Onlar bence bile bile geç haber verdiler. Marketler kapanmıştı. Kimse çıkıp bir şey alamayacaktı. Gündüz haber verilseydi yine insanlar sokağa dökülecekti.
Whatsapdan gelenlere ıtıbar etmeyın. Yasal bir acıklama olmayan seylere ıtıbar etmeyın. Yaymayın yayana destek olmayın.Kazen wptan böyle birşey geldi doğru olabilir mi sizin bir bilginiz var mı?
Yuh butonu yok, sasirdim yapabiliyorum sadece.Çiğköfteci önünde bile kuyruk olmuş.
Bir an kapilari da goturecekler sanıldi.Son 2 saati bile yağmaladı insanlar sanki aylarca yasak gelmiş gibi. Önceden haber verilse düşünemiyorum bile.
Aynen de öyle,aç gözlü bir milletiz bir kez daha anladım,Açlıktan midesine taş bağlayan peygamberimizin
Doymak bilmeyen ümmetiyiz
Benimki kaldı üstelik salı gününe. Normalde pazartesi günüydü şeker yüklemesini yaptıracağım bebeğimin biri beş gün önden gidiyor haftası kaymasın diye cumartesi gününe aldım. Pazartesiden oldumYarın doktor kontrolüm vardı, kaldı mı şimdi? Belki doğum da olacaktı
Benim hastanenin acili açıkmış gidemedim ben.Iyi akşamlar arkadaşlar benim yarın doktor kontrolüm var gidemicekmiyim?
Maalesef maalesef. Şimdi en korktuğum şey de pazartesi günü bu insanlara "sokağa çıkma yasağı bitti ama siz yine de evde kalın"ı anlatamayacaksınız. İnsanlar deli danalar gibi kendilerini sokağa atacaklar. Bu hata nasıl düzeltilir bilmiyorum ama bari oldu olacak gerçekten de bir 14 gün daha uzatsalar da dün gece virüs kapanlar daha da bulaşmasına sebep olmasaSanırım insanları anlayamıyorsunuz, toplum psikolojisi bambaşka bir şeydir. Kriz tehlike anında " ben olsam böyle yapmam şöyle yapardım" dersiniz, o olay başınıza gelir neye uğradığınızı şaşırırsınız. Son anda sokağa çıkma yasağı ilan eder, detayları da iki saat sonra verirseniz ortalık yıkılır. İnsanların çoğu ciddi bir aydir evdeler ve bugün resmen bir aylık emek çöpe gitti. Sorun zaten iki günlük yasak da değil, insanlar her şeyi son anda planlamadan yapan devletine güvenmiyor. Bir gün sonra bir hafta asla dışarı çıkmak yasak demeyeceklerinden emin değiller. O psikoloji yığıyor insanları sokağa. Güvensizlik yani!
Öte yandan ben artık genç nüfus yapısına güvendikleri için sürü bağışıklığını denediklerini düşünmeye başladım. Ne kadar çok kişi enfekte olursa , bağışıklık gelişme ihtimali daha çoktur kafası. Ama bak İngiltere bile döndü bu işten ve bizler evlenene kadar ailesi ile yaşayan ( doğal olarak yaşlı ve kronik hastalıkları olan insanlar) ve hatta evlendikten sonra da yaşayan ve hatta üç kuşak bir arada yaşayan milletiz. Bunun sonuçları bizim için ağır olacak.
evde kekik varsa bir miktar suda kaynatıp, süzüp içebilirsiniz. Geçmiş olsunStresten mi anlayamıyorum, ilaç kullanma taraftarı değilim son ana kadar hale bugünki durumlarda daha da sakınıyorum. Bari onu deneyeyim bir de.
dediğiniz gibi dua ancak beni rahatlatiyir. Benim kronik hastalıklarIm var oğlum annesizkalırsa babam 64 yaş koah hergün dışarı çıkıyor esnafİşte bu durumda baş ettiğim söylenemez bi uğraş bulsam biriki saat sürse rahatlasam sonra yine aynıyım psikolog yazılarını ezberledim sayılır bazen nefes egzersizi filan yapıyorum ama dediğim gibi anlık rahatlama sonrası kabus Allah nasip ederse pandemi bitsin bebem bi gelsin yıllardır inat ettiğim anksiyete tedavimi olacağım ohh demek benimde hakkım sen bu arada bişi bulursan banada söyle
Anlatamazsın anlamadıkları için değil ama anlamazliktan geldikleri için. Darbe geceside bir grup marketleri talan etmişti yani ülke ne olursa olsun benim karnım tok olsun diyen bir güruh var ülkede. Ha bide devletin kapına kadar kargo ile yollayacağı maske için ne diye zora sokuyorsunuz,eczaneden dagitin milleti zora sokmayın diyenler var eve kadar gelmesi zora sokmakmis yani eczanelerde bedava maske de bakalım bu millete 10 dakika da 89 milyon nüfusa yayarlar virüsü eczanelere akin ederek. Ptt sayfasını çökerttiler 1 saatte eczaneleri ne yaparlar kim bilirİnsanları anlamak cidden zor,günlerdir neden yasak gelmiyor dendi,hadi yeterli olmasada muhtemelen haftasonu kacamaklarini engellemek için iki gün oldu hadi ona da eyvallah,bir de ihtiyaçlarımız var neden erken haber verilmedi diyor herkes,yahu gecenin onun da sokağa çıkan halk,daha erken saatte olsa yağma yapardı,adamlar ağzıyla kuş tutsa gene yaranamiyorlar..
Ah ancak bizler anlariz birbirimiziBenimki kaldı üstelik salı gününe. Normalde pazartesi günüydü şeker yüklemesini yaptıracağım bebeğimin biri beş gün önden gidiyor haftası kaymasın diye cumartesi gününe aldım. Pazartesiden oldumsalı günü saat 10 a yeni randevu oluştu. bakalım bebeğin birinin haftası geçmiş olursa zararlı derse yaptırmayacağım. Dünkü manzara beni çok kızdırdı. Bir aydır vurulmam gereken iğneyi bile aksatıp iki haftada bir çıkmışken. Bu şuursuzca pikniktir, parktır, canım sıkıldı ne yapayım diyenler bu seferde marketleri talan etti. Olanda senin benim gibi sadece gerçekten işi olup bir ayda üç defa dışarı çıkanlara oldu. Hepside sağlık nedeniyle benim hastane 6 km uzaklıkta kendi aracımızla koşa koşa iğne vurulup eve geldim. Kendime bayağı üzüldüm akşam beridir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?