bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Hicbir saglik sorunu olmayan cocuklar icin bir alternatif ama riskli grupta olupta cikamayanlara veya kurallara uyanlara eziyet oluyor haklarina giriyorlar zaten zor zabdediyoruz cocuklari. dün sadece ust katim cikti bugün karsi binadakilerde cocuklarini cikartti mecbur .Diger cocuklarda onlari görüp cikarsa ona yazik buna yazik derken ozaman konulan kurallarin hicbir anlami kalmazki. Malesef biz cikamiyoruz saglik ocagi daha 2 gün önce aradı sakin dısari cikarma evede kimseyi alma diye.
Not=üst katimdaki yaklasik 10 gündür oksuruyor cok siddetli. hatta esim uyurken adamcagiz oksürmus gece esim yataktan firladi.

ne olursa olsun çıkılmaması gerek bence de. sağlık sorunu olmayan çocuklar için de geçerli bu. bana kalırsa çıkaran aileler, isterlerse 10 metre uzak kalsınlar, çıkarmaya asla hakları yok.
dünyada pek çok ülke "aman canım nolacak"tan bu hale gelmedi mi ? ki buna türkiye de dahil. 1 çıktı 3 çıktı derken sayı 500 oluyor.
ayrıca hiçbir kronik hastalığı olmayan çocuklar da öldü covid nedeniyle dünyada. bu iş kronik hastalığı varmış sağlıklıymış, gençmiş yaşlıymış bakmıyor malesef.
birkaç hafta eve kapanmak kimseyi öldürmez ama covid öldürür.
ben sizin yerinizde olsam gerçekten şikayet ederdim.

Otur sıfır arkadasim sizin linkini verdiginiz yerden baktim bende.Bizim site yesil renkte demekki evde olupta durumu iyi olanlar var .Ogrendigim iyi oldu..Tesekkurler paylasim icin.

Yalnız yeşil renk çok tehlikeli. İnşallah evden çıkmıyorlardır. Morun hasta olduğu belli olur zaten dışarı çıkacak kadar iyi değildir. Kırmızı ve mavi en güvenilir nerde oldukları belli. Bizim buralarda yeşil ben korktum.

Eh düşünüyorum da içinden çıkamadım yine. Hani malum doktor şahsiyet sayesinde ekmek satışları azalmıştı? Eskisi kadar ekmek yiyen yoktu. Fırıncılar eskisi gibi is yapmıyordu. Gramaji bilmemnesi dehismisti.Basa döndük herhalde.
Of acayip sinirliyim ya hele de kepengi kapalı markette polise yakalanan maskesiz vurdumduymazca alışveriş yapanlara.

Bu durum 15 gündür devam ediyor. Oğlum görmesin diye perdeleri çekiyorum strese giriyorum ama sesleri geliyor.. Bugün esim bizde cikaralim bos bir araziye diye tutturdu birde onunla savaştım. Tamam arazi boşta bina var bina kapısı var . Yani huzurum bozuldu. Onlar dışardayken insan üstü çaba harciyorum oyalamak icin. hakkımıda helal etmiyorum.

İnsallah cikmiyorlardir arkadasim.Sizin oralari bilmiyorum ama bizim burada isimiz duaya kaldi.

hayır bi de sokağa çıkma yasağı var. bu yasak - geç de olsa - boşuna gelmedi. herhalde apartman önündeki boşluğa çıkmak istisna sayılsa bunu da sayarlardı dün akşam.
ben kimsenin istediği kadar uğraşsın o mesafeyi koruyabileceğine de inanmıyorum.
en önemlisi de sizin durumunuzda olanlar evde apayrı stres çekiyor. ne anlamı kaldı yasağın bu durumda ?

Insanlar bencil malesef ve empati yapmaktan cok cok uzaklar.

Çocuklar için bende üzgünüm
İki tane üst katımda var resmen çıldırmış vaziyetteler ilaveten annelerininde canına okuyorlar, seslerinden tepinmelerinden beynim uyuştu artık ama idare ediyoruz, sitemizin içinde park var , birkaç komşu oraya indir çocukları biraz sakinleşsinler demiş, çünkü seslerinden herkes şikayetçi. Sakın dedim bak en çok sese ben maruz kalıyorum ama onları sakinleştirmek için asla indirme parka dedim. Çünkü iki taneler ve çok küçükler, kadın birini idare etse diğerini tutamayacak. Apartman, asansör, kapılar , parktaki alanlar hepsi riskli insanlar arasında mesafe olsa da. Maskeyi yetişkinler becerip kullanamıyor 3 ve 6 yaşındaki iki çocuk nasıl kullansın, asla alınacak risk değil, ben ki gürültüye takık bir tipimdir bir aydır ses etmiyorum yeterki çıkmak zorunda kalıp hastalanmasınlar. Bunun müsait yeri yok şu an, biraz nefes almanın bedeli çok çok ağır

Bugün kızım balkondan karşı balkondaki küçük kızlarla oynadı uzaktan, birbirlerine el sallıyorlar, öpücük gönderiyorlar, birbirlerine bebeklerini gösteriyorlar. İçim gitti o hallerine artık geçsin inşallah gerçekten yetişkinleri geçtim çocuklar sokağı unuttu çok üzgünüm çok sıkılıyorlar.

Birde ne gerek var dimi bosuna stres .ben markete bile gitmek istemiyorum.

Kızlar

Gebeler kontrole gidebiliyor mu? Poliklinikler açık mı kadın doğum için? Haftasonu için demiyorum, genel olarak diyorum.

Birde ne gerek var dimi bosuna stres .ben markete bile gitmek istemiyorum.

Yani stres tabi, dokundumu, elini ağzına götürdü mü, bir şey kaptı mı. Çocuklar için olduğu kadar anneler içinde sıkıntılı bir durum hadi çıktın eve dönmesi dert, mesela komşumun iki çocuğu var, eve dön sok onları yıka, aman bir yere dokunmasınlar, birini tut ötekini idare et işkence gibi

Hayatta riske atılmaz, allah korusun ciddi birşey olmadıkça evden dışarı adım attırmam. Biz büyüğüz hadi mecburen bir yerlere dokununca yıkayana kadar elimizi yüzümüze götürmeyelim de küçücük çocukları takip etmek imkansız. İnsanlar nelerine güvenip parka sokağa çıkartıyorlar akıl alır gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…