bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
dün gece insanların böyle panik olacağını bilerek ve öngöremeyerek davranan tüm otoritelerin istifa etmesi gerekir ama ülkede böyle bişey olmaz
İstifa etseler daha kötü olmaz çünkü zaten düne bakılırsa çok kötü süreç yönetiyor devlet
insanlara güven verilmiyor baskı baskı
Özgür değil kimse

Ya tamam bastakiler sureci kotu yonetti. Onda hemfikiriz. Ama neden bizim insanimiz boyle cahil?? neden nedeeeeeeeen diye haykirasim geliyor.

2 gun makarna yese kimse olmez. Mutlaka evlerinde vardir birseyler. Bizim insanimiz tedariklidir. Kuru bakliyati yoksa makarnasi vardir. Tarhanasi vardir.. Vardir illa. Akil alir gibi degil dun aksamki goruntuler.
Ki bugun acik market bulan arkadaslar var istanbul'da. Yasagi dahi dinlemiyorlar ya olacak sey degil....

Kesinlikle haklısın
İşte bu halkın böyle olduğunu bilerek davranmaları gerekirdi..
Yani bişey karar alırken iki kere düşünmek gerekiyor kritik bi süreç herkes panik halinde
Kriz anlarında daha dikkat etmek gerekir
Birinci suçlu gene sebep olanlar

Sadece bunlar da degil. Yazdan dondurucuya konulanlar, fazlaca yapilip dondurulan börekler pogacalar. Insanimizin dondurucusu da bos degil bu panik ne anlam veremiyorum.

Acaba enfekte sayilari tavan yapti da aciklayamiyorlar miydi?
Belki de artan vakalari dunku olaya baglayip gececekler? Olabilir mi ki ? Aklima hersey geliyor artik

Sadece bunlar da degil. Yazdan dondurucuya konulanlar, fazlaca yapilip dondurulan börekler pogacalar. Insanimizin dondurucusu da bos degil bu panik ne anlam veremiyorum.
Kesinlikle.. Ben de anlam veremiyorum. Akil alir gibi degil. Ekmegim suyum olmasa 2 gun ac susuz oturur o kalabaliga yine de girmezdim.

Onlar da cocuklarin cani istedigi icin aliyormus, Twitter'da biri öyle savunna yapıyordu... :)
"Yok" deyiversin çocuğa "yok". O kalabalıkta kaptığı virüsü çocuğa bulaştırınca bakalım çocuk yoğun bakımda luppo yeyip kola içebilecek mi. Aynı şey sigara için dışarı koşanlar için geçerli, evet sigara çok büyük bağımlılık ama yoğun bakımda yatarken içebilecek mi o sigarayı? Bunu düşünüp iki gün mahrum kalacaktı o kalabalığa girmeyecekti ama mantık devre dışı.

Kesinlikle.. Ben de anlam veremiyorum. Akil alir gibi degil. Ekmegim suyum olmasa 2 gun ac susuz oturur o kalabaliga yine de girmezdim.

Aynen. Zaten 2 gunde kim acliktan ölür ki? Kimin evi tam takir bir de. Bilmem kac aya yetecek stok yapmisti millet. En son markete gittiğimizde kasada onumuzdeki teyze 5 kiloluk unlardan 2 3 paket, 2 tane 30lu yumurta kolisi, tonla makarna tavuk vs almisti. Daha fazlasini alanlar da oldu eminim.

Amma çıkarımlar yapmışsınız çok ilginç birisiniz gerçekten zaten anlaşamıyoruz , beni göz ardı edin bilmem ne. İyi ki bir eleştirdik yazığınızı sanki kırk yıldır kavga eden komşular gibi davranmışsınız ki, ilk defa yazıyorum size karşı

İlk yazdığınız ile şimdi yazdıklarınız farklı, eleştiri de ilk yazdığınız şeye geldi. Konuyu başka yere çekiyorsunuz şimdi ki, hiç alakası yok yazılan ile. Rahat olduğumu nereden çıkardığınız hem ve ailemde sağlık çalışanı olmadığını, hem konu dünkü izdiham değildi , konu plazma donörü olmak ve insanların bedava yemeğe saldırırken gösterdiği özeni şimdi göstermediğini anlattığınız yazınızdı.
Neyse yardımseverlik bambaşka mevzu, ben ilaç deneyi üzerimde yapılsın istemem mesela , ama o ilaçların deneyleri ilk bazı gönüllü insanlarda yapılıyor COVİD aşısının denemesi de sağlıklı 40larında bir kadına yapıldı mesela coluğu çocuğu olan , kaybedecek çok şeyi olan birine. Bak bence onun yardımseverliği bambaşka alem çünkü ölebilirsin, ciddi hayati tehlikeler atlatabilirsin. Ama öte yandan birine bir tas çorba verince de yardımsever olunuyor. Yani her şey göreceli.
Bu arada insanlar bekli nasıl olunur bilmiyorlar hekim olarak işin içinde olmak başka şey, o kapılar daha kolay açılıyor onu bırakın prosedürü biliyor oluyorsunuz. Bakın çevremde hala hastalar var güya iyileşti diye taburcu edilenler, evde tedavileri devam ediyor. Hastaneden taburcu olmuşlar sadece. İyileşen rakamların arasında onlar var mı bilinmiyor. Ams iyileşmiş sayılıyor iseler, hala aktif hasta olan bu insanlar nasıl donör olabilir. İyileşip tamamen testleri negatif gelen varsa, sağlık bakanlığı kontrol edip rızasını alıp gelip hastayı evden alacak ve tedavi plazma için işlem başlatacak.

Bu arada memnuniyetle göz ardı ediyorum.

Karar gece 12den sonra aciklanmaliydi.
Panik desek herkes cikmadi. Daha doğrusu işin ciddiyetini anlayanlar evde kaldi. Kendimizi degil başkalarını dusundugumuz zaman bu salgın bitecek.

Ablamın çok yakin arkadaşı iki gündür Corona dan dolayı hastanede yatıyor,yoğun bakımda degil ama ağır atlatıyor,bugün sekiz ve dört buçuk yaşındaki çocuklarının sokuclari da pozitif çıkmış ve çocuklarda sıfır belirti,çocuklar gayet iyilermis,babanın da pozitif ama evde daha hafif geçiriyormus.

Yani görülüyor ki çocuklar taşıyıcı ve hiç belirti göstermiyorlar,evde durmadiklari zaman malesef hastalık yayan Corona gibiler,daha bizim bu arka parkta düne kadar çocuklar vardı,bugün kimse yok,polis araçla geçerken koşuyorlar sonra yine geliyorlar,bunların anne babalarına öyle bir ceza vereceksin ki,bir daha dışarı salmak değil,pencereden kafalarini bile çıkartmasinlar

Ben de asitli icecekleri cok tuketirim. Ozellikle sodasiz yaşayamam. Suan bulundugum ilde yasak da yok. Ama cikmiyorum. Esim isten gelirken markwtw ugrarsa aldiririm artik napiyim.
bizde de durun ayni kizimin mamasi bitmisti dun tek seferlik kalmisti bugun alacaktik aksam tv yi bir actik sokak yasak 12 den sonra soyle bir balkondan baktim assagi cadde ankara kirikkale yolu bayram trafigine donmus cikmama karari aldik.
gece uyanirsada yataktan kaldirip yemek yedirecegim yada uyanmadan sut icirmeyi deneyecegim.
belki 3 sise kola 1 paket luppo kuruyemis parol icin sokaga cikip izdiham yaratimlasaydi eczaneden alip donebilirdik

Ailelerinden biri vefat edene kadar böyle devam eder onlar..

Ben de düzeltme yapayım madem yazdigima,
300-400 demişim
Ne kadar iyimser..

14 gün önce iyileşen hasta sayısı 105.
Bu hastaların 3te 2 si kan bağış şartlarını sağlasa,
70 kişi.
70 kişinin bugüne kadar kendi izolasyonlarini ettirmesi şartı var.
50 si bu şartı sağlasa.
Yoğun bakımda 1600 'ün üzerinde hasta var.
Bu 50 kişi bagis yapmak yerine markete koşuyorsa demek, hep onlar yüzünden..

Haberdede kadının kocası aldatıyormuş galiba kadında gidip diğer kadının yaşadığı yere domuz yağı sürmüş apartmanın heryerine asansör kapıları yerler asansörün tuşları gülsek mi ağlasak mı halimize bilemiyorum herkes çığırdan çıktı büyü yapmak nedir ? millet paniklemiş virüs sürüyor diye poliste tutuklamış valla bu yıl çok atlatacak gibi durmuyoruz hele dün gece neydi daha fazla yayılmıştır inanın okullar bile açılmayacak diyorlar sınavlar uzatılacakmış diyorlar bakalım

Kadının 2-3 binaya sürdüğünü öğrendim kesin dedim aldatıldı ve kadın hangi binada oturduğunu bilmediği için hepsine yağ sürmüştür dedim.

öyle de çıktı : ))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…