- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Ben de böyle düşünüyorum ülkemiz için. Benim kafamı karıştıran, ülkede azaltsak ve bitirsek bile hastaları, yurt dışını engelleyemeyeceğiz gibi geliyor. Halen oradan insan getirtiliyor, aklına esen bir sonraki partide geliyor. Ya hep ya hiç yapamadılar. Başka ülkelerde bitmeden biz hep risk altında olacağız korkarım.Eki Görüntüle 2628529
Ben kendi yorumumu söylemek istiyorum. , bence durum daha iyiye gidiyor.
yoğun bakım yatak sayısı ve entübe hastalar için solunum cihazı şimdilik yeterli ( çok şükür )
Ölüm sayısı azalışa geçti. ( yine tabiki ölen insanlar var ve çok Çok üzücü bir durum )
Test sayısı arttı özellikle son haftalarda.
bazı insanlar evinde çoktan farketmeden atlattı. Doğal bağışıklığı halk kazanıyor. Eğer doğal bağışıklık aşı etkisi yaparsa salgınkırılmaya başlayacak.
günreş ışığının etkisi olacaktır. Ultraviyole yok ediyor virüsü.
riskler ise sosyal mesafe yakında ekonomik nedenlerden dolayı kalkacak gibi duruyor. Eğer böyle bişey olursa çıkabilecek sorunlardan korkuyorum.
uzun lafın kısası dikkat etmeye devam edeceğiz.
en kısa sürede biter umarım.
Bir tanıdığın akrabasi rusyadan getirilmiş yurda yerleştirmişler, odadan dışarı çıkmaları yasakmis , yani getirilen oyle takip edilmiyor değil. Ama shnuda düşünün siz yurt dışında olsaydiiz orda yaşama değil öğrenci, turist ya da geçici gelmek istemez miydiniz? Amerikada soyle birşey yayınlamislar haberde duydum dünyanın 3te 2si bağışıklık kazanmadan bitmez 2 yili bulurmusBen de böyle düşünüyorum ülkemiz için. Benim kafamı karıştıran, ülkede azaltsak ve bitirsek bile hastaları, yurt dışını engelleyemeyeceğiz gibi geliyor. Halen oradan insan getirtiliyor, aklına esen bir sonraki partide geliyor. Ya hep ya hiç yapamadılar. Başka ülkelerde bitmeden biz hep risk altında olacağız korkarım.
Kafanızın karışmaması mümkün değil. Virüs ün Çin den başlayıp dünyaya yayılmasına kadar geçen süreç zaten müthiş kafa karıştırıcı. Biri bizi zaten gözetliyordu da; şimdi de biri bizi yönlendiriyor. Yani 3 harflilere indirgersek BBY.Ben de böyle düşünüyorum ülkemiz için. Benim kafamı karıştıran, ülkede azaltsak ve bitirsek bile hastaları, yurt dışını engelleyemeyeceğiz gibi geliyor. Halen oradan insan getirtiliyor, aklına esen bir sonraki partide geliyor. Ya hep ya hiç yapamadılar. Başka ülkelerde bitmeden biz hep risk altında olacağız korkarım.
Bizim mahalle komple koyu kırmızı, musibette aranılan bir marka olma yolunda hızla ilerliyoruz.Renkleri bilemedim ki, kırmızı en yoğun, diğerleri az vaka gibi düşündüm ama doğrusu ne bilmiyorum. Sayı olsa iyi olurdu tabii.
Ya bilmiyorum ama burada mesela Ulus merkez kıpkırmızı görünüyor. Orada oturan kimse yok ki..Hep dükkan. Aynı şekilde Kızılay kıpkırmızı. Orada da ev yokBizim mahalle komple koyu kırmızı, musibette aranılan bir marka olma yolunda hızla ilerliyoruz.
Ben de mahallemde bir ambulans sesi bile duymadım, hani insan komşusu ölse muhakkak bilir Allah korusun.Ya bilmiyorum ama burada mesela Ulus merkez kıpkırmızı görünüyor. Orada oturan kimse yok ki..Hep dükkan. Aynı şekilde Kızılay kıpkırmızı. Orada da ev yok
Çok üzüldümHanimKelesimiGetir annen vefat etmiş mekanı cennet olsun başın sağ olsun
Öyle marketleri şikayet edin maskesiz müşteri alıyorlar, sosyal mesafeye uymayan müşterileri ikaz etmiyorlar diye. Şikayet telefonu olarak 112 yi arayabilirsiniz. Arayanları şikayetlerine göre polis jandarma zabıta ve sağlık müdürlüklerine bağlıyorlar.
Yani alakası var mı bilmiyorum ama benim altınlarım bankada kasada, alsam mı ben onlarıGülay, sen finan uzmanıydın değil mi. Bak bloomberg yayınlanan habere. Nasıl yorumluyorsun bunu?
At the current rate of depletion, the central bank would “eat into its FX reserves ex-gold by mid-June, and into total reserves including gold by the 3rd week of July,” said Cristian Maggio, the head of emerging-market research at TD Securities in London. Turkey is unlikely to burn entirely through its liquidity buffers before delivering dramatic rate tightening, possibly introducing tight capital controls or seeking multilateral support, Maggio said
Lira Defense Drains Reserves Faster Than Turkey Refills Them
Turkey’s defense of the lira sent central bank net international reserves to the lowest level since last May even after it borrowed a record amount of foreign exchange from local lenders.www.bloomberg.com
Haziran ortası merkez bankasının altın rezervi, temmuz ortası ise bütün döviz , hisse senedi ve altın rezervlerinin biteceği öngörülüyor.
Çok yoğun bir ekonomik kriz içindeki ülke , tarihinin en kötü döneminde ve durumunda , korkunç bir dış borcu var, ve ödeyecek parası hiç kalmamış durumda.
Corona morona hikaye, herkese harcamalarını minimuma indirmeyi tavsiye ediyorum sadece. Benim anladığım ağır vergiler gelecek ve Türkiye diğer ülkelerden borç alacak. IMF de olabilir bu ama oradan istemezler malum sebeplerden ötürü ( borç vermiştik güya ya epey ekmeğini yedik o laflarım iç politikada , şimdi neredeyse bedava faizi sıfır kredi verseler de almaları zor) onun yerine yüksek faizle para veren yerlere gidecekler gibi.
3nity sen de bak habere ve bana yaz fikrini ne düşünüyorsun diye.Feci kaygılıyım.
.
Yani alakası var mı bilmiyorum ama benim altınlarım bankada kasada, alsam mı ben onları
Ne bileyim, devlet bankası, devlet el koyar mı acaba dedim bir an..Her yönden dışa bağlıyız, zaten bir gün iflasımızı vereceğiz eninde sonunda, Yunanistan kadar şanslı olmayacağız bence. Off güzelim ülkem ne halde içler acısı..Merkez bankası rezervleri sorunlu yani ülkenin parası kalmamış öyle gözüküyor, ödenmesi gereken dış borç var, sürekli ödenmesi gereken memur, emekli, dul yetim vs aylığı var, sizin altınlara bir şey olacağını sanmam. Ama görünen ekonomik durum hiç iyi değil.
Merkez bankası rezervleri sorunlu yani ülkenin parası kalmamış öyle gözüküyor, ödenmesi gereken dış borç var, sürekli ödenmesi gereken memur, emekli, dul yetim vs aylığı var, sizin altınlara bir şey olacağını sanmam. Ama görünen ekonomik durum hiç iyi değil.
Üzülememek elde değil Gülay. İnsanın ülkesinin göz göre bu hale gelmesini izlemesi çok üzücü. Kurbağa gibi olan hiç bir şeyin farkında olmayanlar sürükledi bizleri buraya ve hala devam ediyorlar ediyorlar hayali dünyaların hayali gerçeklerle yaşamaya.[
Türkiye de eskiden XXX isimli bir siyasetçi şöyle demiştir: ''Benim vatandaşım rahat yaşamayı istemezse; ben onu nasıl rahat yaşatabilirim????''
O nedenle sizde rahat yaşamayı istemeyenleri rahat yaşatmaya çalışmayın.
Sizin üzüntünüzü anlıyorum ama olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?