Birilerinin özendiridigi direttıgı hayatı yasıyoruz bu da başka sömürgecilik. Tv ızletmeyen aıleye yobaz dıyolar. Köylüsün dıye ıgrenc bır tabır var. Her neyse cogu kişinin dedıgı dogru sayılan hayatı yasıyoruz küçük kutularınızda. Youtubede amacsız vıdeo ızleyıp koca karınlarımızı doyuruyoruz.Eskide insanla iletişim vardı
Benim ailemin büyükleri telefona bile zor alıştılar çünkü onlara göre insan insanı görmeli, bir sıcak çorba ikram etmeliydi. Kapılarımız açıktı, kilitlemeyi çoookk sonraları öğrendik
Herşey çok kıymetliydi, bize alınan küçücük bir sakıza bile deli gibi sevinirdik yoktu çünkü bin çeşit abur cubur, oyuncak vs
Herkes herkesin çocuğuna göz kulak olurdu, bir hata yapsak kulağımızı çekerdi komşu teyzeler, çocukları tüm mahalle bir arada büyütürdü. Sokakta oynardık, ağaçlara çıkardık, dizlerimizdeki yaralar asla geçmezdioyuncak yapardık her şeyden, sokak kilimlerimiz vardı ya annemize seslenirdik camdan atardı, okula yürüyerek gider gelirdik servis yoktu, kreş milyonda bir vardı. Televizyonda tek kanal siyah-beyaz
Sonra bir gün Star tv açıldı bir kaç ay sonra diğer kanallar, sonra cine5 belası başladı derken bilgisayarlar girmeye başladı hayatımıza. 94-95 te cep telefonları ve biz bunlarla meşgulken dışarıda ne ağaç kaldı ne de çocuk. Televizyonlarda gördüğümüz hayatları yaşamaya çalışırken bir bir yok oldu komşularımız. Eğitim müfredatı git gide çökerken kimse demedi yahu bu çocuklara ne öğretiyorsunuz. Biz 76-77 gurubu böyle bir geçiş döneminde büyükdük evlendik çoluk çocuk sahibi olduk. Böyle altı boş tv dizileri öğretilerini biz aktardık çocuklara, o çocuklar bugün 30 yaş gurubundalar, biz onlara bir şey nakletmedik ki bilsinler. Şimdi dehşetle baktığımız ooo yeeaa çocukları da böyle oldu. Siyasete, politikacılara, kapitalizme sövüp durduk ama biz izin vermeseydik bu deformasyon olmayacaktı, maalesef ki bizler sahip çıkamadık hayatımıza
Altına imzamı atabileceğim süper bir analiz olmuş:)))Eskide insanla iletişim vardı
Benim ailemin büyükleri telefona bile zor alıştılar çünkü onlara göre insan insanı görmeli, bir sıcak çorba ikram etmeliydi. Kapılarımız açıktı, kilitlemeyi çoookk sonraları öğrendik
Herşey çok kıymetliydi, bize alınan küçücük bir sakıza bile deli gibi sevinirdik yoktu çünkü bin çeşit abur cubur, oyuncak vs
Herkes herkesin çocuğuna göz kulak olurdu, bir hata yapsak kulağımızı çekerdi komşu teyzeler, çocukları tüm mahalle bir arada büyütürdü. Sokakta oynardık, ağaçlara çıkardık, dizlerimizdeki yaralar asla geçmezdioyuncak yapardık her şeyden, sokak kilimlerimiz vardı ya annemize seslenirdik camdan atardı, okula yürüyerek gider gelirdik servis yoktu, kreş milyonda bir vardı. Televizyonda tek kanal siyah-beyaz
Sonra bir gün Star tv açıldı bir kaç ay sonra diğer kanallar, sonra cine5 belası başladı derken bilgisayarlar girmeye başladı hayatımıza. 94-95 te cep telefonları ve biz bunlarla meşgulken dışarıda ne ağaç kaldı ne de çocuk. Televizyonlarda gördüğümüz hayatları yaşamaya çalışırken bir bir yok oldu komşularımız. Eğitim müfredatı git gide çökerken kimse demedi yahu bu çocuklara ne öğretiyorsunuz. Biz 76-77 gurubu böyle bir geçiş döneminde büyükdük evlendik çoluk çocuk sahibi olduk. Böyle altı boş tv dizileri öğretilerini biz aktardık çocuklara, o çocuklar bugün 30 yaş gurubundalar, biz onlara bir şey nakletmedik ki bilsinler. Şimdi dehşetle baktığımız ooo yeeaa çocukları da böyle oldu. Siyasete, politikacılara, kapitalizme sövüp durduk ama biz izin vermeseydik bu deformasyon olmayacaktı, maalesef ki bizler sahip çıkamadık hayatımıza
Buna kendini mahkum eden bizleriz ama, evde tv var ama haber veya ele gelir bilgiye doyurur tartışma programlarını seyretmek için var, dizi magazin ıvır zıvır program izlemeyiz.Birilerinin özendiridigi direttıgı hayatı yasıyoruz bu da başka sömürgecilik. Tv ızletmeyen aıleye yobaz dıyolar. Köylüsün dıye ıgrenc bır tabır var. Her neyse cogu kişinin dedıgı dogru sayılan hayatı yasıyoruz küçük kutularınızda. Youtubede amacsız vıdeo ızleyıp koca karınlarımızı doyuruyoruz.
Ben de hiç yemedim , nasıl bsy bilmiyorum.
Dün gece alsa miydim acaba ,pişmanım şimdi
halleyin hallicesi
ben o adama kizamiyorum belkide parasi yoktu alabilecegi en iyi ve tok tutacak sey olan sekerli ve biskuvili bir seye yonelmis olabilir.
ama kola stoklayan amcayi anlayamadim.
Biraz uzun ama okuyun derim...
NEDEN KÖPEKLER İNSANLARDAN DAHA AZ YAŞAR ?
İşte 6 yaşındaki bir çocuğun şaşırtıcı cevabı:
Bir veteriner olarak Belker isimli, 10 yaşındaki İrlanda cinsi bir kurt köpeğini muayene için çağrılmıştım.
Köpeğin sahipleri Ron, eşi Lisa, ve küçük oğulları Shane olmak üzere köpeklerine çok bağlılardı, ve bir mucize umuyorlardı.
Belker’i muayene ettim ve kanser sebebiyle ölmek üzere olduğu teşhisini koydum. Aileye Belker için yapacak bir şey kalmadığını ve izinlerine istinaden evde uyutarak ötenazi uygulamayı teklif ettim.
Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra aile 6 yaşındaki oğulları Shane’in de uygulamayı görmesinin iyi olacağını söyledi. Shane’in bu tecrübeden bir şeyler öğrenebileceğini düşünüyorlardı.
Ertesi gün yine boğazımdaki o tanıdık düğümlenme ve aile ile köpeğin etrafında toplandık. Küçük çocuk köpeğini son bir defa severek “Hoşçakal” derken o kadar sakindi ki, ne olup bittiğini anlamadığını düşündüm. Birkaç dakika içinde Belker sessiz bir şekilde hayata veda etmişti.
Küçük çocuk ilginç bir şekilde Belker’in gidişini herhangi bir zorluk yaşamadan kabul etmişti. Belker’e veda ettikten sonra aile ile oturmuş “köpeklerin neden insanlardan daha az yaşadığını” sorgularken küçük çocuk aniden “ben sebebini biliyorum” dedi. “İnsanlar iyi olmayı, doğru bir hayat yaşamayı ve herkesi sevmeyi öğrenmek için doğar ve yaşarlar değil mi?” Küçük çocuk konuşmasına şaşkın bakışlarımız arasında devam etti “Köpekler zaten bunların tümünü bildikleri ve uyguladıkları için bizim kadar uzun kalmalarına gerek yok ki!”
Küçük çocuğun konuşması üzerine düşünmeye başladım,
Basit yaşa
Koşulsuz sev
Derinden hisset
İyilikle ve içten konuş
Eğer köpekler birer öğretmen olsalardı bize neler öğretirlerdi?
Sevdiklerin eve geldiklerinde mutlaka koş ve karşıla
Hiçbir eğlence ve mutlu olma fırsatını kaçırma
Yüzüne vuran rüzgâr ve temiz havanın keyfini delicesine çıkar
Kısa uykulara dal
Kalkmadan önce germe hareketleri yap
Her fırsatta koş, zıpla ve oyna
İlgiden sıkılma ve insanların sana dokunmasına izin ver
Küçük bir havlama yeterli ise sakın ısırma
Sıcak günlerde küçük bir mola verip sırt üstü çimlere uzanmayı unutma
Çok sıcak günlerde bolca su iç ve gölgeye sığınmayı unutma
Mutlu olduğunda tüm vücudunla dans et
Küçücük yürüyüşlerin bile keyfini çıkar
Sadakatli ol
Asla olmadığın birisi gibi hareket etme
Eğer istediğin şey derinde gömülü ise onu bulana kadar pes etme ve kaz
Eğer birisi üzgünse sessizce yanına otur ve kibarca destek ol
İşte köpeklerden öğrenebileceğimiz mutluluğun sırları!
Yazar: Bilinmiyor
Bu arada border collie arıyorum, border collie sahiplerine duyurulur.
Evet sağlık bakanı olsam SAĞLIK böyle bir salgın da sokağa çıkma yasağını, nasıl ve ne zaman söyleyeceğimi belirleyemiyorsam ederdim. Neden özel sektörde istifa yaygın iken yoneticiler için denince olur mu canım oluyor.Yapmayın Allah askına, bunlar çok büyük kararlar.. Siz istifa eder miydiniz
Olayın neresini siyasetlestirdim burada??Aklı olan zaten böyle bir ulkede bakanlık falan yapmaz,adam daha nasıl anlatsin,ne ile anlatsın başından beri çıkmayın diyor,sosyal mesafe diyor,olayi siyasilestirmenin kimseye faydası yok,bu bela sürecini toplum devlet hep beraber asmaliydik.Adam istifa etse bu defa da çıkıp 'bak işte beceremedi,süreci yonetemedi,tüü kaka derler"
Yazarken bende düşündüm istifa ederse kukla gelir yerine bu adamı da ona sürüklüyorlar zaten ama bu emek ve çabayı ilerde hatirlayip vay be helal olsun der insanlar. Her zaman asıl kararı alanlarin cok kolay siyrildigini biliyoruz işin içinden. O yüzden iyiysen birakmak seni en azından vicdanen rahat yapar. Çünkü adam kendi karar veremiyor ki malesef.Istifa etmesi benim işime gelmez.
Iyi kötü ben bakanın emeğini, gayretini, samimiyetini takdir ediyorum.
Yerine getirecekleri kim olursa olsun asla güvenilmez olacak.
Istifa etmesinin hayrımıza olacağını düşünmüyorum.
Bence kalma sebebi de o.
Vicdanen rahat etmemesi.
Yoksa hem hukumet, hem millet baskısı,
Hem durumun zorluğu.
Istifa ediyorum dese kim ne diyebilirdi?
Başka yol anca doğal secilime bırakmakla olur ama işe gidip gelenlerin suçu yok. Çok acı durum ama halk cehaletten kırılıyor zaten. Bunlar 1 gram bir şey ogrenmemis bu zamana kadar bu saaten sonra yarim gram bile ogrenmezler. Ekmek için birine bıçak sokmak nasıl bir vahşet. Yamyamlik bu tek farkı onu yemek icin değil ekmek yemek için öldürmeye teşebbüs etmek bu daha vahim oysa
Psikiyatrist Gülcan Özer'in dün akşama dair düşünceleri...
Adamda psikoloji kalmadı zaten yüzünden okunuyor ama harcanan o olacak gibi işin sonunda. O yüzden bırakıp en azından bundan kendini soyutlar. Beceremedim demek beceremedi demekten daha iyidir bana göre.Bazı şeyler o kadar kolay olmuyordur emin olun. Adamın suratından zaten nasıl bir baskı altında olduğu, bilim kurulu ile hükümet arasında nasıl bir savaş verildiği belli oluyor.
Koronavirüs Türkiye Vaka Haritası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?