- 20 Temmuz 2019
- 1.581
- 2.898
- 133
- 38
Bilmiyorum ki hiç, her umuda tutunur oldum keşke doğruluk payı olsaNeye göre ki acaba bu? Mesela İran'a niye bu kadar uzun sürüyor?
bilim kuruluda mayis ortasi sonrasi normale donecegini soylemisti zaten belli hesaplamalarla gidildigi icin dogru oldugunu dusunuyorum ben acikcasi suanki durumda zaten dogruluyor gibiBilmiyorum ki hiç, her umuda tutunur oldum keşke doğruluk payı olsa
Merhaba bugün bende markete gitmek zorunda kaldım. Aynı şekilde kasada ben önümdekiyle mesafe koyarken arkamdaki dibimdeydi. Ben hemen para ödemek için ön tarafa geçtim. Adamı uyarmadım çünkü zaten dibimde bide konuşup iyice riske girmek istemedim. Ben yolda yürürken bile 2 kişi yan yana gelmemek için uğraşıyorum. Tamam maske var ağzında ama anlamaları kıt galiba. Bide benim gittiğim markette yere adamlar koymuşlar mesafe çizgisini. Çalışanlarda uyarmıyorlar bıkmışlar galiba o tarz insanlardan. Resmen nefes hiç almadan bekledim bi ara bayılcam sandım nefessizlikten. Normalde gözlükte takıyorum markete filan giderken takmamıştım inşallah salağın birinden bulaşmaz bu kadar dikkat ederken.hanımlar şu an resmen burnumdan soluyorum. zaten sadece ihtiyaç için market alışverişine çıkıyorum. az önce de gittim, her zaman gittiğim markette aradığımı bulamadım ve hemen yanındaki markete girdim. bu marketten eskiden çok alışveriş yapmama rağmen son dönemde kesmiştim alışverişi, mecbur olmadıkça gitmiyordum. ve bugün niçin gitmediğimi daha iyi anladım.
zaten içerisi kalabalıktı, kasada sıra beklerken insanların arasında 1 metre mesafe anca vardı. benim de arkamda genç bir adam, yanında da bir kadın. önümdekiyle arama 1-1.5 m göz kararı mesafe koymaya dikkat ettim. arkamdaki adam buna dikkat etmiyordu ve bana sıra gelene kadar neredeyse aramızda 50 cm anca vardı. defalarca başımı çevirip baktım ters ters, hadi dedim şimdi ağız dalaşına girmeyeyim. yok, adam neredeyse yapışacak yani hiçbir şeye dikkat etmiyor. en son kasaya geldim sıra bana geldi. allah aşkına hanımlar, adam direkt yanımda bitmez mi! aradaki mesafe iyice azaldı, dip dibeyiz yani. en son dayanamadım, beyefendi biraz uzak durun lütfen deminden beri dibime girdiniz dedim. ama sert bir şekilde söyledim patladım çünkü. hemen yanındaki kadın, ablasıymış, açtı ağzını yumdu gözünü. ve konuyu sanki hastalık yokmuş gibi, benim kardeşim seni ne yapsın?a getirdişaka gibi! kadının meseleden, sosyal mesafeden haberi yokmuş gibi başka türlü anladı. dedim ki yahu hastalık var, sosyal mesafeye dikkat etmeniz lazım falan. e nereye gidelim, gidecek yer yok demeye başladılar. dibime girmen gerekmiyordu ama dedim. bu kez adam konuşmaya başladı boşver abla seviyesine inmeyelim diye. hala jetonları düşmedi. döndüm dedim ki, belki bende hastalık var?? nerden biliyorsun? belki bende var ve sana bulaşacak ne biliyorsun? dedim hala aynı şeyleri tekrar etti. kadın dedi ki kapa çeneni oruçlu oruçlu konuşturma dedi. ben de bayağı bir sinirlendim artık bu kısımda ne dediğimi hatırlamıyorum çıktım dükkandan alacaklarımı alıp. hala kadın arkamdan diyor ki sanki çok güzelmiş gibi laf ediyor diyordu. sağlık bakanı defalarca tvde ne anlattı, sosyal mesafe neydi demek ki bunlardan haberi yok.
ama hata bende. ve şimdi ben bu marketi şikayet edeceğim çünkü sosyal mesafe hakkında yerde olması gereken uyarılar bu markette yok. nereye şikayet edebilirim?
ve bir soru: siz alışveriş yaparken etrafınızdakiler şu sosyal mesafe kuralına uymadığında ne yapıyorsunuz? uyarıyor musunuz?
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.. Burda yazdıklarına denk gelmiştim ne büyük acı gidemedi yanınaHanimKelesimiGetir ablamızın annesi vefat etmiş dün gece hanımlar.
Seyahat yasaklarından dolayı izin alıp yanına gidemiyordu maalesef. Sabır diliyorum kendisine ve ailesine.
Aynen şikayet edin göz yummamak lazım buda bizim sorumluluğumuz..hanımlar şu an resmen burnumdan soluyorum. zaten sadece ihtiyaç için market alışverişine çıkıyorum. az önce de gittim, her zaman gittiğim markette aradığımı bulamadım ve hemen yanındaki markete girdim. bu marketten eskiden çok alışveriş yapmama rağmen son dönemde kesmiştim alışverişi, mecbur olmadıkça gitmiyordum. ve bugün niçin gitmediğimi daha iyi anladım.
zaten içerisi kalabalıktı, kasada sıra beklerken insanların arasında 1 metre mesafe anca vardı. benim de arkamda genç bir adam, yanında da bir kadın. önümdekiyle arama 1-1.5 m göz kararı mesafe koymaya dikkat ettim. arkamdaki adam buna dikkat etmiyordu ve bana sıra gelene kadar neredeyse aramızda 50 cm anca vardı. defalarca başımı çevirip baktım ters ters, hadi dedim şimdi ağız dalaşına girmeyeyim. yok, adam neredeyse yapışacak yani hiçbir şeye dikkat etmiyor. en son kasaya geldim sıra bana geldi. allah aşkına hanımlar, adam direkt yanımda bitmez mi! aradaki mesafe iyice azaldı, dip dibeyiz yani. en son dayanamadım, beyefendi biraz uzak durun lütfen deminden beri dibime girdiniz dedim. ama sert bir şekilde söyledim patladım çünkü. hemen yanındaki kadın, ablasıymış, açtı ağzını yumdu gözünü. ve konuyu sanki hastalık yokmuş gibi, benim kardeşim seni ne yapsın?a getirdişaka gibi! kadının meseleden, sosyal mesafeden haberi yokmuş gibi başka türlü anladı. dedim ki yahu hastalık var, sosyal mesafeye dikkat etmeniz lazım falan. e nereye gidelim, gidecek yer yok demeye başladılar. dibime girmen gerekmiyordu ama dedim. bu kez adam konuşmaya başladı boşver abla seviyesine inmeyelim diye. hala jetonları düşmedi. döndüm dedim ki, belki bende hastalık var?? nerden biliyorsun? belki bende var ve sana bulaşacak ne biliyorsun? dedim hala aynı şeyleri tekrar etti. kadın dedi ki kapa çeneni oruçlu oruçlu konuşturma dedi. ben de bayağı bir sinirlendim artık bu kısımda ne dediğimi hatırlamıyorum çıktım dükkandan alacaklarımı alıp. hala kadın arkamdan diyor ki sanki çok güzelmiş gibi laf ediyor diyordu. sağlık bakanı defalarca tvde ne anlattı, sosyal mesafe neydi demek ki bunlardan haberi yok.
ama hata bende. ve şimdi ben bu marketi şikayet edeceğim çünkü sosyal mesafe hakkında yerde olması gereken uyarılar bu markette yok. nereye şikayet edebilirim?
ve bir soru: siz alışveriş yaparken etrafınızdakiler şu sosyal mesafe kuralına uymadığında ne yapıyorsunuz? uyarıyor musunuz?
Allah rahmet eylesin nasıl bir zamana geldik insan ne ölüsünü görebiliyor ne dirisini.HanimKelesimiGetir ablamızın annesi vefat etmiş dün gece hanımlar.
Seyahat yasaklarından dolayı izin alıp yanına gidemiyordu maalesef. Sabır diliyorum kendisine ve ailesine.
Allah rahmet eylesin cok üzüldümHanimKelesimiGetir ablamızın annesi vefat etmiş dün gece hanımlar.
Şikayet konusunu bulunduğunuz il veya ilçenin zabıta müdürlüğüne veya İl veya İlçe Sağlık Müdürlüğü ne şikayet edebilirsiniz. Ayrıca kamera kayıtlarından o kişiler yüz tanıma sisteminden belirlenerek ceza-i işlem yapılabilir. Cezalar da kararnamede güzel belirlenmiş. 150 bin TL gibi cezalar yazıldığına şahit oldum işyerlerine.hanımlar şu an resmen burnumdan soluyorum. zaten sadece ihtiyaç için market alışverişine çıkıyorum. az önce de gittim, her zaman gittiğim markette aradığımı bulamadım ve hemen yanındaki markete girdim. bu marketten eskiden çok alışveriş yapmama rağmen son dönemde kesmiştim alışverişi, mecbur olmadıkça gitmiyordum. ve bugün niçin gitmediğimi daha iyi anladım.
Dilekleriniz çok güzel. Ama bu gerçekten çok zor. Çünkü bir test in parası ne kadar bir bilseniz. 500 dolar olduğunu söylediler. Para da bir tarafa ülkelerin ulaşması da kısıtlı.Bilmiyorum çok mu uçuk olur ama, keşke her ev tek tek gezilip herkese yapılsa test
Her sağlık ocağı kendi mahallesine yapsa falan
Belirti vermeyen hastaların önüne bi tık geçilirdi sanki
Pes !! Bir de işi pişkinliğe vurmuşlarhanımlar şu an resmen burnumdan soluyorum. zaten sadece ihtiyaç için market alışverişine çıkıyorum. az önce de gittim, her zaman gittiğim markette aradığımı bulamadım ve hemen yanındaki markete girdim. bu marketten eskiden çok alışveriş yapmama rağmen son dönemde kesmiştim alışverişi, mecbur olmadıkça gitmiyordum. ve bugün niçin gitmediğimi daha iyi anladım.
Bu arada olgu sayısının artmasından korkmayın. Yine bilgilerine güvendiğim, İngiltere'de ilaç sektöründe çalışan bir hekim vaka sayısının önce artacağını, sonra zirveye ulaşacağını, daha sonra eklenen vakanın iyileşene eşit olacağını söylüyor. Buna plato deniyormuş. Daha sonra iyileşenler yeni vakaları geçecek yani düşüşü göreceğiz ve en son sıfır yeni vaka haberini alacağız. Kendinizi koruyun bu süreçte ve sabırlı olun.
iyiki varsınBunu 18 Mart'ta yazmışım buraya. Gidişat da aşağı yukarı böyle şu anda. Mayıs ortasında yeni vaka sayısının önemli ölçüde azalacağı düşünülüyor eğer bu şekilde giderse.
Hekimlerimizin başarısını da ihmal etmemek lazım bu süreçte. Yoğun bakımların dolu olduğu, hastaların saklandığı gibi her şeyde bir "komplo" arayan teorisyenlere inanmayın. Yoğun bakımdaki vaka sayıları azalıyor cidden.
Yine başka bir araştırma bilgisi daha vereyim. G. Kore'de iyileşme sonrası yeniden pozitif kişilerde yeni enfeksiyon ya da reaktivasyon bulunamadı. Saptanan virüse ait parçalar canlı virüse ait değil. İyileşme sonrası vücuttan atılmaya devam eden, aktif olmayan/ölü virüse ait parçalarmış. Bu da netleşmiş oldu böylece, yeniden enfekte olunuyor gibi bir şeyden korkmayın. İsteyenlere makale linki de gönderebilirim.
Bunu 18 Mart'ta yazmışım buraya. Gidişat da aşağı yukarı böyle şu anda. Mayıs ortasında yeni vaka sayısının önemli ölçüde azalacağı düşünülüyor eğer bu şekilde giderse.
Hekimlerimizin başarısını da ihmal etmemek lazım bu süreçte. Yoğun bakımların dolu olduğu, hastaların saklandığı gibi her şeyde bir "komplo" arayan teorisyenlere inanmayın. Yoğun bakımdaki vaka sayıları azalıyor cidden.
Yine başka bir araştırma bilgisi daha vereyim. G. Kore'de iyileşme sonrası yeniden pozitif kişilerde yeni enfeksiyon ya da reaktivasyon bulunamadı. Saptanan virüse ait parçalar canlı virüse ait değil. İyileşme sonrası vücuttan atılmaya devam eden, aktif olmayan/ölü virüse ait parçalarmış. Bu da netleşmiş oldu böylece, yeniden enfekte olunuyor gibi bir şeyden korkmayın. İsteyenlere makale linki de gönderebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?