- 27 Ekim 2016
- 1.234
- 799
- 123
Market görevlileri kasalarla ilgilense iyi olurMerhabalar bugün markete gittik eşimle kasaya geldik biz önümuzdekiyle baya mesafe koyduk arkamizda iki kadın dibimize girdi resmen yüzlerine bakıyorum anlarlar ümidiyle ama beyinleri basmıyor arkadaş
Soyledim bende sosyal mesafeyi koruyalım lütfen geri gidermisniz dedim kadında ne dese abartmayın yaa bu kadar mesafe yeterli dedi
Farkında degilsiniz heralde günde kaç insan öluyor dedim kadın tekrar merak etmeyin ölmezsiniz dedi gerizekalı bu insanlar vallahi ya ramazan ramazan çikana kadar küfür ettim kadına
Bu sefer eşim girdi araya sesini yükseltti siz olmeyin biz ölmeyiz sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz falan dedi markette herkes bize baktı
Haksızmıyım ya kendilerini duşunmuyorlar biz kendimizi o kadar korumaya çalisalim market dışında biyere gitmiyelim dengesiz de olmessiniz merak etmeyin desin
Bigün uyansak ve bu tablo gerçek olsaMune tablodaki sayılar nereye gitti. Hepsi 0 0 0. Noldu vaka sayıları ölüm sayıları?
Ay inşaallahBigün uyansak ve bu tablo gerçek olsa
Herşey bitmiş kurtulmuş olsak bi illetten
Anca mal mal bize baksın görevli uyarma falan yokMarket görevlileri kasalarla ilgilense iyi olur
Markette başınıza gelen olay ve o dengesiz yaratıklar sizin psikolojinizi çok bozmuş. Bir tur atsanız ne değişecek ki; o sorunlu tipler ülkenin çoğunluğunu oluşturuyorlar.ben de artık öksürsem mi ne yapsam diye kafayı yemeye başladım. veya hiç olmazsa gerekirse sıramı veririm, bir an önce gitsin diye. bakıcam çok mu kalabalık, acelem yoksa markette bir tur atıp öyle gelicem kasaya. ben gelene kadar sorunlu tipler gitmiş olacak. düşünüyorum milletle dalaşmadan nasıl çözerim diye. bugün sırf bu yüzden sabahın köründe gittim markete, çok şükür kimsecikler yoktu :)
ilerleyen zamanlarda bu durumlar uzarsa onune gecemezler zaten bu tarz seylerin suan bile insanlari evde tutmak zor amerikada michinganda protestolar olmus onlemleru uzatma karari yuzunden elon musk bile karantina hallerinin fasistce oldugunu soylemis o bile boyle derse:))DİSK Genel Merkezi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen grup gözaltına alındı.
Tam vaziyete uygun davranış..Siz evden çıkmayalım,markette burun buruna gelmeyelim diyin.
bana denk gelmedi de ama esime sordugumda marketde herkes eskisi gibi diyor ilk baslardan dikkat ediliyordu ama zamanla insanlarin bir cogu ya unutuyor yada bikmis bilmiyorum ilk zamanlarda yeniydi belirsizlikler korkular vardi belki ama simdi artik alisildigi icin sanirim insanlar boylehanımlar şu an resmen burnumdan soluyorum. zaten sadece ihtiyaç için market alışverişine çıkıyorum. az önce de gittim, her zaman gittiğim markette aradığımı bulamadım ve hemen yanındaki markete girdim. bu marketten eskiden çok alışveriş yapmama rağmen son dönemde kesmiştim alışverişi, mecbur olmadıkça gitmiyordum. ve bugün niçin gitmediğimi daha iyi anladım.
zaten içerisi kalabalıktı, kasada sıra beklerken insanların arasında 1 metre mesafe anca vardı. benim de arkamda genç bir adam, yanında da bir kadın. önümdekiyle arama 1-1.5 m göz kararı mesafe koymaya dikkat ettim. arkamdaki adam buna dikkat etmiyordu ve bana sıra gelene kadar neredeyse aramızda 50 cm anca vardı. defalarca başımı çevirip baktım ters ters, hadi dedim şimdi ağız dalaşına girmeyeyim. yok, adam neredeyse yapışacak yani hiçbir şeye dikkat etmiyor. en son kasaya geldim sıra bana geldi. allah aşkına hanımlar, adam direkt yanımda bitmez mi! aradaki mesafe iyice azaldı, dip dibeyiz yani. en son dayanamadım, beyefendi biraz uzak durun lütfen deminden beri dibime girdiniz dedim. ama sert bir şekilde söyledim patladım çünkü. hemen yanındaki kadın, ablasıymış, açtı ağzını yumdu gözünü. ve konuyu sanki hastalık yokmuş gibi, benim kardeşim seni ne yapsın?a getirdişaka gibi! kadının meseleden, sosyal mesafeden haberi yokmuş gibi başka türlü anladı. dedim ki yahu hastalık var, sosyal mesafeye dikkat etmeniz lazım falan. e nereye gidelim, gidecek yer yok demeye başladılar. dibime girmen gerekmiyordu ama dedim. bu kez adam konuşmaya başladı boşver abla seviyesine inmeyelim diye. hala jetonları düşmedi. döndüm dedim ki, belki bende hastalık var?? nerden biliyorsun? belki bende var ve sana bulaşacak ne biliyorsun? dedim hala aynı şeyleri tekrar etti. kadın dedi ki kapa çeneni oruçlu oruçlu konuşturma dedi. ben de bayağı bir sinirlendim artık bu kısımda ne dediğimi hatırlamıyorum çıktım dükkandan alacaklarımı alıp. hala kadın arkamdan diyor ki sanki çok güzelmiş gibi laf ediyor diyordu. sağlık bakanı defalarca tvde ne anlattı, sosyal mesafe neydi demek ki bunlardan haberi yok.
ama hata bende. ve şimdi ben bu marketi şikayet edeceğim çünkü sosyal mesafe hakkında yerde olması gereken uyarılar bu markette yok. nereye şikayet edebilirim?
ve bir soru: siz alışveriş yaparken etrafınızdakiler şu sosyal mesafe kuralına uymadığında ne yapıyorsunuz? uyarıyor musunuz?
Keşke ''Bende Corana var yaklaşmayın.'' deseydiniz. % bin marketi terkederlerdi. Tartışmaya uzun cümlelerle anlatmaya gerek yok. Hani bir söz var: Söz dediğin mini etek gibi olmalı.Merhabalar bugün markete gittik eşimle kasaya geldik biz önümuzdekiyle baya mesafe koyduk arkamizda iki kadın dibimize girdi resmen yüzlerine bakıyorum anlarlar ümidiyle ama beyinleri basmıyor arkadaş
Soyledim bende sosyal mesafeyi koruyalım lütfen geri gidermisniz dedim kadında ne dese abartmayın yaa bu kadar mesafe yeterli dedi
Farkında degilsiniz heralde günde kaç insan öluyor dedim kadın tekrar merak etmeyin ölmezsiniz dedi gerizekalı bu insanlar vallahi ya ramazan ramazan çikana kadar küfür ettim kadına
Bu sefer eşim girdi araya sesini yükseltti siz olmeyin biz ölmeyiz sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz falan dedi markette herkes bize baktı
Haksızmıyım ya kendilerini duşunmuyorlar biz kendimizi o kadar korumaya çalisalim market dışında biyere gitmiyelim dengesiz de olmessiniz merak etmeyin desin
Hani bazı filmlerde oluyor ya! Filmin sonunda ölenlerin hepsi diriliyor. Öyle bir görüntü mü vermek istiyorlar acaba?Ay inşaallah
Marketten çıkınca aklıma geldi bu vallaKeşke ''Bende Corana var yaklaşmayın.'' deseydiniz. % bin marketi terkederlerdi.
aslinda suan bile cikanlar eskiye gore cokmus sagdan soldan tanidiklar soyluyor da zaten sokaga cikma yasaginin ertesi gunu millet kosuyor disari.. o ilk sokaga cikma yasaginin oldugu gece o kalabalikdan sonra vaka artisi yasanmadigindan beri cok daha iyimserim:) dogal bagisiklik kazananlarin sayisi sandigimizdan fazla sanirimEki Görüntüle 2628529
Ben kendi yorumumu söylemek istiyorum. , bence durum daha iyiye gidiyor.
yoğun bakım yatak sayısı ve entübe hastalar için solunum cihazı şimdilik yeterli ( çok şükür )
Ölüm sayısı azalışa geçti. ( yine tabiki ölen insanlar var ve çok Çok üzücü bir durum )
Test sayısı arttı özellikle son haftalarda.
bazı insanlar evinde çoktan farketmeden atlattı. Doğal bağışıklığı halk kazanıyor. Eğer doğal bağışıklık aşı etkisi yaparsa salgınkırılmaya başlayacak.
günreş ışığının etkisi olacaktır. Ultraviyole yok ediyor virüsü.
riskler ise sosyal mesafe yakında ekonomik nedenlerden dolayı kalkacak gibi duruyor. Eğer böyle bişey olursa çıkabilecek sorunlardan korkuyorum.
uzun lafın kısası dikkat etmeye devam edeceğiz.
en kısa sürede biter umarım.
Öyle marketleri şikayet edin maskesiz müşteri alıyorlar, sosyal mesafeye uymayan müşterileri ikaz etmiyorlar diye. Şikayet telefonu olarak 112 yi arayabilirsiniz. Arayanları şikayetlerine göre polis jandarma zabıta ve sağlık müdürlüklerine bağlıyorlar.Dün marketw gittim. Ben kaçtıkça üstüme üstüme geliyorlar. Market de daracık zaten. Evime yakın diye oraya gidiyorum. İşin ilginç yanı erkeklerde maske vardı kadınlarda maske yoktu. Hepten kafayı yedi millet. Sinirden aceleden alacaklarımı tam almadan çıktım.
oyle derse karantina kurallarina uymadigi icin sikayet ederler çok ceza oder sanirimKeşke ''Bende Corana var yaklaşmayın.'' deseydiniz. % bin marketi terkederlerdi. Tartışmaya uzun cümlelerle anlatmaya gerek yok. Hani bir söz var: Söz dediğin mini etek gibi olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?