- 12 Mart 2016
- 1.466
- 1.878
- 133
Bence bu sene oruc tutmazlar. Korkarlar gerçekten inanamiyorum şu olanlara, 2 gün sadece ve zaten normalde dr çıkmamasi gerekiyor. O kadr cok üzgünüm ki.Bir de ramazan gelecek, inancı olan oruç tutacak değil mi?
İki gün yetinmeyi bilemedik biz, 30 gün 16 saat aç kalıp sonra kıtlıktan çıkmış gibi saldıracağız.
Burdan dün fırına markete pazara hücum eden insanlara sesleniyorum ne oldu yediniz mi bi çuval patatesi kolayı luppoyu hatta pırasayı doydumu gözünüz açlıktan ölmediniz ama koronodan ölebilirsiniz hatta öldürebilirsiniz ne desem almaz o beyniniz herşeyin içine ettiniz ettiğinizde bulun ben hakkımı helal etmiyorum sızın yüzünüzden bu günlük güneşlik havada iki çocugumu parka bahçeye götürmek varken sizin yüzünüzden dört duvar arasına mahkum yaşıyorlar kimbilir sayenizde daha ne kadar böyle devam edecek..
bende yaşadım 80 darbesin80 darbesinde 17 yaşındaydım.Sokağa çıkma yasağını yaşadım ben. @HanimKelesimiGetir abla öyle değil mi?
2 saat önce olmasa da aynisi olurdu. 11 martta ilk açıklandı, biz oğlumu okuldan aldik markete gittik normal her zamanki gibi bi baktık tiklim tiklim,millet arabasına doldurmuş herşeyi bi tuhaf oldum bizim kesin biseyden haberimiz yok dedim, bizde alalim ama normal şekilde aldik. Kolonya filan bilmiyoruz tvde duymuşlar almis herkes, bana arkadaşım el dezenfektani aldığını söyledi, bende alayim dedim hala bilmiyorum olayin ciddiyetini. Un bulamadik yani vs vs yani 1 vaka dedilr millet talan etti. Bunu 5 saat önce dese 1 saat önce de deseler durum bu olacaktı. Çünkü ac gözlü insanlar.Dün gece yasağa 2 saat kala haber gelince yollarda iğne atsan bulunmayacak durumda idi marketlerin fırınların önü.Nerde kaldı sosyal mesafe
Sizin iki haftadır sokağa çıkarmamanızın suçu dün gece iki saatte sokağa çıkanlar mıydı sadece gerçekten.Burdan dün fırına markete pazara hücum eden insanlara sesleniyorum ne oldu yediniz mi bi çuval patatesi kolayı luppoyu hatta pırasayı doydumu gözünüz açlıktan ölmediniz ama koronodan ölebilirsiniz hatta öldürebilirsiniz ne desem almaz o beyniniz herşeyin içine ettiniz ettiğinizde bulun ben hakkımı helal etmiyorum sızın yüzünüzden bu günlük güneşlik havada iki çocugumu parka bahçeye götürmek varken sizin yüzünüzden dört duvar arasına mahkum yaşıyorlar kimbilir sayenizde daha ne kadar böyle devam edecek..
Aynen daha ilk vaka zamanları evden çıkmayın dendiğinde biz de kedimizin kaplumbağamızın mama-kum neyse ihtiyaçlarını yedekledik kenara koyduk. Zaten yedekte her zaman olurdu en az 2 haftalık.. Bebek için bence de bir evde 2 günlükten fazla en az bir haftalık yedek bulunmalı, şu ortamda değil her zaman için geçerli bu..Ben de benzer düşünüyorum sizinle. Ben kedimin mamasını kumunu bile ne olur ne olmaz diye yedekledim. Evet pahalı, insanlar stok yapamıyor haklılar bebek ürünleri için ama zaten normal günlerde de bence evde bir bebek için iki günlükten fazla ihtiyaç malzemesi bulundurulmalı. Kimsenin ihtiyacı vs. yoktu, panik duygusuyla inip her şeyi mahvettiler.
Amin Rica ederimTesekkür ederim canimmmmm. Ananeyle büyüyen çocuklar benim gibi koca karı gibi oluyor . Rabbim el ayak sagligi versin hepimize ele muhtaç etmesin.
Dün sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde;
'böyle şey olur mu? Bari akşam 18-19 civarında ilan edilseydi de insanlar ihtiyaçlarını görseydi' demiştim, yanılmışım.
Erken ilan edilse, bu sefer de marketleri yağmalayacakmış insanlar.
Tam 23:59'da ilan edilmeliydi,
hatta öncesinde merkezlere,
meydanlara güvenlik güçleri inmeliydi.
Bizim milletimizin bir kısmı sadece zapturapt altına alınırsa kurallara uyum sağlıyor ne yazık ki.
HaberTürk gazetesinde Fatih Altaylı da benzer şeyler yazmış, okudukça canım sıkıldı ama adam haklı.
Amin Rica ederimiyi olmus ama keske bende zamaninda bi sekilde ogrenseydim. Evlilik sonrasi denemeye ugrasmaya istegim vardi heves öldüren elestiri bombasi bir eş yuzunden oda olmadi. Neyse artik ikinci bahara inşaAllah bende receller vs kavanoz kavanoz biseyler yapacam umarim
Evde sadece patetes soğan 2 kilo pirinç le bile idare edebilirlerdi şu iki günü ,kimse açlıktan ölmezdi, işin ciddiyetinin farkında değiller hala , kimbilir kaç kişiye sebep olacaklar2 saat önce olmasa da aynisi olurdu. 11 martta ilk açıklandı, biz oğlumu okuldan aldik markete gittik normal her zamanki gibi bi baktık tiklim tiklim,millet arabasına doldurmuş herşeyi bi tuhaf oldum bizim kesin biseyden haberimiz yok dedim, bizde alalim ama normal şekilde aldik. Kolonya filan bilmiyoruz tvde duymuşlar almis herkes, bana arkadaşım el dezenfektani aldığını söyledi, bende alayim dedim hala bilmiyorum olayin ciddiyetini. Un bulamadik yani vs vs yani 1 vaka dedilr millet talan etti. Bunu 5 saat önce dese 1 saat önce de deseler durum bu olacaktı. Çünkü ac gözlü insanlar.
Ben bir aydır sokağa çıkmıyorum dün kıtlık var gibi saldıranlar sokağa çıkmasaydı millet eylüle kadar eve tikilmazdi haziranda biterdiSizin iki haftadır sokağa çıkarmamanızın suçu dün gece iki saatte sokağa çıkanlar mıydı sadece gerçekten.
Burdan dün fırına markete pazara hücum eden insanlara sesleniyorum ne oldu yediniz mi bi çuval patatesi kolayı luppoyu hatta pırasayı doydumu gözünüz açlıktan ölmediniz ama koronodan ölebilirsiniz hatta öldürebilirsiniz ne desem almaz o beyniniz herşeyin içine ettiniz ettiğinizde bulun ben hakkımı helal etmiyorum sızın yüzünüzden bu günlük güneşlik havada iki çocugumu parka bahçeye götürmek varken sizin yüzünüzden dört duvar arasına mahkum yaşıyorlar kimbilir sayenizde daha ne kadar böyle devam edecek..
Bir çok insan cıkmıyor zaten, dün sokakta olanlar da sokağa çıkması yasak olmayan gruptu ve saçma bir panikle saçma şeyler yapan bir sürü insan. Ama haziranda bitmeyecek buna alışın lütfen, ilaç ve aşı bulunana kadar tekrar başlayacak. Yazın bulaşı azalır umudu var sadece. Ama insanlar işe gidiyor, siz eve kapanmış olsanız bile eşiniz çalışıyorsa bulaşı riski yüksek hala.Ben bir aydır sokağa çıkmıyorum dün kıtlık var gibi saldıranlar sokağa çıkmasaydı millet eylüle kadar eve tikilmazdi haziranda biterdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?