bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Dünya değişti, Covid'den önce Covid'den sonra.

Artık 2 kişiden fazla insanın bir araya gelmesinden korkacağımızdan, kadın kadına toplantılarımızı görüntülü aramalarla yapacağız, altın günü sırası gelen gün arkadaşımıza altınını gram altın hesabından göndereceğiz.

Kız istemeler internetten olacak, home office çalışma sistemi hayatımıza daha çok girecek, market, kıyafet vb ihtiyaçlarımızı sanaldan halledeceğiz.

Doktorumuzla görüntülü konuşup yolladığı kitlerle hastalık teşhisi, telefonumuza gönderdiği kodla ilaç tedariği yapacağız.

Ev sineması, dijital konser ve tiyatrolar daha çok hayatımızda yer alacak.

Spor, hobi gibi aktivitelerimizi evlere taşıyacağız.

Asosyal olmak in, sosyal olmak out olacak.

Erkekler berbere gitmek yerine makinelerle evde traş olacak, tüm erkekler dazlaklar kulübüne üye olacak.

Ve maskeler dışarı çıktığımızda vazgeçilmezimiz olacak, her yer kolonya kokacak.

Birkaç ay evvel bunlar olacak deseler inanmazdık ama şimdi neredeyse birebir yaşıyoruz.

çocuklarımıza "dünya bir virüs bulutuydu, heryeri kolonyaladık " diyeceğiz.

Bi 15 gün sokağa çıkma yasağı olsa ne olur ki süreç hızlanmaz mı daha kolay kurtuluruz bu illetten ne bekliyorlar ki
Aslında Cuma gecesi yaşananları düşününce evet 15 gün sokağa çıkma yasağı olmalı ama mecburen çalışan kesim yine muaf olacak toplu taşıma bu yasakta ki gibi çalışmazsa çok mağdur olurlar, ayrıca maalesef cuma gecesi sosyal mesafeye önem vermeden marketlere fırınlara doluşanlar içinde çalışan kesimde mevcut, ki uzmanlar bu kişilerin hepsinin 15 gün kendini karantinaya almasını söylüyor lakin bu uyarıya kimse kulak asmayacak.

Oraya o ortama abur cubur almaya giden birinin kendini 14 gün karantinaya alacak bir hassasiyette olduğunu hiç zannetmiyorum.

Benim oğlum 4 aylık sağlıklı kalır büyütürsem evde büyüyor bi beni bi babasını görüyor canlı canlı bi bize bi kedimize dokunabiliyor bu iş uzayıp bı cocuk beni neden böyle sıkıcı bir dünyaya dogurdu derse naparım bitsin artık yetti canımıza

Sokaga cikma yasagi yarin kalkiyor. Keyfii kimse.disari cikmamali. Biz haftalik aliyoruz.
Sadece esim almaya gidiyor ve suan calismiyor
Kimseye gitmiyoruz, kimse gelmiyor.
Bizde disari cikan yok.

Ama sokaga cikma yasagi yarindan itibaren gecerli olmayacak. Densiz bazi insanlar yine canim sıkıldı hava almaya cikiyorum deyip gezecek .
Mecbur isine gidenlere laf etmiyorum tabii.

Bana göre biz gercekten b.k.u yedik !

Almam gereken şeyler var ama kargodan da çekiniyorum.Siz sipariş veriyor musunuz internetten?

kargocularda korona vakası çokmuş doğal olarak .o yüzden çekiniyorum.uzaktan bıraksa da gelenler dezenfekte edilse de...Off,bilemedim ! ://

O değil de , virüs ülkemizde ilk görüldüğünde bu başlık altında bizler endişelerimizi dile getirirken, amma abarttınız yeeeaaa gripten ölen sayısı daha çok, trafik kazasından ölme ihtimaliniz daha fazla diyenler, şu an başka başlıklar altında toplumun bilinçsizliğini eleştiriyor.
Keşke en başından ciddiye alsaydınız da iş buralara varmasaydı. Zira bizler bir aydır kapı önüne bile çıkmazken sizler gibi asffghgg hayat devam ediyor bu şekilde yaşanır mı diyenler yüzünden şu an daha büyük tehdit altındayız.
Bir saattir markete gitsem mi yoksa biraz daha idare etsem mi diye düşünmekten kafayı yiyeceğim, çok mersi.

Almam gereken şeyler var ama kargodan da çekiniyorum.Siz sipariş veriyor musunuz internetten?
Paket geliyor. Posete koyduruyorum. Sonra makasla kesip icindekileri alip posetin agzini baglayip cöpe atiyorum.poseti hic ellememis oluyorum. Bildigim kadariyla kapali ortamda yasamiyorlar. Yani kargo paketinin icinde olacagini sanmiyorum. Yine de gelen seyi yikanacak bir seyse hemen yikiyorum. Yikanmayacak bir seyse kolonyali islak mendille siliyorum. Pek siparis vermiyorum bu aralar. Acil seyler icin söyluyorum.

Markete cıkarken aynı şeyi bende düşünüyorum korka korka gidiyorum.. Ama içeri girdiğim anda o kadar insanı bir arada görünce, hayret içinde kalıyorum

Anlatamazsin kimseye canim, laftan anlamayan insana hicbir sey anlatamazsin. Ve bu surec gittikce cogalacak. Cunku insanlar gram laftan anlamiyorlar.
Ve ! Bizlerinde hakkina giriyorlar disari ciktiklari zaman. Muslumanlik boyle bisi degil! Lafa gelince müslumanlar. Nerde kul hakki ? Allahin tek affetmeyecegi sey bu

Buraya artık hiç uğramıyorlar

onlar en azından yola gelmiş. hala o yola gelmeyip flörtümle görüşsem nolcak ki diyenler var.

ben uygulamaların hassasiyetinden memnun kaldımç kullandığım uygulamada kapıya bırakınca arayıp çıkıp apt kapısından alabilirsiniz diyorlar. yüzyüze gelmiyoruz bile.
aldıklarımı da dezenfekte ediyorum. marketten de alsam aynı şekilde dezenfekte etmem lazım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…