bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Programı tam bu konuşmada yakaladım öncesini duymadım
İhtimaller üzerine konuşuluyor sanırım ama bi tarih verildiyse de bence açılır diye düşünüyorum
İnşallah açmazlar bu sene böyle geçti zaten çocuklar tatillerini yapsınlar.Kontrolü sağlamakta zor sosyal mesafe nasıl korunacak çocuk onlar ne kadar dikkat edebilirler ki

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; böyle giderse 1 haziranda okulları açabiliriz
Bugün haberde çocuklarda ateşli bir hastalığın arttığı söylendi. Ayrıca yaz aylarında çocuklara 1 ay telafi eğitimi verilmesi imkansız. Mayısın sonunda eğitim biter, sadece teneffüse odaklanır çocuk. 1 ay için bu kadar risk almak çok sağlıksız, inşallah yaş bu kadar düşmüşken çocuklar da zarar görmez. Bugün doktor sınıfları düzenlemek, hepsinin maske takmasını sağlamak ve özel arabayla okula gidip gelmeleri lazım dedi. Bu da imkansız.

İnşallah açmazlar bu sene böyle geçti zaten çocuklar tatillerini yapsınlar.Kontrolü sağlamakta zor sosyal mesafe nasıl korunacak çocuk onlar ne kadar dikkat edebilirler ki
İnşallah
Bunca zaman evde kalıp okula gidecekler hiç bir çocuğun dikkat edeceğini asla sanmıyorum
Oğlumun okulu 1500 kişilik bir okul tıklım tıkış sınıflar
Düşüncesi bile gerdi ya

İnşallah
Bunca zaman evde kalıp okula gidecekler hiç bir çocuğun dikkat edeceğini asla sanmıyorum
Oğlumun okulu 1500 kişilik bir okul tıklım tıkış sınıflar
Düşüncesi bile gerdi ya
Offf umarım açmak gibi bir hata yapmazlar bu durumun şu an ne mantığı var nede gerekliliği

Öğretmenleri de unutmamak lazım. (Öğretmenim) Çalıştığım ilçede okul kapandıktan 1 hafta sonra 42 yaşında sapasağlam bir öğretmen öldü. Ankara’da çalışan öğretmenlerin yaş aralığı 35-65 . Özellikle merkezler 50 yaş ve üstü öğretmenler. Çocuklardan kapıp, sağlıkla atlatamayacak çok öğretmen var. Ki hiç bir çocuğun gelip öğretmene sarılmasını, yüzünüze hapşırmasını engelleyemezsiniz. Ben 1. Sınıf alacağım bu sene, hepsinin elini tutup, yazdırmak, yanıma çağırıp okutmak zorundayım.

Sizde gecirmissiniz bence. Ama benim anlamadığım 14 gün öncesi bu yurt dışı teması varsa nasıl covid testi yapmazlar.
Bunu doktora da söyledim.ama test kiti yok dedi. Ya bir de çok korktum Türkiye’nin ilk covid vakası olacağım diye( neden öyle düşündüysem artık)

Okulların açılsa dahi kademeli bir sistem uygulayacaklarını düşünüyorum.herkesin enfekte olmasını sağlayacaklar.Bu kaçınılmaz son maalesef.

Okullari acarlarsa kac anne baba gonderir acaba.markete bizler astronot gibi gidiyoruz.10 gunde bir markete gifiyorum diye cocuklarimi ne opebiliyorum ne doya doya sarilabiliyorum.biz koklamaya kiyamiyoruz tikis tikis okula nasil gondericez.istanbul,izmir ankara gibi sehirlerde zor belki hic vaka kalmayan sehirlerde denerler bilmiyorum.

Ya keşke gelseydi ama tek yaşamaya alışmış birde o yaşlarda maalesef hep yük olacağız düşüncesi var
Sen uzaktanda yetersin ihtiyaçlarını karşılarsınız en azından
Kısa sürede toparlar inşallah

19 gün açık kalacakmis okul( yanlış hatırlamiyorsam )
1 haziran açılıp
19 haziran kapatilacak
Ne gerek var ki ? Ne ögrenecek çocuk 19 günde ?

Varsın bu yıl çocuklar geri kalsınlar , sağlıkları yerinde olsun da
Ben okul açılsa bile göndermeyi düşünmüyorum zaten

Benim annem de 60 yaşında, korkmuyorum, panik yapmıyorum diyor ama annem kapalı alan fobisi gibi semptomları olan bir panik atak hastası. 45 gündür ayakkabı giymedi bu yaz herhalde dışarıda kahve içemeyiz her şey normale dönse bile diye konuştuk bugün. Benim eşim her gün olmasa da işe gidiyor ara ara. O yüzden kendimden de tedirgin oluyorum, taşıyıcı falan olurum diye. Bu önümüzdeki hafta evdeyiz, maskeyle de olsa annemi alıp şöyle arabayla tur attıracağım kadıncağız iyice fobi geliştirecek yoksa dışarıya çıkmayı.

Benim çalıştığım köy karantinada, o köydeki velileri görmeniz lazım 1 aydır ne zaman okul açılacak, böylr olmaz, siz gelin biz okulu açarız diyorlar. Ve hatta bir kaç veli bana imalı imalı sinirini gösterdi sorumlu benmişim gibi. Önce köy karantinadan çıksın, sonra okulu düşünün isterseniz yazdım diye suçlu oldum.

Arabam olsa çok mantıklı, yapabilirsiniz. Bizde işe giden de yok ama eşim alışverişte iki günde bir çıkıyor. Ben de o yüzden annemi göremiyorum. Panikatak hastasıysa kafasında da kuruyordur. Arabada siz konuşmamaya çalışarak gezdirebilirsiniz çok mantıklı. Bu sayede aslında hayatın normal akışının da olduğunu fark eder, hapis psikolojisinden de kurtulur. Psikolojileri çok etkileniyor gerçekten.

Şu süreçte benden daha mantıklı tepkiler veriyor annem, benim de psikolojim maalesef çelik gibi değil anneciğimden almışım :) Sadece haber kanallarını izliyor, sabah akşam bilim kurulunu dinliyor. İnternetten, sosyal medyadan vs gelen şeyleri asla açıp okumuyormuş. Yalnız da yaşıyor şuan güçlü duruyor ama bu işin bir de normalleşme süreci var, annem orada sıkıntı çeker gibi geliyor bana. Ben de haftada bir eşimle markete çıkıyorum, geçen yolu uzattık arabayla şöyle deniz gördük bana çok iyi geldi. O günden beri annemi de çıkarmalıyız diye düşünüyorum.

Off valla insanogluna laf anlatmak zor.dun markete gittim ( gitmek zorunda kaldim aslinda) sokagimizda kocaman 2 park var.ikisi de bombostu.burda kurallara uyuyorlar cogunlukla.
19 gun icin gondermem cocuklarimi biraksinlar isterlerse devamsizliktan.sagliklari daha onemli benim icin

15 yıldır bilinçli velilerin olduğu bir okula düşemedim, meslekten soğudum, sizin gibi 5 velim olsa da yeterdi valla. Ödev yollamadım yollayın diye sabahın köründe arıyorlar, ödev yolladım 2 veli müdüre şikayet etmiş. Valla dileğim çocuklardan geçtim, mantıklı velilerin olduğu bir okulda öğretmenlik yapmak.

Hepimizde aynı belirtiler olmadı. Mesela benim ateşim çok çıkmadı. Kardeşimin ateşi çoktu. Her yerde ateş üstünde duruluyor ama herkesin ateşi yükselmiyor. Biz ilk haftalarda kapanlardanız. Sonradan fark edildi ki zaten ateşsiz de Covid hasta gelebiliyor.

Babamın kalp rahatsızlığı vardı sadece. Alkol ve sigara kullanımı yok kimsede. Bu avantajımız oldu. Bizim ciğerlere inmemişti. Babamında ciğerlerde başlangıç seviyesindeydi.

Yapılan son araştırmalarda zaten belirtiler arasında ateşin yaygın olmadığı görüldü. Hatta ABD'de evsizler üzerinde yapılan bir araştırmayı okudum en son. Belirtiler için muayene ve PCR testi yapılmış bu kişilere. Sadece %1'inde ateş varmış. Öksürük, nefes darlığı, ishal gibi şikayetleri olanlar da var ama %88'inin hiçbir şikayeti yokmuş. Ama test yaptıklarında %36'sının COVID-19 olduğunu görmüşler. Testi pozitif olanlar içinde yarısından fazlasının hiçbir belirtisi yokmuş.

Virüs büyük oranda sessiz seyrediyor ve hastalığı yayanlar da asemptomatik, yani belirti göstermeyen kişiler aslında. Yani virüs hakkında giderek daha fazla şey öğrenmeye başladık artık. Bu bulgulara göre muhtemelen hastalık düşündüğümüzden daha yaygın ama daha az tehlikeli. İşin sırrı fiziksel mesafe koymak diyebiliriz tabi ama yeni bulgular bakalım neleri gösterecek?

Sizin aracılığınızla çok konuşmuş oldum ehehe. Büyük geçmiş olsun size ve ailenize. Hayatınızın bundan sonrası hep sağlık dolu geçsin dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…