bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Birilerinin özendiridigi direttıgı hayatı yasıyoruz bu da başka sömürgecilik. Tv ızletmeyen aıleye yobaz dıyolar. Köylüsün dıye ıgrenc bır tabır var. Her neyse cogu kişinin dedıgı dogru sayılan hayatı yasıyoruz küçük kutularınızda. Youtubede amacsız vıdeo ızleyıp koca karınlarımızı doyuruyoruz.

Altına imzamı atabileceğim süper bir analiz olmuş:)))
Eğitim kıyas bile kabul edemem, bizim kadar iyi eğitim alamadı sonraki nesiller.
Evet çağ gereği hiçbir şey eskisi gibi kalamazdı, uzaktaki akrabalarımıza attığımız bayram tebrikleri yerini whatsapptan kopyala yapıştır bayram mesajlarına bıraktı, işten güçten arta kalan zamanları etamin işleyen örgü ören annelerin yerini Esra Erol programlarını seyreden annelere bıraktı, ben ne dizilere programlara, ne bunları hayatımıza sokanlara kızmıyorum, hayatımıza giren cep telefonlarını, PC'leri çocukların eline verip sonra o çocuklardan şikayet eden biziz, muhteşem odalar yapıp o odalara hapsettik, oyalansınlar diye de ellerine teknolojinin nimetlerini verdik, bugün 1 yaşındaki çocuk dahi başka türlü yemek yemiyor denilerek elinde telefonla oyalanıyor, ilkokul çağındaki çocuğa ama arkadaşınında var özeniyor evladım deyip telefon alıyoruz, hiiiç suçlu aramayalım nbr knka yazan nesil bizim eserimiz.

Buna kendini mahkum eden bizleriz ama, evde tv var ama haber veya ele gelir bilgiye doyurur tartışma programlarını seyretmek için var, dizi magazin ıvır zıvır program izlemeyiz.
Köylü milletin efendisiydi bence hala öyle ama köylü olmayı hakaret olarak kabul ediyoruz artık, ki belli bir kısım müstesna çoğumuzun kökeni köy, benim babaannem köyden şehire gelmiş bir kadındı, biz şalvar giymeyi de biliriz pantolon giymeyi de.
İnsanların şekillendirdiği bireyler olmak zorunda değiliz kendi hayatımızı şekillendirecek güce sahibiz.

halleyin hallicesi
ben o adama kizamiyorum belkide parasi yoktu alabilecegi en iyi ve tok tutacak sey olan sekerli ve biskuvili bir seye yonelmis olabilir.
ama kola stoklayan amcayi anlayamadim.

Ben de asitli icecekleri cok tuketirim. Ozellikle sodasiz yaşayamam. Suan bulundugum ilde yasak da yok. Ama cikmiyorum. Esim isten gelirken markwtw ugrarsa aldiririm artik napiyim.

Kazen abi sen Canakkale'de mi yasiyordun?Hemseri miyiz bea :))

Yapmayın Allah askına, bunlar çok büyük kararlar.. Siz istifa eder miydiniz
Evet sağlık bakanı olsam SAĞLIK böyle bir salgın da sokağa çıkma yasağını, nasıl ve ne zaman söyleyeceğimi belirleyemiyorsam ederdim. Neden özel sektörde istifa yaygın iken yoneticiler için denince olur mu canım oluyor.
Çinliler gayet böyle yapıyor.

Olayın neresini siyasetlestirdim burada??
Aksine güzel şeyler yapmaya çalışan bir insanın elde olmayan sebeplerle hezeyana uğrayan çabasını ifade etmesinin tek yolunun bu olduğunu söyledim. Aklı olanın bizim cahil halka bakan olmayacagina katılıyorum. Cahiliyet virüsü var bizimkilerde inanilmaz bir akşamdı. Birbirini ekmek için bıçaklayan bile var ama sorsan hepimiz paylasimdan, komsuluktan, insanliktan edebiyat yaparız

Yazarken bende düşündüm istifa ederse kukla gelir yerine bu adamı da ona sürüklüyorlar zaten ama bu emek ve çabayı ilerde hatirlayip vay be helal olsun der insanlar. Her zaman asıl kararı alanlarin cok kolay siyrildigini biliyoruz işin içinden. O yüzden iyiysen birakmak seni en azından vicdanen rahat yapar. Çünkü adam kendi karar veremiyor ki malesef.

Psikiyatrist Gülcan Özer'in dün akşama dair düşünceleri...
Başka yol anca doğal secilime bırakmakla olur ama işe gidip gelenlerin suçu yok. Çok acı durum ama halk cehaletten kırılıyor zaten. Bunlar 1 gram bir şey ogrenmemis bu zamana kadar bu saaten sonra yarim gram bile ogrenmezler. Ekmek için birine bıçak sokmak nasıl bir vahşet. Yamyamlik bu tek farkı onu yemek icin değil ekmek yemek için öldürmeye teşebbüs etmek bu daha vahim oysa

Bazı şeyler o kadar kolay olmuyordur emin olun. Adamın suratından zaten nasıl bir baskı altında olduğu, bilim kurulu ile hükümet arasında nasıl bir savaş verildiği belli oluyor.
Adamda psikoloji kalmadı zaten yüzünden okunuyor ama harcanan o olacak gibi işin sonunda. O yüzden bırakıp en azından bundan kendini soyutlar. Beceremedim demek beceremedi demekten daha iyidir bana göre.

Ben çok üzgünüm ve pazartesiden itibaren onu takip eden 14 günde bir salgın patlamasi olacağını düşünüyorum. Dün kimse ne sosyal mesafeye dikkat etti ne maske taktı. İşe gidenlere üzülüyorum bende gidiyorum eşimde gidecek akşam cikanlardan degildik ama o çıkanlar yüzünden başımıza belki gelecek. Onlara eğer varsa gerçekten( ahirette hak) böyle bir şey hakkımı helal etmiyorum, etmeyeceğim. İnsanları zaten sevmezdim kendi yapım olarak artık hiç sevmiyorum.

luppo alan adami anlamaya basladim ben alisverisimizi bugune birakmistik simdi bi luppo olsa iyi giderdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…