bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bence 11 Nisan 00:01 de söylenmesi gerekirdi. Madem amac vakaları azaltmak. 2 günlük temel ihtiyac diye bir durum yok. Kimine gore sigara, kimine gore luppo acil ihtiyac.
Ben de öyle düşünüyorum, sigara içen insanım, hafta içi markete çıktım, bulduğum kadar aldım.
İtalya belediye başkanı videolarını izlemiştim, adam açık açık diyordu ‘çıktığınızda alın 1 haftalık ihtiyacınızı her gün çıkmak nedir’ diye, ona göre önlemimi aldım ben.
Almasaydım, tedbirsizlik benim hatam der susardım.
20 gün olsa söverdim ama 2 gün ya, sadece 2...

Yastık bağlasınlar da anlayamadım çırılçıplak ortalık sapık kaynıyor sapıkça yorum yazan dolu görüşlerinize saygı duyuyorum yastık esprisine tepkim yine aynı

Türkiyeden gelen son görüntülere çok üzüldüm. Ekmek kuyrugunda tekme tokat kavga edenleri çekmişler. Insallah bir şekilde yinede vaka sayısı şimdi artmaz.

Sigara tiryakisiyiz eşim ve ben. Elimizdeki sigara bizi 2 gün götürmez.ama ona rağmen ne kendim gittim o sırada sigara almaya ne de gitmek icin üzerini giyinen
eşimi yolladim.tartismak pahasına.
O mahşer kalabalığını girmenin mantıklı tarafı olamazzzzzz.1 aydır niye çile çektik o zaman.

Su ortamda da sigara icebilene pes diyorum. Eger ki italya İspanya daki gibi sistem coker ve doktorlar hasta secme durumunda kalirlarsa sigara icen hastalari bir daha dusunurler sanirim.
Lutfen yanlis anlamayin ancak donem eger boyle bir aliskanliginiz varsa TAMAMAN birakmaniz icin bir firsat.

İronik bir yaklaşım olmuş ama aslında doğru bir yorum, şimdi panik ve bilinmezlik korkusuyla insanlar sokağa çıkma yasağının 2 saat önce açıklanmasına kızıyorlar ama sakinleştiklerinde doğrusunun bu olduğunu anlayacaklar.
Diyelim ki gündüz veya dün açıklasalardı emin olun marketlerde yine izdiham olacaktı, maske takmadı diye uyaranları bıçaklayanlar Antalya’da “Maske takın” diye uyaran esnafı bıçakladılar

2 paket makarna bir paket süt için birbirini bıçaklardı, bazıları marketleri gasp edip diğer insanları içeriye sokmayacaktı, bunları yaşamayız mı sanıyorlar?
Hastanelerin aciline 20-30 kişi dalıp terör estiren insanlar var bu ülkede, marketlere de 20-30 kişi dalıp talan ederlerdi.

Bizim halka veryansın ediyoruz ya, insan her yerde insan, izdiham marketleri talan, açlık endişesiyle kavgalar her ülkede var, bakınız ABD haberiniz var mı? Salgın sebebiyle bireysel silahlanma arttı ABD'de corona virüs salgını silah satışlarını artırdı

Bizde silahlı insanlar yok mu? Kayıtlılardan daha fazla kayıtsız çıkmazsa bende bir şey bilmiyorum, keleşi kapan market basar gündüzden açıklanırsa.

Ben bu yasağı öngöremeyen insanlara şaşırıyorum asıl, adım adım uygulamalarla sokağa çıkma yasağı geleceği belliydi zaten, bu sokağa çıkma yasakları uzun süreli olmaz diyeyim, bundan sonra vaka azalana kadar yalnızca haftasonları uygulamaları olabilir yalnızca, çalışan kesime yasak koyamazlar bunu finanse edecek durumda değiliz çünkü, velev ki çalışan kesim dışındakilere sokağa çıkma yasağı geldi, onda da her evden 1 kişi market vb zaruri ihtiyaç için çıkıyorum deyip emniyetten izin alıp çıkabilir şeklinde bir düzenleme yapılır.

Şimdi düşünebilen bir insan olarak soruyorum sana ablacığım, hava guzel her hafta sonu yasak gelir mi?
Işte bunu akıl edemeyecek insanlar var

Birtanesi pasta aldi. Baktim birtanesi çekirdek aliyor bende bugün 1 aydir aşı dışında ilk defa dışarı çıkıyorum.
Gercekten bende çok şaşkındım. Ama size şöyle bir sey soyleyeyim. Haber yayinlandi. 10 dk lavaboya gireyim cikariz dedim eşime.
Çıktıgımizda izdiham vardi resmen. Ve o kapali olan butun marketler pastaneler , kasaplar, kuruyemişçiler , manavlar açtılar... Gozumuzun onunde kepenk kaldirdilar...
Bende onlara çok şasiriyorum. Ve umarim 2 degil daha uzun surer yeterki bu illet gitsin basimizdan. Bizim ekmegimiz yok ekmek almadik yarin krep yaparim olur biter. Çocugun ilaci bitmişti onu da yarin alacaktik onu da aldik. Ama digerlerine inanin benimde aklim ermiyor. Insallah gecer artik şu bela

Şimdi düşünebilen bir insan olarak soruyorum sana ablacığım, hava guzel her hafta sonu yasak gelir mi?
Işte bunu akıl edemeyecek insanlar var
Valla haftasonlarına özel yasaklar gelebilir, gelirse asla şaşırmam zira kendisini, ailesini ve halkı düşünen bilinçli insanlar kadar düşüncesiz insanlarda var, hava güzel tam piknik havası deyip sokağa fırlayacaklar, aslında onları engellemek için yapılıyor bu yasaklar lakin halk açlıktan öleceğini sanıp marketlere koştu, hiçbir insan 2 günde açlıktan ölmez oysa, tıbben de mümkün değil.
Çocuklarının zaruri ihtiyacı için çıkanlara tek lafım yok ama cipsti kola'ydı, çikolataydı diye sokağa çıkanlara akıl fikir diliyorum, Afrika'daki aç çocukları da mı görmedi duymadı bu insanlar? Biraz aç kalsak, konfordan taviz versek bir şey olmaz.

Sanırım insanları anlayamıyorsunuz, toplum psikolojisi bambaşka bir şeydir. Kriz tehlike anında " ben olsam böyle yapmam şöyle yapardım" dersiniz, o olay başınıza gelir neye uğradığınızı şaşırırsınız. Son anda sokağa çıkma yasağı ilan eder, detayları da iki saat sonra verirseniz ortalık yıkılır. İnsanların çoğu ciddi bir aydir evdeler ve bugün resmen bir aylık emek çöpe gitti. Sorun zaten iki günlük yasak da değil, insanlar her şeyi son anda planlamadan yapan devletine güvenmiyor. Bir gün sonra bir hafta asla dışarı çıkmak yasak demeyeceklerinden emin değiller. O psikoloji yığıyor insanları sokağa. Güvensizlik yani!
Öte yandan ben artık genç nüfus yapısına güvendikleri için sürü bağışıklığını denediklerini düşünmeye başladım. Ne kadar çok kişi enfekte olursa , bağışıklık gelişme ihtimali daha çoktur kafası. Ama bak İngiltere bile döndü bu işten ve bizler evlenene kadar ailesi ile yaşayan ( doğal olarak yaşlı ve kronik hastalıkları olan insanlar) ve hatta evlendikten sonra da yaşayan ve hatta üç kuşak bir arada yaşayan milletiz. Bunun sonuçları bizim için ağır olacak.

Bu arada burası aktifken soru da sorayım, midem feci yanıyor hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum, ne çözer bilmiyorum , bilen varsa bana bir çare önerebilir mi.

Bu arada burası aktifken soru da sorayım, midem feci yanıyor hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum, ne çözer bilmiyorum , bilen varsa bana bir çare önerebilir mi.

İlaç önerip riske girmek istemiyorum ama 1-2 yudum soğuk süt içebilirsin benim mide yanmalarıma çok iyi gelir. Geçmiş olsun.

S9gul
Soğuk sütü ıçine Hicbsy koymadan kucuk yudumlarla yavas yavas icin. 5 dk icinde gecirir

İlaç önerip riske girmek istemiyorum ama 1-2 yudum soğuk süt içebilirsin benim mide yanmalarıma çok iyi gelir. Geçmiş olsun.
Stresten mi anlayamıyorum, ilaç kullanma taraftarı değilim son ana kadar hale bugünki durumlarda daha da sakınıyorum. Bari onu deneyeyim bir de.

Stresten mi anlayamıyorum, ilaç kullanma taraftarı değilim son ana kadar hale bugünki durumlarda daha da sakınıyorum. Bari onu deneyeyim bir de.

Aleostatik stres de olabilir. Şu an salgın korkusu olduğu için vücut kendini her daim tehlikede hissediyor ve o yüzden gereğinden fazla yük var üzerinde. 1-2 yudum soğuk sütünü iç, bir de pencereyi açıp burundan nefes alıp ağzından 3'er saniye aralıklarla vererek kendini dinginleştirmeye çalış.

Sinirden üzüntüden uyuyamadım başım tuttu bir de. Ben sürü bağışıklıgını denediklerini hiç sanmıyorum. Bu tamamen iş bilmezlik. Başka birşey değil. Naaıl çalışıyorlar bilmiyorum. Mesela bu sokağa çıkma yasagını kim alıyor ya da kimler alıyor? Bunlar birbirleriyle istişare yapmıyor mu, herkes birbirinden bi haber mi anlam veremiyorum cidden. Bu yasağın bu şekilde cıkmasının milleti sokağa dökeceğini bir kişi bile düşünemedi mi Düşünemedilerse o makamlarda durmasınlar. Şu olayın karar vericisi ben olsaydım utancımdan kahrımdan ölürdüm yahu. Burda her iki taraf da suçlu ama o koltuklarda oturanlar da senin benim düşünemediğimi düşünebilip ona göre kararlar almalı. Ne farkı var şimdi bu kararın onaylayıcılarıyla marketlere akın edenlerin? Hiç.

Ben de soğuk suya biraz cep sodası katıp içiyorum iyi geliyor ama zararı var mıdır bilmiyorum.

Colin tek bir insan karar veriyor ülkede. Kimse koltukta oturmuyor , kimsenin Meclis'in bile yetkisi yok! Artık bunu herkesin iyice anlaması lazım, millet neyi seçtiğinden bence haberdar değil! Parlementer sistem, güçler ayrılığı olsa çıkıp suçlayalım ama yok o sistem öldü, üstüne kireç attık el birliği ile.
İki hafta sonra rakamlar uçacak resmen ve hatta bu hafta içi. Hayır karar metninde bir de Demir-Çelik ve cam sektörü çalışanlarına yasak yok! Biri bana bunun işçileri düşünerek alındığına, o sektörlerin hayati olduğuna inandırsın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…