bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Emeklerimizi hic ettiler Amin insallah canim benim...

atan insan iş arkadaşım beni de korkuttu.kamuya girince daha da korkar oldum ajshhss
normal sartlarda zaten dinleniyoruz donem donem isin entersan tarafi bir gun annemlerle evde karsilikli konusurken bir urunden bahsettik googlede girdigim bazi sayfalarda reklami donmeye basladi hemen urunun

Sabah kuş cıvıltısıyla uyandım. Balkona çıktım koca bir sessizlik. Ne araba gürültüsü ne insan sesi. Bir an köyde doğal ortamdaymışım hissine kapıldım.

Gece verilseydi denmiş ama sabah haberi olmadan işe gitmeye çalışan, aciliyeti olup akşamdan alışveriş yapsaydık diyen de olacaktı.

Bu manzaranın dünden farklı olan yanı yok. Dünde öyleydi bugünde. Benim için var dün kontrole gidebilirken bugün gidemiyorum.... neden çünkü kurallara uyuyorum

Eklentiler

• 15865902244381156720607.webp
    16 KB · Görüntüleme: 52
Aa nasıl çıkıyorlar ya? Bizim millet akıllanmıyor ya offf..

Birde haftasonu olması
Bide Bursa’da akşam üzeri pazar açılması millet kapış kapış alışveriş yapması bence çok yazık oldu neden onlarda corona bulaştı
Böle olmamalıydı bide iki gün sokağa çıkma yasağı olmadı dalga konusu oldugu düşünüyorum

Aynen şu an dışarısı öyle huzurlu ki ❤ E5 te tek bir araba yok benim gördüğüm kısımda

Nerde su kiren suları dolabın en dibinde bulup çıkarayım

Valla ablacım etrafım bu dediğin annelerden dolu
Sokağımın karşısında bir fırın var, okul zamanları önü kuyruk oluyor, çocuğun beslenmesine iki poğaça bitti gitti
Şimdiki nesil maalesef yapmayı, üretmeyi bilmiyor, her şeyin hazırı, cafcaflısı ondan sonra sosyal medyada hassas anneyim ,çocuğumun pisikoloolojiisiiiii diye kasıyorlar. Şimdi çalışan kadınlar var vaktimiz yok modundalar, bizden bir sonraki kuşak deli gibi bir dezanformasyona uğradı.
77 doğumluyum ben, annem her tür yokluğu görmüş bir kadındı, memlekette kriz olmasa evde olurdu, parası olmazdı dört çocuğu vardı garibimin, soğanlı gözleme yaptığını bilirim, kardeşime yoğurdun mevsimi gelmedi gelsin yapacağım derdi. Her öğün o sofraya bir çare bulurdu, hiç birimiz sağlıksız büyümedik çok şükür. Parası olunca her şeyden yapardı, bizim zamanımızda bakkallarda kutularda biskivi satılırdı açıkta :)) tüm çocukluğum boyunca yalan olmasın ya bir ya iki kez izin vermiştir yememe, bırak o pis şeyleri derdi ben sana yaparım, yapardı da :))) bu arada evde dikiş dikerdi, gece gündüz saati yoktu çalışırdı o yüzden iş hayatım boyunca of bugün çok yoruldum demeye utanmışımdır hep, yastığını makinasının üzerine koyup uyumak değil sadece kestiren bir annenin çocuğuyum çünkü. Şimdiki nesil yokluk görmedi, idare görmedi, dikilmiş elbise, örülmüş kazak giymedi, sabahları süte ekmek doğrayıp yemedi o yüzden var bugün sokağa dökülüp kola, cips peşinde koşanlar. Dün akşam balkondan bakarken üst komşum kocasını fırına yollamış, dedim ki yollama adamı ben ekmek yapıyorum veririm sana da yok yok gitsin şimdi sen verirsen bana sende yap ekmek der dedi, dumur oldum, kadın kendi ailesine ekmek yapmaktan eriniyor durum bu ama sorsan yırtar kendini çocuklarım diye. Velhasıl neresinden tutsak elinde kalıyor, Özal dönemi tüketim toplumu hedeflerinin sonuçları bunlar, bir gün anlayacaklar ; çalışmanın üretmenin enayilik olmadığını, insanı insan yaptığını, kendi becerinle yapabildiğin bir kap yemeğin bir evi yuva yaptığını öğrenecek herkes ama geçmi olur bilmem...

Ben anlamiyorum gercekten anlamiyorum iki gun ac kalsan ne olur bazisi Demi's bir gunluk yasayan var ya herkesin evinde as cok biseyler var ya en fakirinde. Iki gunluk. Hic yiyecek olmadigina inanmyrm teyzemlerin durumu kotu. Onlarida dusunurek bu kdr net soyleyebilirm ki iki gun insanin kendini idare edemeyecegi durum yok ya.... Cocuk bezi mamasi icinde sunu diyeblrm haftalaardir bu Olay var be kargolar zaten iptal olurmu edilmedi. Mama ve bezi de stok yapablrlerdi insanlar onuda gectm eczaneler acik kokse Ben cocuguma bez almam gerek dedigimde Engel olacagini sanmyrm Tam tersi polisimiz yardim.eder ama yazik gercekten yazik olan okdr polisin emegi. Saglikcinin emegi bakanimizin emegi gercekten gece uyuyamadm. Okdr insan. Hastalanacak ki Tok sekilde yogun bakimda yatmak ...... Bu mudur Yani Sabah ekmege giden insnaladi gordm demekki hayat felc degl Hala. Ekmek almayada izin verilmis ya bu nedir yaaa luppo cola alip tv karsisinda. Keyif mi catilicak. Valah. Yaziktir

Sabah karşı apartmandan bir hanımefendi her zamanki gibi taytını çekmiş, kulaklığını takmış koşuya indi sahile. Her gün gidiyordu zaten, yine bozmadı rutinini, düzenli spor mühim çünkü. Arabalar da vızır vızır yine.

Az önce belediye ekmek dağıttı araçla gelip. Koca sokaktan üç kişi aldı neden çünkü dün hepsi arabalarına atlayıp iki aylık alışveriş yapıp geldi. Deniyor ya günlük kazanıp harcayan var diye, eğer gerçekten öyle olsaydı trafik kilitlenmezdi sanırım çünkü karnını anca doyuran insanın altında bmw filan olmuyor benim bildiğim. Sinirim hala geçmedi benim maalesef. Zonguldak'ta zaten hastanelerde yer yok, çoğu sağlık çalışanı enfekte durumda. İnsanlar nasıl bu kadar aymaz oluyor inanılır gibi değil. Küçücük şehirde 400 vaka olması yetmedi herhalde, dünyaya ibret olalım dediler sağ olsunlar.

Pozitifken karantinasına uymayıp sokağa çıkanları adam öldürmeye teşebbüsten yargılamak lazım ve bence sokağa çıkma yasağına uymayan insanlara da buna benzer cezalar verilebilir çünkü oyun değil, film izlemiyoruz, birileri ölüyor bu insanlar yüzünden.

Ben de benzer düşünüyorum sizinle. Ben kedimin mamasını kumunu bile ne olur ne olmaz diye yedekledim. Evet pahalı, insanlar stok yapamıyor haklılar bebek ürünleri için ama zaten normal günlerde de bence evde bir bebek için iki günlükten fazla ihtiyaç malzemesi bulundurulmalı. Kimsenin ihtiyacı vs. yoktu, panik duygusuyla inip her şeyi mahvettiler.

Kızlar kendimi yollara vurdum söyle bir eminönü sahiline yürüyüp gelicem .
Aksam yedigim havuclu tarcinli islak keki eritmem lazim.

Aynen bende bir aylik stoktan bahsetmyrm ya hemsireyim durumuna gore mama almaya gucu yetmeyen insan evde pirinc unu. Bulunduruo me olur ne olmaz diye. Her zmn. Bir bez fazladan evde bulunsun me var bende. A101bezi kullanyrm. Burda yok insanlarn parasi yok vs diye de gruplamyrm gercekten insanlar yazik etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…