bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aynen şu an en son isteyeceğim şey istifa etmesi

Dün yasak geldikten sonra durumu görünce eşimin ilk söylediği bu oldu .
Inşallah bakan şu durumu görüp istifa etmez, aklı başında görünen bir o var dedi.
Bence siyasetçi kimliği ile değil, doktor kimliği ile isin ciddiyetinin farkında. Ama elinden bu geliyorsa adam napsın?
Tek Başına bir sağlık bakani bir ülkeye hem Baskanlik, hem ic isleri bakanlığı hem ekonomi bakanlığı yapip, sosyal yardımları yurutemeyecegine göre, ne bekleniyor anlamıyorum.
Oldugu yerde, kısıtlamalarla daha iyi yönetecek bir aday varsa istifayı konuşalım. Dereyi geçerken at değiştirdigimize değsin.

Ben de geçenlerde bilim kurulunun sosyal izolasyon tavsiyelerini cumhurbaşkanına ilettik açıklamasından sonra dedim umarım istifa etmez diye. Yerine kim bilir kim gelir, hiç değilse adam elinden geldiği kadar bilgi vermeye çalışıyor yahu, yerine getirecekleri yeni kişi halkta asla güven duygusu oluşturmaz herşey daha beter olur.

Dünyanın hiçbir yerinde sokağa çıkma yasağında marketler kapatılmamıştır. Çünkü kişilerde temel ihtiyaçlara ulaşamayacakları algısı, özellikle de çocuğu olan kişilerde ekstra var olan koruma güdüsüyle mantığı devredışı bırakarak kaosu tetikler. Buna güdüsel panik denir. Hepsi için genelleyemesek de insanlar çoluk çocukları için hayatlarını hiçe saydılar maalesef dün. Eğer bu sokağa çıkma yasağı devam edecekse marketlerin her halükarda açık tutulacağının üzerine bastıra bastıra söylenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Şu an marketler açık mı? Sadece fırınlar açık değil mi öyle okudum ben.

Şu an marketler açık mı? Sadece fırınlar açık değil mi öyle okudum ben.

Demekki devlet önceden açıklasa millet o süre boyunca heryeri talan edecekti. Devletin suçı yok resmen bizim insanımız cahil, onlar bile bu derece olduğunu bilmiyodu bence
Devletten kastınız idareciler ise
İdarecileri seçen gene bu millettir
Milleti yöneten gene bu idarecilerdir
Millet daha biliçli olsa bunlar idarede kalabilirlermiydi
Bu idareciler bilinçli bir milleti yönetebilirmiydi
Yani hiç tasa etme birbirimizi tamamlıyoruz

Dün burada bir üyenin yolladigi haritadan baktım. Özellikle İstanbul da herkese bulasacak gibi. Bu yarim akıllılar saglik sisteminin çökmesine sebep olup cogu hastanin da ölmesine sebep olacaklar. Ben utanıyorum böyle bir ulkede yasamaktan.

35 yasindaki eczaci viruse yenildi. O kadar iyileşen hastadan bir plazma bulunamamis. Bir yerde indirim var densin sabah erkenden kuyruga giren insanlardan insanlik ayibi.

O kadar iyileşen hasta dediginiz kaç kisi?
15 gün önce sayı 300-400 du.
Bu insanların 15 gündür de izolasyona dikkat etmiş olması gerekiyor.
Kan verebilir şartlarına uymaları gerekiyor.
Ve her yerden plazma aranıyor.
Şu bahsettiğimiz sayı 200 bile değil.

Bence insanlar yasagın uzatılacagını düşündüğünü işin marketlere akın etti
Luppo ve cola aşan akıl yoksunları hariç

O kadar hoşuma gidiyor ki bu eski dönemlerde yaşanılanların anlatılması. Masal gibi okuyorum valla.

Bence insanlar yasagın uzatılacagını düşündüğünü işin marketlere akın etti
Luppo ve cola aşan akıl yoksunları hariç
Onlar da cocuklarin cani istedigi icin aliyormus, Twitter'da biri öyle savunna yapıyordu... :)

Onlar da cocuklarin cani istedigi icin aliyormus, Twitter'da biri öyle savunna yapıyordu... :)

İsteyen istediğini alırmış, bize neymiş, burada da öyle savundular.
"2 hafta sonra yoğun bakımlarda yer kalmayacağı için hastane koridorlarında yatacak olanlar dün gece marketlerde maskesiz gezenler olacak" diye yazmış biri, o kadar doğru geliyor ki. Allah herkese akıl fikir versin umarım birgün birilerinin yönlendirmesini beklemeden beynimizi kullanabilir hale geliriz. Ekmeği, suyu olmayıp da onları tamamlamak için çıkanları tenzih ediyorum.

Yukarida verilere bakabilirsin.

Söylediğim seyi carpitma artik. Su an hic cekecek durumda degilim!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…