- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
Bence bahce büyük ve etrafda kimse yoksa sikayet etmeyin. Cocuklara yazik olur. Hicbirseyden haberleri yok yavrularin.
Disari cikma yasagi kimseye bulastirmamak ve kendine de bulasmamasi icin var.
Kendi apartmanin önünde bahce varsa maske ve eldivenlerle disari cikilmasinda sorun görmüyorum.
Bizim evin önlerinde de aileler cocuklarini oynatiyor arada.
Evladinizi acaba kapi önünüzdeki bahceye cikartamaz misiniz sizde? ikiniz top oynarsiniz mutlu olur cocuk.
Cevrede baska aile yoksa ve butun kurallara uyuluyorsa ozaman cikin bence.
Ben bizim apartman önünde ki ailenin cocuklarini duyunca mutlu oluyorum. En azindan cocuk gülüsleri duyuyorum psikolojime iyi geliyor. Cocuklarda seviniyor.
Gelin buyrun beklerim:))Toplanip size geliyoruz o zaman:)
Bizim tarafta her renk var.
Dediniz ve kaybettiniz:) Temas yok çünkü... Nazar değmesin.Gelin buyrun beklerim:))
Dediniz ve kaybettiniz:) Temas yok çünkü... Nazar değmesin.
En az tuzla ve adalar çevresindeymis.
Hicbir saglik sorunu olmayan cocuklar icin bir alternatif ama riskli grupta olupta cikamayanlara veya kurallara uyanlara eziyet oluyor haklarina giriyorlar zaten zor zabdediyoruz cocuklari. dün sadece ust katim cikti bugün karsi binadakilerde cocuklarini cikartti mecbur .Diger cocuklarda onlari görüp cikarsa ona yazik buna yazik derken ozaman konulan kurallarin hicbir anlami kalmazki. Malesef biz cikamiyoruz saglik ocagi daha 2 gün önce aradı sakin dısari cikarma evede kimseyi alma diye.
Otur sıfır arkadasim sizin linkini verdiginiz yerden baktim bende.Bizim site yesil renkte demekki evde olupta durumu iyi olanlar var .Ogrendigim iyi oldu..Tesekkurler paylasim icin.
ne olursa olsun çıkılmaması gerek bence de. sağlık sorunu olmayan çocuklar için de geçerli bu. bana kalırsa çıkaran aileler, isterlerse 10 metre uzak kalsınlar, çıkarmaya asla hakları yok.
dünyada pek çok ülke "aman canım nolacak"tan bu hale gelmedi mi ? ki buna türkiye de dahil. 1 çıktı 3 çıktı derken sayı 500 oluyor.
ayrıca hiçbir kronik hastalığı olmayan çocuklar da öldü covid nedeniyle dünyada. bu iş kronik hastalığı varmış sağlıklıymış, gençmiş yaşlıymış bakmıyor malesef.
birkaç hafta eve kapanmak kimseyi öldürmez ama covid öldürür.
ben sizin yerinizde olsam gerçekten şikayet ederdim.
İnsallah cikmiyorlardir arkadasim.Sizin oralari bilmiyorum ama bizim burada isimiz duaya kaldi.Yalnız yeşil renk çok tehlikeli. İnşallah evden çıkmıyorlardır. Morun hasta olduğu belli olur zaten dışarı çıkacak kadar iyi değildir. Kırmızı ve mavi en güvenilir nerde oldukları belli. Bizim buralarda yeşil ben korktum.
Bu durum 15 gündür devam ediyor. Oğlum görmesin diye perdeleri çekiyorum strese giriyorum ama sesleri geliyor.. Bugün esim bizde cikaralim bos bir araziye diye tutturdu birde onunla savaştım. Tamam arazi boşta bina var bina kapısı var . Yani huzurum bozuldu. Onlar dışardayken insan üstü çaba harciyorum oyalamak icin. hakkımıda helal etmiyorum.
İnsallah cikmiyorlardir arkadasim.Sizin oralari bilmiyorum ama bizim burada isimiz duaya kaldi.
hayır bi de sokağa çıkma yasağı var. bu yasak - geç de olsa - boşuna gelmedi. herhalde apartman önündeki boşluğa çıkmak istisna sayılsa bunu da sayarlardı dün akşam.
ben kimsenin istediği kadar uğraşsın o mesafeyi koruyabileceğine de inanmıyorum.
en önemlisi de sizin durumunuzda olanlar evde apayrı stres çekiyor. ne anlamı kaldı yasağın bu durumda ?
Herkes zaten yapamaz. Her apartmanin bahcesi veya bos alani yok.
Ama olanlar da bir yarim saatligine cocuklarini oynatabilir diye dusunuyorum.
Yani kendi apartmanim dan yola cikarsam bizde iki kücük cocuklu aile var ve herkes kendi evladiyla oynuyor arada.
Bizde alisveris veya isten gelince dikkat ediyoruz mesafeyi iki üce katliyor aileler ve cocuklara uzaktan selam veriyor evlerimize geciyoruz.
Bilmiyorum yani ben cocuklara ayri üzülüyorum bu durumda.. zor yani.
Herkes bunu yapmaya kalksa bende cildirirdim zaten o ayri.. ama ortam ve durum musait ise benim apartmanimda ki gibi mesela ozaman sorun görmüyorum ve cocuklar adina bende seviniyorum acikcasi.
Çocuklar için bende üzgünüm
İki tane üst katımda var resmen çıldırmış vaziyetteler ilaveten annelerininde canına okuyorlar, seslerinden tepinmelerinden beynim uyuştu artık ama idare ediyoruz, sitemizin içinde park var , birkaç komşu oraya indir çocukları biraz sakinleşsinler demiş, çünkü seslerinden herkes şikayetçi. Sakın dedim bak en çok sese ben maruz kalıyorum ama onları sakinleştirmek için asla indirme parka dedim. Çünkü iki taneler ve çok küçükler, kadın birini idare etse diğerini tutamayacak. Apartman, asansör, kapılar , parktaki alanlar hepsi riskli insanlar arasında mesafe olsa da. Maskeyi yetişkinler becerip kullanamıyor 3 ve 6 yaşındaki iki çocuk nasıl kullansın, asla alınacak risk değil, ben ki gürültüye takık bir tipimdir bir aydır ses etmiyorum yeterki çıkmak zorunda kalıp hastalanmasınlar. Bunun müsait yeri yok şu an, biraz nefes almanın bedeli çok çok ağır
Kızlar
Gebeler kontrole gidebiliyor mu? Poliklinikler açık mı kadın doğum için? Haftasonu için demiyorum, genel olarak diyorum.
Birde ne gerek var dimi bosuna stres .ben markete bile gitmek istemiyorum.
Yani stres tabi, dokundumu, elini ağzına götürdü mü, bir şey kaptı mı. Çocuklar için olduğu kadar anneler içinde sıkıntılı bir durum hadi çıktın eve dönmesi dert, mesela komşumun iki çocuğu var, eve dön sok onları yıka, aman bir yere dokunmasınlar, birini tut ötekini idare et işkence gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?