bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

ki aslında o yazdıkları da yanlış değil.
herkes eninde sonunda kapacak bu virüsü, ilk günden beri tüm dünya söylüyor bunu. önemli olan geç yakalanmak..
sadece biz daha kolay bunu kaldırıp hatta belki ti'ye bile alabiliyoruz.
ama bu arkadaşlar için aşmak kolay değil.
yazışarak rahatlıyorlarsa bu da onların en doğal hakkı. suçlar gibi tepki vermek hepimizi daha da dibe itmekten başka işe yaramayacak ki.

İnsanlar istediğini yazar, amma uzattınız bu mevzuyu. Kimi korkar, kimi umutludur, kimi eleştirir. Hem şey de tek tip olmanın alemi nedir.
Tamamen katılıyorum. Kimseyle konuşamadıklarımızı buraya yazıyoruz. Endişelerimiz, korkularımız da dahil. İstemediğimiz kişiye cevap vermeyiz olur biter. Zaten sıkıntılı günler geçiriyoruz birbirimizi kırmaya incitmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Melisa, papatya çayı iyi gelebilir bu süreçte.

Komik ve saçma biri ekonomimiz süper, Amerika'ya yardım bile ettik demiş bu mesaj tekrarım ona gelsin ;

ABD'ye yardım etmek evde çoluk çocuk açken paraları pavyonda yemek gibi bir şey...

Komik ve saçma biri ekonomimiz süper, Amerika'ya yardım bile ettik demiş bu mesaj tekrarım ona gelsin ;

ABD'ye yardım etmek evde çoluk çocuk açken paraları pavyonda yemek gibi bir şey...

Para isteyecekler büyük ihtimal yolunu yapıyorlar maske ile. Hazinede dolar kalmadı sırf doları -tl paritesini düşük tutmak için, net rezerv düşük, bu sene ödenmesi gereken borcu bile karşılamıyor. Bakalım Çin, Katar ya da ABD hangisinden isteyecekler para.

Son düzenleme:
disari cikarken kulaklik takip sevdiginiz muzikleri dinleseniz iyi hissettirirmi sizi..doktorunuz disari cikmanizi destekliyormu bilemem tabi
Benim yöntemalışverişe çıkarken, yemek yaparken, hatta bazen siteye girerken müzik dinliyorum, en kötü hissettiğim anda dahi iyi geliyor, arada benim profile gelip 9/8'likleri dinlesinler:)

Bazen bir cümle insana iyi geliyor ilk zamanlar bütün akrabalarımı aradım iyi bişeyler duymak için bulantı uyışma hepsini yaşadım çocuklarım var iki tane hiç ilgilenemedim yatak odama kapanıp nefes egzersizi meditasyon psikolog ne varsa yaptım okudum ama burda okuduğum cümle kadar hiçbirsi etkilemedi şimdide var ilk zamanki gibi değil sadece çok fazla dinlemiyorum artık haberleri rakamlara bakıp geçiyorum iyi bir gelişme olursa zaten duyarız Allah yardımcımız olsun önlem alıp takdiri Allaha bırakacağız gerisi kötüye götürüyor çünkü

Meditasyon, online psikolog, nefes terapisi, dua..Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bir de çocukların varmış, senin için çok daha zor olmuştur. Kalbinin ferahlığı daim olsun inşallah, darısı bana olsun.

Evet haklısınız ama ben kendim için değil hatta kimse için değil 5 aylık oğlum içm korkıyorum sadece gerisi umrumda değil korunuruz falan ama o ne yapar birimizde varsa o da olacak

İnsanı türk olduğum için gurur duyuyorum açıklaması yapacak kadar yoruyorlar ya ne kadar üzücü. Kimseye kendinizi açıklamak zorunda değilsiniz boşverin. Küçücük bir eleştiride vatan haini, din düşmanı vb gibi ağır ithamlarda bulunabilen bunu kendinde hak görebilen, insana saygısı olmayan, sınır bilmeyen kişiler yüzünden can sıkmaya değmez. Burası fikirlerin paylaşıldığı, İrdelendiği, insanların yeri geldiğinde birbirine destek olduğu bir platform. Her eleştiriyi kavga etmek için, hayatındaki olumsuzlukları başkalarına nefret kusarak hafifletmek için fırsat kollayan kişiler bu nefret söylemleriyle sadece kendini yorar. Birbirimize destek olmamız gereken zor günlerden geçiyoruz.

İyi ki sizin gibi insanlar var da kendimden şüpheye düşmüyorum. Eleştiri bile yapmadım, soru sordum diye annemden yemediğim azarı yedim iftar vakti. O anın şokuyla cevap vermişim, şimdi ona da üzülüyorum da neyse.. Çok teşekkür ederim desteğiniz için

Meditasyon, online psikolog, nefes terapisi, dua..Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bir de çocukların varmış, senin için çok daha zor olmuştur. Kalbinin ferahlığı daim olsun inşallah, darısı bana olsun.
Canım amin sanada dua edeceğim eğer kendini durdurabilirsen haberleri sende takip etme fazla derim çok kötü olunca beni düşün kendi haline şükredersin sen bir anneciğini düşünüyorsun ben iki çocuk +hamilelik eşim kalp hastası annem babam 75+ kronik hastalıklarına hiç girmeyim ablam market çalışanı ve annemlerle yaşıyor ben kendinden daha kötü durumda olanları düşününcede biraz hafifliyorum ondan dedim yanlış anlama acındırmak değil niyetim

Haklısın tabi, öyle düşünmeye çalışacağım. Yanlış anlamıyorum tabi ki. Allah aileni sana bağışlasın inşallah. Sağlıkla, bütün ailen etrafındayken bebeğini kucağına alırsın inşallah :)

Amin canım Allah seni ve ailenide korusun o bakmaya görmeye kıyamadığın annenide

hele bir de abd'nin o maskeleri kimlere gönderdiğini düşünürsek... daha uzun yazıp banlanmayayım..

Günaydın sevgili dostlar, bugün hava çok bulutlu ama bulutlar çok güzel görünüyor. Bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek dileği ile size bulutların ve güneş ışıklarının dansını ve kırmızı sardunya çiçekleri gönderiyorum. Kedim de kahvaltısını etti şimdi yanıbaşımda uyuyor, gözüne giren gün ışığından rahatsız olmuş haspam böyle kapatmış yüzünü :) Sevgiler

Son düzenleme:
Söylediklerinize katılıyorum ama bazen bu dik duran arkadaşlar dik durabilmek için kendilerini çok zorluyorlar; onları da anlıyorum, üsluplarını savunduğum anlamı çıkmasın ama çok iyi anlıyorum. Genelleme yapmayım ama hergün işe gitmek zorunda olan bazı kişiler bir takım psikolojik savunma mekanizmaları ile kendi korkularını bastırıyorlar ve onlar böyle olumsuz ifadelere karşı daha hassas olup kaygısı yüksek olanlara agresif tavır takınabiliyorlar; çünkü düşünün ki onlar da bir dağılsalar nasıl gidecekler işlerine ya da nasıl bakacaklar çocuklarına? Mesela benim görümcem diş hekimi, kredi borçları var, ağrısı olan, dişleri yapılan hastaları var, işe gidiyor; ben ona koah olan eşim için endişelendiğimi söylediğimde “ölürse ölsün” dedi, kendi kardeşine! Bana vaktiyle “markete bile çıkma” diyen doktor arkadaşıma “şehre inip bankaya gitmek zorundayım, endişeleniyorum” dediğimde yine gitme diyeceğini sanırken bu sefer “bari bana söyleme bunu, bugün Covid hastalarından swap aldım” diye kızdı. Servislerinde beş sağlık çalışanı enfekte olmuş. Geçenlerde taksi şoförü bir arkadaşımızın arabasına bir durak müşterisi binmiş, “X hastanesine gideceğiz” demiş, arkadaş “Hayırdır?” demiş “Benim annem corona olmuş yatıyor orada, sonra dönüşte beni mutlaka al” demiş müşteri. Aradan 4 saat geçmiş adam “gel beni al eve gidip eşyalarımı alacağım sonra hastaneye geri gideceğiz" demiş. “Hayırdır?” “ben de corona olmuşum yatıracaklar beni” demiş ve bizim arkadaş adamı almış eve götürmüş eşyalarını almışlar hastaneye geri götürmüş. Bu arkadaşın bir de evde eşi, hasta annesi ve 2 yaşında çocuğu var bakmak zorunda olduğu. Çalışmak zorunda olanlar için çok zor ve ben böyle kişilere özellikle kaygılarımı hiç yansıtmamaya çalışıyorum.

evet haklısınız, hepimizin kaygı yaşadığı bir dönemdeyiz. ister sağlıkla ilgili ister ekonomik. çok farklı alanlarda döne dolaşa sınanıyoruz.
herkes haklı kendince.
benim tepkim aslında daha çok zaten hali hazırda panik atak yada anksiyete gibi rahatsızlıkları olanlara. normal zamanda bile kaygıları yüksekken şimdi bizim 5-10 katımızı yaşıyorlar.
o nedenle bu arkadaşlara karşı daha düşünceli olmamız gerek diye düşünüyorum.
tabi ki herkesin tutumu farklı. belki bazılarımız bu sürecin sonunda bu rahatsızlıkları kalıcı olarak yaşamaya başlayacağız bunu da bilemeyiz.
fakat burası da özgür bir platform ve bu yada başka bir konu insanlar genelde başkaları ile paylaşamadıkları ciddi endişelerini paylaşıyorlar.
hani gidip eşime küfür ettim o da bana bu lafı etti gibi bir konu da değil bu.
hepimiz için hassas.. o yüzden olabildiğince anlayış gerekli diye düşünüyorum. zaten zor durumda olan belki de kaygıyı gidermek için ilaç kullanan insanlara bir de burada ters davranmamak lazım.

Arkadaşlar bir kaç tane sorum var, madem vakalar düşüyor neden hala sahra hastanesi yapılıyor?

İstanbul ‘da alan mı yoktu da Atatürk Havalanının değeri milyar dolar olan iki pisti yıkılıp üzerine yapılıyor? Bir sürü bina boşken orada, neden uçak iniş kalkış pistleri olan ve değeri milyar dolar olan bu pistler yok ediliyor.
Aklımı kaçıracağım yapılanları gördükçe.

Çok zor bir süreçten geçmişin, kaygı düzeyin yüksek. Ama öyle yapacağına yaz yine kaygılarını dök içini ihtiyaç duyduğunda ama her gün olumlu bir cümle düşün ve onu da yaz buraya, egzersiz gibi düşün. Lütfen nasihat gibi olmasın ama hergün olumlu bir şey bulmak, onu düşünmek ve ifade etmek sana da iyi gelir diye düşünüyorum. Bak ben burada hergün "moral için" günaydın fotoları paylaşıyorum ve inanın bu aslında en başta kendi moralime iyi geliyor, yoksa ben de dağılmıştım başlarda senin gibi, benim de kaygı düzeyim yüksektir. Beyni kendi haline bıraktın mı olumsuza odaklanır, NLP uzmanları da hep bunu söyler, bu beynin kendi yapısında var, beyin tehdit olarak algıladıklarına tutunur, olumlu düşünce ise gökten zembille inmez aslında onu biz üretiriz, bizler yönlendiririz beynimizi olumlu düşünceye ve anca bu sayede dengede kalabiliriz Devamlı olumluya yönelme egzersizleri yap olumsuz zaten orada duruyor bir yere kaybolmuyor ama olumluya odaklanmazsak onu yitirmek çok kolay. Türkçeye "Sır" olarak çevrilen "Secret" diye bir kitap var, herkes duymuştur. İşte insan olumlu olumsuz düşünceleri ile evrene olumlu ya da olumsuz enerji gönderirmiş de böylelikle olumluyu ya da olumsuzu çağırırmış kendine. Bu çok saçma kimse annesinin ya da çocuğunun hasta olmasını istemez. Sen düşündün enerjisi evrene gitti o da hasta oldu suçlusu sensin, bu çok saçma ama saçma olmayan nedir biliyor musun? İnsan olumlu düşündüğünde mesela "annem hasta olacak" yerine "annem sağlıklı olacak, korunacak" dediğinde her şeyden önce bu olumluya ihtimal vermiş oluyorsun ve aslında bunu hakkettiğine de inandırıyorsun kendini. Olumlu ile aramızdaki en birincil engel kendimiziz aslında ve o engeli ortadan kaldırmış oluyoruz böylelikle ve bunun için gerekenleri yapmaya başlıyoruz. Bir öğrenci "ben bu sınavdan kötü not alacağım" dediğinde çalışmak bile gelmez içinden ve çalıştıkları da girmez aklına oysa "ben bu sınavdan çok iyi not alacağım" dediğinde çalışmaya odaklanır, gereğini yapmaya başlar. Sen de aklına her olumsuz düşünce geldiğinde onu olumlu versiyonu ile değiştir, egzersiz gibi yap bunu mutlaka. Bu egzersiz sana çok iyi gelecektir inan bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…