Yüzde 60 ın enfekte olması kötü bişey değil , önemli olan aynı anda olmaması. Ben belki mayısta geçireceğim bu hastalığı , siz belki 2022 de.. Bir süre sonra etkisi azalacak ve sıradan bir grip gibi olmaya başlayacak. O zamana kadar mutlaka bir ilacı aşısı bulunacak. 1918 yılınds başlayan İspanyol gribi iki sene sürmüş , o zamanki teknoloji ve şartları günümüzle kıyaslarsak daha çabuk yol katedeceğimizi umut ediyorum ..
Bayramda sokağa çıkma yasağı gelecektir , konuşulan bu .Evet,aynen.Önemli olan süreci uzatmak.Ama halk çoktan yaz moduna girmiş,benim modum çok düştü bu hafta eczaneye gidince açıkçası.Bayrama kadar daha da düzelirse yine gezmeler,el öpmeler,sarılmalar başlar.
Virüsün yok olmadığını olamayacağını bilecek kadar algılarım açık şükür.''Yüzde 60% enfekte olacak'' dün çıkan bir iddia değil ki.Tüm dünyada söyleniyor zaten bu.Aşı öyle ha diye çıkan bir şey değil,bir sürü süreci var,en yakın olanların bile beklemesi gereken süreçler var şu an.Ee aylarca çalışmadan evde oturamayacağımıza göre ( tüm dünya için geçerli bu da ) evet enfekte olacağız işte.İngiltere'nin sürü bağışıklığını tüm dünya yavaşça uygulamaya başlıyor zaten,normalleşmeye dönüş falan diyorlar aşı olmadan virüs ne olacak sizce ? Ortadan kaybolan bir şey yok,virüse enfekte olabilirsiniz her an,ölüm sayılarının vaka sayılarının azalması bir şey ifade etmiyor.Orada 0 yazsa bile virüse enfekte olabilirsiniz,çünkü semptom göstermeyen bir sürü insan var.
Olumsuzu konuşalım.Çünkü çarşamba günü maske almaya gittiğimde herkes normal bir günmüş gibi yürüyordu.İnsanlar virüs ölüp bitiyor zannediyorlar sanırım,öyle bir şey yok.Herkeste bir yaz havası başlamış,bu kadar sıktık dişimizi biraz daha sıkıp yayılmasını çok yavaşlatabiliriz,ama insanlar anlamıyor herkes ''kurtulduk,çok az kaldı'' diye konuşunca.
Işin siyasi kısmında hiç değilim.Ekonomimiz kötümü buna sadece gülünür güya süper güç Amerika’ya bile yardım ettik o kadar acizlerki sağlık konusunda
biraz siyaseti bırakında devletinizin arkasında olun be bu kadar da olmaz
gerçekten paranoyaksınız
kendiniz bu konuda inançlı değilsiniz bari ortalığı velveleye verecek yorumlar yapmayın
Amaçları inançları farklıIşin siyasi kısmında hiç değilim.
Ama burada birkaç üye aksama kadar kafalarında kurup kurup en olumsuz duyumlarını buraya zehir gibi akıtıp, zaten olmayan moralimizle kendilerinin ikna edilmesini bekliyorlar.
Yahu gecen diyor ki ,balkondaki annesiyle yukarı doğru konuşurken virus yukari dogru gitmis midir ?
Pes vallahi pes. Bu normal bir düşünce yapısı normal mi şimdi.
Virüsün yok olmadığını olamayacağını bilecek kadar algılarım açık şükür.
Insanların tedbirsiz umursamaz davrandığını ben de görüyorum.
Eee o zaman asi umudu yok, nasıl olsa enfekte de olacağız, ya ölürüz ya kalırız. Bu kadar net, madem ki çıkış yolu yok.
Burada kimsenin takıntı boyutuna ulaşmış düşüncelerini, sürekli dibe ceken mesajlarini okumak zorunda degil kimse.
Hem ne demişler ; " umit işkenceyi uzatir"
Bu üyeler madem bu kadar umutsuz ,ölümü kabullensin artık da son günlerini iyiygeçirsin. Mikserlik yapmasin.
En baştan beri felaket senaryosu yazsalar bile miHanımlar lütfen yazdıklarımıza özen gösterelim, herkesin bu topiğe yazma hakkı var, kimi korkularını yazıyor, kimi bilim insanlarının, bilim kurulunun söylediklerini aktarıyor, kimi kişisel kanaatini yazıyor, inançları zaten kendilerini alakadar eder, burada kimse inancından dolayı sorgulanamaz, kaldı ki sizler de endişeli olabilirsiniz ama panik atak olan, aşırı korkan insanların duygularını buraya aktarmalarını eleştiremezsiniz.
Söylediklerinin hepsi aynı noktaya variyor.Ümit işkenceyi uzattığı kadar bazılarındaki rahatlık da uzatıyor yalnız.Ayrıca üye hepimiz öleceğiz falan da dememiş,zaten sürekli söylenen bir konuda endişeye kapılmış,ne bu öfke ? Ignore atın geçin çok rahatsızsanız.
Korkuyorsunuz değil mi? Endişeleriniz var, benim de var, burada yazan herkesin endişesi, korkusu var ama bazılarımızın bu endişelerini, korkularını daha da körükleyen panik atak vb psikolojik rahatsızlıkları da var, herkes evde, konuşacak içlerinde biriktirdiği korkuları anlatacak kimse yok, anne babalarının ölmesinden, çocuklarının hasta olmasından, kendileri hasta olup sevdiklerine bulaştırmaktan çok korkuyorlar ve bu korkularını onları da etkilememek için sevdikleri kişilere söyleyemiyorlar buraya yazıyorlar.En baştan beri felaket senaryosu yazsalar bile mi
SaçmaKorkuyorsunuz değil mi? Endişeleriniz var, benim de var, burada yazan herkesin endişesi, korkusu var ama bazılarımızın bu endişelerini, korkularını daha da körükleyen panik atak vb psikolojik rahatsızlıkları da var, herkes evde, konuşacak içlerinde biriktirdiği korkuları anlatacak kimse yok, anne babalarının ölmesinden, çocuklarının hasta olmasından, kendileri hasta olup sevdiklerine bulaştırmaktan çok korkuyorlar ve bu korkularını onları da etkilememek için sevdikleri kişilere söyleyemiyorlar buraya yazıyorlar.
Farkındaysanız herkes bilim insanlarının, uzmanların ağzından çıkacak sözlere odaklandı, uzmanlar olumsuz bir şey söyleyince modları düşüyor, aşı çıkabilir deyince umutlanıyorlar, aşı 2 yıl sonra ancak çıkabilir deyince yeşeren umutları ellerinden alınıyor, ki grip gibi bir hastalık olsa ne yapacaklarını bilir bu kadar korkmazlar ama bu hastalık kendilerine veya sevdiklerine bulaşırsa sonucu ne olacak bilmiyorlar, siz nasıl anlaşılmak istiyorsanız onların da anlaşılmaya, defalarca yazsalar da korkularını bastıracak pozitif görüşlere ihtiyaçları var.
Felaket senaryosu yazabilirler zira bu virüsü hiçbirimiz tanımıyoruz, çocuklarda etkisi yok dendi ölen çocuklar oldu, gençlerde hafif geçiyor dendi ölen gençler oldu, yaşlılar risk grubunda dendi 80'li yaşlardaki dedeler nineler iyileşti, o yüzden lütfen birbirimizi kırmak yerine anlamaya çalışalım, çünkü hepimiz aynı endişe ve korkuları yaşıyoruz.
4 mayis gece 12 ye kdr uzatilmis muhtemelen yarin gorusup tekrar uzatacaklardirŞehirler arası seyahat yasağı kalkıyor muymuş?
inşallah.4 mayis gece 12 ye kdr uzatilmis muhtemelen yarin gorusup tekrar uzatacaklardir
Katılıyorum. Bende korkuyorum yalan değil. Sonuçta belirsiz bi dönemdeyiz. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmıyoruz,maske takıyoruz hatta içine peçete bile koyuyorum :) eve aldıklarımızı yıkıyoruz,siliyoruz yapıyoruz bişeyler kendimizi korumak için. Ama vay dünyanın sonu geldi,hepimiz ölcez,ülkede batacak triplerine girmiyorum. Arada sayılara inanmadığım oluyor. Bi moralim bozuluyor ama sonra öf ne yapalım yani moduma geri dönüyorum. Moralimi bozarak geçiremem günlerimi. Ölüm şimdi var ama her zaman var. Tlcde bi program var mesela ölümün bin türlü hali diye. Tuhaf tuhaf ölümler var. Her zaman dibimizde ölüm. Hastalık için en azından önlem alabiliyoruz. Bu kadar dikkat ettiğimiz halde bize bulaşırsa bi miktar kırılırım virüse. Ama kendimi bırakmam ben ölcem diye. Normalleşme sürecini de destekliyorum. Ekonomi kötü diyolar sonra normalleşmeyi eleştiriyorlar. E hiç bişey yapmayalım o zaman. Napalım durum bu şekilde? Sadece bizim ülkemizde değil her yerde ekonomi bitmiş durumda. Tabiki normalleşme başlayacak. Yoksa sorunlarımız başka olacak zaten. Bizim işletmemiz var çok çok iyi iş yapan. Ciromuzu söylesem milletin ağzı açık kalır. Aylardır kapalı. Çalışanlara maaşlarını ödedik. 30 küsür çalışan var. Bu şekilde 1 ay daha idare edebiliriz. Sonrasında çalışanları mı çıkartalım ? O kadar insanı mağdur mu edelim ? Eee sonra taş mı yiyelim ? Küçük çocuğum var. Ödememiz gereken faturalar var. Kiralar var. Açılabilir dedikleri anda açacağız. Bi şekilde korumaya alcaz kendimizi. Olursa olur olmazsa olmaz. Hayat bi şekilde devam etmeli. Şu süreç geçsin inşallah çocuğumu dışarı çıkartmak istiyorum artık yeter. Psikolojimiz daha fazla kaldırmayacak bu durumları belli.herkesin sorunlarla basa etme yontemi farkli korkmayanda korkmuyor iste:) ben gayet relaxim yasaklar kalksin ilk isim dogaya kacmak oglumuda alip cimenlere yayilmak:) bir sure virusle yasiycaksak onu kabullenmeliyiz hayatin her anindan zevk almak lazim zaman geciyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?