- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.092
- 1.423
- 60
Düşünebiliyor musunuz
Yaw ne ara organize oldunuz haydi pazar kuralım dediniz kimin aklına gelmiş bu parlak fikir
Ben de öyle düşünüyorum, sigara içen insanım, hafta içi markete çıktım, bulduğum kadar aldım.Bence 11 Nisan 00:01 de söylenmesi gerekirdi. Madem amac vakaları azaltmak. 2 günlük temel ihtiyac diye bir durum yok. Kimine gore sigara, kimine gore luppo acil ihtiyac.
Yastık bağlasınlar da anlayamadım çırılçıplak ortalık sapık kaynıyor sapıkça yorum yazan dolu görüşlerinize saygı duyuyorum yastık esprisine tepkim yine aynıBazı açılardan söyledikleriniz çok doğru. Gençlerin bazıları kabul etmiyorlar ama sosyal medya çok zehirli bir ortam. Ben hep diyorum ilerde bir düzenleme , daha fazla yasa , yasak gelecek bu konuyla ilgili. Çünkü daha yeni bir sistem olduğu için hiçbir etik kural oturmuş değil. Direk Linç ortamı.
insan hatalı bir canlı. Aslında bizlerinde ağzımızdan çıkanları takip eden olsa bir sürü hata bulur. Buna eminim. Herkes öyle. Yaptıkları tek birşeyle ya da tek bir sözle , nasıl insanlar olduklarına karar vermek zor. Ama bazen sosyal medyada öyle bişey duyuyorum görüyorum ki diyorum sen bana göre biri değilsin. Hemen takibi bırakıyorum. YouTube olsun. İnstagram olsun. Yani tek bir davranışla insanlar üzerine karar verdiğim benim de oluyor.
gençler eğlence oyun için yapıyorlar sanırım. Yastık fotoğraflarını. Herkesin eğlence anlayışı farklı. O yüzden yanlış gelmedi.
benim moralim çok bozuk. Ben de gülmeye çalışıyorum. Kemal Sunal filmleri açtım. İçimden gelmedi. “ Avrupa yakası “ “ geniş aile “ dizilerini izlemeye çalıştım. Normalde severim ama resmen gülmek istemiyor canım.
bilgisayar oyunları var. Biraz onları deneyeceğim. Belki moralimi düzeltir.
Ölümün ciddiyetini , salgının korkutuculuğunu gençler algılayamıyor pek. Gülüp eğlenmeye çalışıyorlar. Bu beni pek rahatsız etmiyor.
insanlardan tek beklentim. Kimseye zarar vermesinler. Diyeceğim ama zarar verenler de oluyor tabi. Çok acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünyaya hepimiz sabretmeye gelmişiz.
Sigara tiryakisiyiz eşim ve ben. Elimizdeki sigara bizi 2 gün götürmez.ama ona rağmen ne kendim gittim o sırada sigara almaya ne de gitmek icin üzerini giyinenKoronavirus aylardır dünya gundeminde ve sokağa çıkma yasağı uygulayan birsuru ülke var Orda nasıl yapilmis neler yanlış neler doğru olmuş bakmak zor mu?
Sen dünyanın neresinde olursan ol insanlara iki saat sonra sokağa çıkma yasağı başlayacak dersen insanlar fırına gider markete gider ve izdiham olur. Bunu sen ben değil yöneticiler düşünecek Ama dusunmedikleri için millet birbirine giriyor, sonra da kendileri uzaydan gelme farklı bir kesimdenmis gibi bazıları sosyal medyada markete giden insanları kucumcuyor.
Madem fırınlar açık olacak bu neden hemen söylenmedi?
Madem fırına gitmek serbest kim ne zaman gidecek? Bunu kim denetleyecek?
Bir gün önce veya sabah saatinde açıklama yap insanları aniden sokağa dökme?
Yasak ilan edilen her ilde her ilçede aynı şey oldu ama sosyal medyada bir luppo bir kola fotosundan alıp yürüdünüz. Onu da geçtim burda bir üye bebeği için yiyecek olmadığını söylüyor evde Farzet bu kadın aksam 9'da uyudu habersiz Onu bile linç edeceksiniz Sırf bu her tarafı yanlış uygulamayı savunmak için
Pes!
İronik bir yaklaşım olmuş ama aslında doğru bir yorum, şimdi panik ve bilinmezlik korkusuyla insanlar sokağa çıkma yasağının 2 saat önce açıklanmasına kızıyorlar ama sakinleştiklerinde doğrusunun bu olduğunu anlayacaklar.Tek vaka ile ülkedeki kolonya dezanfektan eldiven, makarna, un stoğunu tüketen millet, hele birkaç gün önceyle gerçekten tüketilebilir ürün bırakmazdı.
Uygulama bence de çok yanlış, 23:59 da söylenecekti, herkes olduğu gibi kalacaktı.
Örneğin havlu kağıda çare, atlet, eski çarşaf, havlu vb kesmek
Bunun gibi yaratıcı fikirlerle düzenimizi 2 gün idare edecektik.
İronik bir yaklaşım olmuş ama aslında doğru bir yorum, şimdi panik ve bilinmezlik korkusuyla insanlar sokağa çıkma yasağının 2 saat önce açıklanmasına kızıyorlar ama sakinleştiklerinde doğrusunun bu olduğunu anlayacaklar.
Diyelim ki gündüz veya dün açıklasalardı emin olun marketlerde yine izdiham olacaktı, maske takmadı diye uyaranları bıçaklayanlar Antalya’da “Maske takın” diye uyaran esnafı bıçakladılar
2 paket makarna bir paket süt için birbirini bıçaklardı, bazıları marketleri gasp edip diğer insanları içeriye sokmayacaktı, bunları yaşamayız mı sanıyorlar?
Hastanelerin aciline 20-30 kişi dalıp terör estiren insanlar var bu ülkede, marketlere de 20-30 kişi dalıp talan ederlerdi.
Bizim halka veryansın ediyoruz ya, insan her yerde insan, izdiham marketleri talan, açlık endişesiyle kavgalar her ülkede var, bakınız ABD haberiniz var mı? Salgın sebebiyle bireysel silahlanma arttı ABD'de corona virüs salgını silah satışlarını artırdı
Bizde silahlı insanlar yok mu? Kayıtlılardan daha fazla kayıtsız çıkmazsa bende bir şey bilmiyorum, keleşi kapan market basar gündüzden açıklanırsa.
Ben bu yasağı öngöremeyen insanlara şaşırıyorum asıl, adım adım uygulamalarla sokağa çıkma yasağı geleceği belliydi zaten, bu sokağa çıkma yasakları uzun süreli olmaz diyeyim, bundan sonra vaka azalana kadar yalnızca haftasonları uygulamaları olabilir yalnızca, çalışan kesime yasak koyamazlar bunu finanse edecek durumda değiliz çünkü, velev ki çalışan kesim dışındakilere sokağa çıkma yasağı geldi, onda da her evden 1 kişi market vb zaruri ihtiyaç için çıkıyorum deyip emniyetten izin alıp çıkabilir şeklinde bir düzenleme yapılır.
Sigara alkol tuvalet kağıdı, hadi un vs tamam.
Ama gerçekten işte temel ihtiyacı dışında bir alışverişe çıkan resmen şölen gibi kutlayama yazıklar olsun.
Gerçi ilk saydığıma da tamam değil ama insalık hali tükenmiş olabilir, binde birdir.
Zaten ihtiyacı için çıkanlar olsaydı, bu manzaraları görmezdik.
Evim ana arter şehirlerarası bir yol üzerinde ve 1 aydır olmayan trafiği gördüm ben.
Nereye gitti bu millet aklım almadı, marketler kapalı burda 9 da, benzinlik desem zaten yanımız, görüyorum.
E diğerleri, onlar nereye gitti!
Mantıcıya, şarküteriye, fırına, pastaneye, fastfood restoranına.
Gerçekten beynim almıyor ve bunlar yüzünden bana virüs bir şekilde ulaşırsa kaçıncıya söylüyorum ‘ülkeyi tükürüğümle yıkarım, gerçekten yıkarım’.
Aldığım önlemin sonu yok çünkü.
Valla haftasonlarına özel yasaklar gelebilir, gelirse asla şaşırmam zira kendisini, ailesini ve halkı düşünen bilinçli insanlar kadar düşüncesiz insanlarda var, hava güzel tam piknik havası deyip sokağa fırlayacaklar, aslında onları engellemek için yapılıyor bu yasaklar lakin halk açlıktan öleceğini sanıp marketlere koştu, hiçbir insan 2 günde açlıktan ölmez oysa, tıbben de mümkün değil.Şimdi düşünebilen bir insan olarak soruyorum sana ablacığım, hava guzel her hafta sonu yasak gelir mi?
Işte bunu akıl edemeyecek insanlar var
Bu arada burası aktifken soru da sorayım, midem feci yanıyor hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum, ne çözer bilmiyorum , bilen varsa bana bir çare önerebilir mi.
Soğuk sütü ıçine Hicbsy koymadan kucuk yudumlarla yavas yavas icin. 5 dk icinde gecirirBu arada burası aktifken soru da sorayım, midem feci yanıyor hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum, ne çözer bilmiyorum , bilen varsa bana bir çare önerebilir mi.
Stresten mi anlayamıyorum, ilaç kullanma taraftarı değilim son ana kadar hale bugünki durumlarda daha da sakınıyorum. Bari onu deneyeyim bir de.İlaç önerip riske girmek istemiyorum ama 1-2 yudum soğuk süt içebilirsin benim mide yanmalarıma çok iyi gelir. Geçmiş olsun.
Stresten mi anlayamıyorum, ilaç kullanma taraftarı değilim son ana kadar hale bugünki durumlarda daha da sakınıyorum. Bari onu deneyeyim bir de.
Sinirden üzüntüden uyuyamadım başım tuttu bir de. Ben sürü bağışıklıgını denediklerini hiç sanmıyorum. Bu tamamen iş bilmezlik. Başka birşey değil. Naaıl çalışıyorlar bilmiyorum. Mesela bu sokağa çıkma yasagını kim alıyor ya da kimler alıyor? Bunlar birbirleriyle istişare yapmıyor mu, herkes birbirinden bi haber mi anlam veremiyorum cidden. Bu yasağın bu şekilde cıkmasının milleti sokağa dökeceğini bir kişi bile düşünemedi miSanırım insanları anlayamıyorsunuz, toplum psikolojisi bambaşka bir şeydir. Kriz tehlike anında " ben olsam böyle yapmam şöyle yapardım" dersiniz, o olay başınıza gelir neye uğradığınızı şaşırırsınız. Son anda sokağa çıkma yasağı ilan eder, detayları da iki saat sonra verirsenix ortalık yıkılır. İnsanların çoğu ciddi bir şeydir evdeler ve bugün resmen bir aylık emek çöpe gitti. Sorun zaten ilk günlük yasak da değil, insanlar her şeyi on anda planlamadan yapan devletine güvenmiyor. Bir gün sonra bir hafta asla dışarı çıkmak yasak demeyeceğinden emin değil. O psikoloji yığıyor insanları sokağa.
Öte yandan ben artık genç nüfus yapısına güvendikleri için sürü bağışıklığını denediklerini düşünmeye başladım. Ne karar çok kişi enfekte olursa , bağışıklık gelişme ihtimali daha çoktur kafası. Ama bak İngiltere bile döndü bu işten ve bizler evlenene kadar şikesi ile yaşayan ( doğal olarak yaşlı ve kronik hastalıkları olan insanlar) ve hatta evlendikten sonra da yaşayan ve hatta üç kuşak bir arada yaşayan milletiz. Bunun sonuçları bizim için ağır olacak.
Ben de soğuk suya biraz cep sodası katıp içiyorum iyi geliyor ama zararı var mıdır bilmiyorum.Stresten mi anlayamıyorum, ilaç kullanma taraftarı değilim son ana kadar hale bugünki durumlarda daha da sakınıyorum. Bari onu deneyeyim bir de.
Colin tek bir insan karar veriyor ülkede. Kimse koltukta oturmuyor , kimsenin Meclis'in bile yetkisi yok! Artık bunu herkesin iyice anlaması lazım, millet neyi seçtiğinden bence haberdar değil! Parlementer sistem, güçler ayrılığı olsa çıkıp suçlayalım ama yok o sistem öldü, üstüne kireç attık el birliği ile.Sinirden üzüntüden uyuyamadım başım tuttu bir de. Ben sürü bağışıklıgını denediklerini hiç sanmıyorum. Bu tamamen iş bilmezlik. Başka birşey değil. Naaıl çalışıyorlar bilmiyorum. Mesela bu sokağa çıkma yasagını kim alıyor ya da kimler alıyor? Bunlar birbirleriyle istişare yapmıyor mu, herkes birbirinden bi haber mi anlam veremiyorum cidden. Bu yasağın bu şekilde cıkmasının milleti sokağa dökeceğini bir kişi bile düşünemedi miDüşünemedilerse o makamlarda durmasınlar. Şu olayın karar vericisi ben olsaydım utancımdan kahrımdan ölürdüm yahu. Burda her iki taraf da suçlu ama o koltuklarda oturanlar da senin benim düşünemediğimi düşünebilip ona göre kararlar almalı. Ne farkı var şimdi bu kararın onaylayıcılarıyla marketlere akın edenlerin? Hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?