- 29 Aralık 2018
- 578
- 735
- 103
peki durum böyleyse biz neye göre normalleşmeye çalısıyoruz.Bu durumu bende biliyorum virüs ciğerlere inene kadar testte pozitif ciğerlere inince negatifmiş.
Bu şekilde hayatını kaybeden bir aile sağlığı hekimi. var.Türk Tabibler Birliğide Sağlık Bakanlığından açıklama istemişti konu hakkında
Dr. Erdinç Şahin COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Çok üzgünüz!
Silifke’de aile hekimi olarak görev yapan Dr. Erdinç Şahin, COVID-19 nedeniyle üç gündür tedavi gördüwww.ttb.org.tr
Haberi kimin yaptığı önemli gerçekten bilim kurulu üyesinin sözlerimi meselaDün okudum bilim kurulu açıklama yapmış bu rakamlara malesef sadece psr testi uygulananlar alınıyormuş . Tomografi ile corona tedavisi görenler bu rakamlarda yokmuş. Benim tanıdığım kişi ve anneside coronaydı fakat kendileri söyledi rakamlarda olmadıklarını çünkü testte negatif tomografide ise corona teşhisi koyulmuş. Bundan sonra bakış açım değişti malesef
Bilim kurulundakiler; bizim hastanede yoğun bakım boş diyip duruyorlar. Yalan söyleme gibi bir şey olabilir mi acaba. Yoksa tamam full dolu değil ama dolu mu? Ya da yoğun bakımda yatan hasta çok ama pozitif olmadığı için zatürreden mi yatıyor, onlar da doluluktan mı sayılmıyor? Of yoğun bakımda çalışan bir doktor olsa da söylese bize bunları. Kayıtlara nasıl geçiyorlar bilgilendirse.
Günde 36.000 insanın corona semptomu taşıyarak test yaptırması hayra alamet değil Kimbilir onlarda kaç kişi ile temas ettiler 1 hafta sonra onlarda semptom gösterip test yaptıracaklar Tam bir titan zinciri oldu Vaka sayısı daha da artar Sürü bağışıklığı ile bitiririz ancak inşBende bugün bunları düşünmekten kafayı yicektim şeyi bile düşüdüm . Toplam 1 milyon test yapılmış. Bizim sağlık çalışanlarımız 1 milyon küsür ve belli aralıklarla test olanlar mutlaka vardır , polis olan tanıdıklarımda risk grubunda olanlar belli aralıkla test oluyorlar. Hastalığı atlatanlarada negatif görülene kadar test yapılıyorsa yeni bir insana test çok çok az yapılıyor gibi geliyor. Yada artık ben kafayı yedim evde durmaktan
Düşünecek yeni bir şey eklediğin için teşekkür ederimBende bugün bunları düşünmekten kafayı yicektim şeyi bile düşüdüm . Toplam 1 milyon test yapılmış. Bizim sağlık çalışanlarımız 1 milyon küsür ve belli aralıklarla test olanlar mutlaka vardır , polis olan tanıdıklarımda risk grubunda olanlar belli aralıkla test oluyorlar. Hastalığı atlatanlarada negatif görülene kadar test yapılıyorsa yeni bir insana test çok çok az yapılıyor gibi geliyor. Yada artık ben kafayı yedim evde durmaktan
Bakan bunun açıklamasını yaptı , tek kişiyi baz alıyorlarmış , şu ana kadar bir milyon kusur tekil kişiye uygulanmış , aynı kişilere yapılan testler sayıya dahil değilmişDüşünecek yeni bir şey eklediğin için teşekkür ederimannemin doktoru bize sürekli test yapıyorlar demişti. Dediğin doğru, yandık :))
Sağlık çalışanlarına yapılan testler sayılmıyor o zaman? Çünkü 3 günde bir test yapılıyor onlara sanırım.Bakan bunun açıklamasını yaptı , tek kişiyi baz alıyorlarmış , şu ana kadar bir milyon kusur tekil kişiye uygulanmış , aynı kişilere yapılan testler sayıya dahil değilmiş
Böyle bir şey yokSağlık çalışanlarına yapılan testler sayılmıyor o zaman? Çünkü 3 günde bir test yapılıyor onlara sanırım.
Benim görümcem de özel hastanede doktor, artık kalmadığını, servislerin açıldığını söyledi. Ama devlet hastanelerine bakmak lazım diyor. Devlete daha çok güvenip, oraya gidiyormuş hastalar.Ayrıca benim iki velim ayrı hastanelerde çalışıyor birisi devlette birisi özel hastanede; özelde çalışan kendi hastanelerindeki covid hastalarının taburcu olduğunu şuan orda covidli hasta olmadığını söyledi , devlette çalışan da ilk zamanlara göre yoğunluğun azaldığını söyledi
Corona nın sadece tomografi ile teshis konulamayacagini cocuk doktorumuz söylemişti bu yuzden olabilir mi acaba?Dün okudum bilim kurulu açıklama yapmış bu rakamlara malesef sadece psr testi uygulananlar alınıyormuş . Tomografi ile corona tedavisi görenler bu rakamlarda yokmuş. Benim tanıdığım kişi ve anneside coronaydı fakat kendileri söyledi rakamlarda olmadıklarını çünkü testte negatif tomografide ise corona teşhisi koyulmuş. Bundan sonra bakış açım değişti malesef
Ama doktorlar pandeminin başından beri, tomografiye bakıp, akciğer tutulumunu görüp, test sonucunu beklemeden yatış ve tedaviye başlıyorlar. Bunu her yerde dile getirdiler. Ayrıca test sonuçlanmadan vefat edenlerin de normal ölüm yazılıp, korona cenazesi gibi gömüldüğünü söyledi ölenlerin yakınları.Corona nın sadece tomografi ile teshis konulamayacagini cocuk doktorumuz söylemişti bu yuzden olabilir mi acaba?
Bizim karşı komşumuz iftara miaafir çağırmış törenle ugurlarken seslerini duydum da meraklilar gibi delikten baktim inanamadığım icin. Ve mahallemize 2 ambulans geldi. Sirenleri çalmıyordu malum ama corona şüphesiyle bir aileyi alip götürdüler. Arkasından 3. Ambulans geldi. Çok küçük bir ilçedeyim herkes akraba tanıdık vs inşallah karantinaya alınır da o bina kör gözler görür gerçekten çok canım sıkılıyor..Ben de mahallemde bir ambulans sesi bile duymadım, hani insan komşusu ölse muhakkak bilir Allah korusun.
Ama bütün mahalle kıpkırmızı.
Ellerine ne geçecek kısmı daha çok siyasi olmalı.Başından beri süreci iyi yönettik algısı var.Ölüm sayıları şu an verilen rakamların üç beş katı fazla olursa halk hükümete olan güvenini yitirmez mi?Madem süreç iyi yönetildi bulaş sayısı ve ölü sayısı neden bu kadar fazla diye sorgulamaz mı?Ama şimdi yavaş yavaş normal hayata geçiş dönemi başladı.Neden? Daha önce sürecin iyi yöneltildiğini yazmış mıydım?peki durum böyleyse biz neye göre normalleşmeye çalısıyoruz.
insanlara bunu yapmaya ne hakları var.
kimse onları suçlamiyor bu bir pandemi ve ağır sonuçları var
sayilari eksik vererek daha çok insanin ölmesine sebebiyet vermekten başka ellerine ne geçecek?
sorgulamazEllerine ne geçecek kısmı daha çok siyasi olmalı.Başından beri süreci iyi yönettik algısı var.Ölüm sayıları şu an verilen rakamların üç beş katı fazla olursa halk hükümete olan güvenini yitirmez mi?Madem süreç iyi yönetildi bulaş sayısı ve ölü sayısı neden bu kadar fazla diye sorgulamaz mı?Ama şimdi yavaş yavaş normal hayata geçiş dönemi başladı.Neden? Daha önce sürecin iyi yöneltildiğini yazmış mıydım?
Al sana şu an ki hükümete oy vermek için gül gibi neden bulaş sayısı az ölü sayısı az nedenini yazmama gerek yok sanırım.
evet bunu bana dun bir hemsire arkadasimda soylesi servislerde 2 3 gundur bir rahatlama var diyeAyrıca benim iki velim ayrı hastanelerde çalışıyor birisi devlette birisi özel hastanede; özelde çalışan kendi hastanelerindeki covid hastalarının taburcu olduğunu şuan orda covidli hasta olmadığını söyledi , devlette çalışan da ilk zamanlara göre yoğunluğun azaldığını söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?