İnşallah açmazlar bu sene böyle geçti zaten çocuklar tatillerini yapsınlar.Kontrolü sağlamakta zor sosyal mesafe nasıl korunacak çocuk onlar ne kadar dikkat edebilirler kiProgramı tam bu konuşmada yakaladım öncesini duymadım
İhtimaller üzerine konuşuluyor sanırım ama bi tarih verildiyse de bence açılır diye düşünüyorum
Bugün haberde çocuklarda ateşli bir hastalığın arttığı söylendi. Ayrıca yaz aylarında çocuklara 1 ay telafi eğitimi verilmesi imkansız. Mayısın sonunda eğitim biter, sadece teneffüse odaklanır çocuk. 1 ay için bu kadar risk almak çok sağlıksız, inşallah yaş bu kadar düşmüşken çocuklar da zarar görmez. Bugün doktor sınıfları düzenlemek, hepsinin maske takmasını sağlamak ve özel arabayla okula gidip gelmeleri lazım dedi. Bu da imkansız.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; böyle giderse 1 haziranda okulları açabiliriz
İnşallahİnşallah açmazlar bu sene böyle geçti zaten çocuklar tatillerini yapsınlar.Kontrolü sağlamakta zor sosyal mesafe nasıl korunacak çocuk onlar ne kadar dikkat edebilirler ki
Offf umarım açmak gibi bir hata yapmazlar bu durumun şu an ne mantığı var nede gerekliliğiİnşallah
Bunca zaman evde kalıp okula gidecekler hiç bir çocuğun dikkat edeceğini asla sanmıyorum
Oğlumun okulu 1500 kişilik bir okul tıklım tıkış sınıflar
Düşüncesi bile gerdi ya
Bunu doktora da söyledim.ama test kiti yok dedi. Ya bir de çok korktum Türkiye’nin ilk covid vakası olacağım diye( neden öyle düşündüysem artık)Sizde gecirmissiniz bence. Ama benim anlamadığım 14 gün öncesi bu yurt dışı teması varsa nasıl covid testi yapmazlar.
Okulların açılsa dahi kademeli bir sistem uygulayacaklarını düşünüyorum.herkesin enfekte olmasını sağlayacaklar.Bu kaçınılmaz son maalesef.Öğretmenleri de unutmamak lazım. (Öğretmenim) Çalıştığım ilçede okul kapandıktan 1 hafta sonra 42 yaşında sapasağlam bir öğretmen öldü. Ankara’da çalışan öğretmenlerin yaş aralığı 35-65 . Özellikle merkezler 50 yaş ve üstü öğretmenler. Çocuklardan kapıp, sağlıkla atlatamayacak çok öğretmen var. Ki hiç bir çocuğun gelip öğretmene sarılmasını, yüzünüze hapşırmasını engelleyemezsiniz. Ben 1. Sınıf alacağım bu sene, hepsinin elini tutup, yazdırmak, yanıma çağırıp okutmak zorundayım.
Ya keşke gelseydi ama tek yaşamaya alışmış birde o yaşlarda maalesef hep yük olacağız düşüncesi varSağol ablacım, babana da çok çok geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin, beterinden korusun inşaallah
Kuzum anjiyo yapmışlar hemen akabinde çıkarmışlar, aynı hastanede daha önce dayım ve yengem de kalp krizinden yattı, onlar kriz sonrası epey yatırıldıydı her vakada farklı prosedür uygulanıyordur belki ama biraz hastane işleyişini bilmediğimden biraz da biz onu hep ayakta dimdik gördüğümüzden endişeliyiz, yaşı var, kronik hastalıkları var, hastalıklarına bağlı kalp büyümesi de vardı, şimdilik durumu aynı, hep o bize fırça atardı, bir iyileşse bu sefer ben ona fırça atacağım bizi dinlemedi buraya gelmedi diye.
19 gün açık kalacakmis okul( yanlış hatırlamiyorsam )Okullari acarlarsa kac anne baba gonderir acaba.markete bizler astronot gibi gidiyoruz.10 gunde bir markete gifiyorum diye cocuklarimi ne opebiliyorum ne doya doya sarilabiliyorum.biz koklamaya kiyamiyoruz tikis tikis okula nasil gondericez.istanbul,izmir ankara gibi sehirlerde zor belki hic vaka kalmayan sehirlerde denerler bilmiyorum.
Benim annem de 60 yaşında, korkmuyorum, panik yapmıyorum diyor ama annem kapalı alan fobisi gibi semptomları olan bir panik atak hastası. 45 gündür ayakkabı giymedi bu yaz herhalde dışarıda kahve içemeyiz her şey normale dönse bile diye konuştuk bugün. Benim eşim her gün olmasa da işe gidiyor ara ara. O yüzden kendimden de tedirgin oluyorum, taşıyıcı falan olurum diye. Bu önümüzdeki hafta evdeyiz, maskeyle de olsa annemi alıp şöyle arabayla tur attıracağım kadıncağız iyice fobi geliştirecek yoksa dışarıya çıkmayı.Annem 59 yaşında yani yasak yok ona, her gün dışarıda tur atıp 3-4 market gezen insan normalde. 3 gündür yalvarıyorum arka bahçede biraz yürteyim seni diye, asla inmem ben diyor. 45 günü geçti evde, rengi bembeyaz oldu, telefonda saatlerce sohbet eden kadın bir kaç kelime edip, kapatır oldu. Koah olması da çıkmamasına büyük sebep. Dediğiniz gibi hiç çıkmadığı için korkusu çok büyüdü. Ne yapacağımı şaşırdım.
Benim çalıştığım köy karantinada, o köydeki velileri görmeniz lazım 1 aydır ne zaman okul açılacak, böylr olmaz, siz gelin biz okulu açarız diyorlar. Ve hatta bir kaç veli bana imalı imalı sinirini gösterdi sorumlu benmişim gibi. Önce köy karantinadan çıksın, sonra okulu düşünün isterseniz yazdım diye suçlu oldum.Okullari acarlarsa kac anne baba gonderir acaba.markete bizler astronot gibi gidiyoruz.10 gunde bir markete gifiyorum diye cocuklarimi ne opebiliyorum ne doya doya sarilabiliyorum.biz koklamaya kiyamiyoruz tikis tikis okula nasil gondericez.istanbul,izmir ankara gibi sehirlerde zor belki hic vaka kalmayan sehirlerde denerler bilmiyorum.
Arabam olsa çok mantıklı, yapabilirsiniz. Bizde işe giden de yok ama eşim alışverişte iki günde bir çıkıyor. Ben de o yüzden annemi göremiyorum. Panikatak hastasıysa kafasında da kuruyordur. Arabada siz konuşmamaya çalışarak gezdirebilirsiniz çok mantıklı. Bu sayede aslında hayatın normal akışının da olduğunu fark eder, hapis psikolojisinden de kurtulur. Psikolojileri çok etkileniyor gerçekten.Benim annem de 60 yaşında, korkmuyorum, panik yapmıyorum diyor ama annem kapalı alan fobisi gibi semptomları olan bir panik atak hastası. 45 gündür ayakkabı giymedi bu yaz herhalde dışarıda kahve içemeyiz her şey normale dönse bile diye konuştuk bugün. Benim eşim her gün olmasa da işe gidiyor ara ara. O yüzden kendimden de tedirgin oluyorum, taşıyıcı falan olurum diye. Bu önümüzdeki hafta evdeyiz, maskeyle de olsa annemi alıp şöyle arabayla tur attıracağım kadıncağız iyice fobi geliştirecek yoksa dışarıya çıkmayı.
Şu süreçte benden daha mantıklı tepkiler veriyor annem, benim de psikolojim maalesef çelik gibi değil anneciğimden almışım :) Sadece haber kanallarını izliyor, sabah akşam bilim kurulunu dinliyor. İnternetten, sosyal medyadan vs gelen şeyleri asla açıp okumuyormuş. Yalnız da yaşıyor şuan güçlü duruyor ama bu işin bir de normalleşme süreci var, annem orada sıkıntı çeker gibi geliyor bana. Ben de haftada bir eşimle markete çıkıyorum, geçen yolu uzattık arabayla şöyle deniz gördük bana çok iyi geldi. O günden beri annemi de çıkarmalıyız diye düşünüyorum.Arabam olsa çok mantıklı, yapabilirsiniz. Bizde işe giden de yok ama eşim alışverişte iki günde bir çıkıyor. Ben de o yüzden annemi göremiyorum. Panikatak hastasıysa kafasında da kuruyordur. Arabada siz konuşmamaya çalışarak gezdirebilirsiniz çok mantıklı. Bu sayede aslında hayatın normal akışının da olduğunu fark eder, hapis psikolojisinden de kurtulur. Psikolojileri çok etkileniyor gerçekten.
Off valla insanogluna laf anlatmak zor.dun markete gittim ( gitmek zorunda kaldim aslinda) sokagimizda kocaman 2 park var.ikisi de bombostu.burda kurallara uyuyorlar cogunlukla.Benim çalıştığım köy karantinada, o köydeki velileri görmeniz lazım 1 aydır ne zaman okul açılacak, böylr olmaz, siz gelin biz okulu açarız diyorlar. Ve hatta bir kaç veli bana imalı imalı sinirini gösterdi sorumlu benmişim gibi. Önce köy karantinadan çıksın, sonra okulu düşünün isterseniz yazdım diye suçlu oldum.
15 yıldır bilinçli velilerin olduğu bir okula düşemedim, meslekten soğudum, sizin gibi 5 velim olsa da yeterdi valla. Ödev yollamadım yollayın diye sabahın köründe arıyorlar, ödev yolladım 2 veli müdüre şikayet etmiş. Valla dileğim çocuklardan geçtim, mantıklı velilerin olduğu bir okulda öğretmenlik yapmak.Off valla insanogluna laf anlatmak zor.dun markete gittim ( gitmek zorunda kaldim aslinda) sokagimizda kocaman 2 park var.ikisi de bombostu.burda kurallara uyuyorlar cogunlukla.
19 gun icin gondermem cocuklarimi biraksinlar isterlerse devamsizliktan.sagliklari daha onemli benim icin
Çok şükür atlatmıssiniz. Zordur tabiki Allah herkese şifa versin.
Ben de şuan biraz daha iyiyim çok şükür çok fazla stres yapmamaya çalışıyorum vücudumun direnci düşmesin diye.
Ailecek atlatmıssiniz babanızın bı hastalığı falan varmiydi hepinizde aynı şekilde mi oldu geçti.
Hepimizde aynı belirtiler olmadı. Mesela benim ateşim çok çıkmadı. Kardeşimin ateşi çoktu. Her yerde ateş üstünde duruluyor ama herkesin ateşi yükselmiyor. Biz ilk haftalarda kapanlardanız. Sonradan fark edildi ki zaten ateşsiz de Covid hasta gelebiliyor.
Babamın kalp rahatsızlığı vardı sadece. Alkol ve sigara kullanımı yok kimsede. Bu avantajımız oldu. Bizim ciğerlere inmemişti. Babamında ciğerlerde başlangıç seviyesindeydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?