Lütfenlinki gönderebilirsen çok sevinirim.
O kadar pahalı olduğunu bilmiyodum, tahmin bile etmedim gerçekten çok fazlaymışDilekleriniz çok güzel. Ama bu gerçekten çok zor. Çünkü bir test in parası ne kadar bir bilseniz. 500 dolar olduğunu söylediler. Para da bir tarafa ülkelerin ulaşması da kısıtlı.
Bu nedenle ancak belirti verenlere aşırı solunum sorunu olanlara yapılabiliyor.
Kuzum yetki sizde olsa, bırakın tüm ülkeyi gezegeni teste tabi tutarsınız.O kadar pahalı olduğunu bilmiyodum, tahmin bile etmedim gerçekten çok fazlaymış
Belirtisi olmayan bir çok kişi varmış onların bulunması imkansız oluyo böyle de
Sinirlenmekte de, söylenmekte de, uyarmakta da son derece haklisiniz. Hamile olduğum için yaptırmam gereken tetkikler için bu sabah sağlık ocağına gittim. Önümde iki kişi, arkamda 3-4 kişi vardı ve herkesin arasında aşağı yukarı 2 metre mesafede bekliyoruz herkes iceri tek tek ateş ölçülerek alındı vs. Biz beklerken arkadan bir kadın direkt geldi önümde durdu. Hemşireye işaret ettim zaten direkt görünce lütfen arkaya gidin diye uyarildi ama kadın ısrarla gitmiyor ben de sinirlendim ve biz burada neden mesafe korumaya çalışıyoruz hanımefendi bu boşlukları siz gelip araya girin diye bırakmadık dedim dayanamayıp.hanımlar şu an resmen burnumdan soluyorum. zaten sadece ihtiyaç için market alışverişine çıkıyorum. az önce de gittim, her zaman gittiğim markette aradığımı bulamadım ve hemen yanındaki markete girdim. bu marketten eskiden çok alışveriş yapmama rağmen son dönemde kesmiştim alışverişi, mecbur olmadıkça gitmiyordum. ve bugün niçin gitmediğimi daha iyi anladım.
zaten içerisi kalabalıktı, kasada sıra beklerken insanların arasında 1 metre mesafe anca vardı. benim de arkamda genç bir adam, yanında da bir kadın. önümdekiyle arama 1-1.5 m göz kararı mesafe koymaya dikkat ettim. arkamdaki adam buna dikkat etmiyordu ve bana sıra gelene kadar neredeyse aramızda 50 cm anca vardı. defalarca başımı çevirip baktım ters ters, hadi dedim şimdi ağız dalaşına girmeyeyim. yok, adam neredeyse yapışacak yani hiçbir şeye dikkat etmiyor. en son kasaya geldim sıra bana geldi. allah aşkına hanımlar, adam direkt yanımda bitmez mi! aradaki mesafe iyice azaldı, dip dibeyiz yani. en son dayanamadım, beyefendi biraz uzak durun lütfen deminden beri dibime girdiniz dedim. ama sert bir şekilde söyledim patladım çünkü. hemen yanındaki kadın, ablasıymış, açtı ağzını yumdu gözünü. ve konuyu sanki hastalık yokmuş gibi, benim kardeşim seni ne yapsın?a getirdişaka gibi! kadının meseleden, sosyal mesafeden haberi yokmuş gibi başka türlü anladı. dedim ki yahu hastalık var, sosyal mesafeye dikkat etmeniz lazım falan. e nereye gidelim, gidecek yer yok demeye başladılar. dibime girmen gerekmiyordu ama dedim. bu kez adam konuşmaya başladı boşver abla seviyesine inmeyelim diye. hala jetonları düşmedi. döndüm dedim ki, belki bende hastalık var?? nerden biliyorsun? belki bende var ve sana bulaşacak ne biliyorsun? dedim hala aynı şeyleri tekrar etti. kadın dedi ki kapa çeneni oruçlu oruçlu konuşturma dedi. ben de bayağı bir sinirlendim artık bu kısımda ne dediğimi hatırlamıyorum çıktım dükkandan alacaklarımı alıp. hala kadın arkamdan diyor ki sanki çok güzelmiş gibi laf ediyor diyordu. sağlık bakanı defalarca tvde ne anlattı, sosyal mesafe neydi demek ki bunlardan haberi yok.
ama hata bende. ve şimdi ben bu marketi şikayet edeceğim çünkü sosyal mesafe hakkında yerde olması gereken uyarılar bu markette yok. nereye şikayet edebilirim?
ve bir soru: siz alışveriş yaparken etrafınızdakiler şu sosyal mesafe kuralına uymadığında ne yapıyorsunuz? uyarıyor musunuz?
uzun zamandır takip ederim kendisini, çok doğru tespitleri var. sadece bu videosu değil yani bilmeyenler için söylüyorum, eleştirmekten çekinmeyen, başıma bişey gelir mi diye korkmayan biridir. ücretli üyelerine özel canlı yayınlar yapıp gündemi irdeler ama o canlı yayınları bazen kaydetmez çünkü tehlikeli konularda konuşur. ortaya çıkması istenmeyen şeyler hakkında konuşur, başı derde girmesin diye bazen yayın tekrarını kaydetmez.
esimin is yeri bu hafta geçti.Merhaba
Kamu da tam kapasite calismaya gecisle ilgili birsey duyan okuyan dinleyen bilgisi olan varmi?
Anlayan sivri sinek saz anlamayana davul zurna az. Ben direkt olarak "kusuruma bakmayın benim psikolojim bozuldu bu virüs yüzünden biraz durmamız gerekiyor" diyorum. yani sorun sende değil bende olayına getiriyorum o sırada çıkarıp kolonya sıkıyorum oraya buraya, insanlar da deli bu deli uzak duralım bari diyorlar işe yarıyor.hanımlar şu an resmen burnumdan soluyorum. zaten sadece ihtiyaç için market alışverişine çıkıyorum. az önce de gittim, her zaman gittiğim markette aradığımı bulamadım ve hemen yanındaki markete girdim. bu marketten eskiden çok alışveriş yapmama rağmen son dönemde kesmiştim alışverişi, mecbur olmadıkça gitmiyordum. ve bugün niçin gitmediğimi daha iyi anladım.
zaten içerisi kalabalıktı, kasada sıra beklerken insanların arasında 1 metre mesafe anca vardı. benim de arkamda genç bir adam, yanında da bir kadın. önümdekiyle arama 1-1.5 m göz kararı mesafe koymaya dikkat ettim. arkamdaki adam buna dikkat etmiyordu ve bana sıra gelene kadar neredeyse aramızda 50 cm anca vardı. defalarca başımı çevirip baktım ters ters, hadi dedim şimdi ağız dalaşına girmeyeyim. yok, adam neredeyse yapışacak yani hiçbir şeye dikkat etmiyor. en son kasaya geldim sıra bana geldi. allah aşkına hanımlar, adam direkt yanımda bitmez mi! aradaki mesafe iyice azaldı, dip dibeyiz yani. en son dayanamadım, beyefendi biraz uzak durun lütfen deminden beri dibime girdiniz dedim. ama sert bir şekilde söyledim patladım çünkü. hemen yanındaki kadın, ablasıymış, açtı ağzını yumdu gözünü. ve konuyu sanki hastalık yokmuş gibi, benim kardeşim seni ne yapsın?a getirdişaka gibi! kadının meseleden, sosyal mesafeden haberi yokmuş gibi başka türlü anladı. dedim ki yahu hastalık var, sosyal mesafeye dikkat etmeniz lazım falan. e nereye gidelim, gidecek yer yok demeye başladılar. dibime girmen gerekmiyordu ama dedim. bu kez adam konuşmaya başladı boşver abla seviyesine inmeyelim diye. hala jetonları düşmedi. döndüm dedim ki, belki bende hastalık var?? nerden biliyorsun? belki bende var ve sana bulaşacak ne biliyorsun? dedim hala aynı şeyleri tekrar etti. kadın dedi ki kapa çeneni oruçlu oruçlu konuşturma dedi. ben de bayağı bir sinirlendim artık bu kısımda ne dediğimi hatırlamıyorum çıktım dükkandan alacaklarımı alıp. hala kadın arkamdan diyor ki sanki çok güzelmiş gibi laf ediyor diyordu. sağlık bakanı defalarca tvde ne anlattı, sosyal mesafe neydi demek ki bunlardan haberi yok.
ama hata bende. ve şimdi ben bu marketi şikayet edeceğim çünkü sosyal mesafe hakkında yerde olması gereken uyarılar bu markette yok. nereye şikayet edebilirim?
ve bir soru: siz alışveriş yaparken etrafınızdakiler şu sosyal mesafe kuralına uymadığında ne yapıyorsunuz? uyarıyor musunuz?
anladığım kadarıyla istatistiksel olarak hesaplamış olabilirler yani eğrinin seyirini takip ederek. Bu şekilde hesaplanmış ise sadece bir matematiksel tahmin oluyor, yani yeni bir dalga olup olmayacağını ve eğri çıktığı gibi mi inecek onu pratikte görmeden emin olamayız.Neye göre ki acaba bu? Mesela İran'a niye bu kadar uzun sürüyor?
Merhaba
Kamu da tam kapasite calismaya gecisle ilgili birsey duyan okuyan dinleyen bilgisi olan varmi?
Zaten entübe hastalar çoğunlukla vefat ediyor 800 kişi var inşallah iyileşirlerDün 89 kisi ölmüştü bugün 93 kişi ölmüş. Ölü sayısı tam azalıcakken yine artmış. Dışarı çıkan insanlar yüzünden ölü sayısı artmaya devam etcek böyle giderse of
Gelmez keşke gelse ama keçi inadı var maalesef, hergün arıyoruz en azından şimdilik durumu stabil, Allah korusun bir kötüleşme yok, inşallah ablacım çok sağolYa keşke gelseydi ama tek yaşamaya alışmış birde o yaşlarda maalesef hep yük olacağız düşüncesi var
Sen uzaktanda yetersin ihtiyaçlarını karşılarsınız en azından
Kısa sürede toparlar inşallah
Adliyeler Hazirana kadar nöbet usulü çalışmaya devam ediyor. Onun dışında bilgim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?