- 15 Eylül 2018
- 3.116
- 3.990
- 133
Ben 5 haftadır gidemedim maalesef.. 3 hafta sonra detaylim var ona gidebilirim insallah.. Ozel hastane gideceğim yer ama nasıl bi durumdalar suan hic bilmiyorum gitmeye de korkuyorumhareketlerini hissettikce rahatlıyorum insallah iyidir yavrum.. Etrafimda detaylı vs gibi durumlar haricinde giden pek yok rutin kontrollerine.. insallah herkes saglikla kucagina alir yavrusunu cok zor bi süreçteyiz
İste ben 2 ayda 1 gidebilcem maalesefSizin haftaniza gore Suan ayda bir gitmeniz normal
Bir anda bize virüs bulaşır mı gibi algıladımBiraz önce açılan bi konu da , corona haritasina tıklanınca tlf veya pc virüs bulaşabilecegini söylediler
Dogrumudur acaba ?
Ben de normalde minibüsle giderdim ama yürüyorum bu virüs çıktığından beri mecburen.. En az yarım saat 40 dk yürüme mesafesi.. Şimdi kayınvalidemlerden arabayı aldık, doğum olabilir her an diye.. Hayırlısı ile bir atlatsak..Gitmeyi ne cok istedigimi anlatamamama toplu tasima kullanmam gerek korkuyorum. Taksiyle gitsem taksicilerde de virus olabilir sonucta nasil gideyim merkez bi yerde oturmuyorum kucuk bir ilce. Su durumda hic disari cikmayan bi arkadasima da hadi beni gotur diyemiyorum benim icin kendisini riske atması demek oluyor bu..
Tecrubeli anneyim biliyorum gitmemeninde kötü olduğunu ama carem yokki.
Hastaneyi aradım cok kalabalık dedi hastane icin danismadaki kız. Boyle olunca gidemedim
Benim doktorum il disindaBen de normalde minibüsle giderdim ama yürüyorum bu virüs çıktığından beri mecburen.. En az yarım saat 40 dk yürüme mesafesi.. Şimdi kayınvalidemlerden arabayı aldık, doğum olabilir her an diye.. Hayırlısı ile bir atlatsak..
Bizim apartmanın önüde bahçeli kapalı çıkarmıyorum sadece balkona çıkarıyorum oda hava alsınlar diye beş yaşındaki kızıma şimdi desem çik bahçeye olmaz virüs var der biraz dikkat etmek lazım bir an önce kurtulmak içinHerkes zaten yapamaz. Her apartmanin bahcesi veya bos alani yok.
Ama olanlar da bir yarim saatligine cocuklarini oynatabilir diye dusunuyorum.
Yani kendi apartmanim dan yola cikarsam bizde iki kücük cocuklu aile var ve herkes kendi evladiyla oynuyor arada.
Bizde alisveris veya isten gelince dikkat ediyoruz mesafeyi iki üce katliyor aileler ve cocuklara uzaktan selam veriyor evlerimize geciyoruz.
Bilmiyorum yani ben cocuklara ayri üzülüyorum bu durumda.. zor yani.
Herkes bunu yapmaya kalksa bende cildirirdim zaten o ayri.. ama ortam ve durum musait ise benim apartmanimda ki gibi mesela ozaman sorun görmüyorum ve cocuklar adina bende seviniyorum acikcasi.
Daha maskeye kavuşan kimse yok sanırım. Bu ara hastane ziyaretlerimiz sıklaştığı için mecbur elde diktim bir eşime bir bana.. Ama yeterli değil. Her seferinde yıka ütüle..Çok samimi soruyorum ;
Neredeyse bir hafta oldu maske formunu dolduralı. Ortada ne SMS var ne de maske ! Arkadaş haftada 5 maske hakkımız var ilk haftayı devirdik ikinci hafta bari 10 tane verseler.
Hadi bunu elinize yüzünüze bulaştırdınız paramızla alalım dedik onu da yasakladınız ?
ne halt edeceğiz bilemedim !
Parayla alalım yok !
Siz yollayın, SMS gelmesi lazım...
Hala bu soruma cevap arıyorum !
Daha maskeye kavuşan kimse yok sanırım. Bu ara hastane ziyaretlerimiz sıklaştığı için mecbur elde diktim bir eşime bir bana.. Ama yeterli değil. Her seferinde yıka ütüle..
Evet canim pazartesi e devlet uzerinden basvuru yaptim saat 18.30 gibi persembe 11.30 da ptt kargo eve getirdi herhangi bir mesaj gelmediZipzip- zıpzıp canım sen kavuştun demi
Sms falan gelmeden bi anda kapıda buldun demiştin demi (ankara)
Zipzip- zıpzıp canım sen kavuştun demi
Sms falan gelmeden bi anda kapıda buldun demiştin demi (ankara)
Evet canim pazartesi e devlet uzerinden basvuru yaptim saat 18.30 gibi persembe 11.30 da ptt kargo eve getirdi herhangi bir mesaj gelmedi
bizede gelen yok annemler de farkli sehirde( 60 yas uzeriler) onlarada henuz gelmediÇok samimi soruyorum ;
Neredeyse bir hafta oldu maske formunu dolduralı. Ortada ne SMS var ne de maske ! Arkadaş haftada 5 maske hakkımız var ilk haftayı devirdik ikinci hafta bari 10 tane verseler.
Hadi bunu elinize yüzünüze bulaştırdınız paramızla alalım dedik onu da yasakladınız ?
Parayla alalım yok !
Vala abi bizde bekliyoruz öyle epptavm den mi talepte bulundun sendeÇok samimi soruyorum ;
Parayla alalım yok !
Çocuklar için bende üzgünüm
İki tane üst katımda var resmen çıldırmış vaziyetteler ilaveten annelerininde canına okuyorlar, seslerinden tepinmelerinden beynim uyuştu artık ama idare ediyoruz, sitemizin içinde park var , birkaç komşu oraya indir çocukları biraz sakinleşsinler demiş, çünkü seslerinden herkes şikayetçi. Sakın dedim bak en çok sese ben maruz kalıyorum ama onları sakinleştirmek için asla indirme parka dedim. Çünkü iki taneler ve çok küçükler, kadın birini idare etse diğerini tutamayacak. Apartman, asansör, kapılar , parktaki alanlar hepsi riskli insanlar arasında mesafe olsa da. Maskeyi yetişkinler becerip kullanamıyor 3 ve 6 yaşındaki iki çocuk nasıl kullansın, asla alınacak risk değil, ben ki gürültüye takık bir tipimdir bir aydır ses etmiyorum yeterki çıkmak zorunda kalıp hastalanmasınlar. Bunun müsait yeri yok şu an, biraz nefes almanın bedeli çok çok ağır
Çok samimi soruyorum ;
Parayla alalım yok !
Ben de izmirden basvurumu yaptim ve beklemedeyim.Bir arkadasimin verdigi 3 tane maskemiz vardi simdiye kadar onu kullandik disari bir kac defa ciktigimizdan yetmisti ama artik maskemiz yok.Eşim diyorki maske dagitiminda oncelik istanbul ve Ankaraya verilmis.Bize daha gelmez bekleyecegiz.Nerden duydu onu da bilemiyorum ama böyleyse cok sacma geldi bana izmirde yasayan biri olarak.Maskenin sırrını cozen olursa burdan yazar belki cunku ben kendi adıma çözemedimÇok samimi soruyorum ;
Parayla alalım yok !
Bizim buradan sabahtır 4 ekmek aracı geçti ve bağırıyorlar da.. 5 dakika buradayım diyor mesela, park ediyor.ekmek dağıtımı yapılacak demişlerdi bu iki gün için. az önce sokaktan bir araç geçti, iki defa zar zor duyulan kornaya bastı. karşı komşuyu gördüm, balkondaydı, arkasından seslendi ekmek için. arabanın arkasında belediye aracı olduğu yazıyodu. bağırdı dediğim de "ekmek mi dağıtıyosunuz?" diye sordu da adam durdu.
bi duyuru yapılmadan böyle geçeceklerse, tesadüfen balkonlarda oturanlar görecekse kimse çıkıp ekmek dağıtmasın bence. bir kişi az dolaşsın sokakta. bir magafonla bildirmek zor mu ?
aynı maske dağıtımları bu da yalan oldu bence yani.
maskeye başvuralı bir hafta oldu, ne ses ne nefes. dün biri öncelik 55-65 yaş arası demişti. ee işe giden genç nüfus napacak ? ölsünler mi illa ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?