bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kimse kızmasın ama bazen insanlardan tiksiniyorum. Yazik degilmi o saglik calisanlarina. Ilmek ilmek örüleni 2 saatte b-k ettiler. bizler korkudan hasta olsakta gitmeye korktugumuz hastanelere saglık calisanlari hergün saglıklı olduklari halde gidiyorlar. Çogunun çolugu cocugu var diken ustünde mucadele ediyorlar. bu aptallık değil bu VİCDANSIZLIK bu HAYVANLIK . baklava kuyruğu ne cigköfte kuyrugu ne icki kuyrugu ne zehir zıkkım yesinler. Sadece kendileri geberip gitse ne ala dışarı zaruri çıkan masumlarida tehlikeye atıyorlar . Ben hakkımi haram ediyorum. 2 aydir elim böğrümde bir an önce hersey düzene girsede isyerim acilsa diye bekliyorum.

Valla verecen elektrigi akillanacaklar belki beyinlerine azicik kan gider. Cok kinliyim cok ofkeliyim

ankaranin belirli mahalleleri ilceleri vardir herkes bilirki orda yasayan insanlarin %80 i gunluk para falan kazanmaz bildigin ankaranin gogomanlaridir yani.
paylastiginiz resimlerden biri bu ilceye ait zaten bakarsaniz kotu bir araba modeli bile yok evlerinde eminim 2 hafta goturecek stoklari vardir.
daha once bu kesimde markette calistigim icin biliyorum onlar bile sokaga cikmis markete firina saldirmis

Sanki insanlar ekmek yemeseler ölecekler.
Yani bu nasıl bir zihniyet. 2 gün ekmek yeme. Ölmezsin.
Bırakın kuyrukları insanlar kavga bile etmiş.
Çok mu ekmek yemeği istiyorsun. Bi zahmet evde kendin yap.
Youtube'da bunun için videolar var.

Evde 3 kisiyiz, biri 8 yaşında ve evde yiyecek dogru duzgun yemeklik yok, ekmek, makarna vs hic yok, kahvaltilik falan var, bir litre de süt kalmis, haftalik alisverisimizi cumartesileri yapiyorduk ve cuma her sey bitmis oluyordu zaten.
Her neyse, dün aksam sokaga cikma yasagini duyunca esim bana bakti, bakkaldan biseyler mi alsam dedi, bosver acliktan olmeyiz dedim, sabah krep yaptik, aksam icin pirincle biseyler yapicam, kurulugum var uyduruk bir dolma yapiveririm, yani insan 2 gun hicbir sey yemese bile acliktan ölmez. İnsanlarin bu yeme askini anlamiyorum, anlamayacagim, kimse kusura bakmasin, cidden 2 gun hicbir sey yemeseniz ne olur? Ki kimsenin evinde gercek manada "hicbir sey" olmadigini sanmiyoeum.

Keren mi diye bir şeyden bahsettiniz sanki nedir o?

Bazi yerlerde kiren bazi yerlerde kızilcik derler.daglarda bulunur.biz toplariz tursulara katariz marmelatida güzel olur .ben bu yil 5kg 5 kg alip kompostosunu yaptim birde haslayip tarhanama kattim. Tavsiye ederim belli bir yastan sonra sart.

Eklentiler

• Screenshot_2020-04-11-13-16-02.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 43
Valla verecen elektrigi akillanacaklar belki beyinlerine azicik kan gider. Cok kinliyim cok ofkeliyim

Hangi birine?
Bunun böyle olacağını bile bile bu kararı verene mi?
Sokağa çıkma yasağı, getirdik oldu şeklinde açıklayana mi? Şartları magazin haberi gibi sonra açıklayana mi?
O saatte açık olması yasakken satış yapana mi?
Sokağa ihtiyacı olmamasına rağmen çıkana mi?
Gözü donup tekme tokat kavga çıkarana mi?
Hangi birine?

Küçük şehirde yaşıyorum vaka sayısı çok az 2.5 ve 3.5 yaşlarında iki küçük çocuğum var, ayrıca hamileyim erken doğum riskim var, eşim işsiz kaldı, biz dışarı çıkma zorunluluğu hissetmiyorken, hepimiz evde oturuyorken, böyle kendimizi eve kapatmışken insanlar nasıl bir dışarı çıkma zorunluluğu hissediyor olabilir?
Aklım almıyor
Artık hamileliğin de verdiği duygusal hormonal yüklenme ile gerçekten iyi değilim iki gün ya iki gün ekmeksiz, kolasız, sigarasız kalınca ölecek miydiniz?
Benim çocuğumun da sütü bitti ya, benim çocuğum da kafayı yiyor artık hırçınlaştılar iyice, benim de canım bir şeyler çekiyor ama ben 15 günlük market alışverişi yapıyorum bilim kurulu üyeleri öyle tavsiye ediyor diye.
Biz insan değil miyiz ya?
Yazıktır, günahtır neden evinizde kıçınızın üzerinde oturamıyorsunuz yahu?
Çocukları evde yalnız bırakamayız şimdi arabaya bindirip muayeneye götürsek arabada bekleseler hastaneye sokmasam ya tutar bir polis görür de ceza yazar o da beni bulur diye muayeneme gitmedim 18 nisanı bekliyorum belki çocukların sokağa çakma yasağı uzatılmaz da muayeneme giderim diye?

yahu biz insan değil miyiz ya bu ne bencillik bu nasıl cahillik aklım almıyor, almıyor

Gece hiç uyuyamadım.
Bu kadar nasıl bencil olabildik biz.
2 çocuğuma çok üzülüyorum,hava mis gibi dışarı çıkaramıyoruz. Ne kadar sürecek belli değil,belki bu yaz evde geçecek. Oğlum her gün kucağımda camdan dışarı bakıyor,hole cıkınca ayakkabılarını bulup yere oturuyor giydiriyim diye. Yazık değil mi ya?
Dün gece 1 aydır hiç üzülmediğim kadar üzüldüm,kendime,çocuklarıma,sağlık çalışanlarına,polislere en çok ta.
Çok mutsuzum ve ilk kez umudum kalmadı.

Hepsine elektrigi verip hayvan gibi evlerine kapatip kapilarina demir ćubuk çakıp 14 gün hapsedeceksin. Bazilari hakediyor.

Dışarıya gerçekten ihtiyacı olan çıksaydı, manzara bu olmazdı zaten.
2 gün kolasız pırasasız, sigarasız, lupposuz, çerezi cipsi olmadan yasayamiyoruz demekki.

Insani açlık degil, alışmış olduğu tokluk öldürür, diye bir şey okudum bugün.
Ne kadar doğru.
alışkanlıklarımı değiştirmekle başlayacağım ben de.

Hamileyim ve neredeyse 1 aydır hiç disarı cikmadim. Eşim cumartesi günleri haftalık alışveriş yaptığı için evde yumurta, süt, peynir yoktu. 1 kilo un,zeytin, yağ,domates, yarım paket de makarnam var. Bir de kışa girmeden yaptığım tarhana. Sokağa çıkma yasağını duyunca fırınlar kesin açık olur diye düşündüm. İki gun tarhana içer doyariz dedik.

Kızlar tam bilmiyorum ekmek nasıl alabiliriz aslında sigaram da yok

Sigara önemli öyle deme, o bir bağımlılık

Ah ah eski günler:))) o kadar güzel anlatmışsınız ki, o yüzden bizler sokağa çıkma yasağı gelecek dendiğinde panik yapmayan kesimiz, beslenme çantasında evde yapılmış poğaça börek götüren bir nesiliz, sınıf arkadaşlarımızın alım gücü yoktur diye onları özendirecek canını çektirecek yiyecekler götürmezdik.
Örme kazak, dikilen kıyafetlerle büyüdük, benim annem de terziydi, aklımızda bir model belirlerdik söylerdik anneme dikerdi, yokluk görmedik çok şükür ama yokluk nedir öğretildi, rahmetli babam bir çocuk varlığı da yokluğu da bilmeli derdi, rahmetli anneannem hiçbir şeyi atmazdı, babaannem de öyle, bir bakardık o atmadıklarından yeni bir şeyler yapmışlar, bizim nesil daha sağlıklı büyüdü, en azından her şeyin doğalını yedik, mevsimi gelince aldık, akıllı oyuncaklarla büyümedik belki ama bir top bir iple bir sürü oyun kurup oynadığımız her oyundan keyif aldık, paylaşmayı da öğrendik.

Yandık ki ne yandık. Bu insan izdihamı neydi 2 saatte 10 günlük bulaştı. 14 gün sonra patlama olacak. Yandık.

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca'nın bir videosunu izledim, adam yerden göğe haklı ne diyim bilemedim.

TÜSPAF : Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…