Bence dönecek, ama mecburenKızlar sizce bayramdan sonraya tablo nasıl olur? Hayat buyuk olcude normale dönmüş olur mu?
Gülay, sen finan uzmanıydın değil mi. Bak bloomberg yayınlanan habere. Nasıl yorumluyorsun bunu?
At the current rate of depletion, the central bank would “eat into its FX reserves ex-gold by mid-June, and into total reserves including gold by the 3rd week of July,” said Cristian Maggio, the head of emerging-market research at TD Securities in London. Turkey is unlikely to burn entirely through its liquidity buffers before delivering dramatic rate tightening, possibly introducing tight capital controls or seeking multilateral support, Maggio said
Lira Defense Drains Reserves Faster Than Turkey Refills Them
Turkey’s defense of the lira sent central bank net international reserves to the lowest level since last May even after it borrowed a record amount of foreign exchange from local lenders.www.bloomberg.com
Haziran ortası merkez bankasının altın rezervi, temmuz ortası ise bütün döviz , hisse senedi ve altın rezervlerinin biteceği öngörülüyor.
Çok yoğun bir ekonomik kriz içindeki ülke , tarihinin en kötü döneminde ve durumunda , korkunç bir dış borcu var, ve ödeyecek parası hiç kalmamış durumda.
Corona morona hikaye, herkese harcamalarını minimuma indirmeyi tavsiye ediyorum sadece. Benim anladığım ağır vergiler gelecek ve Türkiye diğer ülkelerden borç alacak. IMF de olabilir bu ama oradan istemezler malum sebeplerden ötürü ( borç vermiştik güya ya epey ekmeğini yedik o laflarım iç politikada , şimdi neredeyse bedava faizi sıfır kredi verseler de almaları zor) onun yerine yüksek faizle para veren yerlere gidecekler gibi.
3nity sen de bak habere ve bana yaz fikrini ne düşünüyorsun diye.Feci kaygılıyım.
.
Ben mesela çok paniğim ama kendim için değilmartdan onceki hayata birden donmesek de belli zaman araliklariyla eskiden yasantimizda olan herseyi tekrar kazanicaz artik ..virusden korkup eve kapanmanin hayati durdurmaninda mantigi yok asi bekleyerek ekonomiyi durdurma noktasina hicbir ulke getiremez gercekci dusunelim dogal bagisiklik kazaniliyor bir sekilde tedbirli olup hayata devam etmek lazim hayatin ne getirecegi belli degil olduruculugu bu kdr az olan bir virusde umutsuz davranirsa insanlar daha kotusunde ne yapacak? insanlarin birazda kendine gelmesi lazim hala panik halinde olanlar var
Döviz rezervleri eksi de zaten, garantili köprü yol zarf zurrt ödemeleri var daha, iptal et ertele deniyor onu da yapmıyorlar. Çıldırmamal elde değil. telegrama gel sana bazı dedikodular vereyim:)Tarihi erken verdiklerini düşünüyorum.
Temmuz ortası değil de biraz daha eylül-ekim gibi daha gerçekçi olur.
Turizm geliri de olmayacağı için (gecen yıl için 30 milyar tl üstü diye açıklamışlardı)
Ekimde sıfırı tüketiriz.
Şu sildikleri vergi borçlarını bir daha düşünsünler bence :) 3 milyarlık tutarı 75 milyonla kapatmışlardı. Sıkı pazarlık yapmış karşı taraf:)
banada verinDöviz rezervleri eksi de zaten, garantili köprü yol zarf zurrt ödemeleri var daha, iptal et ertele deniyor onu da yapmıyorlar. Çıldırmamal elde değil. telegrama gel sana bazı dedikodular vereyim:)
okuduguma gore 19 mayis ve 23-24 nisan yasaklari olacak ama birlestirme yokmusBayramda 9 gün tatil olur mu sizce ?
Hmm ii bari öyle bi konuşuluyormuş da merak ettimokuduguma gore 19 mayisda bile tum gun yasak dusunmuyorlarmis boyle giderse bayramda da ayni sekilde belli saatler olabilirmis yada en buyuk ihtimal cumartesi pazar olur 9 gun cok fazla en kotu anlarda yapmadilar
pardon duzeltme yapayim yazdigimla alakali:) belli saatlerde degil de 19 mayis ve bayrami birlestirme durumu yokmus yani 9 gun:) 19 mayis sokaga cikma yasagi var ve 23-24 mayisda suanki gundem buymus:)Hmm ii bari öyle bi konuşuluyormuş da merak ettim
78 uzun zamandır en az rakam sanırım. Allah rahmet eylesin, şu ölüm sıfıra inseydi hayırlısıyla..Sayılardan çıkıp empati yapınca, çocukları, aileleri bir virüs yüzünden ani ölüm yaşıyorlar
Rahatsızdı evet, korona ile alakalı değil. Rabbim annemize merhametiyle muamele etsin. Hayat çok zor...Çok üzüldümannesi rahatsız mıydı bilen var mı? Korona ile alakalı bir durum mu? Gitmek istediğini biliyorum ama annesinin rahatsızlığını bilmiyordum
Sizce gerçek mi bunlar,gerçekten duzeiyormu
Bu durumu bende biliyorum virüs ciğerlere inene kadar testte pozitif ciğerlere inince negatifmiş.Dün okudum bilim kurulu açıklama yapmış bu rakamlara malesef sadece psr testi uygulananlar alınıyormuş . Tomografi ile corona tedavisi görenler bu rakamlarda yokmuş. Benim tanıdığım kişi ve anneside coronaydı fakat kendileri söyledi rakamlarda olmadıklarını çünkü testte negatif tomografide ise corona teşhisi koyulmuş. Bundan sonra bakış açım değişti malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?