizde her gün insanlar ölüyor, sürekli bir sokağa çıkma yasağı gündemi var, köyler, bazı mahalleler bazı sokaklar zaten karantinada. Bu süreçte 2 günlük evimde yiyecek hiçbir şey yok, aç kalırım diyene hayretle bakıyorum, kızıyorum ve gülüyorum evet. Parası yoktur ya da tesadüf olarak alışverişini yarın yapacaktır mesela, bu akşam çıkıp alsa 2 günlük gıda maddesini bunlar olmayacaktı. Sizin o ufak tefek örnekler dediğiniz tipler benim sokağımda da dolu. Zaruri gıda maddesi kola mı ya? 2 saat sırada bekleyip o risk alınıp bi kola bi luppo alıyorsa gerizekalidir benim gözümde, isteyen istediğini yapsın banane yahu. Ben o kalabalığa girmem, evimden de çıkmam. Hiç umurumda değil açıkçası gülerim de dalga da geçerim.

Ramazanda kapalıyız gibi şaka gibi resmen yaşananlar.
Tarih sayfasına girdik bu gece.
Ben koronadan hasta olan yakınına ‘geçmiş olsun’a gideni duyduktan sonra, hiçbir şeye şaşırmıyorum ve üzülmüyorum.
İnanın tek üzüldüğüm başta sağlık bakanı çünkü kendisi bir hekim, sağlık çalışanları ve hala çalışmak zorunda olan tüm bireyler.
Diğerleri olarak evimizdeyiz ama o ... ler sokakta olduğu için, bu saydığım insanlar evlerine gidemiyor.

2 gun cok cok az benim dibi.de 50 vaka var ve ben 1 aydir evden disari burnumy cikarmiyorum 2 gun yasaga herkes atti kendini disari ac insanlar ac hic mi evinizde un yok pisi krep yumurta bos vorba yap ye bu kadar mi ac kaldiniz 1 aydir uzak durulan virusle suan herkes burun buruna tesekkurler. TURKIYEM

Bir de ramazan gelecek, inancı olan oruç tutacak değil mi?
İki gün yetinmeyi bilemedik biz, 30 gün 16 saat aç kalıp sonra kıtlıktan çıkmış gibi saldıracağız.

İnsanlar çok bilinçsiz bu duruma bile lades demekten çekinmiyorlar nedense.

Bakana bende çok üzüldüm o kadar uğraştan sonra bunları yaşaması çökertmiştir kendisini.

Yahu havlu peçetem yoktu. Ki çok onemli benim icin. Olmassa olmaz yani baska bir secenek dusunemiyorum. Yani o kadar onemliki bitmeden aldiririm ama sonunu açtim bugun yarin esime aldiririm dedim. Abooo yasak geldi bizde hoop markete havlu pecete onemli arkadaslar. Sabah soyleselerdi bu kadar yogunluk olmazdi...ya da bir kac gun onceden..

2023'ü hevesle bekliyorum nedense ..

Asıl fırtına o zaman çıkacak bence sinirler gergin olacak
Ben lamı cimi bilmem, evimdeyim.
Çok şükür çıkmama imkanım var, çalışmıyorum.
Çalışmak zorunda olsaydım yemin ediyorum bu halka beddua ederdim, bunun adı en hafif hali ile zorbalıktır.
Tekel bayileri benzinliği anladım, sigara alkol meselesi de, market, fırın vs nedir yahu?
Evinde 1 paket makarna 1 kg un yok mu?
Öldün mü?
Ne oldu şimdi, yüzlerce insan enfekte oldu tek mekanda.
E ülke bazında 30 şehir, ohooo.
Ülkenin yarısı bugün artık hasta!
50 hastanede yapsan yetmez, 2 milyon sağlık çalışanı da alsan yetmez!

Sen şimdi önümüzdeki hafta gör vaka sayıları tavan yapacak.

İnsanlar birbirlerinin lafına , gerçeklerden daha fazla önem veriyorlar.
çocuğu için mama alıp kenara koyan kadını bile stokçu diye azarlıyordu bizim toplum. hayır bir sokağa çıkma yasağı olsa o bebek ne yiyecek.
Aşırıya kaçmadığı sürece insanların önlem almasında bir sakınca yok. Hem pandemilerde yiyecek, ilaç hazırlıklı olmak lazım.
gördük 2 gün için bile hazırlıklı değiller. Mesela şeker hastası ilaç kullanıyor. O ilaç olmadan yapamaz. Hazırlıklı olmalı.
ben tüm arkadaşlarımı 1 ay önceden uyardım. Belli olmaz. Evden çıkamayız. Ya da üretim yerleri durur. Temel ihtiyaçlarınızı alın kenara koyun dedim.
neyse bu olaydan sonra insanlar daha iyi anladılar sanırım. Daha dikkatli olurlar.
maddi durumu olmayan insanları tabi bu durumun dışında bırakıyorum. Onların imkanları olmadığı için ek alışveriş yapamadılar. Onlara üzülüyorum zaten. Umarım bu işten zarar görmeden hepimiz atlatırız.

Tek vaka ile ülkedeki kolonya dezanfektan eldiven, makarna, un stoğunu tüketen millet, hele birkaç gün önceyle gerçekten tüketilebilir ürün bırakmazdı.

Uygulama bence de çok yanlış, 23:59 da söylenecekti, herkes olduğu gibi kalacaktı.
Örneğin havlu kağıda çare, atlet, eski çarşaf, havlu vb kesmek
Bunun gibi yaratıcı fikirlerle düzenimizi 2 gün idare edecektik.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…