bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bu arada son dakika bilgisi ; virüs yukarıya doğru zipliyormus, en çok bulaş bu şekilde oluyormus.
Genelde balkona doğru bir yön çiziyormuş bilginize.
Arkadaşım neden böyle yapıyorsun yani olabilir bu şekilde huzursuz olabilir. Yani bununla dalga geçmek yakışıyor mu? Belki siz sağlam bir psikolojiye sahipsiniz ama herkes olacak değil ben de değilim kendime telkin versemde değilim yani ne yapalım ölelim mi

Ne yazıyorsunuz o zaman 10 sayfadır ?
Hani diyorsunuz ya insanlar burayı umut bulmak için okuyor,peki ben sizin tartışmanızı pardon dalga geçmenizi okumak zorunda mıyım ? Anksiyetem var diyen biriyle dalga geçme duyarsızlığınızı bir kenara atıyorum,gerçekten de yorumlarınızı büyük bir öfkeyle yazıyorsunuz,kadın sizin şahsınıza bir şey bile dememiş,konuyla ilgili bunları duydum demiş.Siz farklı düşünüyorsanız sakince yazın geçin,ne bu öfke ?

Keşke baştan göz ardı etseydiniz de 5 sayfa gergin gergin yazışmalarınızı görmeseydik. Haftada 3 gün gidiyormuşsunuz ne ala, iyi ki her gün gitmiyorsunuz malum her gün işine gücüne giden insanlar var. Coronadan ölürse sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair imza vererek çalışan inşaat işçileri var. Sağlıkçıları güvenlik görevlilerini hiç söylemiyorum bile. Siniriniz bozuluyorsa okumayın mesela nasıl fikir?

Yazdiklarinizin hepsini biliyorum merak etmeyin . Ee herkesin bir limiti var, bugün cevabını verdim artık ve bugün gözardı ettim , nasıl fikir ?

Hanımlar,
bu topiğe kurallar ve Türkiye Cumhuriyeti Kanunları dahilinde herkes yazabilir, bu şartlarda üyelerin yazmasına adminler engel olmadığına göre siz de böyle bir kısıtlama isteyemezsiniz, saçma mı? Hayır, buna saçma değil eşitlik denir, siyasi görüşünü yazar, korkusunu yazar, bölücü örgüt propagandası yapmıyorsa, siyasi eleştirileri anayasaların ona verdiği hak kapsamında "eleştiri" dozunu aşmıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanı, TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurum ve kuruluşları hakkında haddi ve kastı aşan şeyler yazmıyorsa, sizlere hakaret etmiyorsa, aşağılamıyorsa, küfür etmiyorsa yorum yazmasını engelleyecek bir şey yoktur.
Burada yazan herhangi bir üyenin yazısı sizi rahatsız ediyorsa Göz Ardı Et butonuna basarsınız.

Şu yazının Bilim Kurulu üyesi Profesörün söylediklerinin aktarımı olduğunu anlamıyorsanız, aktarana kötü sözler söylemek yerine anlamadığınız yeri defalarca okuyup anlayın rica ediyorum.
Bakınız üyenin Bilim Kurulu Üyesi'nin söylediklerinden duyduğu sözlerin bir kısmını kapsayan yazı, haber programını bulup hepsini dinlersiniz.

Kızıyorsanız Bilim Kurulu üyesine kızın, devletin kuruluna seçilen adam demiş üye de aktarmış.

Bu yazımda yanlış anlaşılmasın, beni siyasi görüşleriniz, kim olduğunuz, inançlarınız ilgilendirmiyor, hiçbir zaman da inanç ve görüşlerinizle ilgilenmedim, kimseyi kimseye üstün de görmedim, bu salgın hepimizi ilgilendiriyor madem, madem siyasi görüşlerde yazılabilsin diye admin konuyu bdvden buraya taşıdı, o zaman kanunlar ve kurallar çerçevesinde onlara tanınmış bu hakkı kullanabilirler, korkuyorlarsa da korkularını da yazarlar demekten öteye değil şu an benim yaptığım.

Ben kaç zamandır bu topiğe girmiyorum mesela, neden? Çünkü yeri geliyor birinin hasta olduğunu, diğerinin bir yakının vefat ettiğini okuyorum üzülüyorum, yazma psikolojim kaldırmıyor demiyorum, yazacak elbette, burası bunun için var.

Verdiğim rahatsızlıktan dolayı da özür dilerim ama müdahale etmem gerekiyordu, hayırlı geceler hepinize.

Çok teşekkür ederim. Ben ne kadar anlatmaya çalışsam da anlatamadım. Çok güzel aktarmışsınız, sağolun. Üstüne hiç bir şey yazılmaz, her şey net. Bu süreçte sizin emeğiniz de çok, öyle cevaplarınız var ki rahat uyumamı sağlayan, sabırla yazdıklarınız..Görmeden, tanımadan unutulmayacak cinsten. Çok sağolun.

Aşının yüzde yüz tutmayacağını söyleden doktorun söylediklerini yazdım diye oldu düşünebiliyor musunuz?

Bu arkadaşın yazdığı yazı Mune. Senin gönderdiğin yazıyı yani Alpay Azap’ın düşüncelerini bende daha önce okudum , aşı konusunun biraz zor bir süreç olduğunu evet hepimiz biliyoruz ama arkadaşın dediği gibi aşı yüzde yüz tutmayacak ibaresini ben hiç bir yerde okumadım .

Evet bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor, aşı yüzde yüz tutacak diye bir şey yok diyorlar. Siz emin misiniz yüzde yüz tutacak mı?

Rica ederim, hepimiz tüm dünya bilmediğimiz bir şey için mücadele ettik, aynı korkuları endişeleri yaşadık, yeri geldi günlerce yazarken bir anda yazıları kesilen arkadaşlarımızı merak ettik, korktuk yahu korktuk, bence en insani duygulardan biri korku, korkunun siyasi görüşü yoktur ki, a partili korkar b partili korkmaz, x inancındaki ölmez, y inancındaki hastalanmaz diye bir şey de yok, bu salgınla birlikte medyadan gördüklerimiz duyduklarımız yüzünden hepimiz tekyürekmiş gibi korktuk, siz benden çok daha fazla korkuyorsanız duygularınızı hafife alıp bu kadın da amma abarttı diyemem ki, elimden geldiğince rahatlatmaya çalışırım, zira madem inanç deniyor, inancım gereği olabildiğince hoşgörülü olmaya çabalıyorum, bazen şu berbat nefsime yenik düşüyor olsam dahi, hele de böyle bir ayda.

Özür dilerim gerçekten, maksadım kimseyi kırmak da değildi, incitmek de değildi ama gündüzden başlayıp geceye kadar devam eden bir olay karşısında söylemem gerekenleri söyledim, yarın siz de başkasına aynı tavırla yaklaşsanız size de söylerim.

Evet bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor, aşı yüzde yüz tutacak diye bir şey yok diyorlar. Siz emin misiniz yüzde yüz tutacak mı?
Bakın şunu anlatmaya çalışıyorum , aşı yüzde yüz tutmayabilir demek farklı , aşı yüzde yüz tutmayacak demek farklı .. siz direk bilim kurulu üyesinin aşının yüzde yüz tutmayacağını söylediğini yazdınız . Yoksa bizde biliyoruz kesinlik olmayacağını ,sizin yazınız direk tutmayacak demiş olması

Arkadaş zaten anksiyete olduğunu baştan beri söylüyor öğretmen olduğunu bilen bunuda bilir bende de var anksiyete seni çok iyi anlıyorum ben sadece burda bi yazı okudum henüz olmayan belkide hiç olmayacak bir hastalık için şimdiden üzülme diye ben fena olunca bunu getiriyorum aklıma ben hamileyim eşim kalp hastası annem babam+70 ve ablam market çalışanı bu durumlarda kaygılanmamak kurmamak çok zor hele bizlere 5katı bu yüzden empati kurun arkadaşım yaşamayan anlamaz notdefteri2_

Aynen öyle. Martın ortasından itibaren 1 ay boyunca öksürdüm, bir arkadaş sigarayı bıraktığın içindir, eşime de öyle oldu dedi rahatladım. Yoksa ciğerimle beraber ödümü de bırakacaktım yere artık. İzlediğim her haberden sonra sol tarafım felç olmuş faziyette, wc de kusarken buluyordum kendimi, o sırada beyin mantık süzgecinden geçiremiyor hiç bir şeyi. 9 kilo verdim süreçte. Buraya yazdım yazalı kusmuyorum, iştahım geldi, vicudum uyuşsa da yüzüm uyuşmuyor artık. Yaşamayan asla anlamaz. Ama artık ben de daha çok içimde yaşamaya çalışacağım. Sadece cevap vereceğim yazılanlara bir süre.

Yüzde yüz kısmını bilmem o yüzden iddia edemem, söylediğim şey üye duyduğunu aktarmış ama Alpay Azap'ın aşının tutmayabileceğine dair açıklaması olmuş.
Sorun aslında ne biliyor musunuz? Bu salgın tüm dünyayı olduğu gibi bizleri de çok korkuttu, bizler doktor değiliz, uzman değiliz bir virüs vücutta neler yapar bilmiyoruz, Corona hangimize ne kadar etki edecek, vücudumuzda bir hasar bırakacak mı hiçbir fikrimiz yok, haliyle mantıken ne yapıyoruz? Bu işin uzmanları olan insanların ağzından çıkacak sözcüklere odaklanıyoruz, covid19 dillenmeye başladığında bir uzman çıktı özetle dedi ki bu virüs Türklere bir şey yapmaz, ne oldu? Hasta olduk, başka bir uzman çocuklara bir şey yapmıyor dedi, anne karnındaki bebek Corona oldu, gençlere bir şey olmaz dediler, gençlerden ölen oldu, he elbette genç ölmüştür ama altında yatan kronik bir hastalık vardır, yani bir takım bulgular kronik hastalıklar vb bu virüsün vücudumuzdaki etkilerini arttırıyordur ama biz hekim dilinden anlamayız ki veya detaylar değil sonuca bakıyoruz, haliyle de korkuyoruz, ben buradaki insanları suçlayamam, Bilim Kurulunda biri a derken diğeri b diyor, başka bir uzman c diyor, bir başkası d diyor, koskoca uzmanlar kendi aralarında fikir birliği yapamazken, her açıklamaları farklıyken, ister istemez insanların korkuları da artıyor.

Velhasıl ben diyorum ki kızacaksak her kafadan bir ses çıkaran işin uzmanlarına kızalım, kafamızı çorba ettiler, sırf bu yüzden ben artık uzman dinlemiyorum, yapacaklarım neler: maske tak, hijyene dikkat et, sosyal mesafeyi koru, zorunlu olmadıkça dışarı çıkma, bunları yapıyorum gerisini boşveriyorum.

aşının yüzde yüz tutması elbette beklenemez. mutasyona uğramaya devam ettikçe aşı, var olan türleri için işe yararken yeni türleri için yaramayacak.
bu bildiğimiz standart grip aşısında da böyledir.
geçmiş, bilinen tip grip virüslerinden korur ama yeni tipler için etkisi yoktur.
yüzde yüz demek insanları kandırmak olur.

böyle yeni hastalıklarda uzmanların net birşey söylemeleri de çok mümkün değil aslında. aklı selim doktorların hepsi paylaşımlarında şu şu verileri aldık ama bunlar yeterli değil diyor mutlaka.
herhangi bri hastalığın hamileye, çocuğa, tansiyon hastasına vs net etkisini söylemek için bildiğim kadarıyla şu ankinden bile fazla insana bulaşmış ve gözlem yapılmış olması lazım ki bu da birkaç seneye tekabül eder.

önlemler kesin. bunları uygulamak asıl vazifemiz. ben kendi adıma sürekli tv izlemiyorum artık. günde bir kez gündemi takip için açıyorum o kadar.

fakat anksiyetesi olan, panik atağı olan insanlar için süreç çok zor tahmin ediyorum. annem vefat etti ama panik atak hastasıydı, bu dönemde yaşasaydı eminim çok etkilenecek ve olumsuza odaklanabilecekti.

bu dönemde en azından bu tip rahatsızlıkları olmayanların daha dik durup bu arkadaşlara destek olabilmeleri önemli.

bu dönemde en azından bu tip rahatsızlıkları olmayanların daha dik durup bu arkadaşlara destek olabilmeleri önemli.
Benim uzun uzun cümlelerle anlatmak istediğimin özeti, zaten var olan anksiyete, panik atak gibi sorunları olan insanlar bizim 5-10 mislimiz daha fazla etkileniyorlar, ben rahat bir insanım ona rağmen her alışveriş sonrası ellerimi defalarca yıkamayı bırakın, evi çamaşır suyuyla silmekten bir ara ellerim pert olmuştu, bir de bu insanları düşünmek lazım, korkuyla panikle aşı tutmayabilir, hepimiz enfekte olabilirmişiz yazabilirler, yazsınlar onlar yazdıkça biz korkma hepimiz sağlıklı kalacağız demeliyiz, bunu demekten yorulunca kafamızı dağıtıp başka şeylerle meşgul oluruz, toparlanınca gelip yine korkma hepimiz iyi olacağız demeye devam ederiz, şu zor zamanda herzamankinden biraz daha fazla anlayışlı olmak zor değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…