bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Merhaba bugün bende markete gitmek zorunda kaldım. Aynı şekilde kasada ben önümdekiyle mesafe koyarken arkamdaki dibimdeydi. Ben hemen para ödemek için ön tarafa geçtim. Adamı uyarmadım çünkü zaten dibimde bide konuşup iyice riske girmek istemedim. Ben yolda yürürken bile 2 kişi yan yana gelmemek için uğraşıyorum. Tamam maske var ağzında ama anlamaları kıt galiba. Bide benim gittiğim markette yere adamlar koymuşlar mesafe çizgisini. Çalışanlarda uyarmıyorlar bıkmışlar galiba o tarz insanlardan. Resmen nefes hiç almadan bekledim bi ara bayılcam sandım nefessizlikten. Normalde gözlükte takıyorum markete filan giderken takmamıştım inşallah salağın birinden bulaşmaz bu kadar dikkat ederken.

HanimKelesimiGetir ablamızın annesi vefat etmiş dün gece hanımlar.
Seyahat yasaklarından dolayı izin alıp yanına gidemiyordu maalesef. Sabır diliyorum kendisine ve ailesine.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.. Burda yazdıklarına denk gelmiştim ne büyük acı gidemedi yanına Rabbim sabır versin
Başınız sağolsun HanimKelesimiGetir

Aynen şikayet edin göz yummamak lazım buda bizim sorumluluğumuz..
Maalesef insanların eğitim seviyesi paralel gidiyor yasaklara uyma konusu benim gözlemlediğim kadarıyla..
Bizim burda market önünde bekçiler duruyor.
İçerde de gayet sosyal mesafe kurallarına uyuluyor..
Çoğunluk uyunca herkes uymak durumunda kalıyor..

HanimKelesimiGetir ablamızın annesi vefat etmiş dün gece hanımlar.
Seyahat yasaklarından dolayı izin alıp yanına gidemiyordu maalesef. Sabır diliyorum kendisine ve ailesine.
Allah rahmet eylesin nasıl bir zamana geldik insan ne ölüsünü görebiliyor ne dirisini.

Şikayet konusunu bulunduğunuz il veya ilçenin zabıta müdürlüğüne veya İl veya İlçe Sağlık Müdürlüğü ne şikayet edebilirsiniz. Ayrıca kamera kayıtlarından o kişiler yüz tanıma sisteminden belirlenerek ceza-i işlem yapılabilir. Cezalar da kararnamede güzel belirlenmiş. 150 bin TL gibi cezalar yazıldığına şahit oldum işyerlerine.

Anlamama konusuna gelince; bir de oruçluyum diyor utanmadan. Eşeğin önüne ot koymasan eşek de tutar oruç. Ki eşeklerden özür dlemem gerekir çünkü eşekler bunların yanında evliya kalır.
Mevlana Celalettin Rumi ne demiş: ''Karşındakine anlatacağının en fazlası; onun anlayacağı kadardır.''

Ben çantamda biber gazı ve oda spreyi taşıyorum. Birinin gölgesini hissetsem o kişinin yüzüne sıkarım şişe boşalana kadar.

Bilmiyorum çok mu uçuk olur ama, keşke her ev tek tek gezilip herkese yapılsa test
Her sağlık ocağı kendi mahallesine yapsa falan
Belirti vermeyen hastaların önüne bi tık geçilirdi sanki
Dilekleriniz çok güzel. Ama bu gerçekten çok zor. Çünkü bir test in parası ne kadar bir bilseniz. 500 dolar olduğunu söylediler. Para da bir tarafa ülkelerin ulaşması da kısıtlı.
Bu nedenle ancak belirti verenlere aşırı solunum sorunu olanlara yapılabiliyor.

Pes !! Bir de işi pişkinliğe vurmuşlar Asla anlamayan bir kesim var ve cahille uğraşmak cahile laf anlatmak ne kadar zormuş. Evet ben uyarıyorum istedikleri gibi anlayabilirler sonuna kadar haklısınız !!! Gıda hijyeni açısından tarım orman denetliyor marketleri ama zabıta da gördüm tv de tam olarak bu konu hangisinin alanına giriyor bilmiyorum yanlış yönlendirmiyim

Bunu 18 Mart'ta yazmışım buraya. Gidişat da aşağı yukarı böyle şu anda. Mayıs ortasında yeni vaka sayısının önemli ölçüde azalacağı düşünülüyor eğer bu şekilde giderse.

Hekimlerimizin başarısını da ihmal etmemek lazım bu süreçte. Yoğun bakımların dolu olduğu, hastaların saklandığı gibi her şeyde bir "komplo" arayan teorisyenlere inanmayın. Yoğun bakımdaki vaka sayıları azalıyor cidden.

Yine başka bir araştırma bilgisi daha vereyim. G. Kore'de iyileşme sonrası yeniden pozitif kişilerde yeni enfeksiyon ya da reaktivasyon bulunamadı. Saptanan virüse ait parçalar canlı virüse ait değil. İyileşme sonrası vücuttan atılmaya devam eden, aktif olmayan/ölü virüse ait parçalarmış. Bu da netleşmiş oldu böylece, yeniden enfekte olunuyor gibi bir şeyden korkmayın. İsteyenlere makale linki de gönderebilirim.

iyiki varsın

Lütfen linki gönderebilirsen çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…