- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
Keren mi diye bir şeyden bahsettiniz sanki nedir o?Yaparsin canim hemde alası olur. Herkes deneye deneye yapa yapa alışıyor.
Yemin ederim icim açıyor.
Evde kalanlarin magduriyetini geçtim, 1 aydır canla başla çalışan, bu uğurda enfekte olan sağlık çalışanlarının hakkı ne olacak?
Ailelerinden ayrı, çocuklarına sarılmadan kim bilir ne kadar daha zaman geçecek.
Nasıl bunca emek zayi edildi aklım almıyor.
Dün akşamın faturası herkese çok agir kesilecek.
Ve kavga görüntülerini gordukten sonra bu isin guvenlik gucleri tarafından, silah zoru olmadan saat kaçta yaparlarsa yapsınlar bu hale geleceğine ben de ikna oldum.
Insan insana alt tarafı bir sıra için nasıl tekme tokat girer? Keşke tek tek tespit edilip sağlık hizmetinden men edilseler.
Bu primatlar yüzünden iş hasta seçmeye gelirse, genç ve sağlıklı oldukları için bir de öncelikleri olacak, başkaları ölecek.
Allah ıslah etsin.
Sigarasından, kolasından, pirasasindan, iki!!!! Gun vazgecememek ne demek?
Daha büyük yokluklarla imtihan olacağımızı düşünüyorum.
Ve de şu manzaradan sonra kimse hak etmedik demesin.
ankaranin belirli mahalleleri ilceleri vardir herkes bilirki orda yasayan insanlarin %80 i gunluk para falan kazanmaz bildigin ankaranin gogomanlaridir yani.Kimse kızmasın ama bazen insanlardan tiksiniyorum. Yazik degilmi o saglik calisanlarina. Ilmek ilmek örüleni 2 saatte b-k ettiler. bizler korkudan hasta olsakta gitmeye korktugumuz hastanelere saglık calisanlari hergün saglıklı olduklari halde gidiyorlar. Çogunun çolugu cocugu var diken ustünde mucadele ediyorlar. bu aptallık değil bu VİCDANSIZLIK bu HAYVANLIK . baklava kuyruğu ne cigköfte kuyrugu ne icki kuyrugu ne zehir zıkkım yesinler. Sadece kendileri geberip gitse ne ala dışarı zaruri çıkan masumlarida tehlikeye atıyorlar . Ben hakkımi haram ediyorum. 2 aydir elim böğrümde bir an önce hersey düzene girsede isyerim acilsa diye bekliyorum.Eki Görüntüle 2617870 Eki Görüntüle 2617871 Eki Görüntüle 2617872
Bence virüs bitene kadar doktora gitme kanama ağrı gibi acil durumlar olmadanIyi akşamlar arkadaşlar benim yarın doktor kontrolüm var gidemicekmiyim?
Valla verecen elektrigi akillanacaklar belki beyinlerine azicik kan gider. Cok kinliyim cok ofkeliyim
Hangi birine?
Bunun böyle olacağını bile bile bu kararı verene mi?
Sokağa çıkma yasağı, getirdik oldu şeklinde açıklayana mi? Şartları magazin haberi gibi sonra açıklayana mi?
O saatte açık olması yasakken satış yapana mi?
Sokağa ihtiyacı olmamasına rağmen çıkana mi?
Gözü donup tekme tokat kavga çıkarana mi?
Hangi birine?
Evde 3 kisiyiz, biri 8 yaşında ve evde yiyecek dogru duzgun yemeklik yok, ekmek, makarna vs hic yok, kahvaltilik falan var, bir litre de süt kalmis, haftalik alisverisimizi cumartesileri yapiyorduk ve cuma her sey bitmis oluyordu zaten.
Her neyse, dün aksam sokaga cikma yasagini duyunca esim bana bakti, bakkaldan biseyler mi alsam dedi, bosver acliktan olmeyiz dedim, sabah krep yaptik, aksam icin pirincle biseyler yapicam, kurulugum var uyduruk bir dolma yapiveririm, yani insan 2 gun hicbir sey yemese bile acliktan ölmez. İnsanlarin bu yeme askini anlamiyorum, anlamayacagim, kimse kusura bakmasin, cidden 2 gun hicbir sey yemeseniz ne olur? Ki kimsenin evinde gercek manada "hicbir sey" olmadigini sanmiyoeum.
Sigara önemli öyle deme, o bir bağımlılıkDışarıya gerçekten ihtiyacı olan çıksaydı, manzara bu olmazdı zaten.
2 gün kolasız pırasasız, sigarasız, lupposuz, çerezi cipsi olmadan yasayamiyoruz demekki.
Insani açlık degil, alışmış olduğu tokluk öldürür, diye bir şey okudum bugün.
Ne kadar doğru.
alışkanlıklarımı değiştirmekle başlayacağım ben de.
Ah ah eski günler:))) o kadar güzel anlatmışsınız ki, o yüzden bizler sokağa çıkma yasağı gelecek dendiğinde panik yapmayan kesimiz, beslenme çantasında evde yapılmış poğaça börek götüren bir nesiliz, sınıf arkadaşlarımızın alım gücü yoktur diye onları özendirecek canını çektirecek yiyecekler götürmezdik.Valla ablacım etrafım bu dediğin annelerden dolu
Sokağımın karşısında bir fırın var, okul zamanları önü kuyruk oluyor, çocuğun beslenmesine iki poğaça bitti gitti
Şimdiki nesil maalesef yapmayı, üretmeyi bilmiyor, her şeyin hazırı, cafcaflısı ondan sonra sosyal medyada hassas anneyim ,çocuğumun pisikoloolojiisiiiii diye kasıyorlar. Şimdi çalışan kadınlar var vaktimiz yok modundalar, bizden bir sonraki kuşak deli gibi bir dezanformasyona uğradı.
77 doğumluyum ben, annem her tür yokluğu görmüş bir kadındı, memlekette kriz olmasa evde olurdu, parası olmazdı dört çocuğu vardı garibimin, soğanlı gözleme yaptığını bilirim, kardeşime yoğurdun mevsimi gelmedi gelsin yapacağım derdi. Her öğün o sofraya bir çare bulurdu, hiç birimiz sağlıksız büyümedik çok şükür. Parası olunca her şeyden yapardı, bizim zamanımızda bakkallarda kutularda biskivi satılırdı açıkta :)) tüm çocukluğum boyunca yalan olmasın ya bir ya iki kez izin vermiştir yememe, bırak o pis şeyleri derdi ben sana yaparım, yapardı da :))) bu arada evde dikiş dikerdi, gece gündüz saati yoktu çalışırdı o yüzden iş hayatım boyunca of bugün çok yoruldum demeye utanmışımdır hep, yastığını makinasının üzerine koyup uyumak değil sadece kestiren bir annenin çocuğuyum çünkü. Şimdiki nesil yokluk görmedi, idare görmedi, dikilmiş elbise, örülmüş kazak giymedi, sabahları süte ekmek doğrayıp yemedi o yüzden var bugün sokağa dökülüp kola, cips peşinde koşanlar. Dün akşam balkondan bakarken üst komşum kocasını fırına yollamış, dedim ki yollama adamı ben ekmek yapıyorum veririm sana da yok yok gitsin şimdi sen verirsen bana sende yap ekmek der dedi, dumur oldum, kadın kendi ailesine ekmek yapmaktan eriniyor durum bu ama sorsan yırtar kendini çocuklarım diye. Velhasıl neresinden tutsak elinde kalıyor, Özal dönemi tüketim toplumu hedeflerinin sonuçları bunlar, bir gün anlayacaklar ; çalışmanın üretmenin enayilik olmadığını, insanı insan yaptığını, kendi becerinle yapabildiğin bir kap yemeğin bir evi yuva yaptığını öğrenecek herkes ama geçmi olur bilmem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?